anale furunculose / aan de prednison

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

ikke (Gast)

mijn hond heeft anale furunculose, dat houd in dat mijn hond een ontsteking aan de anus heeft. Als het niet wordt behandeld dan komen en allemaal gaten in. Ook is het chronische, dus het kan weer komen.       Hebben jullie ervaringen mee?         Nu moet hij altijd aan de prednison, hebben jullie daar ook ervaringen mee  op lange tijd?

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Kan helaas niet helpen, Raiko neemt het nu al 10dagen aan hoge dosis voor een chock, voor een auto immuunziekte. De kans bestaat dat hij het ook zou moeten blijven nemen, ik volg dit topic even

honden page profiel ElianeEliane

" mijn hond heeft anale furunculose, dat houd in dat mijn hond een ontsteking aan de anus heeft. Als het niet wordt behandeld dan komen en allemaal gaten in. Ook is het chronische, dus het kan weer komen.
 
 
 
Hebben jullie ervaringen mee?
 
 
 
 
Nu moet hij altijd aan de prednison, hebben jullie daar ook ervaringen mee  op lange tijd? "

 Welke voeding krijgt jouw hond?

 

https://www.mcvoordieren.nl/anale-furunculose

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

hoe oud is je hond, welk ras?

 

ik zou op zoek gaan naar een arts die gaat proberen je hond te genezen.

 

Er moet aan het immuunsysteem gewerkt worden, aan zijn verteringssysteem, en stressmanagement,

 

 

 

Hier is een stukje om over na te denken

https://www.germanshepherdrescue.co.uk/anal-furunculosis-i-22.html

 

Ik zou dus naar een hollistisch dierenarts gaan die je hiermee kan helpen, een totale aanpak dus. Ipv alleen een symptoom behanden.

ikke (Gast)

Het is een Duitse herder ( ook een herder kwaal ) van 6 jaar. En zijn voeding is biofood.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ja ik las dat dit regelmatig bij de Duitse herder (een heel gevoelige hond) voorkomt.

 

Op zich lijkt biofood ok, maar ik lees ook ingredienten die vaak zorgen voor overgevoeligheden, zoals kip, mais, rund, wild zwijn,  welke variant gebruik je?

 

 

Nu hij al ziek is zou ik voor een totale (holistische) aanpak kiezen, en daar kom je alleen denk ik niet uit en heb je een arts nodig die je begeleid.

Ik denk aan voedselomstelling, eventuele supplementen en medicatie.

 

Zelf kan je proberen zijn stress te managen, door een balans te vinden in activiteiten en rust. Na elke activiteit eerst rust, dus niet een drukke sport en daarna nog wat trainen thuis, of meteen hersenwerk gaan doen.

Laat hem zelf eens zijn eigen route en tempo kiezen, snuffelen waar en zo lang hij wil. Dat geeft rust in het koppie.  Net als genoeg kauwmateriaal, kauwen doet de hersenen een stofje afgeven waardoor hij zich goed voelt.

 

Hersenwerkjes, waarbij je zorgt voor succes (dus makkelijk beginnen) en hem positief begeleid zorgen voor een voldaan gevoel.

 

Tui na massage is ook heel fijn, voor ontspanning, voor jullie allebei

 

https://www.youtube.com/watch?v=trGdYp-KCUs

 

En zo kan je nog meer bedenken, een fijn orthopedisch bed, ontspannende muziek (delta waves)

 

 

Je zal denken wat heeft dat nu met zijn ziekte te maken. Maar alles heeft met elkaar te maken,  te veel stress of stress die te lang in het lichaam blijft, is de oorzaak van vele ziektes. En zeker als een hond al ziek is moet dat goed in de gaten gehouden worden. Een goede balans vinden dus.

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

op de site van Dierennieuws van dierenarts Klaver lees ik de volgende notitie

citaat

furunculose, furunculosis L steenpuistziekte; het optreden van veel steenpuisten; komt vaak voor bij lijders aan suikerziekte, leukemie en andere ziekten met een gestoord afweermechanisme.

furunkel 
steenpuist, bloedzweer.


steenpuistziekte: zie furunculose.

einde citaat

Bron: http://www.dierennieuws.nl/forum/smf/index.php?topic=5858.0

 

Je zou met je dierenarts kunnen overleggen of er onderzoek kan worden gedaan naar bovengenoemde ziekten en zou je aan het afweersysteem van je hond kunnen gaan werken. Een holistisch dierenarts kan jullie bij het laatste helpen. Ik heb zelf nog geen holistisch dierenarts nodig gehad; er zijn meerdere forumleden die hier ervaring mee hebben.

honden page profiel ElianeEliane

" Het is een Duitse herder ( ook een herder kwaal ) van 6 jaar. En zijn voeding is biofood. "

Wanneer ik de samenstelling zie van deze voeding zou ik toch willen adviseren om te beginnen, zo snel mogelijk over te schakelen naar andere, gezondere/betere voeding.

 

Waarom stel ik dit voor?

 

Naar de darmen toe, maar ook het effect op het lichaam aangaande gluten. En dat is zowat in alle graansoorten te vinden, behalve haver. Aangezien er ergens "een fout" in het afweerssyteem, het niet goed functioneren van de immunologie. Is het belangrijk het lichaam al niet extra te gaan belasten met niet natuurlijke stoffen.

En op zoek gaan naar voeding waar geen toegevoegde chemische vitamines in zitten.

Maar voeding waar dit op natuurlijke wijze in zit.

Zoals kwalitatief versvoer. 

Darf heeft brokken Vol bites genaamd (er hier is ook een topic over waar je al eens kan lezen) zal zo meteen hier de link plakken. Vol

 

Als je hond in het recent verleden nog gevaccineerd werd, zou ik dat al niet meer laten doen. Je kan dan beter laten titteren om zijn afweer te laten bepalen.

 

En verder kan je jouw hond laten ondersteunen, zoals Dobry aangeeft, door een holistische dierenarts. Een dierenarts die buiten de gewone geneeskunde ook gebruik maakt van natuurlijke producten/stoffen.

 

Predison {bijnierschorshormoon (corticosteroïd)} zeker in de diergeneeskunde worden cortisone preparaten nog heel makkelijk voorgeschreven.

En in de medische wereld van de mens werd dit vroeger ook voor een aantal aandoeningen als de oplossing voorgeschreven.

Doch is dit een niet zo onschuldig medicijn met zeer zware bijwerkingen. (Waar ik nu over spreek is het effect menselijk lichaam en brein) En dit weet ik uit een persoonlijk gesprek met een professor in endocrinologie, gespecialiseerd in de bijnier. Uiteraard is soms ook kiezen tussen 2 kwade

 

Vandaar dat de kennis van een holistisch dierenarts goed kan helpen.

 

 

Volgende forumvraag: Snotoog
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^