Opnieuw wolf in Nederland

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Hondenleed staat aangevinkt, maar pas op! Bloederige foto's beneden. 

 

Opnieuw is de wolf gezien in Nederland, helaas is het met deze niet goed afgelopen. Hij is aangereden en gestorven aan zijn verwondingen.  Onder andere een gebroken poot en gebroken kaak. Heel jammer. Het staat 100% vast dat het om een echte wolf gaat, een mannetje. 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik ben niet zo blij met het vooruitzicht van wolven in Nederland.

 

We hebben geen natuurgebieden die groot genoeg zijn voor een roedel wolven en de natuurgebieden die we hebben zijn doorsneden met wegen en worden intensief gebruikt. Contact tussen mens en wolf is dus onvermijdelijk. Om nog maar te zwijgen over onze 'dierenliefhebbers' die ze geweldig vinden en contact gaan zoeken, o.a. dmv voeren hetgeen in bv Italië al tot problemen en incidenten heeft geleid.

 

Hier zitten we al met wilde zwijnen die soms letterlijk in de tuin lopen ondanks hekwerken om dat te voorkomen (vaak met dank aan Randstedelingen die de hekken openzetten en blokkeren voor bv de kinderwagen). Die zijn al gevaarlijk voor honden en kleine kinderen (die gelukkig op die tijden doorgaans op bed liggen). Van mij hoeven daar geen wolven bij.

 

In grote uitgestrekte natuurgebieden doet de wolf de mens geen kwaad. Ze worden pas gevaarlijk als er teveel contact is tussen mens en wolf. Geregistreerde aanvallen in deze eeuw zijn bijna altijd op honden of op hondenbegeleiders.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat een grote wolf ca. 50 kg!

Op de snelweg A28 tussen Hoogeveen en Meppel aangereden. Dat moet een enorme klap hebben gegeven; ook voor de inzittenden van de auto.

http://www.rtlnieuws.nl/nederland/waarschijnlijk-wilde-wolf-doodgereden-op-snelweg-in-drenthe

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ocharm dat dier… 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat treurig, zo'n mooi dier, arme wolf

 

ze zullen wel ontdekken van welke groep hij kwam, mocht het een wilde wolf geweest zijn.

 

Hier (Nedersaksen) zijn 9 wolvenroedels bekend en de afstand naar Nederland is voor een wolf maar een peuleschilletje natuurlijk als je naar het verspreidingskaartje van de wolf kijkt.

 

https://www.nabu.de/spenden-und-mitmachen/patenschaften/wolf/17649.html

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Triest.....nu waren ze terug....lopen ze de snelweg op.

arm dier .

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

" Geregistreerde aanvallen in deze eeuw zijn bijna altijd op honden of op hondenbegeleiders. "

 jawel ja dat is goed nieuws.

ik sta af en toe wel oog in oog met de vos - maar een wolf wil ik toch liever niet tegen komen hoor

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  jawel ja dat is goed nieuws.
ik sta af en toe wel oog in oog met de vos - maar een wolf wil ik toch liever niet tegen komen hoor "

 Hele discussies heb ik met wolvenliefhebbers gehad hier over. Ik heb me er dan ook echt in verdiept en veel informatie opgezocht.

 

Het meest in het oog springende probleem is al dat een registratie pas geldig is als er bewijs is en de wolf gevangen/gedood en onderzocht. Anders komt een aanval niet in de boeken.

Verder natuurlijk het leefgebied. Een roedel wolven heeft een leefgebied nodig van 250 vierkante kilometer. Nationaal Park de Hoge Veluwe bijvoorbeeld, heeft een oppervlakte van 54 vierkante kilometer. Doorkruist met een paar wegen (2 geloof ik) en 43 kilometer aan fietspad. Twee restaurants, twee musea, 7 wildobservatieposten en Jachthuis Sint Hubertus. In 2016 kwamen er 546.000 bezoekers.

 

Hoe verstandig is het dan om daar een roedel wolven in los te laten?

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Het nieuws van deze wolf fascineert me. En waarom?

Donderdag liep ik met Buddy in ons park. We lopen door het gedeelte waar de begroeiing nogal dicht is. Ik krijg ineens de, onverklaarbare, gedachte "wat als er nu een wolf ineens uit die struiken komt, dan kan ik Buddy niet redden." Ik fantaseerde verder dat ik dan mijn telefoon zou pakken en het geheel zou filmen om aan te tonen dat er echt een wolf was. (wat ik hoogstwaarschijnlijk niet zou kunnen. Zou alleen maar gillen, denk ik).

 

Zie ik gisteren het nieuws over de wolf en denk ineens terug aan die bizarre gedachte van donderdag... Zou ik een voorspellende gave aan het ontwikkelen zijn

 

Ontopic. Ik vind wolven geweldig mooie dieren, maar ben ook wel bang voor de gevolgen, als ze in Nederland hun woongebied gaan zoeken.

Volgende forumvraag: kruising beagle/cockerspaniel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^