Weinig eetlust maar verder fit ? DA vragen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Claudia & DesnyClaudia & Desny

honden foto van Claudia & Desny

Hoi allemaal, 

Ik zit met iets in mijn maag. Sinds afgelopen zondag laat Desny haar voer staan. Ze heeft zondag middag overgegeven en wou in de avond niet eten. De volgende ochtend heeft ze wel gegeten maar niet van harte. En sindsdien gaat het zo, ze eet, maar niet van harte, als ik haar de keus geef laat ze het staan. Ze krijgt Tammenga versvlees mixen, al maanden, ik wissel diersoorten af. Haar ontlasting is niet anders dan anders, ze rent als een gek in t veld... vanmiddag heeft ze weer overgegeven, vanavond gegeten maar niet de hele portie.

wat zouden jullie doen? DA om advies vragen? Aankijken zolang ze verder fit is?

Alvast bedankt voor het meedenken :)

honden page profiel ..

honden foto van .

Het is al sinds zondag... ik zou zeker de dierenarts bellen voor advies. 

 

1-2 dagen zou hier t maximale zijn. Zeker als er geen duidelijke oorzaak is en het wat 'vage' klachten zijn. 

 

Honden kunnen goed doen alsof alles goed gaat en daardoor ook nog fit ogen. Ik zeg niet dat er iets ergs aan de hand is maar beter 1 keer teveel dan 1 keer te weinig de dierenarts bellen denk ik maar. 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Ik zelf kijk het in dit soort situaties vrij lang aan omdat ik zelf wel weet wanneer het écht fout gaat. Daarbij wil ik persoonlijk liever mijn honden niet medicatie geven terwijl ze er zelf met een weekje op eigen kracht ook bovenop kunnen komen. Maar je moet uiteraard doen waar jij je zelf goed bij voelt  

 

Wel schijnt er weer een griepje te heersen onder de honden, mijn beide woefs zijn tegelijk ziek geworden vorige week, de 1 was 5-6 dagen ziekjes en de ander slechts 1 dag, en ook veel andere hondjes hier in het dorp die even niet lekker zijn. Als het dit is zou het met een weekje wel weer goed moeten gaan. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Niet eten op zich, kan gerust enkele dagen.

Maar gepaard gaande met overgeven? neen dan is er toch iets mis met de maag of darm....en zou je best even langs DA gaan.

 

Is de ontlasting normaal van kleur en substantie gaat hij zeker ook vragen.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Ik heb hier net hetzelfde gehad, overgeven, de dag erna wat  lamlendig en ook geen trek, de dag erna wel wat gegeten, maar niet van harte, en er kwam toch ook weer wat uit, en de dag erna ook nog een keer. Ik heb vetarm vlees en vis gegeven en dat een paar dagen zo gehouden. Na vier/vijf dagen was het weer terug naar normaal. Wel al die tijd mooie dikke ontlasting gehad.

Volgende forumvraag: oogontsteking
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^