Hoge risico rassen....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Pim (Gast)

De staatssecretaris van economische zaken heeft de raad voor dierenaangelegenheden gevraagd om: - hoge risico honden in kaart te brengen - voorzieningen en maatregelen voor te stellen om bijtincidenten te minimaliseren.      Enkele voorgestelde maatregelen zijn dat hoge risico rassen in het openbaar een muilkorf om moeten en altijd aangelijnd moeten zijn. hoge risico rassen volgens deze raad zijn: - Akita - Amerikaanse buldog - Amerikaanse pitbullterriër - Amerikaanse staffordshireterriër - Boerboel - Bullmastiff - Bulterriër - Cane corso - Dogo argentino - Dogo canario - Rottweiler - Staffordshire-bulterriër - Tosa - Fila brasileiro - Boxer - Dobermann - Bordeauxdog - Engelse buldog - Mastiff - Shar-pei - Mastino napoletano     Nader onderzocht voor op de lijst zijn de volgende rassen:  Duitse herder, staffordshireterriër, Mechelse herder, chowchow, Anatolische herder, mastín español, Rhodesian ridgeback, alano español en Kaukasische owcharka.     Zelf heb ik een boxer en schrikt hier best van. Zou persoonlijk een boxer geen hoog risico ras noemen. Ken werkelijk geen valse/bijtende boxer. En straks moet ik hem muilkorven en altijd aangelijnd houden...?! Zal het denken jullie ooit zo ver komen? En wat noemen jullie hoge risico rassen?    Meer lezen? Even zoeken op: hondenbeten aan de kaak gesteld. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik denk persoonlijk dat men bij de baasjes moet gaan kijken. Die voeden immers hun hond op. Als die dat niet doen, ja dan krijg je een onopgevoede hond, eentje die geen regels kent en eentje die dan zijn eigen plan maar trekt. Ook verkijken ze zich vaak op het ras wat ze in huis hebben gehaald. Ze zien alleen maar een schattige puppenkop, maar vergeten het karakter en dergelijke.

 

Ook moet er beter gekeken worden naar waar die honden vandaan komen die agressief zijn.

Mensen kopen maar luk raak op internet via de bekende verkoopsites, daar begint alle ellende.

Zo goedkoop en zo snel mogelijk. Geen achtergrond van de ouderdieren willen weten want dat interesseert ze toch niks.

De overheid houd de oogkleppen op wat broodfok en oeps nestjes betreft. In mijn ogen doen ze er veel en veel te weinig aan.

 

Als je het probleem aanpakt door alleen maar muilkorven en aanlijnplichten in te voeren ben je Mijninziens niet met de bron bezig. 

 

 

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Er is hier al een uitgebreid onderwerp over.

 

Verder hoeft je boxer niet altijd aangelijnd en gemuilkorfd naar buiten.

In losloopgebieden: muilkorf maar wel los

Buiten losloopgebieden: kort aangelijnd (dus geen flexlijn)

 

En het is maar een advies, nog niet eens een wetsvoorstel.

honden page profiel ..

honden foto van .

Er is hier al een heel topic over gemaakt. 

 

http://www.hondenpage.com/hondenforum/214461/maatregelen-%22hoogrisicohonden%22.php

 

Ben jij Pim die hier al vaker gereageerd heeft op het forum? Ik meen te herinneren dat hij ook een Boxer had. Maar kan het mis hebben. 

Pim (Gast)

O sorry, wist niet dat er al een topic over was en kon het ook zo snel niet vinden. Heb hier inderdaad al vaker een vraag gesteld dus kan kloppen. 

honden page profiel ..

honden foto van .

" O sorry, wist niet dat er al een topic over was en kon het ook zo snel niet vinden. Heb hier inderdaad al vaker een vraag gesteld dus kan kloppen.  "

 

Is het niet leuker om een profiel aan te maken?? Zo herkennen we jou (en je eerdere verhalen) beter! Ook kan je prive berichten sturen naar elkaar. 

 

Geeft niet hoor. Je kan niet alles weten haha. Maar in dat topic vind je al vele reacties en meningen over dit onderwerp en kan je ook je eventuele overige vragen stellen. 

Volgende forumvraag: Long time no see, Pepper!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^