vitaminen immuunsysteem

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

In mijn vorig topic 'cortisone' lees je dat mijn hond een auto-immuunziekte (pemphigus foliaceus) heeft die de huid aantast, hij krijgt hiervoor momenteel cortisone, een kuur van 12 dagen een hoge dosis om te beginnen, het kan zijn dat deze aandoening volgend jaar bvb terugkomt en dan wordt het opnieuw cortisonekuur of misschien wel een constante inname cortison op lage dosering. op lange termijn heeft dit wel wat bijwerkingen, maar als het nodig is, dan moet het natuurlijk. Ik ben wat beginnen opzoeken en kwam uit bij vitaminen voor honden hun immuunsysteem optimaal te houden.

http://www.medpets.be/puur+vita+min/?gclid=CMLqzYy4rdICFUOdGwodnFMB6Q

 

wat denken jullie hiervan? zou het een bijdrage kunnen leveren de ziekte te voorkomen of minder erg te laten zijn aangezien het een gevolg is van het immuunsysteem..

Ik vraag het zeker ook nog eens aan de dierenarts maar die zie ik pas volgende week terug, en misschien zijn hier mensen die het product al gebruikt hebben en positief resultaten behalen?

Anoniem (Gast)

Mijn ervaring..nee. Alleen bij milde klachten werken dit doort zaken. Bij heftige klachten zit je helaas ook vast aan heftige medicatie. Maar ik herken het wel hoor. Ik heb ook alles geprobeert, vitamines, chinese kruiden, vers voer, juist brokken. En aan het eind maakte het allemaal niet echt verschil. Als je met vitamines immmuunziektes kon verslaan vestonden deze ziektes uberhaupt niet meer. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

 een auto immuunziekte kan door vele faktoren ontstaan, vaak een combinatie van faktoren, zoals tekorten en gif, (door bijv. vaccinaties, medicatie, bepaalde stoffen uit de omgeving). De oorsprong van het probleem ontstaat vaak in het zenuwstelsel, dat weer alle andere stelsels stuurt waaronder ook het immuunsysteem.

 

Aanvulling van vitamines en mineralen aan een lichaam dat niet goed funktioneert lijkt me zinvol in combinatie met een goede voeding uiteraard.

 

In het produkt dat jij laat zien zit wel MSM, waarschijnlijk een goede stof, maar ik had voor Jenna een tierheilpraktiker (ik woon in duitsland) laten komen die vond dit te heftig voor honden met een auto immuunziekte. Alleen maar even de ervaring delen hoor. Ik denk zelf dat het een goed produkt is ter ondersteuning.

 

Maar om alles goed uit te zoeken zou ik persoonlijk dus ook een holistisch arts voor zoiets inschakelen, zodat niet alleen de symptomen onderdrukt worden, maar er hopelijk ook iets aan de oorzaak ervan gedaan kan worden.

 

 

 

honden page profiel ElianeEliane

Welke voeding krijgt jouw hond?

 

De reden waarom ik dat vraag is, dat wanneer een hond brokken krijgt en deze voeding toegevoegde chemische vitamines bevat? Je in een aantal gevallen moet oppassen met te veel aan ....

En treed ik Dobry bij dat je dit best niet op eigen houtje doet maar onder advies van 

Volgende forumvraag: gedrag?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^