Gebeten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ..

honden foto van .

" TINA Abbekerk,  waar ben je?
Laat nog eens iets horen en antwoord op onze vragen a.u.b. "

 Er staan geen reacties als 'Ach meid wat naar voor je. Er valt jou niks te verwijten. Je deed alles goed. Het is de schuld van die kl*te hond en die k*t stichting' 

 

Dus.. kleine kans dat we die nog terug zien. Gebaseerd op voorgaande gast topics met deze onderwerpen. 

honden page profiel --

honden foto van -

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Uit het verhaal begrijp ik dat de persoon van Ace en de buurvrouw verschillende individuen zijn.

Lijkt me sowieso bij de "baan" van Ace horen om in ieder geval deze vrouw correct te woord te staan, ook al zullen ze juridisch misschien na overdracht niet meer verantwoordelijk zijn. Dat is natuurlijk gewoon fout. En misschien zou het ook handig zijn als Ace bijv. een extra nacontrole zou uitvoeren, over een paar weken, om te kijken of de hond wel bij een verantwoorde baas zit.


Ik heb geen idee van de omstandigheden waardoor de dochter zo dicht bij de hond kon komen, dus daar kan ik niet over oordelen. Ik vind echter wel dat zomaar een ouder niet per sé hoeft te weten dat een hond die ergens net 30 minuten is nog stress zal hebben. Dat is iets voor hondenbaasjes, en mogelijk zelfs alleen maar baasjes van herplaatsers, aangezien pups een stuk flexibeler zijn.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Tina,

 

Laat je niet wegsturen uit je eigen topic. Niemand kan oordelen over het feit of jij ook schuldig zou zijn. Alleen degenen, die er bij waren, toen dit gebeurde, kunnen hierover oordelen. Daarom heb ik in mijn eervorige posting wat vragen gesteld.

 

Maak in ieder geval duidelijke foto's van je dochters verwonde gezicht.

 

Heeft je dochter in het ziekenhuis een tetanus enting gehad? Dit moet als het langer dan 10 jaar geleden is, dat je dochter tegen tetanus werd ingeënt.

 

Heb je in het ziekenhuis gemeld dat de beet/beten van een buitenlandse "adoptie" hond zijn?

 

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/37767-hondenbeet-kan-levensgevaarlijk-zijn.html

 

Houd de wond(en) goed in de gaten!

 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Uit het verhaal begrijp ik dat de persoon van Ace en de buurvrouw verschillende individuen zijn.Lijkt me sowieso bij de "baan" van Ace horen om in ieder geval deze vrouw correct te woord te staan, ook al zullen ze juridisch misschien na overdracht niet meer verantwoordelijk zijn. Dat is natuurlijk gewoon fout. En misschien zou het ook handig zijn als Ace bijv. een extra nacontrole zou uitvoeren, over een paar weken, om te kijken of de hond wel bij een verantwoorde baas zit.Ik heb geen idee van de omstandigheden waardoor de dochter zo dicht bij de hond kon komen, dus daar kan ik niet over oordelen. Ik vind echter wel dat zomaar een ouder niet per sé hoeft te weten dat een hond die ergens net 30 minuten is nog stress zal hebben. Dat is iets voor hondenbaasjes, en mogelijk zelfs alleen maar baasjes van herplaatsers, aangezien pups een stuk flexibeler zijn. "

 

Ik vind dat je als ouder moet weten dat je een onbekende hond níet zomaar benadert. En of dat dan van de buren is, 1 op straat of weet ik veel waar. Leer je kinderen dat ze honden niet zomaar benaderen. Dat hoort élke ouder te weten vind ik. 

 

Ik ben geen kattenmens, wij hebben nooit katten gehad maar ook ik weet in de basis ermee om te gaan. 

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Tina ik hoop eigenlijk dat vooral ook je buurvrouw deze kan links gaat lezen..het zal haar en haar hond helpen zonder meer ongevallen een fijne band op te bouwen

Ik denk dat zij dit ook niet heeft gewild (denk dat ze zich heel schuldig voelt zich geen houding weet) Hoop dat ze bijdraait ,en ziet dat dit te voorkomen is geweest.

Misschien even eerst alles even laten betijen en dan eens met haar afspreken of haar briefje sturen

Hier link over gedrag bij adoptie honden

De stukjes zijn geschreven door een gedragstherapeut van de stichting van mijn honden

adoptie en gedrag

Vooral de onderstaande vind ik zelf heel leerzaam

en had ik gelukkig al gelezen voor ik mijn honden kreeg

Veel gemaakte fouten bij een nieuwe volwassen hond

Ik hoop dat je dochter niet al te veel napijn heeft

en dat dit alles met een sisser afloopt

 

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

"  Je kunt geen aangifte doen tegen een hond.. En je kunt alleen aangifte doen tegen de baas als deze de hond op je af heeft gestuurd. Wat me hier niet het geval lijkt.
 
Je kunt wel melding maken bij de politie van de beet. 
 
Wil je dat de hond gemuilkorft wordt dan moet je een brief schrijven naar burgemeester en wethouders om die te vragen om muilkorf en aanlijnplicht op te leggen.
Voeg hier een kopie van de melding bij de politie en foto's van de beet bij. 
 
Bij een hond met muilkorfplicht die een bijtincident veroorzaakt mag de gemeente overgaan tot inbeslag name. 
 
Persoonlijk ben ik van mening dat je bovenstaande allemaal niet moet doen. Persoonlijk vind ik dat de hond geen blaam treft. Kind had daar (nog) niet mogen zijn. 
Maar mocht je wel actie willen ondernemen weet je in elk geval wat je moet doen. 
 
Hopelijk pas je de volgende keer wat beter op je dochter. 
Sterkte voor haar.  "

 

Je kunt aangifte tegen de eigenaar van de hond doen; ook als deze zijn/haar hond niet op je afgestuurd heeft. De eigenaar is nl. verantwoordelijk voor het gedrag van zijn/haar hond. Daarom sluiten verstandige hondeneigenaren een aansprakelijkheidsverzekering af, die ook schade aangebracht door een hond dekt.

 

http://www.minderhondenbeten.nl/wcs/mhb/nl/4429/gebeten-door-hond.html

 

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Ik weet nog goed toen ik nog huisbezoeken deed, ik mijn goedkeuring gaf voor een gezin die een hond van 8 maanden oud wilde adopteren.

Een hele lieve hond die met kinderen,enz kon.

Eenmaal hier op het vliegveld aangekomen en uit de transportbox werd gehaald en losbrak vloog hij iedereen aan.Was echt verschrikkelijk.

De politie wilde hem doodschieten maar gelukkig is dit weten te voorkomen en is hij gevangen.De hond was door de reis en wie weet door iemand bij de vracht volledig overstuur geraakt.

De adoptant wilde de hond niet meer adopteren en na veel gepraat met de politie mocht de hond met iemand van de organisatie mee naar huis.Daar is hij tot rust gekomen en weer de lieve hond als daarvoor geworden.Hij is daar tot zijn overlijden gebleven en heeft een super leven gehad.

Daarom ben ik er op tegen dat honden op het vliegveld uit de box worden gehaald en dan bijna doodgeknuffeld worden plus voor het vluchtgevaar.

De eerste week moet de hond acclimatiseren en dan moet je visite vermijden.

Het duurt minstens 3 maanden voor de hond is gewend en vertrouwen krijgt.Bij de ene hond gaat dit veel sneller als bij de andere hond.

Heel erg dat jouw kind is gebeten en ik hoop dat het goedkomt, maar het is niet de schuld van de hond.Doe A.U.B geen aangifte want dit betekend een inbeslagname en zeer waarschijnlijk het doodvonnis voor de hond want een getraumatiseerde hond die dan ook nog weken/maanden in een opslag moet verblijven wordt knettergek en gaat nooit door de zeer (in mijn ogen absurde) test komen!!!!

Ik wens je heel veel sterkte met je kind en hoop dat jij toch nog een goed gesprek met de buurvrouw krijgt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  
Je kunt aangifte tegen de eigenaar van de hond doen; ook als deze zijn/haar hond niet op je afgestuurd heeft. De eigenaar is nl. verantwoordelijk voor het gedrag van zijn/haar hond. Daarom sluiten verstandige hondeneigenaren een aansprakelijkheidsverzekering af, die ook schade aangebracht door een hond dekt.
 
http://www.minderhondenbeten.nl/wcs/mhb/nl/4429/gebeten-door-hond.html
  "

 de meeste  wa verzekeringen doen dat  maar je moet je hond wel aanmelden

Als je hond  plots voor een auto langs rent(en daardoor auto paal raakt bv) kan je ook aansprakelijk zijn  voor schade immers.

Of je hond iets sloopt bij iemand al dan niet per ongeluk.

 

Ik wordt wel een beetje iebel van je waarschuwing ivm buitenlandse  hond

Bij de stichting asiels  krijgen ze meestal al ontworming en enting en vlooienspul  bij binnenkomst en sowieso voor weggaan ook + rabies

van nederlandse hondenpoep kan een baby ook blind worden

 

Mensen moeten bang zijn voor broodfok honden uit het buitenland die geen behandeling krijgen

of prive adoptie zonder regels volgen

Niet voor honden van een goede stichting

tuurlijk kan een hond wel bv leishmania hebben opgelopen

met incubatie van 7 jaar

dat krijg je niet via honden beet

honden page profiel DjianneDjianne

honden foto van Djianne

" hoi mijn.dochter is gebeten 
Flinke verwondingen in het gezicht door een hond van ace mijn buurvrouw had de hond net een.half uur toen.het gebeurde toen ik terug kwam van de eerste hulp en ik die mevr  van ace aan sprak werd gezegd ik kan niks aan.wat ik compleet asociaal vind ze wil niet met mij praten 
Groetjes fam abbekerk "

 TS had dus nooit gezegd dat ze haar kind zelf bij haar buurvrouw achterliet...

 

Lullig dat ze hier zelf de schuld van krijgt. Er kon van alles gebeurd zijn: een hond die ontsnapt, haar dochter die toevallig langsliep/buitenspeelde en de hond alleen maar wilde aaien.

 

In dit verhaal heeft Niemand schuld, het is gewoon gebeurd.

Wel vraag ik me af wat de bedoeling van de TS is om dit verhaal op deze website te plaatsen?

honden page profiel ..

honden foto van .

"  TS had dus nooit gezegd dat ze haar kind zelf bij haar buurvrouw achterliet...
 
Lullig dat ze hier zelf de schuld van krijgt. Er kon van alles gebeurd zijn: een hond die ontsnapt, haar dochter die toevallig langsliep/buitenspeelde en de hond alleen maar wilde aaien.
 
In dit verhaal heeft Niemand schuld, het is gewoon gebeurd.
Wel vraag ik me af wat de bedoeling van de TS is om dit verhaal op deze website te plaatsen? "

 

Al is het op deze manier gebeurd .. hoor je je kind ook hiervoor te beschermen en te vertellen dat je niet zomaar honden mag aaien. 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Triest dat dit gebeurd is, beterschap voor je dochter ik hoop dat ze er geen littekens aan over houd.

 

Geen erg professionele reactie van die vrouw van ACE, het minste wat ze had kunnen doen was je te woord staan.

 

 

 

 

honden page profiel DjianneDjianne

honden foto van Djianne

"  
Al is het op deze manier gebeurd .. hoor je je kind ook hiervoor te beschermen en te vertellen dat je niet zomaar honden mag aaien.  "

Soms vertel je kinderen iets. Maar doen ze alsnog wat ze zelf willen. 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Soms vertel je kinderen iets. Maar doen ze alsnog wat ze zelf willen.  "

 

Klopt inderdaad...maar dan komt de verantwoordelijkheid van de andere volwassene in dit verhaal, de buurvrouw, om de hoek kijken. 

 

Onze vorige hond was ook geen lieverdje en wij hielden bewust al afstand van een kind die buiten liep. Ook al heb je de hond net en weet je niet hoe hij/zij op kinderen reageerd. Mag ik toch wel aannemen dat je in het begin 'van het slechtste' uit gaat. Zeker omdat de hond nog moet wennen en bijkomen van die hele rollercoaster. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

het is gewoon een ongeluk  door onwetendheid bij alle partijen.

Ik had mijn dochter gezegd :hond moet eerst wennen pas dan mag je op bezoek 

Het gaat niet om schuldvragen, maar om alle partijen te wapenen om dit soort dingen te voorkomen in de toekomst en hiervan te leren.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Triest dat dit gebeurd is, beterschap voor je dochter ik hoop dat ze er geen littekens aan over houd.
 
Geen erg professionele reactie van die vrouw van ACE, het minste wat ze had kunnen doen was je te woord staan.
 
 
 
  "

 Tina had het over 'de mevrouw van ACE aanspreken'. Ze lijkt me Nederlands en dan bedoelen we toch meestal; face-to-face en niet over de telefoon.

 

Dan zou die ACE mevrouw dus nog bij de buurvrouw zijn geweest tijdens het incident? En nadat Tina terug kwam uit het ziekenhuis?

Dan heeft die toch wel een grote aansprakelijkheid in mijn ogen!

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  Tina had het over 'de mevrouw van ACE aanspreken'. Ze lijkt me Nederlands en dan bedoelen we toch meestal; face-to-face en niet over de telefoon.
 
Dan zou die ACE mevrouw dus nog bij de buurvrouw zijn geweest tijdens het incident? En nadat Tina terug kwam uit het ziekenhuis?
Dan heeft die toch wel een grote aansprakelijkheid in mijn ogen! "

rare speculatie vol aannames

aanspreken kan toch ook over telefoon?

De mevrouw van ace is geen vroedvrouw...

zal inderdaad vrijwilliger uit nederland zijn uit de regio misschien

maar waarom zou ze daar meteen zijn?

Misschien op de luchthaven bij de aankomst van waarschijnlijk meerdere honden  zal ze wel zijn geweest

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Tina had het over 'de mevrouw van ACE aanspreken'. Ze lijkt me Nederlands en dan bedoelen we toch meestal; face-to-face en niet over de telefoon.
 
Dan zou die ACE mevrouw dus nog bij de buurvrouw zijn geweest tijdens het incident? En nadat Tina terug kwam uit het ziekenhuis?
Dan heeft die toch wel een grote aansprakelijkheid in mijn ogen! "

 Iemand aanspreken op haar mogelijke verantwoordelijkheid kan op vele manieren hoor. Face to face, via telefoongesprek, whatsapp, een sms, een mail, een brief via de post, misschien zelfs via een postduif. 

 

'Aanspreken' staat niet meteen in verbinding met 1 enkele manier waarop dit kan. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" rare speculatie vol aannames
aanspreken kan toch ook over telefoon?
De mevrouw van ace is geen vroedvrouw...
zal inderdaad vrijwilliger uit nederland zijn uit de regio misschien
maar waarom zou ze daar meteen zijn?
Misschien op de luchthaven bij de aankomst van waarschijnlijk meerdere honden  zal ze wel zijn geweest "

 Dat het aannames zijn staat al duidelijk in mijn tekst. "Lijkt me", "bedoelen", "toch" en "meestal" zijn allemaal slagen om de arm.

 

Verder is er in het Nederlands een verschil tussen 'aanspreken' en 'aanspreken op'. Maar ik weet natuurlijk niet hoe goed Tina de kleine nuances in de taal kent.

Discussies over juist taalgebruik vermijd ik liever. Ik ben namelijk wel van het kaatsen van de bal en dat zou hier op HP niet erg leuk zijn. Ik beloof dat echter wel te gaan doen als we taaldiscussies gaan houden.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  Dat het aannames zijn staat al duidelijk in mijn tekst. "Lijkt me", "bedoelen", "toch" en "meestal" zijn allemaal slagen om de arm.
 
Verder is er in het Nederlands een verschil tussen 'aanspreken' en 'aanspreken op'. Maar ik weet natuurlijk niet hoe goed Tina de kleine nuances in de taal kent.
Discussies over juist taalgebruik vermijd ik liever. Ik ben namelijk wel van het kaatsen van de bal en dat zou hier op HP niet erg leuk zijn. Ik beloof dat echter wel te gaan doen als we taaldiscussies gaan houden. "

 :") en weer een dreigement van Liz..

 

Er klopt geen ene moer van het hele openings bericht dat ziet toch iedereen? Dit valt gewoon slecht te interpreteren omdat het slecht geschreven is. 

 

Niks tegen ts hoor.. Misschien op de mobiel getikt of vanwege de schrik. Maar t is wel wat onduidelijk over wat nu de exacte situatie is geweest. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  Dat het aannames zijn staat al duidelijk in mijn tekst. "Lijkt me", "bedoelen", "toch" en "meestal" zijn allemaal slagen om de arm.
 
Verder is er in het Nederlands een verschil tussen 'aanspreken' en 'aanspreken op'. Maar ik weet natuurlijk niet hoe goed Tina de kleine nuances in de taal kent.
Discussies over juist taalgebruik vermijd ik liever. Ik ben namelijk wel van het kaatsen van de bal en dat zou hier op HP niet erg leuk zijn. Ik beloof dat echter wel te gaan doen als we taaldiscussies gaan houden. "

 Zucht heel diep...

Nee geen taalwedstrijd

wat is de meerwaarde van dingen aannemen die we niet zeker weten?

honden page profiel ..

honden foto van .

"  :") en weer een dreigement van Liz..
 
Er klopt geen ene moer van het hele openings bericht dat ziet toch iedereen? Dit valt gewoon slecht te interpreteren omdat het slecht geschreven is. 
 
Niks tegen ts hoor.. Misschien op de mobiel getikt of vanwege de schrik. Maar t is wel wat onduidelijk over wat nu de exacte situatie is geweest.  "

 Ik sta te trillen op mn benen! 

 

Ik 'beloof' Liz dat er dan vele ballen terug gekaatst gaan worden. Van die harde biljartballen. Of zal ik gewoon niks doen? En haar al die moeite wel laten doen. Toekijken en toelachen werkt ook zeer bloeddruk verhogend. 

 

Gaat ze ballen terug kaatsen over taalgebruik en spelling ? Dan mag ze bij mij alvast beginnen. Mijn nederlands is verre van goed. Als Liz dan al haar spellingsballen gaat verzamelen richting mij... dan hebben wij ff een tijdje rust hier. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees


 
Er klopt geen ene moer van het hele openings bericht dat ziet toch iedereen? Dit valt gewoon slecht te interpreteren omdat het slecht geschreven is. 
 
Niks tegen ts hoor.. Misschien op de mobiel getikt of vanwege de schrik. Maar t is wel wat onduidelijk over wat nu de exacte situatie is geweest.  "

 Daarom wens ik ook alleen sterkte aan de dochter. Verder is alles invulling.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" het is gewoon een ongeluk  door onwetendheid bij alle partijen.
Ik had mijn dochter gezegd :hond moet eerst wennen pas dan mag je op bezoek 
Het gaat niet om schuldvragen, maar om alle partijen te wapenen om dit soort dingen te voorkomen in de toekomst en hiervan te leren. "

 Mooi gezegd Roos en helemaal eens!

 

Idd totaal niet belangrijk, wie de schuld heeft, er zijn alleen maar slachtoffers! 

Het meisje en deze hond, om te huilen gewoon.

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" hoi mijn.dochter is gebeten 
Flinke verwondingen in het gezicht door een hond van ace mijn buurvrouw had de hond net een.half uur toen.het gebeurde toen ik terug kwam van de eerste hulp en ik die mevr  van ace aan sprak werd gezegd ik kan niks aan.wat ik compleet asociaal vind ze wil niet met mij praten 
Groetjes fam abbekerk "

 Wat kunnen wij daar aan doen?

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  :") en weer een dreigement van Liz..
 
Er klopt geen ene moer van het hele openings bericht dat ziet toch iedereen? Dit valt gewoon slecht te interpreteren omdat het slecht geschreven is. 
 
Niks tegen ts hoor.. Misschien op de mobiel getikt of vanwege de schrik. Maar t is wel wat onduidelijk over wat nu de exacte situatie is geweest.  "

 

 

Een verhaal heeft twee kanten en ik geloof niet altijd alles wat op een forum geschreven wordt.

 

 

Anoniem (Gast)

"  Ik sta te trillen op mn benen! 

 

Ik 'beloof' Liz dat er dan vele ballen terug gekaatst gaan worden. Van die harde biljartballen. Of zal ik gewoon niks doen? En haar al die moeite wel laten doen. Toekijken en toelachen werkt ook zeer bloeddruk verhogend. 

 

Gaat ze ballen terug kaatsen over taalgebruik en spelling ? Dan mag ze bij mij alvast beginnen. Mijn nederlands is verre van goed. Als Liz dan al haar spellingsballen gaat verzamelen richting mij... dan hebben wij ff een tijdje rust hier.  "

 



Helemaal mee eens... O-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Tina,
 
Laat je niet wegsturen uit je eigen topic. Niemand kan oordelen over het feit of jij ook schuldig zou zijn. Alleen degenen, die er bij waren, toen dit gebeurde, kunnen hierover oordelen. Daarom heb ik in mijn eervorige posting wat vragen gesteld.
 
Maak in ieder geval duidelijke foto's van je dochters verwonde gezicht.
 
Heeft je dochter in het ziekenhuis een tetanus enting gehad? Dit moet als het langer dan 10 jaar geleden is, dat je dochter tegen tetanus werd ingeënt.
 
Heb je in het ziekenhuis gemeld dat de beet/beten van een buitenlandse "adoptie" hond zijn?
 
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/37767-hondenbeet-kan-levensgevaarlijk-zijn.html
 
Houd de wond(en) goed in de gaten!
  "

 Kinderen zijn als het goed is, voor tetanus geënt, bij hun basis entingen. Tot hun 19e beschermd. Dat scheelt weer.

 

http://www.ggdreisvaccinaties.nl/faq/ik-ben-als-kind-gevaccineerd-tegen-tetanus-ben-ik-nog-beschermd

 

Maar idd kans op infectie door bacteriën.

Wel goed om bij te vermelden dat het een buitenlandse hond is, daar zou ik weer niet aan gedacht hebben! 

 

Bij koorts, niet lekker voelen, hangerig zijn, of wonden, die rood en warm, etterig zijn, gelijk aan de bel trekken.

honden page profiel ..

honden foto van .

" "  Ik sta te trillen op mn benen! 
 
Ik 'beloof' Liz dat er dan vele ballen terug gekaatst gaan worden. Van die harde biljartballen. Of zal ik gewoon niks doen? En haar al die moeite wel laten doen. Toekijken en toelachen werkt ook zeer bloeddruk verhogend. 
 
Gaat ze ballen terug kaatsen over taalgebruik en spelling ? Dan mag ze bij mij alvast beginnen. Mijn nederlands is verre van goed. Als Liz dan al haar spellingsballen gaat verzamelen richting mij... dan hebben wij ff een tijdje rust hier.  "Denies & Puk 

Helemaal mee eens... O-)"

 

Stoer hoor... een gast account. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  Kinderen zijn als het goed is, voor tetanus geënt, bij hun basis entingen. Tot hun 19e beschermd. Dat scheelt weer.
 
http://www.ggdreisvaccinaties.nl/faq/ik-ben-als-kind-gevaccineerd-tegen-tetanus-ben-ik-nog-beschermd
 
Maar idd kans op infectie door bacteriën.
Wel goed om bij te vermelden dat het een buitenlandse hond is, daar zou ik weer niet aan gedacht hebben! 
 
Bij koorts, niet lekker voelen, hangerig zijn, of wonden, die rood en warm, etterig zijn, gelijk aan de bel trekken. "

Over je eerste opmerking van de tetanus ben ik het zo eens

maar dan 

kom op nou Suzanne

We hebben het over spanje..in europa en een hond die gezond verklaard en gevaccineerd is en ontwormt net als de honden hier

Elke hond likt aan bipsen zit  in van alles en nog wat  waarvan  je niet in wil dat het in een wond komt

een hond uit spanje heeft  alles binnen wat moet volgens de wet

Er is geen groter gevaar bij hond die volgens de regels is geadopteerd

pagina 2 van 4 123 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^