lente/zomer pup of herfst/winter pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Binnen een half jaar of een jaar zouden we graag een hond nemen. Welk seizoen vinden jullie het meest aangeraden om een pup in huis te hebben?

honden page profiel Ilse met haar schatjes: Binny & StoetelIlse met haar schatjes: Binny & Stoetel

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Lente/ zomer:

je bent sneller buiten ( als in je hoeft je niet warm aan te kleden), het is eerder licht, het is niet zo koud voor je pup, je kunt lekker socialiseren (in de regen is het niet zo fijn). 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Java kreeg ik in de herfst. Lente/zomer zou fijner zijn geweest denk ik. Maar dat ligt aan je eigen voorkeur. Een pup moet er in het begin iedere 2 uur uit of misschien vaker, vind je het erg als het dan vaak regent. Als je je pup buiten wilt leren lopen aan de lijn vergt het ook veel geduld, dus dan moet je je ook weer afvragen of je in rotweer dat geduld hebt. 

Mijn voornaamste punt was dat bijna elke puppycursus koud of nat was.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Tgho udhai kwam in de zomer en o'die in de winter. Voor mij maakt het weinig uit. Al is de zomer wel iets fijner vind ik maar voor de pup maakt het weinig uit 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Lente/ zomer:
je bent sneller buiten ( als in je hoeft je niet warm aan te kleden), het is eerder licht, het is niet zo koud voor je pup, je kunt lekker socialiseren (in de regen is het niet zo fijn).  "

 Dat dus  

 

En tegen de tijd dat het kouder word kan je pup al weer langere stukjes lopen en krijg je het zelf minder koud

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Ik vind/ vond de winter juist wel fijn! De eerste weken makkelijk een plasje in de tuin zonder dat de hele buurt mee kijkt. En voordat hij alle inentingen had gekregen hoefde ik niet bang te zijn voor ziektes door de ontlasting van andere honden: die waren toch bevroren! En het leukste: tegen de tijd dat het zomer is mag hij heerlijk langer mee wandelen en is onze behoefte om langer naar het strand of bos te gaan ook groter! 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Bij ons maakte het wel een groot verschil.

Nanu kwam in de winter, eerst een periode van heel veel regen, daarna lag er wekenlang sneeuw. Dat bemoeilijkte de socialisatie enorm: geen mensen op terrasjes, haast geen dieren in de wei, geen spelende kinderen  of fietsers op de dijk, enz.

Ook praktisch was het soms op de tanden bijten, als we 's nachts drie kwartier in de bijtende kou buiten stonden te wachten tot ze eindelijk eens wou plassen… 

 

Nukka kwam in de zomer, de deuren naar de tuin stonden de hele dag open, we zaten veel buiten, de zindelijkheid kwam haast vanzelf. Socialisatie was een makkie. Schaapjes, koeien, paarden… we konden overal naar gaan kijken, lekker ontspannen op afstand in het gras zitten. Of op een bankje zitten kijken naar de mensen op de markt, Langs de dijk laten wennen aan de fietsers...

Ja, voor ons was de zomer veel makkelijker.

 

Maar ik zou niet op basis daarvan een pup kiezen, hoor. De juiste ouder-combi vind ik veel belangrijker, maakt dan niet uit wanneer die pups geboren worden… 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik heb tot nu toe lente pups gehad maar Lotus is een winter pup. Als ik zie dat er kinderen op straat zijn neem ik haar even mee naar buiten om met de kinderen te spelen, voor de socialisatie. Mijn kleinkinderen komen ook zeer regelmatig bij oma haar babyhond kijken. Ik neem haar meestal mee naar buiten om te plassen maar is het mij te koud of nat dan mag ze binnen op een krant. Ook zie ik het niet zitten om nu met haar naar puppycursus te gaan, ik vind het veel te koud om een uur met haar buiten te zijn. Dit had ik met mijn lente pups niet maar ik weet nog niet of dit een nadeel gaat zijn, tot nu toe gaat het prima.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier zomer en winter puppen, zal er twee benoemen.....bams een lente pup en hoogzomer kwam ze bij me, 8 weken oud, helaas een hittegolf van vier weken lang, sliep op de dag en savonds grote pret, zelfs snachts, ogin is een winterpup, heerlijk, ging overal met dr naar toe, ze kon heerlijk buiten verblijven.....           voor mij maakt het niet zo veel uit, heb bijna altijd winter pups gehad, vind ik wat prettiger dan een lente/zomerpup.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

..... zaten al bij de Fokker heel vroeg buiten.....dikke jasjes aan....scheelt denk ik ook wel wat voor hond je hebt.....ogin is 29 oktober geboren, volop winter toen ze al buiten verbleef.

Anoniem (Gast)

We hebben eerder een pup in de zomer gehad, is op bijna 14 jarige leeftijd overleden. Nu een winter pup van 5 maanden. Het heeft ook wel voordelen, lang donker dus slaapt goed door. Tegen de tijd dat zomer is kan hij al langer wandelen en is hij gewend aan de fietsmand zodat we als het mooi weer is volop kunnen genieten.

Hij was net voordat hij 4 maanden werd zindelijk dus ook dat ging prima. Alleen met puppycursus die buiten gegeven worden, dat vind ik minder in de winter...

 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Charlii is van eind augustus, dus kwam eind oktober bij mij. Het voordeel is, dat tegen de tijd dat een pup echt er langer op uit mag, het ook heerlijk lente is! En een pup van 3 maanden in de sneeuw is ook niet te versmaden...

 

Veel belangrijker dan het tijdstip is echter de plek waar de pup vandaan gaat komen. Als je voor een stamboomhond gaat met prima ouders, is dat het wachten absoluut waard en dan is het minder belangrijk WANNEER de pup bij jullie komt. 

Anoniem (Gast)

Hier voorkeur voor begin lente. Tegen de zomer zijn ze volledig ingeent en kunnen de wandelingetjes al iets langer duren

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het hangt er vanaf.

Je kan wel een zomer pup willen, maar er moet dan wel een nestje zijn.

Ik heb op mijn jongste hond wel anderhalf jaar moeten wachten.

Dus ik was al blij toen er eindelijk een nestje was en er een pupje voor ons bij zat, het maakte mij daarom niks uit welk seizoen het was. 

 

Maar hij kwam in januari bij ons in huis.

En ik vond het niet echt een nadeel in de winter een pup opvoeden.

Ze zijn nog zo klein dat ze nog niet lang mogen wandelen.

En we gingen bv naar een eetcafé 's middags en namen de pup mee, naar de dierenwinkel met de pup mee.

Mee naar de manege en boerderij om andere dieren te zien.

Qua socialisatie kun je genoeg doen.

En 's winters zien mensen er soms raar uit met mutsen, sjaals, paraplu's etc, dus dan wennen ze daar ook meteen aan 

Als het dan zomer is en het is mooi weer, dan zijn ze ondertussen al oud genoeg om echt wandelingen te maken.

Volgende forumvraag: Welk ras bij onze hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^