Hond uit buitenland adopteren kan een risico zijn.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

http://dekennisvannu.nl/

Toch ook weer een beetje eng denk ik zo?

 

Nouja,ik wilde dat artikel kopieren. Niet helemaal goed gelukt.

Stukje naar beneden daar staat het.

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Wat ik had begrepen is dat de ziekte nu bij 4 honden in Nederland zijn vastgesteld die uit Roemenië en Bulgarije komen. Het is wel nog onduidelijk waar deze honden precies vandaag komen en hoe. (Via een stichting, welke stichting, broodfok etc) 

 

De kans op besmetting van hond naar mens is vrij klein en de groep geïnfecteerde dieren in Nederland is (nog) klein. Er wordt nu gewaarschuwd alleen dieren te adopteren van een erkende stichting en niet zomaar honden mee te nemen uit het buitenland of via de broodfok (nu lijkt me dat vanzelfsprekend) 

 

Zelf heb ik een hond uit het buitenland en daar komt binnenkort een tweede bij. Hierover heb ik contact gehad met de stichting waar onze hond vandaan komt. Denk dat het goed is om het extra in de gaten te houden maar reden voor paniek zie ik nog niet. 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Ik denk dat je beter de titel "Brucellose geconstateerd bij honden afkomstig uit Oost-Europa" had kunnen gebruiken.  En ja, best eng, dit is geen fijne ziekte. Ik ben ook benieuwd of er een test voor is en of er tegen gevaccineerd kan worden. Ik ben inderdaad ook heel benieuwd of het RIVM maatregelen gaat treffen...

 

Wel heel goed om op te letten als je een hond vanuit Roemenië of Bulgarije adopteert, dat je ziekteverschijnselen meteen herkent.

 

De video is heel goed, daarin wordt heel duidelijk verteld wat de verschijnselen zijn zodat - mocht iemand dit overkomen - je meteen weet waar je op moet letten. Dit is de link naar het artikel.

http://dekennisvannu.nl/site/artikel/Nieuwe-ziekte-bij-honden-levert-ook-gevaar-op-voor-mensen/8885

 

Omdat het een zoönose is, kan de ziekte net zo goed met mensen die vanuit Bulgarije en Roemenië hierheen reizen, of die daar op vakantie zijn geweest. Om daar dan de grens voor dicht te gooien? Dat is niet eens met ebola gebeurd.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

http://dekennisvannu.nl/site/artikel/Nieuwe-ziekte-bij-honden-levert-ook-gevaar-op-voor-mensen/8885

 

ach waarom moet die hond daar de hele tijd op die tafel liggen, ik kon me bijna niet meer op de tekst van het filmpje concentreren

 

 

ik heb nu mijn tweede herplaatser  uit Polen.

 

Wat ik uit het filmpje begreep is het risico erg klein. De bacterie kwam hier tot 20 jaar geleden ook voor bij varkens en koeien, waar er toch heel erg veel van rondlopen en je hoorde daar nauwelijks iets over.

Inderdaad toch alert erop blijven.

 

Zou het zo zijn dat dit alleen bij de ex zwervers voor komt of ook bij de (goede_ of slechte) fokkers?

Jammer dat het maar zo'n kort filmpje is, misschien is er via google meer over te vinden...

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^