Hond vertoont agressie na gebeten te zijn.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AJAJ

Mijn hond (40cm) is over het algemeen normaal sociaal tegenover andere honden. Wel kan hij nogal enthousiast op een hond afrennen.

Nu is hij 2x gebeten door een (dezelfde) veel grotere hond.  Iedere keer als ze elkaar zien (lopen niet los) wordt mijn hond enorm agressief en wild, zo ook de andere hond. Dit terwijl hij daarna nog een tijdje met zijn staart tussen zijn poten onrustig en alert blijft als we weer thuis zijn.

Wat betekent dit nu precies, en hoe kan ik dit oplossen?

 

nb. Zijn gedrag naar andere honden is niet veranderd, de periode vlak na de beet vertoonde hij ook naar andere grotere honden dit gedrag maar wel veel minder.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Je hond is bang dat hetzelfde gaat gebeuren. Hij reageert dus agressief uit angst. Wat zou jij doen als een man je heeft geslagen, en je ziet die wekelijks langs lopen. De een rent weg, de ander valt aan. Het is aan jou om de hond te beschermen tegen zulke situaties. Hou je hond gewoon ver uit de buurt van die andere hond. Zo ver, dat hij de hond niet opmerkt en dus niet weer angstig word. Als het nou een lange tijd goed gaat, zal het gedrag vanzelf minder worden. Het blijft nu gewoon in zijn kop zitten, omdat hij telkens weer die confrontatie krijgt.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Afstand houden, de honden mogen elkaar blijkbaar niet. Jouw hond lijkt bang voor de andere hond te zijn.

 

Gelukkig zitten beiden aan de lijn en kan je een volgende keer tijdig in grijpen en omkeren of een heel grote boog maken (op een afstand waarop beide honden nog niet reageren).

Zo leert je hond dat jij hem niet in een situatie laat komen waarbij hij gebeten kan komen en zal meer vertrouwen en dus meer plezier in de wandelingen krijgen.

 

 

 

 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Hier in de buurt is er ook n hond waar Raiko fel naar gromt en zijn tanden ontbloot. Hij mag hem niet nadat hij enkele negatieve ervaringen opdeed met die bepaalde hond. Gelukkig geen bijtincident maar hij beschermt zichzelf door met agressie te reageren. K voorkom het zoveel mogelijk zoals omdraaien als k die zie aankomen enz. Als hij andere honden wel goed mee om kan is er geen reden tot paniek. Ze mogen elkaar niet en dat kan je niet forceren. Laat hem veel in contact komen met stabiele honden om zo weinig mogelijk negatieve ervaringen op te doen succes 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dit doet Dobby dus ook, maar, en hier ligt een puntje voor jou, mijn hond doet het bij alles wat lijkt op waar hij door aangevallen is.


De preventieve (angst) agressie naar de hond die jouw hond gebeten heeft, daar doe je denk ik weinig aan. Maar zoek andere, sociale, honden op die op die hond lijken. Dan gaat jouw hond niet bijv. reageren op alles wat kortharig en breedgebouwd is. Mijn hond is meerdere malen aangevallen door Staffords, bullies, een Rottweiler e.d.. Voornamelijk donkere honden. En dus reageerde hij ook op donker gekleurde boxers, want dat paste voor hem in het plaatje "preventief op reageren".

Die betreffende hond gewoon zo veel mogelijk blijven ontwijken.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Inderdaad, Raiko werd als pup een keer hard en ruw benaderd door n bordercollie van vrienden, ze stelden voor de honden eens kennis te laten maken, hij kon goed met andere honden zeiden ze hij viel mijn pup meteen grommend met ontblote tanden aan  niet echt leuk bij een eerste ervaring met n andere hond, hij had achteraf schrik van bordercollies, intussen weet hij dat niet elke bordercollie een gevaar is

Volgende forumvraag: Help mijn hond gilt ineens weer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^