Stress signalen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nicole & BenjiNicole & Benji

honden foto van Nicole & Benji

Hoi! Ben ik weer :)

Ik wilde even een laten weten dat we er (waarschijnlijk) achter zijn gekomen wat het nou was waardoor Benji stress vertoonde. 

Hij kreeg ineens een fikse voorhuidontsteking. Nu had hij al wel eens een vies plekje maar dit ging vanzelf weg en hij leek er toen geen last van te hebben. Echter dit keer was het veel ernstiger, hij stonk en liet druppels achter door het huis. Dus ik denk dat hij er langer last van had dan ik doorhad. :'(
Sinds we hem hiermee helpen (met spoelen) is hij een stuk rustiger in huis! Het rijden en hijgen is echt enorm afgenomen.

Ook hij mankt niet meer dus gaan we weer iets langer naar buiten. En doordat hij buiten langer bezig is, neemt hij ook sneller zijn rust binnen.

Ik denk de combinatie van een ontstoken voorhuid, veel energie en hormonen hebben terwijl hij rust moest nemen het stressgedrag heeft aangewakkerd. Het kan natuurlijk toeval zijn, maar het lijkt op zijn plaats te vallen.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Bedankt voor de update!

Dat is heel leerzaam....

Zo zie je maar, dat we niet te snel mogen roepen het zijn de hormonen. Ja, dat kan maar lichamelijke oorzaken moet je toch ook écht in de gaten houden.

Goed opgelost nu door jullie zeg. Top!

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Hoi! Ben ik weer :-)Ik wilde even een laten weten dat we er (waarschijnlijk) achter zijn gekomen wat het nou was waardoor Benji stress vertoonde. Hij kreeg ineens een fikse voorhuidontsteking. Nu had hij al wel eens een vies plekje maar dit ging vanzelf weg en hij leek er toen geen last van te hebben. Echter dit keer was het veel ernstiger, hij stonk en liet druppels achter door het huis. Dus ik denk dat hij er langer last van had dan ik doorhad. :'(Sinds we hem hiermee helpen (met spoelen) is hij een stuk rustiger in huis! Het rijden en hijgen is echt enorm afgenomen.Ook hij mankt niet meer dus gaan we weer iets langer naar buiten. En doordat hij buiten langer bezig is, neemt hij ook sneller zijn rust binnen.Ik denk de combinatie van een ontstoken voorhuid, veel energie en hormonen hebben terwijl hij rust moest nemen het stressgedrag heeft aangewakkerd. Het kan natuurlijk toeval zijn, maar het lijkt op zijn plaats te vallen. "

 Normaal doe ik dit niet... maar na de stortvloed die ik in dit topic over me heen kreeg:

 

Told you so.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Alleen leren zijn zonder bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^