Thai bangkauw

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Beschrijving hond aangevraagd (Gast)

Hallo, Ik ben erg geïnteresseerd in het ras Thai bangkauw alleen kan ik op het internet niet de karakter eigenschappen van de hond vinden omdat de ene website zegt dat hij moeilijk is te trainen en niet lief is tegen andere honden en de andere website zegt dat hij goed kan omgaan met dieren en makkelijk te trainen is  Mijn vraag dan ook aan jullie is wat zijn de karakter eigenschappen (bv. Is snel geneigd om te slopen of iets in die richting )   

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik ken het ras verder niet hoor, mooie hond!

 

Wat ik erover lees en interpreteer is dat het honden zijn die niet met andere honden kunnen, mits daarmee van kleins af aan opgegroeid en goed begeleid.

Ze hebben een sterk karakter en zal je daar met trainen rekening mee moeten houden. Dat ze inzien waarom ze iets moeten doen bijv. en ze misschien niet van allerlei nutteloze kunstjes houden. 

 

Of een hond sloopt of niet zal ook afhangen van hoe hij zich voelt neem ik aan.

 

 

 

 

Anoniem (Gast)

Ken het ras niet persoonlijk, maar kan je aanraden om contact op te nemen met fokkers. Zij kunnen je perfect aangeven hoe deze Thai Bankaew Dog in omgang is en eventueel kan je een afspraak maken om deze honden te ontmoeten. Je kan zoveel lezen over een hond als je wil, maar ik ben voorstander van een huisbezoek bij een fokker om zo de honden in hun omgang zelf te kunnen ervaren en/of eventueel bezoeken van shows.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ze zijn regelmatig op shows te zien, de grotere shows dan zoals de Amsterdam Winner. Kijk van tevoren of er bankaews zijn ingeschreven en bezoek de show dan om ze eens te ontmoeten en met de eigenaren te spreken.  

 

Ik heb ze ook nog ergens op een foto staan... Hele mooie honden, best groot nog, dacht dat ze kleiner zouden zijn. Ze waren op show heel rustig, nergens van onder de indruk, en vriendelijk. Wist niet dat ze niet met andere honden  zouden kunnen en ik denk eerlijk gezegd dat je dat met een korreltje zout kunt nemen totdat je daadwerkelijk met eigenaren en fokkers spreekt. 

honden page profiel ElianeEliane

Ze behoren tot dezelfde groep (5) als de Akita.

Volgens de legende zouden ze ontstaan zijn uit de samenstelling van een gedomesticeerde hond met een jakhals.

Misschien kan je bij deze Kweker eens gaan kennis maken.

Deze zit in België

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Haha, met een jakhals?  Denk het ook niet. 

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

http://www.fieterdefointjes.nl/Indfieter1.html

 

Ik zou eens contact opnemen met Leon als ik jou was, hij is eigenaar van bovenstaande kennel en heeft momenteel ook een nestje Thai Bankaew Dogs liggen

honden page profiel ElianeEliane

" Haha, met een jakhals?  Denk het ook niet.  "

 Volgens de legende Jackal. Maar op een bepaald moment waren ze bijna uitgestorven. Hoe er dan opnieuw gefokt werd en met wat heb ik niet uitgezocht.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ik weet niet of je facebook hebt en Engels kan. Zou een facebook bericht om info sturen aan Paul H Stanton. Hij is FCI keurmeester en helemaal thuis in dit ras. Heeft ze.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Vond zijn website. Bij contact zie je ook de email.

http://www.tintavon.com/

Volgende forumvraag: English toy terrier
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^