Nog steeds met pup slapen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DonnaDonna

Mijn pup is nu ruim drie en halve maand en vanaf dat hij met negen weken bij ons kwam slaap ik beneden ivm wennen van mijn pup en omdat hij  nog zo'n 1 a 2 keer per nacht aangeeft te moeten plassen.

 

Hij mag ook wel mee naar boven maar dan moet ik twee trappen af met een flinke herderpup;-)

Opzich piept hij niet meer lang als hij bij mijn man of zoon blijft en ik weg moet maar hij is nog nooit alleen thuis geweest.

 

Ik heb wel een lief teefje:-)

 

Is dit wel oké?

Dus nog bij m'n pup slapen en nog steeds niet alleen geweest?

 

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Onze pup van (bijna) 17wkn is ook nog nooit alleen geweest, en slaapt lekker op bed bij mij in de slaapkamer.

Uiteraard zullen de meningen hierover verschillen, maar ik denk persoonlijk dat er echt niet iets mis mee hoeft te zijn hoor. Ik ben zelf arbeidsongeschikt dus zo goed als altijd thuis, en vanwege een epilepsiehond is er eigenlijk ook altijd een oppas aanwezig als we een keertje weg moeten. Het komt hier dan dus ook zelden voor dat de volwassen honden alleen moeten zitten. Recentelijk hebben wij door omstandigheden enkele van onze meiden wat vaker alleen moeten laten, maar ook dit is zonder problemen gegaan. Ondanks dat het maar sporadisch gebeurt kunnen ze met gemak 4 uur alleen blijven, veel langer doen we liever niet maar redden ze ook hoor indien nodig.

Ik denk dat het erg van belang is dat je met dit soort dingen naar de pup zelf kijkt. Merk je dat deze echt ernstige verlatingsangst heeft dan is nu wat beginnen met alleen blijven wel aan te raden. Maar valt dit best mee dan hoef je het denk ik zeker niet te haasten hoor. Het kan ook zeker geen kwaad om de kleine nu af en toe eventjes alleen te laten, dus begrijp me niet verkeerd je kunt zeker al beginnen met opbouwen. Maar als jijzelf hier nog niet aan toe bent om wat voor reden dan ook dan is daar ook niks mis mee en hoeft dit zeker niet voor problemen te zorgen. Althans dat is mijn ervaring dan. Op één hond na die echt ernstige verlatingsangst had (mijn eigen fout, is door verschillende omstandigheden de eerste jaren van haar leven echt totaal niet alleen geweest en had van jongs af aan de aanleg er al voor dus tja dan krijg je dat hè ) is het bij al mijn andere honden nooit een probleem geweest om hen alleen zijn aan te leren ondanks dat ik hier veelal pas op een wat latere leeftijd mee begon dan gemiddeld.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je zou echt moeten gaan wennen aan het alleen zijn, zelfs als je thuis bent aanleren dat tie niet altijd iemand om zich heen heeft....begin daar snel aan, in het begin even de kamer uit en weer terug komen....ook als je het huis uitgaat, heel even en weer terug, dat ga je uitbreiden...als je dat niet aanleert en dan opeens de hond alleen laat , grote kans dat tie protestrreerd....      bij je slapen is geen probleem als je dat wilt, maar als je dat niet in de toekomst wilt zal je dat ook aan moeten leren het alleen slapen.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Mijn pup van acht weken die ik nu zes dagen in huis heb slaapt sinds twee nachten beneden en ook al de hele nacht door. Ik moet zeggen dat ik hier ook van op kijk en het zeker niet had verwacht. Wel is ze niet helemaal alleen mijn andere hond slaapt ook beneden.

Ik laat haar vanaf dag 1 regelmatig een half uurtje alleen, ik moet ook met mijn andere hond uit. Ik ga aan het einde van de week boodschappen doen dan zijn de honden ook een uur of twee alleen.

Ik ben alleen met mijn honden en kan ze niet overal mee naar toe nemen.

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Mijn pups slapen meestal de eerste weken bij me, tot ze uit zichzelf naar de hondendeur gaan en dus geen ongelukjes meer hebben.

 

Sommige blijven bij me slapen, ook als ze volwassen zijn, anderen slapen liever beneden, ik laat het aan hen zelf over.  Als we gaan slapen vraag ik wie er mee gaat , als ze opstaan mogen ze mee, anders blijven ze gewoon beneden.

 

De eerste dagen draag ik ze naar boven en naar beneden, als ze wat ouder zijn, wordt het tijd dat ze de trappen leren op en af gaan, als ze dit zelf nog niet ontdekt hebben.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

Je kan ook gewoon de wekker zetten voor jezelf en opstaan om hem uit te laten 's nachts. Of mag ie later gewoon mee naar boven?

Dan zou ik niks veranderen. Wil je dat ie alleen slaapt, dan zou ik daar toch stilaan mee gaan beginnen...

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Mijn pup is nu ruim drie en halve maand en vanaf dat hij met negen weken bij ons kwam slaap ik beneden ivm wennen van mijn pup en omdat hij  nog zo'n 1 a 2 keer per nacht aangeeft te moeten plassen.
 
Hij mag ook wel mee naar boven maar dan moet ik twee trappen af met een flinke herderpup;-)
Opzich piept hij niet meer lang als hij bij mijn man of zoon blijft en ik weg moet maar hij is nog nooit alleen thuis geweest.
 
Ik heb wel een lief teefje:-)
 
Is dit wel oké?
Dus nog bij m'n pup slapen en nog steeds niet alleen geweest?
  "

 Mmm.. Ik weet niet hoe het met herders zit maar bij mijn ras mag pas trapgelopen worden als ze een jaar oud zijn. Als je de hond niet wilt/kunt dragen zou je dus een jaar beneden moeten slapen?

 

Ik denk dat het toch verstandig is om je pup te leren dat je hem niet in de steek laat als je weggaat of boven slaapt. Rustig opbouwen want hij is het nu al gewend dat er altijd iemand (liefst jij) bij hem is.

 

Je zou kunnen beginnen met een wekker tweemaal 's nachts. Eerst op de bank, dan wekker-uitlaten en dan ga je in bed liggen. Bij de tweede wekker weer uitlaten en dan weer op de bank.

 

De meningen verschillen sterk maar even laten piepen vind ik persoonlijk niet erg.

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Er is niets mis, omdat de hond nog niet alleen is geweest.

 

Veel belangrijker is dat het de pup/hond degelijk wordt aangeleerd. Niet alleen de tijd van weggaan moet opgebouwd worden. Weggaan en thuiskomen moet leuk zijn.

 

Eerder was er spraken van ongeveer een 80% van de huishonden op één of andere manier last hebben van verlatingsangst. Ik heb nu onlangs een reportage gezien naar onderzoek aangaande die angst.

En in dat onderzoek bleek 91% van de honden matig (het kleinste aantal) tot zeer erntige problemen te ondervinden bij het alleen zijn.  

Reportage van Channel 4

 

Belangrijk is dus om ervoor te zorgen dat de hond een leuke bezigheid krijgt wanneer hij alleen wordt gelaten. En dat de "grootte" als in duurtijd van de bezigheid ook mee uitbreid.

 

Er zijn tal van mogelijkheden om een hond een tijdje bezig te houden.

Zoals 

Verder is (onbedrukt) karton een dankbaar materiaal. Eierdoosjes waar je bvb gezonde gedroogde vleesblokjes in steekt.

 

Een grote doos waar ze in kunnen waar je dan weer voor 2/3 lege kartonnen rolletjes in legt. Trek hier en daar een bladje keukenpapier door waar je eerst een vleesblokje hebt tussengestoken. 

Een lege plastiek fles (dop er stevig op) met een 2-tal gaatjes in, iets groter dan een vlleesblokje, gevuld met gezond lekkers.

 

In de reportage laten ze ook de kong zien als bezigheid. Als je die gebruikt is het handig om een inhoud te gebruiken die je kan invriezen zodat ze daar ook wel een tijdje aan bezig zijn.

honden page profiel DonnaDonna

Opzich is hij wel alleen in de woonkamer geweest  met mijn andere hond maar dan is er altijd iemand thuis.

Dus dan ben ik bv boven bezig.

Maximaal ongeveer een uurtje achtereen tot nu en dat gaat goed.

Dan ligt hij te slapen, kluiven of speelt met mijn andere hond.

 

Het gaat in principe om het slapen snachts.

 

Eerlijk gezegd vind het zelf wat handiger om beneden te slapen want ik hoor pup bewegen en hoef maar een paar passen te lopen om de tuindeur open te doen.

 

Of kan ik voor de opvoeding van mijn hondje beter boven slapen?

 

 

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

" Opzich is hij wel alleen in de woonkamer geweest  met mijn andere hond maar dan is er altijd iemand thuis.
Dus dan ben ik bv boven bezig.
Maximaal ongeveer een uurtje achtereen tot nu en dat gaat goed.
Dan ligt hij te slapen, kluiven of speelt met mijn andere hond.
 
Het gaat in principe om het slapen snachts.
 
Eerlijk gezegd vind het zelf wat handiger om beneden te slapen want ik hoor pup bewegen en hoef maar een paar passen te lopen om de tuindeur open te doen.
 
Of kan ik voor de opvoeding van mijn hondje beter boven slapen?
 
  "

 Tja ook hierover zijn de meningen verdeeld... Ik heb inmiddels 7 honden tot volwassenheid opgevoed met altijd gewoon lekker samen slapen in de slaapkamer. Volgens mijzelf de beste manier, volgens een ander not-done...  Het is net zoals kinderen opvoeden. Hier zijn ook tig meningen over en lang niet alles is slecht of geweldig. Puur persoonlijke voorkeur. 

Hier slaapt onze pup al vanaf het begin met gemak de nacht goed door. Nu ga ik ook laat naar bed dus hoeft hij het niet heel veel uren achter elkaar op te houden maar hij weet gewoon dat naar boven gaan slapen betekend en we om een bepaalde tijd weer opstaan. Al met al heb ik twee ongelukjes gehad op de slaapkamer in 8wkn tijd dus dat valt reuze mee. 

Doe dus gewoon waar jij je prettig bij voelt zou ik zeggen. Er zijn meerdere manieren om het juist te doen en niet alles past bij iedereen. Als het voor jou en je hond werkt dan is het over het algemeen goed. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

 
Doe dus gewoon waar jij je prettig bij voelt zou ik zeggen. Er zijn meerdere manieren om het juist te doen en niet alles past bij iedereen. Als het voor jou en je hond werkt dan is het over het algemeen goed.  "

 Voor de meeste dingen ben ik het met je eens; gewoon doen wat goed voelt en je weinig aantrekken van commentaar (van welk kamp dan ook).

 

Ik lees in de vraagstelling echter dat TS zich afvraagt wat haar huidige keuze voor consequenties kan gaan hebben in het gedrag van haar pup later.  Dan is dat advies niet echt behulpzaam.

 

Pup in de slaapkamer is voor TS geen optie vanwege de verwachte grote/gewicht als de pup ouder wordt maar nog geen trappen mag lopen. Dat dan toch steeds weer aanhalen is ook niet echt behulpzaam. Daar kan ze niets mee.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

"  Voor de meeste dingen ben ik het met je eens; gewoon doen wat goed voelt en je weinig aantrekken van commentaar (van welk kamp dan ook).
 
Ik lees in de vraagstelling echter dat TS zich afvraagt wat haar huidige keuze voor consequenties kan gaan hebben in het gedrag van haar pup later.  Dan is dat advies niet echt behulpzaam.
 
Pup in de slaapkamer is voor TS geen optie vanwege de verwachte grote/gewicht als de pup ouder wordt maar nog geen trappen mag lopen. Dat dan toch steeds weer aanhalen is ook niet echt behulpzaam. Daar kan ze niets mee. "

Dan zal de TS dit vanzelf wel aangeven als dat zo is lijkt mij. Bovendien zie ik nergens staan dat het advies gegeven wordt de hond mee naar de slaapkamer te nemen. Ik vertel simpelweg mijn eigen ervaringen en of de hond nu op de slaapkamer of in de huiskamer slaapt... De tijd dat hij/zij het plassen kan ophouden blijft gelijk. Ik kan dan dus wel gaan liegen/verzwijgen hoe het hier gaat maar dat lijkt me nogal onzinnig in dit geval. Het leek mij overduidelijk dat ik met mijn verhaal bedoelde dat een hond van een bepaalde leeftijd het tijdens de nacht wel een tijd kan ophouden als deze gewend is aan een bepaald slaapritueel. Dat dit per hond kan verschillen in lengte en specifiek ritueel leek mij duidelijk en dus niet het extra benoemen waard. Maar bij deze dan nog, mocht het nog niet duidelijk zijn voor iedereen, zo was het dus bedoelt.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

@Liz

 

Beheerst de trap 1 keer per dag op en aflopen daar zal een gezonde jonge hond weinig van overhouden. Wild spel (sjezen, springen, sliden, abrupte bewegingen )is wat dat betreft veel risicovoller. Hier hebben ze allemaal van jongs af aan trap leren lopen. Heb echt niet gewacht tot ze jarig waren omdat het voorheen verboden is.

honden page profiel ElianeEliane

" @Liz
 
Beheerst de trap 1 keer per dag op en aflopen daar zal een gezonde jonge hond weinig van overhouden. Wild spel (sjezen, springen, sliden, abrupte bewegingen )is wat dat betreft veel risicovoller. Hier hebben ze allemaal van jongs af aan trap leren lopen. Heb echt niet gewacht tot ze jarig waren omdat het voorheen verboden is. "

 Volledig mee eens. Balletjes gooien die onverwacht andere richtingen uitgaan zijn veel gevaarlijker dan een trap lopen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^