Opzoek naar de balans...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Even bij opvoeding volwassen hond voor mijn gevoel is dat het ook. Sorry als het toch verkeerd staat!!

 

Ik heb May nu bijna 2 jaar. Al vanaf dat ik haar heb, heb ik eigenlijk altijd alle tijd voor haar gehad. Ik werkte niet, of weinig en ze kon ook gemakkelijk mee als ik dat zou willen.

 

Geweldig, natuurlijk!

 

Echter heb ik hierhoor nooit echt een lekkere goede balans gevonden en merk ik dat ik dat nu nog lastig vind!

 

Want wat nu als ik binnenkort toch een andere baan vind, langer weg ben van huis ed.

 

Ze kan prima 4-5 uurtjes alleen zijn, al is ze dit niet dagelijk gewend. Werk ik aan.

 

Maargoed, balans dus!

Ik zit er een beetje met lopen, prikkels, hondentraining, spelen met vriendjes en oppas.

 

Activiteiten die we dagelijks wel doen. Ze kan ook gemakkelijk de hele dag door. En dat doen we dan ook wel eens. Dan slaapt ze heerlijk en de volgende dag doen we minder (wat dus nog kan betekenen dan we 5 uur actief bezig zijn).

En daar zit dus een beetje mijn dilemma. Dat kan bijna niet meer mocht ik fulltime gaan werken.

 

Begrijp me niet verkeerd. Ik doe nu al mijn uiterste best dagelijks 10km te lopen en het daarbij te houden. Dan thuis nog hersenspelletjes of in de avond honden school. En ja in die 10km zit dan ook wel met honden spelen. 

En dan af en toe haar langere wandelingen.

 

Hoe hebben jullie dat gedaan? Een balans vinden...

 

 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Hoe ik dat heb gedaan? Gewoon door te doen

 

Begrijp me niet verkeerd, ik hou zielsveel van mijn hondjes, en doe heel veel met ze, maar ik vind niet dat mijn honden mij op welk vlak dan ook moeten beperken in mijn leven. Ik wil doen wat ik wil doen en dat ga ik dan ook gewoon doen. Met deze mind-set ben ik aan honden begonnen en moet zeggen dat ik met deze manier van denken nooit ergens tegenaan gelopen ben. En ja mijn honden krijgen heus genoeg aandacht en beweging, ze hebben een gebalanceerd leven, maar we doen wel alles wanneer het mij uitkomt.

 

Ik werk wel eens hele dagen. Ik ga wel eens zaterdagavond weg om vervolgens om zondag om 6 uur 's ochtends pas thuis te komen. Vakanties doe ik ook aan. Moet gewoon kunnen vind ik, ik moet mijn leven kunnen leiden. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik heb m'n toenmalige werk opgezegd voor m'n hond, en ben een heel andere richting ingeslagen. Vanaf dan werkte ik thuis, op zelfstandige basis. Zo kan ik m'n werk zelf regelen en veel tijd overdag aan m'n honden schenken. Heerlijk! 

 

Jij hebt momenteel geen full time werk, zeg je. Je kan dus alle richtingen uit. Er zijn zoveel mogelijkheden. Thuiswerk, flexibele uren, zelfstandige, werk waarbij je hond meekan, enz...

Mijn advies: denk creatief en laat je niet in voorspelbare hokjes duwen. Volg je hart en kijk gewoon naar wat jij waardevol vindt in je leven met je hond. Dan vind je vanzelf je balans wel. 

 

Liesbeth (niet ingelogd) (Gast)

Ik werk maximaal 16 uur per week (zorg).

Jack & Blixem hebben hun beweging nodig, met name Blixem.

Het was wel zoeken naar de juiste balans... wat past bij ons, waar voelen wij ons goed bij.

Omdat ik voornamelijk avonddiensten werk (2 per week) heb ik de volgende balans.

 

7.00 uur: plassen

7.30 uur: eten

8.00 uur: we gaan mijn zoon naar school brengen en meteen door naar onze wandeling (dit is iedere dag een andere plek voor de afwisseling: vliegveld, water, kanaal, bos, hondenrenveld). We zijn dan 1,5 tot 2 uur onder de pannen.

12.30 uur: korte wandeling van 15 minuten

15.30 uur: wandeling van 30 minuten (nooit dezelfde route)

19.00 uur: Jack word uitgelaten (kort rondje) en mijn man gaat met Blixem fietsen. Als mijn man niet thuis is, laat mijn zoon beide honden plassen.

23.30 uur: plassen

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

3 totaal verschillende adviezen. Maar kan met allemaal zeker wel wat.

Super bedankt!!

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje 3 doggies

honden foto van Zilver_Papiertje

Mijn vriend en ik werken ook beide fulltime maar dat was al van in't begin zo. Dus Pyxis is het gewoon dat ze soms wat langer alleen is. We kunnen wel allebei wekelijks van thuis werken maar ze heeft toch niet de luxe zoals enkele andere honden hier op het forum van haar baasjes elke dag 24u bij zich te hebben.

 

Wij laten ook geen dingen voor haar. We passen ons wel aan. We gaan bv op vakantie maar dan kunnen we rekenen op onze ouders die graag op haar passen. kan ze even op visite.

 

We gaan ook 's avonds soms weg naar vrienden, maar dan zorgen we dat we daarvoor een goeie wandeling maken zodat mevrouw blij is dat wij vertrekken en zij in alle rust kan slapen.

 

Dat is dus voor ons die balans waar je het over hebt. Moet ze langer alleen, dan doen we ervoor of erna en leuke activiteit. Zijn we 1 dag in't weekend vrij veel van huis, dan zorgen we dat we de andere dag volledig aan haar spenderen.

Het is niet altijd even handig...maar bij ons is het geen probleem. Nu...een RR is ook van natuere een luilak. Dus geef haar een streepje zon, een dik kussen en ze kan 6uur lang lekker soezen. Dat kunnen natuurlijk niet alle honden.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^