De 52 weken van pup Lotus.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

Tweeëndertig weken.

 

Het was natuurlijk te verwachten dat dit ooit zou gebeuren met de drukke Lotus, ze is van de bank gevallen. Gelukkig schudde ze even met haar kop en ging gewoon verder met haar spel maar ik zal wel blij zijn als ze wat rustiger en voorzichtiger word.

 

Borstelen en tuig omdoen zijn zo van die dingetjes waartegen ze zich blijft verzetten. Dit terwijl ze wandelen heel leuk vind en je zal verwachten dat ze het link met wandelen wel legt als ik haar tuig omdoe. Ik borstel haar nu om de dag omdat het haar rond haar oren en staart al langer word en echt regelmatig geborsteld moet worden om er geen klitten in te krijgen. Ze probeert de borstel steeds te pakken of gaat op haar rug liggen want haar buik borstelen vind ze wel heerlijk maar daar zit bijna geen haar.

Ik laat Lotus aan de fietsmand wennen, ik neem hier even de tijd voor voor we daadwerkelijk de weg op gaan. Lotus vind het nu nog erg spannend en we hebben de tijd.

 

Het gaat heel goed met kat Lucky bij mijn dochter en haar gezin. Hij is inmiddels los en vermaakt zich prima ook word hij al iets minder schuw. Het was een moeilijke beslissing om Lucky naar mijn dochter te brengen maar duidelijk wel de beste.

 

 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Zeer mooi foto 's goed dat Lucy het gewoon word by je dochter en gezin ook kleine lotus zal wel wennen aan de fietsmandje ze is nog zeer jong zal ook nog kalmer worden maar ze is héél mooi véél succes 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Zeer mooi foto 's goed dat Lucy het gewoon word by je dochter en gezin ook kleine lotus zal wel wennen aan de fietsmandje ze is nog zeer jong zal ook nog kalmer worden maar ze is héél mooi véél succes  "

Bedankt voor je reactie, ze heeft ook nog alle tijd om aan het fietsmandje te wennen.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

Drieëndertig weken.

 

 

Lotus is voor de eerste keer een hele dag alleen met Balou geweest, wel heeft mijn schoondochter ze even uitgelaten. Het is helemaal goed gegaan, ze waren beiden door het dolle toen ik weer thuis kwam net of ik jaren was weggeweest.

 

 

Lotus behoord tot de staartjagers en ze besluipt ook haar eigen achterpootje. Ze doet dit al zolang ik haar heb en het ziet er best grappig uit. Maar inmiddels geef ik haar iedere keer als ze dit doet een speeltje om haar af te lijden zodat het geen geobsedeerd gedrag gaat worden.

 

 

Lotus eet haar urinairibrokjes niet meer, dit terwijl het de bedoeling was om haar hier op te laten staan. Maar ze wil ze echt niet hebben ook niet geweekt dus moet ik toch iets anders verzinnen. Ik laat haar nu op het urinairivlees staan en geef haar de gewone brokjes die ze eerst ook kreeg met Puur blaas en nieren er over. Afwachten of haar ph hiermee goed blijft.

 

 

Ik heb deze week de dierenarts moeten bellen omdat Lotus een bloem van de hagenwinde had opgegeten. Denk maar niet dat ze hem uit haar bekje liet halen, ze wist niet hoe snel ze hem naar binnen moest werken. Gelukkig is de hagenwinde alleen giftig als ze er veel van eten maar het was natuurlijk wel belangrijk om dit even zeker te weten online stond dat het giftig was. Lotus heeft de vervelende gewoonte om van alles in haar bek te nemen en als ik het af wil pakken probeert ze het snel door te slikken. Dit is gevaarlijk omdat het gaat om o.a. naaktslakken, huisjesslakken en stenen dus niet iets dat je zo even doorslikt. Het is dus erg opletten als ik met Lotus op pad ben, ik hoop dat dit iets tijdelijks is.

Hier heeft madam een steentje in haar bek, als ik haar laat gooit ze hem op den duur weg maar wil ik hem afpakken dan probeert ze hem door te slikken, echt heel vervelend gedrag.

 

honden page profiel Baasje van Spaiky† en OdieBaasje van Spaiky† en Odie 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Leuke foto's! 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Leuke foto's!  "

 Bedankt.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

Vierendertig weken.

 

Ik heb deze week een nieuw tuigje voor Lotus gekocht dat prima leek te passen. Ik ben met haar gaan wandelen en toen bleek ze zeer makkelijk haar korte pootje door de best wel ruime pootopening te kunnen halen waarna ze hem door de halsopening stak en zo bijna uit het tuig wist te ontsnappen, gelukkig kon ik haar op tijd grijpen. Dit tuig gaat dus terug, het is best moeilijk om een goed passend tuig voor Lotus te vinden. Ze weet haar korte pootjes overal bij in te krijgen en dan wringt ze zich er via de halsopening zo uit. Het goedkoopste tuigje van Alieexpress past haar het beste dus ik heb er gelijk maar een stel bij gekocht omdat ze met zo'n mini op korte pootjes snel smerig zijn.

Dit tuigje past prima.

Het kleine monster hangt weer vol overgave in haar riem, op deze manier word wandelen een stuk minder leuk. Gisteren stond ik op haar pootje doordat ze al hangend heen en weer schiet zelfs tussen mijn benen door. Ze schrok hier wel van maar toen ze van de schrik bekomen was ging ze gewoon weer verder. Heeft iemand misschien tips? Waarschuwen en afleiden met koekjes werkt niet, zodra het koekje op is hangt ze weer in de riem. En een metalen riem vind ik niet zo geschikt voor haar tanden.

 

Vandaag was het dan zo ver, na Lotus een poosje aan de fietsmand te hebben laten wennen was het vanmorgen tijd voor haar eerste echte ritje op de fiets. Ze was erg gestrest en zat te rillen als een juffershondje. Ik had een dekentje bij de mand ingedaan maar hier is ze bovenop gaan zitten. Ik heb maar een kort rondje gefietst dat onbedoeld langer is geworden omdat er een oude man met een knaap van een bordeauxdog op het fietspad liep. Ik durfde hem niet te passeren op het smalle fietspad met Lotus in de mand dus ik ben maar omgedraaid. Ik zal het de eerste tijd bij korte ritjes houden en als Lotus minder gestrest is zal ik steeds een beetje verder weg gaan.

Ik heb Lotus dus vast in de mand zitten met haar tuig om en aan een korte riem maar door de angst beweegt ze veel waardoor de riem toch nog om haar hals gaat zitten. Hoe los ik dit op maar wel met behoud van een beetje bewegingsvrijheid?

 

Hier zit ze voor de rit nog heel stoer in de mand.

Maar ze blijkt het helemaal niets te vinden.

 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Ik had Momo in een mand achterop een quad voor het werk. Ik gebruikte een autogordel voor honden om haar daarin vast te houden op langere afstanden waar we hard reden. Het ding waarmee je hem normaal gesproken in de auto vastklikt had ik vastgemaakt aan de bodem van de mand. Zo raakt je hond niet verstrikt, kan draaien en bewegen maar niet omhooggevallen de mand uit.

 

Voor mij toen extra belangrijk omdat ze dus achter me zat en we soms wel tegen de 80 km/p/u reden.

honden page profiel Ilse met haar schatjes: Binny & StoetelIlse met haar schatjes: Binny & Stoetel 3 doggies

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Ik had Momo in een mand achterop een quad voor het werk. Ik gebruikte een autogordel voor honden om haar daarin vast te houden op langere afstanden waar we hard reden. Het ding waarmee je hem normaal gesproken in de auto vastklikt had ik vastgemaakt aan de bodem van de mand. Zo raakt je hond niet verstrikt, kan draaien en bewegen maar niet omhooggevallen de mand uit.
 
Voor mij toen extra belangrijk omdat ze dus achter me zat en we soms wel tegen de 80 km/p/u reden. "

Dit komt ongeveer op het zelfde neer alleen zit de korte riem niet aan de bodem maar zijkant vast. Ik laat het eerst maar zo, als ze er straks wat meer aan gewent is blijft ze vast rustiger zitten.

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Mooie foto 's wat zit ze schattig in het mandje op fiets 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

Vijfendertig weken, is acht maanden oud.

 

Wat gaat het snel ze word al een hele hond al zit ze nog vol met puppystreken.

 

Ik ben de afgelopen week weer met haar wezen fietsen en nu vond ze het leuker als de eerste keer en ze zat er een stuk ontspannender bij.

Het trekken aan de riem is nog steeds een dingetje, wel neem ik nu iedere wandeling een flostouwtje mee die ik weggooi als ze aan de riem gaat trekken. De ene keer lukt het en kan ik haar van het riem trekken afleiden maar de andere keer is het riem trekken toch weer leuker. Ze vind het flostouwtje apporteren ook geweldig alleen het touw weer afgeven ziet ze nog niet zitten.

 Het gaat goed met de blaas de ph waarden van de urine is nog steeds prima. Het vele plassen door het urinary voer is nog wel een dingetje. Ze kan haar plas geen twee uur ophouden soms plast ze binnen een half uur nadat ze uit is geweest alweer. Ik heb het ook zonder het puppytoilet geprobeerd maar dan plast ze op de vloer dus dit werkt ook niet. Ze krijgt nu het urinary vlees en urinary brokje gemengd met puppy brokjes. Als deze brokjes op zijn gaat ze over op gewone brokjes en urinary vlees, kijken hoe het dan met de ph gaat.

 

Het gaat dus erg goed met Lotus.

 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Mooie foto 's wat gaat het toch rap 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Het gaat echt snel en ik heb genoten van deze puppytijd. Toch zal het ook makkelijk zijn als ze met sommige puppystreken stopt o.a. het hangen aan de lijn. Ze vind dit helemaal geweldig maar hier door ga ik regelmatig bijna op haar staan of struikel ik bijna over haar heen. Het gaat nu ik een flostouw meeneem iets beter maar helaas vind ze het hangen in de riem toch nog heel geweldig. Ik heb er over zitten denken om toch een metalen riem te kopen maar ik ben hier nog niet helemaal over uit.

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

" Het gaat echt snel en ik heb genoten van deze puppytijd. Toch zal het ook makkelijk zijn als ze met sommige puppystreken stopt o.a. het hangen aan de lijn. Ze vind dit helemaal geweldig maar hier door ga ik regelmatig bijna op haar staan of struikel ik bijna over haar heen. Het gaat nu ik een flostouw meeneem iets beter maar helaas vind ze het hangen in de riem toch nog heel geweldig. Ik heb er over zitten denken om toch een metalen riem te kopen maar ik ben hier nog niet helemaal over uit. "

 Ja de puppy tyd is soms wat eh maar het betert met de tyd lilly nu 2j is ook véél kalmer by in haar puppy tyd  

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

Zesendertig weken.

 

Schreef ik vorige week dat ik Lotus urinary voer gemengd met puppybrokjes geef om te kijken wat de ph in de urine hier op doet. Het gaat dus niet, de ph was van de week acht terwijl dit hoogstens 6.5 mag zijn. Ik ben gelijk gestopt met de normale puppybrokjes en ga nu ook niet meer proberen om haar ergens anders op over te zetten. De ph is nu gelukkig weer goed 6.5.

 

Het uitlaten is nog steeds een probleem omdat ze de helft van de tijd in de riem hangt en ik hier door regelmatig bijna over haar struikel. Waarschuwen helpt helemaal niets, ik sta wat dit aangaat met mijn handen in mijn haar. Ik ga nu om een deel van de riem aluminiumfolie wikkelen hopelijk is het probleem hier mee opgelost anders zit er niets anders op dan een metalen riem te kopen. Dit doe ik liever niet om haar tandjes te beschermen, ik laat haar nu aan de flexi uit waardoor ze ruimte heeft om lekker te rennen, dit kan dan niet meer. De lol is ook van het flostouwtje af nu is grashappen helemaal geweldig. Balou plagen en opjagen is ook zo'n dingetje, ze vind het te gek als hij er als een haas vandoor gaat. Ik hoop er steeds op dat hij een keer van zich afsnauwt maar nee hoor meneer slaat op de vlucht. Je ziet, Lotus is een echte puberpup onvermoeibaar en vol met ondeugd maar ze kan ook heel lief zijn en vind het heerlijk om geknuffeld te worden. Ondanks dat ze zo'n bandiet en handenbindertje is ben ik helemaal gek op haar en is ze niet meer uit mijn leven weg te denken.

 

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Leuke foto's! 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Dat voor de voeten lopen heb ik mijn pups afgeleerd door, zeer gecontroleerd, door te lopen als ze dat deden. Best moeilijk hoor  want reuze bang dat ik ze te hard raakte met mijn schoenen en het gaat bijna altijd zo onverwacht.

 

Maar het helpt wel. Een paar keer een voorzichtig en licht 'trapje' tegen een deel van het lichaam dat dat hebben kan en ze laten het verder uit hun hoofdjes.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Dat voor de voeten lopen heb ik mijn pups afgeleerd door, zeer gecontroleerd, door te lopen als ze dat deden. Best moeilijk hoor  want reuze bang dat ik ze te hard raakte met mijn schoenen en het gaat bijna altijd zo onverwacht.
 
Maar het helpt wel. Een paar keer een voorzichtig en licht 'trapje' tegen een deel van het lichaam dat dat hebben kan en ze laten het verder uit hun hoofdjes. "

Ik ben hier misschien ook te voorzichtig in. Lotus is erg klein en ik ben bang dat ik haar serieus verwond als ik haar per ongeluk schop of op haar ga staan. Ze heeft ook de vervelende gewoonte om net nog even onder mij door te rennen als ik op de bank wil gaan zitten. Dit is opletten voor mij en best gevaarlijk voor haar.

Een taxichauffeur vertelde mij laatst dat hij per ongeluk op zijn kitten was gaan zitten en dat deze dit niet had overleeft. Je moet er toch niet aan denken.

Het zal makkelijk zijn als ik haar dit af kon leren alleen heeft puber Lotus momenteel bananen in haar oren en luistert werkelijk nergens naar. Gelukkig is het indertijd bij Balou ook allemaal goed gekomen.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

Zevenendertig weken.

 

Buiten de normale wandelingen hebben we deze week weinig ondernomen.

 

Het aluminiumfolie om een deel van de riem gewikkeld doet zijn werk, het helpt tegen het hangen in de riem. Ze bijt er af en toe nog wel in maar laat dan toch weer snel los. Wel is ze nog steeds erg druk als ik met haar aan het wandelen ben, ze lijkt onvermoeibaar. Ook in huis is ze erg druk, ze is zeker de drukste pup die ik tot nu toe gehad heb.

 

Het gaat nog steeds goed met de ph in de urine die is nog steeds mooi 6.0. dus er word zeker niet meer gewisseld van voer voor Lotus.

 

Ik ben blij dat ze geen shih tzu vacht heeft, ze heeft een hekel aan kammen en borstelen. Dit ondanks dat ik haar al kam en borstel vanaf dat ze een kleine pup was. Haar buik, die mag ik wel borstelen hier gaat ze zelfs voor op haar rug liggen alleen heeft ze een praktisch kaal buikje dus daar valt niet veel te borstelen. Maar leuk of niet die lange plukken haar aan de oren, staart en broek moeten geborsteld worden.

 

Een natte Lotus.

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

 

Achtendertig weken.

 

Zo op het forum te lezen heb ik geluk gehad met Lotus die al vrij snel boven bij mij in de slaapkamer s' nachts door sliep en ook beneden ging dit praktisch gelijk goed. Het zal zeker meegeholpen hebben dat Balou ook beneden was.

 

Zolang ze nog zo'n druktemaker is blijft ze s' nachts in de ren waar ook haar hondentoilet in staat zodat ze s' nachts kan plassen als ze moet. Het gaat nog steeds heel goed met de ph in de urine, hij is mooi laag 6. Het vele plassen door de urinary is minder maar met het hondentoilet is het wel te doen. Soms red ze het wel om het drie uur op te houden en de andere keer plast ze binnen een half uur na het uitlaten alweer. Ik hoop dat dit wel beter word als ze volwassen is maar voor nu zijn de puppypads en het hondentoilet ideaal.

 

Ik heb een hondenpuzzel gekocht voor de mini's en kat Nemo die ook bijna een hond met de honden is, ze vinden het leuk om te doen. Ook heb ik een zelf rollende bal voor ze gekocht, hier moet ik eerst nog batterijen voor kopen maar dit gaan ze vast ook heel leuk vinden. Ik hoop dat Lotus wat rustiger word als ik haar tijdens het door het huis sjezen afleid met een spelletje of de bal.

Ook het aluminiumfolie rond de riem doet nog steeds goed zijn werk.

 

 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Wat mooie foto's terug van lotus wat lief en met zyn bandje aan 

honden page profiel Baasje van Spaiky† en OdieBaasje van Spaiky† en Odie 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Leuke foto's! 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

Negenendertig weken.

 

De vorige week gekochte en uit zich zelf rollende bal is een succes. Balou vind hem te gek, Lotus vind het net nog iets leuker om achter Balou aan te jagen. Balou zit nu ook wel achter Lotus aan dus ze spelen inmiddels echt met elkaar. Lotus lijkt onvermoeibaar en kan maar door gaan, dit geld niet voor Balou al houd hij het wel een tijdje vol maar ik wil hem niet te veel vermoeien. Maar het is leuk om te zien hoe veel ze aan elkaar hebben.

 

Het is van de week een paar dagen wat kouder geweest en dit was te zien aan Lotus, zij kruipt als het kouder word ook helemaal onder een deken. Ze hebben voor als het kouder word voor in huis fleece dekentjes en voor buiten een lekker warme jas. Truitjes begin ik niet aan, Balou vind dit niets en Lotus wist om de haverklap het petshirt uit te krijgen dit zal met een truitje niet veel anders zijn.

Natuurlijk kruipt ze voor de foto onder de deken uit.

Balou met de zelf bewegende bal.

Lotus lekker aan het rennen in het bos.

 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

"  
Negenendertig weken.
 
De vorige week gekochte en uit zich zelf rollende bal is een succes. Balou vind hem te gek, Lotus vind het net nog iets leuker om achter Balou aan te jagen. Balou zit nu ook wel achter Lotus aan dus ze spelen inmiddels echt met elkaar. Lotus lijkt onvermoeibaar en kan maar door gaan, dit geld niet voor Balou al houd hij het wel een tijdje vol maar ik wil hem niet te veel vermoeien. Maar het is leuk om te zien hoe veel ze aan elkaar hebben.
 
Het is van de week een paar dagen wat kouder geweest en dit was te zien aan Lotus, zij kruipt als het kouder word ook helemaal onder een deken. Ze hebben voor als het kouder word voor in huis fleece dekentjes en voor buiten een lekker warme jas. Truitjes begin ik niet aan, Balou vind dit niets en Lotus wist om de haverklap het petshirt uit te krijgen dit zal met een truitje niet veel anders zijn.

Natuurlijk kruipt ze voor de foto onder de deken uit.

Balou met de zelf bewegende bal.

Lotus lekker aan het rennen in het bos.
  "

 Wat fijn dat ze samen spelen en rennen mooie foto's en wat schattig in het mandje met haar deken 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

"  Wat fijn dat ze samen spelen en rennen mooie foto's en wat schattig in het mandje met haar deken  "

Ik ben ook blij dat ze het samen goed kunnen vinden. Balou is niet de makkelijkste dus het is maar goed dat Lotus een brutaaltje is die zich niet op de kop laat zitten. Ze daagt hem ook echt uit, ze gaat op haar rug liggen en toont Balou haar buik waar hij wel interesse in heeft om dan als hij even niet oplet boven op hem te springen.

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

" Ik ben ook blij dat ze het samen goed kunnen vinden. Balou is niet de makkelijkste dus het is maar goed dat Lotus een brutaaltje is die zich niet op de kop laat zitten. Ze daagt hem ook echt uit, ze gaat op haar rug liggen en toont Balou haar buik waar hij wel interesse in heeft om dan als hij even niet oplet boven op hem te springen. "

 Ja leuk dat ze niet op haar kop laat zitten 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

Veertig weken, negen maanden oud, wat gaat het snel.

 

Er valt niet veel te vertellen over de afgelopen week. Er werd gewandeld, gegeten, gespeeld en geslapen, ik heb een redelijk vaste routine met de honden. Af en toe zijn de hondjes een morgen of middag alleen wat gelukkig geen problemen geeft.

Vanmorgen was het erg vroeg dag voor de hondjes en nog donker. Balou zag het niet zitten om uit zijn bench te komen, hem heb ik met wat lekkers moeten lokken en toen was het ook wel weer oké.

Lotus was gelijk een en al actie maar in het donker naar de bosrand vond ze toch maar niets. Ik heb eigenlijk ook liever dat het wat lichter is maar vandaag was het niet anders.

 

Ik heb eigenlijk nooit verteld over de weken voordat ik Lotus op heb gehaald, dus hierbij het verhaal.

Het lag niet in de bedoeling om na het overlijden van Mowgli er weer een hond bij te nemen, 1 hond vond ik prima. Hierbij is Balou niet de makkelijkste dus ik dacht dat alleen blijven beter voor hem was. Hij was gek op Mowgli en zij op hem maar met andere honden heeft hij helemaal niets. Toen we Mowgli in januari moesten laten gaan was het een zwaar verlies voor ons allen ook Balou miste zijn grote vriendin erg. Hij was down, wilde niets en lag regelmatig te staren naar de plek waar Mowgli altijd lag, zo zielig. Ook weigerde hij om in de buurt van de plek waar Mowgli altijd lag te komen, net of hij dat stuk vloer heilig verklaart had. Ook vond ik het moeilijk om b.v.b. boodschappen te gaan doen en hem zo alleen thuis achter te moeten laten. Toen zijn gedrag na ongeveer twee weken niet veranderd was had ik het er over op een ander forum. Hier werd mij aangeraden om er weer een hond bij te nemen in de hoop dat die Balou afleiding zou bezorgen. Ik hoefde er eigenlijk niet lang over na te denken, het alleen achter blijven als ik weg moet zou hiermee ook gelijk opgelost zijn.

Ik ben op zoek gegaan naar chihuahua kruisingen, ik wilde nu een kleine hond bij de ook kleine Balou en kwam een foto van een schattige kruising chihuahua x shih tzu pup tegen. Dit hondje wilde ik hebben alleen wist ik niet of het wel om een teefje ging. Ik heb contact met de fokker opgenomen, de pup bleek een teefje van vier weken oud te zijn. Ik moest er natuurlijk over nadenken maar de fokker gaf later die dag aan dat er nog een eventuele koper voor de pup was dus als ik op korte termijn besliste en een aanbetaling deed was de pup van mij. Dit heb ik gedaan en Lotus heeft op dat moment haar naam gekregen, die ik ook zo even uit de lucht plukte. Wel ben ik het internet gaan afspeuren of ik iets over deze fokker kon vinden, dit was niet het geval er was helemaal niets te vinden dat een broodfokker deed vermoeden. De fokker vertelde dat het om een zo genaamd oepsnestje ging, de fokker had al een tijdje een intact reutje bij haar intact teefje te logeren die maar niet door de eigenaar werd opgehaald. Het teefje is op een onbewaakt ogenblik gedekt door dit reutje met een oepsnestje van vijf pups tot gevolg. Ik heb tot het ophalen van Lotus leuk contact met de fokker gehad, zij stuurde mij regelmatig foto's en vertelde over de ontwikkeling van Lotus. Ook mocht ik langs komen als ik wilde maar omdat ik van anderen voor vervoer afhankelijk ben heb ik hier vanaf gezien. Ik vond het ook wel fijn dat Lotus nog een paar weken bij de moeder moest blijven, zo kon ik wennen aan het idee van weer een pup in huis. Toen ik Lotus op ging halen voelde het goed, er waren nog twee pups bij de ouders de andere waren al door hun baasjes opgehaald ook de laatste pup had al een baasje. De honden zaten samen (ouders en pups) in een grote hondenmand in de keuken waar ze vrij rond konden lopen. Lotus was precies wat ik verwachte, een schatje maar wat was ze klein. Ik heb geen moment spijt over mijn toch wel wat snelle en ondoordachte koop gehad. Wel heb ik mij soms schuldig tegenover Mowgli gevoeld, het gevoel dat ik haar heb verraden door een andere hond in huis te halen. Inmiddels heb ik dit gevoel van mij afgezet, Mowgli zit voor altijd diep in mijn hart geen hond zal ooit haar plaats in kunnen nemen. Als ik foto's van haar kijk heb ik het soms nog wel te kwaad, ik mis haar nog steeds. Maar schuldig voelen doe ik mij niet meer, ik kan rustig zeggen dat ik mijn kleine druktemaker ook in mijn hart heb gesloten net als Balou en kat Nemo.

En Balou waar het hele verhaal eigenlijk mee begon, heeft eerst tijd nodig gehad om aan Lotus te wennen maar inmiddels vind hij haar toch wel erg leuk. Voor afleiding heeft ze zeker gezorgd zowel voor Balou als voor mij, ze is niet meer uit mijn leven weg te denken.

Zo schattig, als er toch een pup in huis kwam dan moest zij het worden, ik heb nog geen moment spijt van deze beslissing gehad.

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

Eenenveertig weken.

 

Het spinnenverhaal van vorige week krijgt nog een vervolg. Ik zag Lotus en kat Nemo druk doende met, je raad het al, een grote huisspin. Ik heb het behoorlijk gehavende dier maar een begrafenis in de stofzuigerzak gegeven. Geen idee waar ze ineens wegkomen maar ze zijn geen lang leven beschoren als ze zich hier in huis laten zien, al bijten ze duidelijk wel van zich af. Op een matras op de vloer slapen zal ik de eerste tijd niet meer doen, ik deel mijn bed niet graag met een huisspin dus dan als het nodig is maar op de bank ook al is dit een stuk oncomfortabeler.

Een foto van een huisspin (van google) om een idee te geven wat voor spin het is.

 

Lotus heeft haar eerste dierendag meegemaakt. Ik doe normaal wel iets aan dierendag meestal een speeltje en wat extra lekkers maar dit jaar had ik iets anders te doen en was ik de hele morgen weg. Ik had een probeerzakje adventuros van Purina (hertenvleesstrips) gehad die hebben ze als extra lekkernij gekregen en zowel de honden als kat Nemo zijn er gek op. Ik heb al het speelgoed opgeborgen toen Lotus in huis kwam om gedonder te voorkomen, Balou is heel erg van het “DIE IS VAN MIJ !!”. Ik heb dit speelgoed tussen de honden verdeeld en blij dat ze er mee waren. S' avonds toen ze gingen slapen heb ik het speelgoed weer opgeborgen, het risico op ruzie is gewoon te groot. Ook heb ik nog even een spelletje met ze gedaan dus uiteindelijk hebben ze toch nog een leuke dierenmiddag gehad.

Balou helemaal blij met zijn eendje die hij al jaren heeft.

Lotus ook druk bezig met haar speeltjes.

Nemo is een zoekspelletje aan het doen.

 

 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Terug zeer mooi foto 's van alle 3 wat gaat de tyd rap 

pagina 5 van 6 12 3 4 56
Volgende forumvraag: Leren loslopen op wandeling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^