De 52 weken van pup Lotus.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Leuk deze update! Klinkt goed!
Ik vind dat Balou al snel begint bij te draaien.
Dat komt wel goed. Denk nog even iets meer geduld en dan is het ok :-)
Het is ook heel herkenbaar moet ik zeggen wat ik lees. Onze Sarah ging precies zo. Ook eerst echt lelijk. Dan snuffelen en niet meer lelijk maar vertrouwden we het ook nog niet. Of ze was duidelijk te wild als we voorzichtig gingen oefenen met snuffelen op schoot of aan lijntje.
En ze zat ook te snuffelen via de ren :-)
Onze kleine Chempo klinkt ook erg als Lotus.
Ook een schoot knuffeltje. Schrander. Razend snel zindelijk. Kranten scheuren haha.
Zo grappig te lezen.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo


Hier Sarah en Chenpo in de begin fase.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Hier Sarah en Chenpo in de begin fase.
"

 Bedankt voor je reactie.

Ik vind ook dat Balou het netjes doet en weet dat het wel goed komt.

Lotus in inderdaad schrander en weet wat ze wil de kleine deugniet. Ze wil op schoot om uit de ren te zijn maar wil dan zo snel mogelijk weer los, maar dit is nog niet vertrouwd met Balou. Ze heeft een grote ren dus ruimte genoeg om zich te vermaken.  

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

Lotus is hier vandaag twee weken en al helemaal thuis. Het zindelijk maken gaat goed al heeft ze af en toe wel een ongelukje. Buiten is alles nieuw en leuk hierdoor vergeet ze wel eens waar voor we buiten zijn. Ze heeft inmiddels kennis gemaakt met wat buurtkinderen. Balou vind haar nog steeds een indringer die verjaagd moet worden en stiekem vind hij haar ook een beetje eng. Kat Lucky is de enige die haar leuk vind en niet bang voor haar is, kat Nemo blaast nog steeds als ze te dicht bij hem in de buurt komt. Maar ik heb geduld het gaat allemaal goed komen en Lotus zit veilig en heeft genoeg bewegingsvrijheid in haar ren. Morgen is ze negen weken en moet ze haar tweede enting, dit gaat begin volgende week gebeuren. Ze is een kleine druktemaker even rustig op schoot zitten zit er niet in. Ze dartelt het liefste als een jong bokje door het huis als ze een half uurtje los mag. Dit mag ze drie keer per dag dan gaat Balou even in zijn bench. Ik kan niet wachten tot die twee elkaar hebben geaccepteerd en samen los kunnen, maar nu is het nog een te groot risico voor de kleine Lotus.

Dat witte pluimpje aan haar staart.

 

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Leuke foto's! 

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Zeer leuk dat ze het goed doet mooi foto 's 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Even een vraagje:

Hoe is/was Balou met pups die jullie tegen kwamen tijdens het uitlaten? Houdt ze sowieso niet van pups of gaat het echt om een pup in haar huis?

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Wat een schatje! Het lijkt mij wel moeilijk voor de honden en jezelf dat het zo moeizaam gaat. Ook voor Lotus, je gunt haar toch ook dat ze lekker rond kan lopen en natuurlijk je andere hond dat hij geen stress heeft. Hopelijk komt er snel verbetering! 

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Leuke foto's! 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Even een vraagje:
Hoe is/was Balou met pups die jullie tegen kwamen tijdens het uitlaten? Houdt ze sowieso niet van pups of gaat het echt om een pup in haar huis? "

Balou is weinig in aanraking geweest met andere honden op Mowgli na dan. Hij is wel naar puppycursus geweest en dit vond hij leuk en hij had een vriendinnetje in de buurt maar die wonen hier inmiddels niet meer. Balou heeft meerdere hartafwijkingen waar door hij zo weinig mogelijk stress mag hebben hierom vermijd ik vreemde honden. 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

En dan is er zowaar vooruitgang te melden.

Balou is nog steeds wat onwennig en schrikachtig tegenover Lotus maar ze hebben vanmiddag even samen gespeeld. Als ik Lotus aan de riem in de kamer liet lopen sprong Balou gelijk op de bank of hij ging zijn bench in. Ik heb het deurtje van zijn bench dicht gedaan en de slang en buis van de stofzuiger op de bank gelegd (hier is Balou bang voor) dus hiermee heb ik Balou zijn vluchtwegen afgesloten.

Ik heb Lotus aan de riem laten lopen, Balou kwam steeds dichterbij. Uiteindelijk gingen ze samen spelen al schrikt Balou wel snel als Lotus een van haar bokkensprongen maakt, hij houd haar ook goed in het oog. Ze kunnen nog niet samen los, hiervoor vertrouw ik Balou nog niet genoeg maar het begin is er.

Samen spelen maar Balou nog wel heel gefixeerd naar Lotus kijkend.

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Leuke foto's! 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Leuke foto's!  "

 Bedankt.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

Week drie (ze is drie weken bij mij maar Lotus is 10 weken oud) van Lotus.

 

Ze groeit als kool en weegt precies een kilo, het gaat beter tussen haar en Balou al blijft het opletten, ze is gecontroleerd door mijn eigen dierenarts en is gezond bevonden en ze heeft haar tweede enting gehad.

 

 

Gisteren was zo'n dag dat alles tegen zat, Lotus spuugde, Balou had een oogje dicht zitten waar kat Lucky waarschijnlijk meer van weet, dus hij kon gelijk mee naar de dierenarts waar ik een afspraak had staan voor de enting van Lotus, en ik was ook nog door mijn rug gegaan. Stappen we in de auto wil die niet starten, ik was bijna weer naar bed gegaan om de dag over te slaan. Maar en lieve buurman was zo aardig om ons zijn auto te lenen, dus we waren nog op tijd bij de dierenarts.

 

 

Balou mocht als eerste mee naar binnen, wat een vals loedertje heb ik zelfs met een snuitje om probeerde hij de dierenarts te bijten. Het viel op het oog mee met zijn oogje, de dierenarts besloot om een zalf mee te geven en het oogje niet aan te kleuren om het beter te kunnen bekijken omdat Balou zo gestrest was dat hij alles liet lopen. Stress is erg slecht voor Balou.

 

 

Toen was Lotus aan de beurt, die vond alles spannend maar ze kwispelde wel blij. Ze werd gezond bevonden en heeft haar tweede enting gehad. Ze was niet blij met de enting hij was pijnlijk en ze jankte, ik heb haar maar snel in de reisbench terug gezet. Over drie weken mag ze weer heen voor de laatste enting en misschien krijgt ze gelijk ook de enting tegen kennelhoest. Het is mijn bedoeling om over een maand of twee met haar naar puppycursus te gaan dan heeft ze die enting nodig.

 

 

Lotus was toch wat uit haar normale doen na de enting, ze at en dronk goed en speelde ook gewoon maar ze sliep wat meer en ze had veel last van de prikplek. Als ik haar optilde begon ze te kermen dus ik heb haar maar lekker in de ren gelaten en de ongelukjes die ze had opgeruimd.

Gisteravond ging het al wat beter en nu lijkt het leed geleden. Het gaat dus goed met Lotus en Balou heeft vandaag zijn oogje ook wat verder open.

 

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Zo lief en mooie 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Wat lief!! Leuke kleur heeft Lotus ook.

 

Topic titel veranderen kan helemaal onderaan de pagina, 'topic hernoemen' o.i.d.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Wat lief!! Leuke kleur heeft Lotus ook.
 
Topic titel veranderen kan helemaal onderaan de pagina, 'topic hernoemen' o.i.d. "

 Bedankt.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Zo lief en mooie  "

 Bedankt.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Wat lief!! Leuke kleur heeft Lotus ook.
 
Topic titel veranderen kan helemaal onderaan de pagina, 'topic hernoemen' o.i.d. "

Er was er nog 1 in het nest met deze kleur maar die had meer zwart er tussen. Lotus had van het nest het meeste van de shih tzu ook qua haarstructuur al is dit niet zo lang als bij de echte shih tzu ook was ze een van de grootste van het nest. Ze is gewoon een schatje.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

Lotus 11 weken oud.

 

Lotus heeft na haar enting vorige week alleen ongeveer twee dagen pijn aan de plek van de enting gehad maar ze is er verder niet ziek van geweest.

 

Het gaat steeds beter tussen Lotus en Balou maar het blijft opletten. Lotus is nog steeds erg klein al is ze niet echt onder de indruk van de katten of Balou.

 

Ze heeft deze week kennis gemaakt met een buurvrouw, de buurvrouw was erg onder de indruk van de kleine Lotus en nogal uitbundig in haar geknuffel. Ik zag dat Lotus even niet wist wat ze hier mee moest maar dit duurde niet lang. Ik heb de vrouw maar even laten begaan omdat ik weet dat ze het goed meent, ze is gek op dieren. Dit is trouwens wel een nadeel aan kleine hondjes mensen willen ze vaak aanraken. Ik moest regelmatig waarschuwen dat ze Balou met rust moesten laten hij wil niet aangeraakt worden, dit is inmiddels wel bekent.

 

Lotus is een paar keer mee het bos in geweest, dit vind ze erg geweldig. Ze sleept net als Mowgli altijd deed takjes mee. Ook zijn we het dorp in geweest, dit ging onverwacht goed ze stapte parmantig naast mij.

 

Ook met de zindelijkheid gaat het goed, wel moet ik haar gedrag goed in de gaten houden zodat ik haar naar buiten of als het hier voor te laat is op de bak kan zetten.

 

Lotus heeft een avond klier uurtje, ze is dan erg druk en bijterig en ook met de zindelijkheid is het gedaan. Na het klieruurtje gaat ze slapen en zijn de rust en zindelijkheid weer gekeerd. Ik laat haar maar lekker, over een tijdje kan ik rond de tijd van het klieruurtje een wandeling met haar maken maar nu is het dan al donker.

 

Het gaat dus erg goed met Lotus.

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

Lotus 12 weken oud en 1,3 kilo zwaar. 

 

Ik ben deze week zelf begonnen met de clickertraining als voorbereiding op de puppy/jonge honden cursus waar ik rond april /mei wil starten. Lotus laat wel zien dat ze eigenwijs is, als ze niet komen wil dan komt ze niet. Maar ze had het link tussen de clicker en het lekkers al snel gelegd. Deze week richt ik me vooral op het vertrouwd maken met de clicker, volgende week gaan we een stapje verder.

 

Tussen Balou en Lotus is er weinig veranderd, Balou vind het prima zolang ze maar niet in zijn buurt komt. Met de katten gaat het ook goed, Nemo gedraagt zich net als Balou hij wil Lotus ook niet in zijn buurt. Lucky vind haar leuk zolang ze niet haar kleine puppytandjes in hem zet. Ik had het leuker gevonden als Balou helemaal weg was geweest van Lotus maar dit is nu eenmaal nog niet zo.

 

De wandelingetjes gaan door het bos en dorp. Lotus heeft meestal even nodig om aan iets nieuws te wennen, ze blijft eerst even rustig staan kijken.

 

Het halsbandje van Lotus staat op de kleinste stand maar toch is hij nog een klein beetje te groot. Omdat ze niet meewerkt als ik het bandje om wil doen heb ik hem maar om gelaten om snel met haar uit te kunnen als ik zie dat ze iets moet doen. Had ze het bandje met de sluiting klem in haar bekje zitten. Ik heb hem met wat gepruts los gekregen maar er helemaal niet aan gedacht om het bandje gewoon door te knippen, stom, stom, stom !! Ik heb inmiddels een retrieverlijntje gekocht, Balou heeft deze ook gehad en dit was ideaal.

 

 

Lotus en ik zijn op visite bij mijn broer geweest, we zijn met de regiotaxi heen en weer gegaan. Lotus vond de reis spannend maar kijkt wel naar alles wat er om haar heen gebeurd. Ik had haar in de katten reisbench waar ze zich veilig voelt maar ook om zich heen kan kijken. Bij mijn broer moest ze eerst even de kat uit de boom kijken maar het duurde niet lang voor ze eigenwijs rond stapte. De katten vond ze leuk maar collie Bobby toch wel wat groot en wild. Ik heb haar in de reisbench gezet zodat ze door het deurtje veilig kennis konden maken. Weer thuis was Balou blij om Lotus weer te zien, hij mist haar dus wel als ze weg is. Lotus was moe door alle nieuwe indrukken en heeft een paar uur geslapen.

 

Alles gaat dus naar wens met Lotus.

 

 

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Zeer mooi en lief 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Zeer mooi en lief  "

Ze is inderdaad een schatje, ik heb nog geen moment gedacht waar ben ik aan begonnen.

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

" Ze is inderdaad een schatje, ik heb nog geen moment gedacht waar ben ik aan begonnen. "

 Je zal er veel liefde en knuffels en vriendschap van kryge 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

Lotus 13 weken oud en 1.2 kilo zwaar (bij de da gewogen) .

 

De afgelopen week heb ik niet zo veel bijzonders met Lotus gedaan maar haar gewoon de dingen laten doen die een pup doet, slapen, eten, spelen en wandelen... Wel ga ik door met het wennen aan de clicker als voorbereiding op de eventuele puppy cursus of puppy speeltijd. Komen doet ze al goed al heeft dit alles te maken met het snoepje dat ze als beloning krijgt. Nu ben ik begonnen met zitten wat ook al aardig gaat.

 

Het drie keer per dag eten geven werkte nog niet helemaal, zowel Lotus als Balou aten hun bakje niet leeg. Balou heeft een behoorlijke baknijd dus ik moest dit wel zien op te lossen zodat ik de bakjes kan opruimen. Ik heb dit probleem opgelost door een theelepel puppy natvoer door de brokjes te mengen en nu zijn de beide bakjes in een mum van tijd leeg.

 

Gisteren is Lotus bij de da geweest voor de puppy controle en haar laatste enting. Ze is goed gezond en heeft de enting gehad. De da vond de vorm van Lotus haar koppie duidelijk die van de chihuahua net als de staart en pootjes het lichaam heeft ze van de shih tzu. Ze is in ieder geval duidelijk een mengelmoesje.

Ze had ook nu weer pijn op de ent plek en was niet helemaal lekker. Ze lag gisteren middag sloom en duidelijk wat ziek in haar mandje. Als ik haar wilde oppakken krijste ze het uit dus ik heb haar de rest van de dag in de ren gelaten waar een puppypad ligt. Ze heeft de hele dag in haar mandje gelegen en is niet op de pad geweest. Gelukkig gaat het vanmorgen al weer een stuk beter, ze heeft nog wel pijn bij het oppakken maar is weer alert en vrolijk. Ik laat haar ook vandaag nog de hele dag in de ren zodat ik haar niet hoef op te pakken. Gelukkig was dit de laatste enting. Nu hoeft ze de eerste tijd niet meer naar de da, aan het eind van het jaar pas weer dan word ze gesteriliseerd. Ik ben er nog niet over uit of ik dit gewoon of laparoscopisch laat doen maar ik heb nog alle tijd om dit te beslissen.

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

 

Lotus veertien weken oud.

 

De dag na de enting was Lotus gelukkig weer helemaal de oude.

 

Wat is het toch een doerak, ik kan haar tijden stiekem begluren om te kijken wat ze allemaal aan het doen is. Ze is een van die honden die haar poot als niet bij haar lichaam horend iets ziet en dat iets moet natuurlijk aangevallen worden. Zo ook haar staart daar jaagt ze achteraan, rond en rond en soms krijgt ze hem te pakken.

 

Ik heb de wandelingen iets uitgebreid, we wandelen nu twintig a dertig minuten per keer en dit drie keer per dag. Lotus vind het heerlijk om te rennen dus ik heb haar nu aan de flexi van Balou, je ziet haar gewoon genieten. Als ik denk dat ze moe is til ik haar een stukje maar madam is het hier meestal niet mee eens en wringt zich in de raarste bochten om weer op de grond te mogen.

 

Balou is nu zo ver dat hij het goed vind dat Lotus ook op de bank ligt. Wel ben ik er zelf bij want Balou blijft wat onberekenbaar en ook al groeit Lotus als kool ze is nog steeds klein en kwetsbaar.

 

Inmiddels gaat Lotus een of twee keer per week mee als ik op mijn kleinkinderen ga passen. De kleinkinderen waar ik op pas zijn twee jaar en 1 van vijftien weken. Lotus zit veilig in haar ren dan kan mijn kleindochter wel naar haar kijken maar niet aan haar komen. Mijn kleindochter wil graag met Lotus spelen maar dit gaat gewoon niet. Ik heb het wel geprobeerd maar zowel mijn kleindochter als Lotus raken door het dolle heen en het risico dat er op Lotus word gestaan is te groot. Maar ook al kunnen ze niet echt bij elkaar komen ze vinden elkaar wel leuk, mijn kleindochter voert hele gesprekken met Lotus of drinkt een kopje thee met haar.

 

Het gaat dus goed met Lotus. Wel wil ik contact met de leidster van de puppy cursus opnemen want het valt mij op dat Lotus andere honden eng vind, ze gaat ze het liefste uit de weg. Hier in de buurt zijn het veelal buldoggen en staffordachtigen niet gelijk honden die ik bij Lotus wil hebben. Dus misschien is er een groep waar Lotus tussen past zo dat ze ook aan andere honden kan wennen.

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

Lotus vijftien weken oud.

 

Deze week heb ik Lotus los bij Balou gelaten, het moet er toch eens van komen. Balou was eerst wat brommerig naar Lotus maar die trekt zich hier niets van aan en nu vind Balou het ook leuk. Lotus is ook wel een erge spring in het veld, ze rent achter Balou aan en springt tegen hem op. Balou weet niet zo goed wat hij hier mee aan moet. Hij is die drukte natuurlijk niet gewent want Mowgli was al op leeftijd en dus rustig. Maar Balou kan zijn rust op de bank vinden, hier kan en mag Lotus niet op komen al doet ze wel haar uiterste best. Balou heeft zijn rust echt nodig, ondanks dat hij de drukke Lotus heel leuk vind was het gisteren toch een beetje te veel voor hem, hij ging behoorlijk hoesten. Het is dus aan mij om Lotus voldoende afleiding te bezorgen, moe te maken en te leren dat ze Balou met rust moet laten. Ik ben blij dat ze elkaar leuk vinden maar Balou blijft een erg kwetsbaar hondje, ik vermoed door het hoesten bij inspanning dat zijn hart achteruit aan het gaan is. Maar tijdens de wel aangepaste wandelingen die ik met hem maak is er gelukkig niets aan de hand. Hij vind het heerlijk om s' morgens vroeg met mij naar het maar te lopen, iets wat ik dan ook bijna dagelijks met hem doe.

Leuk maar ook vermoeiend zo'n spring in het veld.

 De ondeugd straalt uit haar ogen.

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Zeer mooie foto's 

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Wat n boefje .

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Een boefje is ze zeker maar het is echt genieten van haar streken.

pagina 2 van 6 123 4 5 6
Volgende forumvraag: Leren loslopen op wandeling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^