Rottweiler?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Xinta (Gast)

Wij zijn gisteren gaan praten met iemand die zowel een Duitse herder als een rottweiler had. Wij dachten aan een duitse herder om binnenkort aan te schaffen. Maar de man adviseerde ons eerder een rottweiler in onze situatie. We wonen midden in het dorp, duitse herders zouden volgens hem veel meer blaffen en nerveus zijn. Rottweilers zouden daarentegen, volgens hem, enkel blaffen als er iemand echt op de oprit komt maar daar ook meteen mee stoppen als wij dat zeggen. Tegenover een duitse herder die dan weer langer zou na-blaffen/janken. Volgens die man is een rottweiler veel rustiger in omgang ook, kan die heel speels zijn maar evengoed in zijn mand blijven liggen en gewoon kijken.  We weten dat rottweiler nog consequentere opvoeding nodig heeft maar dat is geen probleem. We hebben veel tijd, veel geduld en gaan zoiezo naar hondeschool gaan.  Kan iemand ons wat meer vertellen? Met rottweilers hebben we geen ervaring en zijn 2 totaal verschillende rassen en karakters... En als het die zou worden, beter teefje dan als beginnend rottweiler baasje of zijn reutjes net voorspelbaarder?   Ik had gezien dat iemand hier op het forum veel ervaring heeft met beide rassen?

Xinta (Gast)

Ohja we hebben ervaring met labradors, mechelse schepers en duitse herders.

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Natuurlijk heb je met twee verschillende rassen te maken en mijn idee is ook dat herders wat nerveuzer (kunnen) zijn, maar elke individu heeft een eigen karakter en elke hond moet opgevoed worden.
Ik zou niet zo blind op het advies van die man afgaan. Ik zou me er zelf wel goed in verdiepen en als je zelf niet achter het ras 'rottweiler' staat, zou ik er niet voor kiezen!

Xinta (Gast)

Ja tuurlijk, daarom vraag ik hier advies :-) en ben ik mij overal aan het inlezen. Onze overburen hebben ook een rottweiler, een heel braaf rustig beestje, ik ga er straks ook eens aanbellen om te babbelen. Maar we zijn gisteren aangenaam verrast door de rottweilers die daar zaten dus we willen het ook wel eens bekijken en over nadenken. Maar we beslissen niets zonder goed advies en een hele tijd te overwegen. Het is tenslotte gemiddeld 8-10j je trouwe vriend, dan moet er wel de juiste klik zijn. Ik kan er zelf niet mee om dat mensen overhaast gaan beslissen om dan de hond na 2 jaar weg te doen :-(

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Hier in de straat woont een Duitse herder en mijn zoon heeft een rottweiler. Het is mijn ervaring dat de Duitse herder idd meer en langer door blaft dan de rottweiler. De rottweiler van mijn zoon blaft bijna helemaal niet en hij is een schat van een hond.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Raar dat zo'n fokker je een ander ras wil meegeven dan je zelf wil...

Had hij toevallig nog pups zitten die dringend weg moesten?

 

Met beide rassen vind ik het heel belangrijk dat ze goed gesocialiseerd worden vanaf de geboorte: in huis geboren (niet in een stal of ren) en dat de ouders sociaal zijn. Kijk vooral naar het karakter van de ouders.

En natuurlijk alleen met stamboom kopen met de nodige tests.

Xinta (Gast)

Dank je voor je reactie!

Klopt het ook dat ze minder nerveus zijn? En daardoor mss ook geschikter in een gezin met kinderen? Of is dat ongeveer het zelfde? Het is wel de bedoeling dat de hond rustig in dezelfde kamer kan zitten als de kinderen, na een wandeling rustig mee op een terrasje kan gaan liggen... Maar we zoeken natuurlijk ook wel een actieve hond die graag veel uitdaging krijgt, anders zouden we niet naar deze rassen kijken.

Xinta (Gast)

Nee hoor hij had helemaal geen pups waar hij van af moet. Enkel een duitse herder die al ruim 4 maanden oud is maar we willen een jonge pup omwille van socialisatie naar onze kinderen toe. 

Het was gewoon echt ter informatie dat we er heen zijn gegaan. Niet om meteen te kopen en dat wist de man ook.  

Xinta (Gast)

We wisten ook dat hij zelf een rottweiler heeft. We hebben zelf om de info gevraagd :-)

honden page profiel HenkHenk

honden foto van Henk

Onderschat de rottweiler niet ..


Ik heb er twee , 1 met stamboom en 1 zonder . Ik weet wel dat er nooit weer 1 komt zonder stamboom .
Absoluut niet stabiel , eigenaardig karakter , is keihard en daagt je rustig nog een keer uit als ie het er niet mee eens is . Blijf dan maar eens kalm ;-)


De jongste is degene met stamboom , komt uit werklijnen en dat heeft ie dan ook nodig . Heel fijn karakter , stabiel , duidelijk en thuis een fijne hond . Op het trainingsveld gaat de knop dan ook écht om !


Als je niet van plan bent om serieus te werken met een rottweiler neem er dan asjeblieft één uit de showlijn.
Ik train op verschillende plaatsen , en als ik zie hoeveel rottweilers er zijn met problemen ... jaja dit ligt natuurlijk gedeeltelijk aan de baas , maar het zijn honden die je gewoon heel serieus moet nemen .

Ik train 4 x per week ( appèl , manwerk , speuren & fci obedience)
We trainen bij een kringgroep tussen de herders ( mechelse , duitse ) en ja die zijn nerveuzer , minder stabiel en blaffen graag .
Daar moet je van houden ;-)

Onderschat het niet , ook de herder niet .
En ja dit klinkt misschien heel dramatisch , maar als je ziet hoeveel honden er onhandelbaar zijn of weer naar een nieuwe baas moeten dan is het gewoon realiteit !


honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Als je al heel erg met een bepaald ras in je hoofd zat en daar helemaal op ingesteld bent, dan zou ik me niet zomaar in één gesprek een ander ras aan laten praten... 

Xinta (Gast)

Dankjewel voor de informatie! Gaan we eens goed over nadenken en ons er verder in verdiepen. 

We hadden ons hoofd niet al volledig op een duitse herder staan hoor, we zijn overal informatie aan het vragen omdat we het niet goed weten. Mijn man is opgegroeid met duitse herders, doodbrave beestjes. Maar ze kwamen allemaal uit 1 bloedlijn... dus misschien niet echt een realistisch beeld. 

We willen een goede waker maar liefst 1 die niet blaft bij elke passant op straat aangezien we in de dorpskern wonen. Maar we hebben zelf ook kinderen (tussen 3 en 8 jaar oud) dus wel belangrijk dat de hond hier ook mee om kan. Al weet ik natuurlijk dat vooral de socialisatie heel belangrijk is en hoe de kinderen met de hond om gaan (en daar zijn we heel streng op! Een hond is geen speelgoed!)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Inderdaad bij de Rottweiler zorg voor een goede fokker, die let op karakter.

Dat had ik al meer gelezen, Rottweilers die geen fijne karakters hebben, zijn meestal stamboomloze honden waarbij niet op karaktereigenschappen is gelet.

Wij hadden vroeger ook een Rottweiler, een hele rustige hond en ontzettend trouw naar het gezin.

Wel meen ik dat bij dit ras de teven wat zachter en liever zijn.

Bij sommige rassen is het juist andersom, zijn de teven juist feller, maar niet bij de Rottweiler.

Samantha. (Gast)

Hoi hoi!

Hier een rottweiler zonder stamboom!

Nog nooit zo'n super hond gehad, kalm karakter, maar ook een werker als dat nodig is. 

Waakt zeer goed, maar blaft best weinig. Je moet zeker sterk in je schoenen staan, maar dat is voor een Duitser net zo! 

Ik hoop dat lukt met je zoektocht! 

Samantha

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

een goed gefokte duitse herder hoort stabiel van karakter te zijn en niet nerveus.

Bij de duitse herder (ik neem aan bij de Rottweiler ook) is veel slechte fok. Je moet echt goed zoeken naar een goede fokker die de ouderdieren test op erfelijke aandoeningen.

 

Komt bij dat elke hond uiteraard met respect behandeld moet worden anders wordt hij vanzelf wel nerveus en blafferig.

 

En elk dier is een individu natuurlijk, de een is van nature rustiger dan de andere.

 

 

 

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Hier een rottweiler zonder stamboom gehad; echt een SCHAT van een hond, kinderen konden er alles mee doen. Liefst zat ze op schoot en was erg graag bij je. Ze blafte alleen als ze écht dacht dat het moest. Helaas is ze maar 6 jaar geworden... Had haar nog wel 10 jaar langer bij me willen houden!!

honden page profiel Anne-Mieke ten BrinkeAnne-Mieke ten Brinke

Hier ook een Rottweiler en twee kruising labs. De labradors zijn herplaatsers, waarvan een best complex.We zijn dus wat gewend. De Rottweiler hebben we als pup gekregen. Is afkomstig van een goede fokker. Vader had een goed papier, moeder weet ik niet, maar ken ik als een betrouwbare hond, lief voor kleine kinderen en mensen in het algemeen. Kaleb is voor mij een geweldige hond, luistert goed, sociaal naar andere honden, prima naar volwassenen. Maar een Rottweiler is geen labrador. Hoewel Kaleb heel helder communiceert en "eerlijk" is, is zijn tolerantie drempel veel lager, en dat is lastig als je jonge kinderen hebt. Dit kenmerk in combinatie met zijn fysieke kracht is gewoon een risico wat je niet moet onderschatten. Ook het kenmerk dat hij graag wil beschermen kan soms een beetje anders uitpakken. Kaleb heeft het nodig dat je veel met hem doet, dat hij zijn kop kan gebruiken en ook fysiek bezig is. En dan bedoel ik iedere dag. Ik heb diverse cursussen met hem gevolgd en ben nu bezig met Hooper. Ook wil ik met hem gaan speuren en mogelijk canicrossen. Iets wat ik met mijn andere honden ook doe. Ik kan me als vrouw alleen geen betere hond wensen, maar met een gezin zal ik niet snel nog eens de keuze maken voor een Rottweiler.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^