Hondengeur

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Hallo allemaal, 

Ons pupje (westie) ruikt best wel. Komt misschien ook door de botjes die hij krijgt (lampens, hazenoren, eendenpootjes). Hij kreegt 2 keer daagse renske vlees en 1 keer daags renske brokken.

Bij andere mensen die een hond hebben ruik ik het ook direct, ook als zij het zelf niet ruiken. Ik ben nogal gevoelig voor geurtjes denk ik.

Vanzelfsprekend stofzuigen en luchten we de boel, houden we het lekker schoon, ook de dekentjes van ons hondje.  Maar wat kan ik nog meer doen? Hebben jullie tips?

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik denk dat je er door veel te wassen en vaak het huis schoon te maken wel zo'n beetje alles aan gedaan hebt. Ik kan ook slecht tegen hondenlucht toch heb ik het gevoel dat sommige rassen een sterkere lucht bij zich dragen dan andere rassen.  Voer zal ook wel van invloed zijn. 

 

 

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

" Ik denk dat je er door veel te wassen en vaak het huis schoon te maken wel zo'n beetje alles aan gedaan hebt. Ik kan ook slecht tegen hondenlucht toch heb ik het gevoel dat sommige rassen een sterkere lucht bij zich dragen dan andere rassen.  Voer zal ook wel van invloed zijn. 
 
  "

Ja ik denk ook dat er verschil in zit per hond. Een vriendin van mij heeft twee jack Russels en die ruik ik minder.  Misschien door de kortharige vacht? Ik heb deze net gekocht... misschien helpt het! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

hoe oud is je pupje, is het niet de normale puppygeur? Veel mensen vinden het een heerlijk luchtje, anderen juist een weeig luchtje en kunnen er niet tegen.

 

mijn vriends moeder zet weleens een pan op met een kruiden/specerijen mengsel wat ze een tijd laat koken dat laat het hele huis heerlijk geuren. Maar die luchtjes die jij hebt helpen misschien ook. Azijn zou ook helpen tegen luchtjes, maar ik heb geen idee of het huis dan niet naar azijn gaat stinken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Natte washand met azijn gebruiken, die over de vacht halen, de geur wordt genaturaliseerd....honden kunnen ruiken door....voer, te weinig verzorging , daar bedoel ik mee wanneer de hond in de rui is niet de losse haren eruit halen, door de modder lopen en niet schoon spoelen na afloop....... hier twee honden die echt niet ruiken, ja als ze door de regen hebben gelopen, ik haal er als ik ze niet droog blaas even een nattewashand met azijn erop over de vacht en de geur is weer normaal, om toch de geur te voorkomen, een goede waterblazer belpt je daar bij, stof vuil losse haren die blaas je eruit, wassen is niet nodig.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" hoe oud is je pupje, is het niet de normale puppygeur? Veel mensen vinden het een heerlijk luchtje, anderen juist een weeig luchtje en kunnen er niet tegen.
 
mijn vriends moeder zet weleens een pan op met een kruiden/specerijen mengsel wat ze een tijd laat koken dat laat het hele huis heerlijk geuren. Maar die luchtjes die jij hebt helpen misschien ook. Azijn zou ook helpen tegen luchtjes, maar ik heb geen idee of het huis dan niet naar azijn gaat stinken "

 Hihi, dobry, ik ontsmet mijn huis altijd met azijn.....keuken, gootsteen, en ook vaak de vloer, hier ruik je geen azijn, hoor er nimmer over van bezoek.

honden page profiel --

honden foto van -

T zou goed de puppylucht kunnen zijn hoor! Ik hou er ook niet van 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Hihi, dobry, ik ontsmet mijn huis altijd met azijn.....keuken, gootsteen, en ook vaak de vloer, hier ruik je geen azijn, hoor er nimmer over van bezoek. "

 

ja idd ik gebruik ook regelmatig azijn als schoonmaakmiddel, soms wat natron erbij. Bij Lola hielp een washandje met water en azijn ook prima tegen de aielgeur.  Maar ts maakt haar huis al goed schoon las ik.

Ik bedoelde eigenlijk gewoon een schaaltje neerzetten met azijn tegen geurtjes in huis, dat heb ik nog nooit gedaan en dus geen ervaring ermee.

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Puk is vandaag 14 weken! Hoera! 

We borstelen hem nu enkele keren per week omdat hij straks ook gelukt moet worden en hier aan moet wennen, maar hij vindt het niet fijn. Heb naast een kam nu ook een borstel en dat gaat iets beter. Hij vindt het raar voelen denk ik. Wassen wil ik eigenlijk niet doen: westies zijn heel gevoelig voor allergie en ze wassen tast de zelf schoonhoudende kracht van de vacht aan heb ik begrepen.  

Schoonmoederstip klinkt heerlijk! En azijn over de vacht; zal hij daar niet alergisch op reageren? Ik ben daar heel voorzichtig mee omdat ik zoveel lees over huidproblemen.

Vroeger hadden we thuis een cocker en kan mij niet herinneren dat ik die rook, maar goed als tiener was ik er misschien ook minder mee bezig. Misschien is het ook per hond verschillend.  Een vriendin heeft twee jack Russels en die ruik ik minder. 

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

We hebben hier Lampe Berger en Scent Chips dingen. Dat helpt ook! Er bestaan trouwens ook luchtjes voor honden. 

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Heeft je hond een mandje en/of een dekentje ofzo in de zetel liggen? Ik merk dat daar de meeste geur van komt. FF in de wasmachine en de geur is zo weer minder.

Hier ook wel een zeer kortharige met weinig haarverlies.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Dat is een goeie tip van Willemijn: gebruik water met azijn en een washand! Het liefst biologische appelazijn, die ruikt ook lekker en werkt goed. Waarom? Waarschijnlijk heeft je hondje last van een gist op de huid, malassezia, die geeft vaak een sterke 'hondenlucht'.  Azijn helpt om die gist te doden. Wat je niet moet doen, is (extra) met shampoo wassen of geurtjes gebruiken om het te verdoezelen, daarmee maak je het erger. Je kunt op malassezia laten controleren bij de dierenarts (hoewel vrijwel iedere hond die gist wel heeft, alleen geeft het pas een sterke lucht of zelfs uitslag als het teveel wordt. De dierenarts kan je een speciale shampoo geven om het te behandelen.

 

Wat vaak ook helpt, is om geen brokken meer te voeren, vooral niet als er granen inzitten, en alleen vers vlees.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Java stonk als pup ook gigantisch. Ze moest toen in bad vanwege Giardia, maar die geur kwam direct terug. Heel het appartement rook naar pup. Ik ben toen gestopt met royal canin, en acana gaan geven. Dat heeft bij mij echt geholpen. Ik ruik nu geen hond meer.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik heb nu een logee hondje.

Mijn man vindt ook dat ze anders ruikt...naar hond zegt hij 

Nochtans gaat dat hondje alle zes weken naar hondenkapsalon en ikzelf ruik niks aan haar.

 

Vreemd .

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

" We hebben hier Lampe Berger en Scent Chips dingen. Dat helpt ook! Er bestaan trouwens ook luchtjes voor honden.  "

 Dank ga ik proberen!

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

" Heeft je hond een mandje en/of een dekentje ofzo in de zetel liggen? Ik merk dat daar de meeste geur van komt. FF in de wasmachine en de geur is zo weer minder.
Hier ook wel een zeer kortharige met weinig haarverlies. "

 Ja we hebben twee vetbed 's die we om de dag wassen en wisselen.  Ik was wel altijd met neutral.  Misschien voor Puk toch een geurend wasmiddel gebruiken. 

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

" Ik heb nu een logee hondje.
Mijn man vindt ook dat ze anders ruikt...naar hond zegt hij 
Nochtans gaat dat hondje alle zes weken naar hondenkapsalon en ikzelf ruik niks aan haar.
 
Vreemd . "

Mijn vriend ruikt het ook minder dan ik idd. Ik denk dat ik ook gevoeliger ben voor geuren. Ik ruik vervelende geurtjes bij mensen ook nog al snel, hahaha!

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

hihi hier 2 rassen met geurloze vachten :-)
Tibetaanse Mastiff en Tibetaanse Spaniël.

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

" Java stonk als pup ook gigantisch. Ze moest toen in bad vanwege Giardia, maar die geur kwam direct terug. Heel het appartement rook naar pup. Ik ben toen gestopt met royal canin, en acana gaan geven. Dat heeft bij mij echt geholpen. Ik ruik nu geen hond meer. "

 

 

Even gekeken was er in het vlees zot, dat lijkt me wel goed. Ik check ook even de brokken! Dankjewel!

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Voer is wel ok denk ik Renske brokken en de vers.

Heb wel vaker gehoord dat Westie vacht hebben waarin de viezigheid en vocht wat meer blijft hangen. Dat ze sneller ruiken.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Renske Vers en brokken zijn okee hoor.

Kun je een Westie een ruwharige hond noemen?  Die vind ik altijd anders ruiken - meer ruiken, dan andere haarsoorten.

honden page profiel De relteckelbende.De relteckelbende.

honden foto van De relteckelbende.

jullie neuzen zitten te dicht bij je nek. HONDEN STINKEN niet ,Hein.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" jullie neuzen zitten te dicht bij je nek. HONDEN STINKEN niet ,Hein. "

 Hihihi ik vind de puppy lucht ook echt heerlijk stiekem..

 

Zure melk met n vleugje urine maar dat is op en top pupgeur hmmm

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Mijn vriend zegt dat ik gek ben...maar als Pyx ligt te slapen op de zetel duw ik mijn neus soms tegen haar pootjes. Zo'n heerlijke geur. Maar natuurlijk niet als we net van een wandeling komen  Of hun oortjes. Bekijkt ze me van "Ligt dat mens nu weer aan mij te sniffen"

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Mijn vriend zegt dat ik gek ben...maar als Pyx ligt te slapen op de zetel duw ik mijn neus soms tegen haar pootjes. Zo'n heerlijke geur. Maar natuurlijk niet als we net van een wandeling komen  Of hun oortjes. Bekijkt ze me van "Ligt dat mens nu weer aan mij te sniffen" "

 Ik had inderdaad een keer gelezen dat hondenvoetjes naar popcorn ruiken.

Die van Java niet, die ruiken n beetje naar zweetsok.

honden page profiel DonnaDonna

Zelf was ik mijn honden waarvan een pup maandelijks.

De pup is nu twee keer gebadderd.

Tegelijkertijd gaan de slaapspullen de wasmachine in.

 

Luchten doe ik dagelijks ook in de winter.

Verder heb ik sinds een een poos een stoomreiniger waarmee ik een rieten hondemand ook mee behandel.

Mocht ik eerder wat ruiken dan gaan ze eerder in bad.

 

Merk dat de grote oren en tenen van mijn pup ook kunnen ruiken en die reinigen ik soms met een lauw washandje tussendoor.

 

 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Puk is vandaag 14 weken! Hoera! 
We borstelen hem nu enkele keren per week omdat hij straks ook gelukt moet worden en hier aan moet wennen, maar hij vindt het niet fijn. Heb naast een kam nu ook een borstel en dat gaat iets beter. Hij vindt het raar voelen denk ik. Wassen wil ik eigenlijk niet doen: westies zijn heel gevoelig voor allergie en ze wassen tast de zelf schoonhoudende kracht van de vacht aan heb ik begrepen.  
Schoonmoederstip klinkt heerlijk! En azijn over de vacht; zal hij daar niet alergisch op reageren? Ik ben daar heel voorzichtig mee omdat ik zoveel lees over huidproblemen.
Vroeger hadden we thuis een cocker en kan mij niet herinneren dat ik die rook, maar goed als tiener was ik er misschien ook minder mee bezig. Misschien is het ook per hond verschillend.  Een vriendin heeft twee jack Russels en die ruik ik minder. 
  "

 Denk dat het toch beetje aan het ras kan liggen of gewoon aan de hond? Hier zijn 5 honden en eigenlijk weinig hondenlucht! Wel allen kortharigen. Wanneer het buiten regent, is het hier wel niet te houden! Als ze met zijn vijven naar natte hond ruiken is het echt wel mis, hahaha.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Mijn vriend zegt dat ik gek ben...maar als Pyx ligt te slapen op de zetel duw ik mijn neus soms tegen haar pootjes. Zo'n heerlijke geur. Maar natuurlijk niet als we net van een wandeling komen  Of hun oortjes. Bekijkt ze me van "Ligt dat mens nu weer aan mij te sniffen" "

 Hahaha, mijn dobermann had ook lekkere stinkvoetjes! En nu merkte ik dat de beagle beetje dezelfde geur heeft aan de pootjes, de anderen hun poten ruiken gewoon naar aarde of nergens naar...

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Zelf was ik mijn honden waarvan een pup maandelijks.
De pup is nu twee keer gebadderd.
Tegelijkertijd gaan de slaapspullen de wasmachine in.
 
Luchten doe ik dagelijks ook in de winter.
Verder heb ik sinds een een poos een stoomreiniger waarmee ik een rieten hondemand ook mee behandel.
Mocht ik eerder wat ruiken dan gaan ze eerder in bad.
 
Merk dat de grote oren en tenen van mijn pup ook kunnen ruiken en die reinigen ik soms met een lauw washandje tussendoor.
 
  "

 Mag ik vragen waarom je ze zo vaak wast? Dat lijkt me bij een gezonde hond namelijk niet nodig. 

honden page profiel DonnaDonna

"  Mag ik vragen waarom je ze zo vaak wast? Dat lijkt me bij een gezonde hond namelijk niet nodig.  "

 Dat doe ik om geen hondegeur te krijgen.

Wacht ik langer dan ruikt het.

Dit deed ik al met m'n oudste hond, pup ruikt sterker dus die gaat dezelfde dag ook in bad.

 

Honden hebben beide een prachtig glanzende vacht, van de pup nog niet veel te zeggen voor aankomende tijd natuurlijk maar beide geen last van baden.

Ze vinden het allebei ook heerlijk.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: puppie en kleindochter
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^