Groei volwassen? hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DjianneDjianne

honden foto van Djianne

Hallo,

Ik had recent een Dalmatische hond geadopteerd van vermoedelijk 1 jaar en 10 maanden, (niemand weet het zeker)

Die ernstig ondervoed was. En inmiddels nog steeds een ondergewicht heeft.

Ze is nu als volwassen hond kleiner dan mijn husky teef van 5 maanden.

Terwijl de verwachte schouderhoogtes van Husky's en Dalmatiërs bijna exact hetzelfde zijn.

Ik had nagevraagd of ze misschien een gekruisd zou zijn met een ander ras, maar dat gelooft niemand. Ze heeft behalve haar grootte toch wel een typische Dalmatiër uiterlijk.

Is het mogelijk dat ze de groei nog een beetje kan inhalen?

Of zou ze door ondervoeding allang gestopt kunnen zijn met groeien?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!


Is het mogelijk dat ze de groei nog een beetje kan inhalen?
Of zou ze door ondervoeding allang gestopt kunnen zijn met groeien? "

 Ik heb ooit es gelezen dat de uiteindelijke grootte vd hond (schoft) bij de geboorte al vast ligt. Het groeiproces zelf (dus hoe snel of hoe traag) kan erg beinvloed worden door de leefomstandigheden, zoals bij jouw hond de ondervoeding.

Dus het kan best dat ze er nog wat langer over doet. Maar het kan natuurlijk ook dat ze niet raszuiver is. Ze was toch een zwerfhond, nee? Ze kan het uiterlijk van een Dalmaat hebben, maar dat wil niet zeggen dat al haar voorouders ook Dalmatiers waren. 

honden page profiel bentebente 3 doggies

Je kan het vergelijken met jonge meisjes met eetstoornissen. Die missen vaak ook groeispurten. Dit komt er echt niet meer bij dan.

 

Verder zou je een DNA test kunnen laten doen om te kijken of ze 100% dalmatiër is of niet.

honden page profiel DjianneDjianne

honden foto van Djianne

"  Ik heb ooit es gelezen dat de uiteindelijke grootte vd hond (schoft) bij de geboorte al vast ligt. Het groeiproces zelf (dus hoe snel of hoe traag) kan erg beinvloed worden door de leefomstandigheden, zoals bij jouw hond de ondervoeding.
Dus het kan best dat ze er nog wat langer over doet. Maar het kan natuurlijk ook dat ze niet raszuiver is. Ze was toch een zwerfhond, nee? Ze kan het uiterlijk van een Dalmaat hebben, maar dat wil niet zeggen dat al haar voorouders ook Dalmatiers waren.  "

Of ze een zwerfhond is weet ik niet 100% zeker.

Verhaal van het asiel was dat ze was verwaarloosd door vorige eigenaren, en door bekenden naar het asiel was gebracht toen ze haar hadden gevonden.

Maargoed, schijnt een standaard excuus te zijn als honden naar het asiel worden gebracht, dus niemand weet zeker of dit uberhaupt de waarheid is.

Lopen aan de lijn kan ze absoluut niet, ze is overduidelijk gewend haar eigen weg te gaan. En ze schrikt terug bij onverwachte bewegingen. Alsof ze bang is om geslagen te worden.

Wat erop kan wijzen dat ze inderdaad een zwerfhond is.

Aan de andere kant kent ze wel wat commando's. (Ze komt uit spanje, en ik spreek zelf ook spaans)

Maargoed, het kan ook zijn dat ze wel bij een eigenaar was en losliep op een erf. En daar mishandeld werd en dat ze haar gewoon niet meer wilden hebben. Ik weet het niet.

honden page profiel DjianneDjianne

honden foto van Djianne

" Je kan het vergelijken met jonge meisjes met eetstoornissen. Die missen vaak ook groeispurten. Dit komt er echt niet meer bij dan.
 
Verder zou je een DNA test kunnen laten doen om te kijken of ze 100% dalmatiër is of niet. "

Dat is een goede tip.

Ze ziet er zo ook prachtig uit, en het is een schat van een hond.

Dus niet dat het veel uitmaakt.

Maar ik ben inderdaad toch wel benieuwd.

honden page profiel bentebente 3 doggies

" Dat is een goede tip.
Ze ziet er zo ook prachtig uit, en het is een schat van een hond.
Dus niet dat het veel uitmaakt.
Maar ik ben inderdaad toch wel benieuwd. "

 Ja, begrijp ik. Zou ik ook leuk vinden om toch zeker te weten!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Als ze echt te mager is kan je bijvoeren, geef drie volledige maaltijden verspreid op de dag.....net een jaar oud, kan zeker zijn als ze op gewicht komt dat ze dan ook verder mooi uitgroeit, dalmatier is een middenslag groote hond en zijn met ruim over het jaar in de hoogte uitgegroeid, dan gaan ze de breedte in, goed voer , drie x per dag even geven, als ze echt te mager is.

honden page profiel DjianneDjianne

honden foto van Djianne

" Als ze echt te mager is kan je bijvoeren, geef drie volledige maaltijden verspreid op de dag.....net een jaar oud, kan zeker zijn als ze op gewicht komt dat ze dan ook verder mooi uitgroeit, dalmatier is een middenslag groote hond en zijn met ruim over het jaar in de hoogte uitgegroeid, dan gaan ze de breedte in, goed voer , drie x per dag even geven, als ze echt te mager is. "

Bedankt voor de tip!

Ik ben net bij de DA geweest, zij vermoed idd dat ze veel jonger is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Bedankt voor de tip!
Ik ben net bij de DA geweest, zij vermoed idd dat ze veel jonger is. "

 Ai, je weet niet hoe oud ze is, dan weet je ook niet zeker of ze ras gebonden is, staar je dan niet blind op groote en gewicht, kijk naar de hond, hoe ziet ze eruit , als de dierenarts haar mooi op gewicht vind, houden zo, een jonge hond kan beter wat schraal zijn dan te dik......    voer met je ogen.....   ribben te veel voelen dan mag er wat bij, je dierenarts zal toch wel gezegd hebben of ze te mager is of niet.

Ivanik je (Gast)

Dag Djianne,

graag probeer 

Ivanik je (Gast)

Dag Djianne,

graag probeer 

Ivanik je (Gast)

Dag Djianne,

graag probeer 

Ivan (Gast)

Dag Djianne,

Graag probeer ik je te helpen. Ik heb mezelf een dalmatiër aangekocht bij een herkende kweker. Het is een reu. De mannetjes mogen maximaal 61 cm groot worden (schofthoogte), met een maximaal gewicht van 30 kg. De teefjes worden 55 cm groot met een gewicht van 25 kg. De mijne is nu 7 maanden, hij is al 30 kg en heeft een schofthoogte van tussen de 50 en 55 cm. Hij is heel snel gegroeid en heeft een beetje groeipijnen, maar ik ben overgeschakeld van korrels naar RAW4DOGS, is rauw vlees gemengd met groenten, beentjes etc, op de markt gebracht door de firma RODI. Deze voeding zorgt ervoor dat de hond eerst uitzet en dan verder groeit naar zijn uiteindelijke grootte. Ook belangrijk bij dalmatiërs is dat er veel zijn met gehoorproblemen. Als puppie moeten ze onderworpen worden aan een gehoortest. Een attest wordt afgeleverd. Er zijn 3 mogelijkheden, oftewel horen ze aan beide oren, of slechts aan 1 hoor, of zijn ze doof. In jou geval denk ik dat je beesteke nog op krachten moet komen. Verzorg hem goed en het komt wel in orde. Je kan ook raad vragen bij een dierenarts. Met vriendelijke groeten, Ivan.
 

 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Is ze alleen zo klein door ondervoeding?

Weet je of ze ook is gecontroleerd op Levershunt?

 

Betreft de vraagstelling of ze haar normale schofthoogte gewoon zal vereiken, ik heb werkelijkwaar geen idee?

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^