Op vakantie met mijn hond.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

Hallo allemaal,

 

Ik zou graag een keer naar Oostenrijk gaan met mijn staffordshire bull terriër. Hiervoor zal ik door Duitsland moeten reizen, weet iemand hoe het met de regelgeving zit? Ik lees op internet namelijk veel verschillende dingen. Misschien heeft een van jullie wel ervaring.

 

groetjes Anke

honden page profiel BullekeBulleke 2 doggies

honden foto van Bulleke

Pitbulls, Staffordshire terriërs, Staffordshire bullterriërs en Bullterriërs mogen in Duitsland worden ingevoerd, mits je niet langer dan vier weken in Duitsland verblijft of op doorreis bent.
Deze honden moeten altijd een muilkorf dragen. Ook moet je je hond altijd aanlijnen (dit geldt voor alle rassen).

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 2 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Je kunt kijken op de site van het LCG
http://www.licg.nl/x2/praktisch/reizen-en-vakantie/vakantie/vakantie-uw-dier-gaat-mee.html

In Dtsl aan de riem en muilkorf moet je bij je hebben. In Oostenrijk muilkorf verplichting in openbaar vervoer en zo.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Heb nog nooit problemen ondervonden in duitsland met mijn engelse stafford zolang de engelse  een stamboom heeft kan je in veel landen reizen met ze.

 

honden page profiel IsildaIsilda 3 doggies

honden foto van Isilda

Hoi,

Wij gaan nu voor het 3de jaar naar Oostenrijk met de hond. Er zijn regels voor honden in de auto. Kijk eens op de site http://www.dogsincluded.nl/ 

In Duitsland mag een hond nooit op de voorstoel (ook niet vast). Maar een hond mag ook niet los op de achterbank. Je hond moet dan een gordel om of in een bench. Verder mag je hond wel in de achterbak achter een rek of opvangnet. In Duitsland kun je een boete krijgen als je je hond los in de auto vervoert.

Wij hebben hem de eerste keer op de achterbank gehad in een speciale gordel tussen de kinderen in. In onze auto van nu kan hij in de achterbak. 

In Oostenrijk mag hij ook niet op de voorstoel. 

In  Oostenrijk moet de hond een muilkorf aan in het openbaar vervoer, dus ook de kabelbanen! Wij hebben er altijd 1 bij, maar meestal kan hij zonder muilkorf mee. Heel af en toe komt het voor dat ons toch wordt gezegd dat hij de muilkorf om moet.

Ook rabiësinenting en chippen is verplicht voor de hond, zowel in Duitsland als Oostenrijk.

Wij vinden Oostenrijk een erg hondvriendelijk land. Heerlijk wandelen in de bergen. Bij de berghutten hebben ze meestal water staan voor de hond en hij mag ook binnen. 

 

Nanaa (Gast)

Ik ga in augustus met mijn amerikaanse stafford met stamboom een week naar Duitsland. Veel uitgezocht van te voren. De regels verschillen namelijk per deelstaat, van mild naar streng. Ik ken ook iemand die meerdere malen per jaar met haar amerikaanse stafford Duitsland bezoekt, zij meent dat aangelijnd en muilkorf op zak meestal voldoende is. Wel gelijk muilkorven als hier om gevraagd wordt. Dit zal dan met name in openbare gelegenheden en steden zijn.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^