Het grote schrijf-je-frustraties-uit-de-hondenjungle-van-je-af topic!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Charlie en Aiko (Gast)

Dankje, dit was Ronin alweer 3 maanden geleden. Ik had mijn profiel pas verwijderd maar ik ben even terug omdat ik een vraagje had over Aiko.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Vandaag een man die mij en Java zag en zegt 'ja die chihuahua's zijn koppig he?'... 

Kon wel janken.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

" Vandaag een man die mij en Java zag en zegt 'ja die chihuahua's zijn koppig he?'... 
Kon wel janken. "

  die mag wel een cursus rassenkennis volgen

Serieus... iedereen weet toch hoe een chihuahua eruit ziet...

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

"   die mag wel een cursus rassenkennis volgen
Serieus... iedereen weet toch hoe een chihuahua eruit ziet... "

 Nee elk hondje met rechtopstaande oren is een chihuahua. Je moest eens weten hoe veel mensen dr een chihuahua hebben genoemd.. 

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

"  Is het bord wel geldend? Normaal is het toch zo, dat als je een kruising over gaat en het bord wordt daar niet herhaald dat het niet meer geldend is? "

 



Ja hoor helemaal op het eind van het pad waar je aan de andere kant het pad op komt staat ook een "aan de lijn bord". Het staat er vol mee hihi.


honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

"  Nee elk hondje met rechtopstaande oren is een chihuahua. Je moest eens weten hoe veel mensen dr een chihuahua hebben genoemd..  "

 Moet je je niks van aantrekken ...Lance is al wel eens een vloermop genoemd 

zegt meer over het IQ van de spreker dan over het ras van onze hondjes.

 

 

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Geen echte ergernis, meer een verbaas momentje.
Ik was het weekend weg en 's avonds, op een rustig landweggetje, rijd ik een bocht om en liepen daar opeens twee honden midden op de weg.
Ik stopte meteen natuurlijk en uiteindelijk kon ik er rustig rijdend langs, maar het gekke was dat de baas een tiental meter verder gewoon rustig door bleef lopen. Hij stak zelfs even heel vriendelijk zijn hand op toen we passeerden, als om te bedanken dat we zo netjes rekening met zijn honden hadden gehouden.

Op zich snap ik best dat je 's avonds op een rustig, doodlopend weggetje je honden los laat lopen, maar als er dan wel een auto aankomt vlieg je er toch meteen heen?

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

"  Moet je je niks van aantrekken ...Lance is al wel eens een vloermop genoemd 

zegt meer over het IQ van de spreker dan over het ras van onze hondjes.

 

  "

 


Bobby is wel eens voor poes uitgemaakt. Maar dat was wel een klein kind, haha, met ouders die zelf een grote hond hadden.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

"  
Bobby is wel eens voor poes uitgemaakt. Maar dat was wel een klein kind, haha, met ouders die zelf een grote hond hadden. "

 Als het niet venijnig wordt bedoeld kan het wel grappig zijn. 

Toen een oud manneke Lance eens een lopend karpetje noemde kon ik er ook mee lachen.  

Vera (Gast)

@Lissa: je hebt echt moeite met lezen zie ik. Ik zeg

ALS HET VAN DE WET MAG DAN ZOU IK ME GRAAG WILLEN WAPENEN TEGEN AGGRESSIEVE HONDEN UIT ZELFVERDEDIGING! Dus zo'n hond die je AANVALT, begrijp je? Dus nix eigen rechter spelen en woorden verdraaien. LEZEN!!

En als je dat niet kunt accepteren dan leef je wat mij betreft in een waanwereld want je mag namelijk NU OOK AL bij een gevaarlijke aanval van een hond, hem gewoon doden uit zelfverdediging hoor! Een mensenleven is in deze wereld gelukkig meer waard dan een hond maar blijkbaar is dat bij jou niet zo dus ga zelf met je gezeik ver weg in hondenland leven ofzo! 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Je realiseert je wel dat je nu overkomt als iemand die zo extreem wantrouwend naar honden is, dat dit je lichaamstaal richting honden zo zal beïnvloeden dat het je nog meer gaat tegenwerken? 

Sterker nog, er zijn heel veel honden die jou op hun manier ook wantrouwen of vreemd vinden in je gedrag en hun gedrag daarop weer aanpassen. 

Hoe krijg je het klaar dat je hele gezin al eens gebeten is door een hond, nee geen grap serieuze vraag. Ik vraag me af in wat voor situaties dit gebeurd is namelijk. Ook nog 3x een andere hond begrijp ik uit je verhaal. Ik heb mijn hele leven al honden en nog nooit gebeten, niet door mijn honden en ook niet door vreemde honden. In mijn familie geldt hetzelfde, ik ken niemand die gebeten is. En ik kan me niet voorstellen dat ik zulke uitzonderlijke honden heb gehad. Mijn honden hebben overigens ook nooit vreemden gebeten.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik had nog nooit van een Dazer gehoord.

 

http://www.dazer.nl/dazer.htm

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ik dacht dat ik hier mijn frustratie kwijt kon dus dan doe ik dat maar blijkbaar voelen de meesten zich aangesproken. Als je netjes bent (zoals ik al zei, ook nette hondeneigenaren hebben een hekel aan aso's). 
@ Koning Obi, jij hebt moeite met begrijpend lezen zeker? Dit topic heet: 
Het grote schrijf-je-frustraties-uit-de-hondenjungle-van-je-af topic!
@Ruby 88
Wij zeggen er altijd wat van maar ze negeren je gewoon of je krijgt een grote mond (lekker makkelijk als je een groot beest bij je hebt). Vandaag na het zoveelste incident melding gemaakt bij de gemeente maar ik vrees dat er niet zoveel aan gedaan wordt.
@Joop
Ja echt erg he... ik woon vlakbij een heide en sport er 3 x per week en elke keer is het weer raak. Komt er weer zo'n beest op je af (waar ze vast moeten he) die ik moet afweren met een Dazer. Superirritant gewoon. Ze verpesten gewoon je humeur. Ik heb geen schoenmaat 45 maar ik hoop echt op hardere maatregelen vanuit de overheid...ik weet dat ze ermee bezig zijn. We zijn het echt zooo zat.
@Lissa
Als een hond mij aanvalt moet ik me kunnen verdedigen. Zowel ik (als kind) als mijn man (als kind) zijn door een hond gebeten. Daarom weet ik dat een hond echt NOOIT maar dan ook NOOIT te vertrouwen is. Astrid (de hond die mij heeft gebeten) kende ik goed en ik hield echt van honden maar die dag had ze haar dag gewoon niet of ze was aan het dementeren (oud beest). Sindsdien vertrouw ik dus echt geen enkele hond meer hoe klein en schattig ze er ook uitzien. Ik loop nu altijd met Dazer en paraplu maar ik hoop dat de wetgeving gaat veranderen en mensen (uiteraard geregistreerd) een ander wapen mee mogen dragen om zich te verdedigen tegen agressieve honden. Mensen die ontkennen dat honden onschuldig zijn zijn überhaupt niet geschikt om een hond te houden. Als je dat niet inziet..man man man
@Nori (alleen die naam al!) Jij bent dus zo'n hondeneigenaar waar ik een schurfthekel aan heb. Enne ik weet denk ik wel wat er vannacht op het menu staat voor jouw honden...pindakaas met jouw geslachtsdeel zeker?
 
  "

 Goh.. ik wist niet dat ze in die gesloten inrichtingen vrije toegang tot internet hebben... 

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

" @Lissa: je hebt echt moeite met lezen zie ik. Ik zeg
ALS HET VAN DE WET MAG DAN ZOU IK ME GRAAG WILLEN WAPENEN TEGEN AGGRESSIEVE HONDEN UIT ZELFVERDEDIGING! Dus zo'n hond die je AANVALT, begrijp je? Dus nix eigen rechter spelen en woorden verdraaien. LEZEN!!
En als je dat niet kunt accepteren dan leef je wat mij betreft in een waanwereld want je mag namelijk NU OOK AL bij een gevaarlijke aanval van een hond, hem gewoon doden uit zelfverdediging hoor! Een mensenleven is in deze wereld gelukkig meer waard dan een hond maar blijkbaar is dat bij jou niet zo dus ga zelf met je gezeik ver weg in hondenland leven ofzo!  "

 Ik ben er klaar mee. Als je het dan over respect hebt, jij komt hier op dit forum als gast mensen afkatten en uitschelden en je denkt dan nog het recht te hebben mij zo toe te spreken? 

 

En ja, het leven van een willekeurige hond is mij ondertussen heel wat meer waard dan jouw mensenleven, maar daar heb je het zelf naar gemaakt. Veel succes met je angsten, dat je maar veel enge honden tegen mag komen, tabee.

Vera (Gast)

@ Koning Obi: ja klopt daar ben ik me wel bewust van en daarom loop ik ook liever met een heeeele grote boog om die beesten heen. Ik heb de moeite genomen om eens op een hondenforum wat te schrijven maar op mijn werk hebben mijn collega's het ook echt vaak over vervelende honden die hun achterna zitten op de racefiets bijvoorbeeld. Zij hebben dan tabasco met water ofzo bij zich. Ik ben echt niet de enige maar je hoort ze niet of ze lopen (net als ik) met een grote boog om hen heen.

Fijn dat je nooit problemen met honden hebt gehad. "Mijn hele gezin" is wel een beetje overdreven. Zowel mijn man als ik zijn 1 keer in ons leven gebeten door een hond die we notabene kenden! Ik was een jaartje of 8 en was buiten met zo'n bal aan een elastiek aan het spelen en uit het niets hing astrid dus ineens aan mijn enkel! Ik was dus buiten aan het spelen en dat beest rent naar buiten en grijpt het eerste beste kind en dat was ik. Naar het ziekenhuis en al met een prik enzo. Mijn vader heeft aangifte gedaan want wij kenden de hond en de eigenaren. Nooit geen problemen behalve die ene keer dus en daarna ook niet maar ik was te bang om de hond te benaderen. Vertrouwen was weg. Mijn man was heel klein (3 jaar!) en ook bij hem was het de hond van de buren die hem ff lekker in z'n gezichtje beet in zijn eigen voortuin! (rotbeest). Hij heeft een nog grotere hekel aan honden. En dat begrijp ik ook, welk wezen bijt nou een klein kind van 3? Alleen honden dus.

 

Ik ben heel lang niet bang geweest maar sinds we vlakbij de heide wonen kom ik ineens grommende beesten tegen. Sindsdien ben ik (en mijn man dus ook) weer bang. Die 3 andere honden wonen hier bij mij in de buurt en dat zijn waakhonden die met slijm op de bek zo heftig blaffen en zichzelf zowat verstikken aan de hondenlijn als er een mens of andere hond langs hun huis loopt (echt niet normaal hoor). Is al meerdere malen melding van gemaakt (niet alleen door ons) maar de politie kan nix doen want er moet eerst iets gebeuren zeg maar.  

Wat ik niet begrijp is dat er hier op het forum weinig mensen respect hebben voor mensen die bang zijn voor honden. Dat zegt ook wel iets over hen hoor dus ons vooroordeel over hondenbezitters is helemaal nog niet zo slecht! Er zijn er maar een paar die het begrijpen maar de meesten..

Vera (Gast)

Herstel: wij hebben geen aangifte gedaan..wij kenden de hond en dat beest was al oud.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  
Bobby is wel eens voor poes uitgemaakt. Maar dat was wel een klein kind, haha, met ouders die zelf een grote hond hadden. "

 Tosca werd klein varkentje genoemd door een peutertje die net de kinderboerderij had bezocht.

En ikke altijd zo trots dat ze geen grammetje vet had,mijn mooie staffordmeisje

 

Die vader, die rood werd.nee dat is een hondje...

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik vind ook best dat gast Vera goede punten heeft.

Maar het wordt zo agressief gebracht, dat het hierdoor niet meer goed overkomt. 

Gelukkig voel ik me niet aangesproken want wat zij allemaal meemaakt en hondenbezitters verwijt, daar maak ik me niet schuldig aan.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" @ Koning Obi: ja klopt daar ben ik me wel bewust van en daarom loop ik ook liever met een heeeele grote boog om die beesten heen. Ik heb de moeite genomen om eens op een hondenforum wat te schrijven maar op mijn werk hebben mijn collega's het ook echt vaak over vervelende honden die hun achterna zitten op de racefiets bijvoorbeeld. Zij hebben dan tabasco met water ofzo bij zich. Ik ben echt niet de enige maar je hoort ze niet of ze lopen (net als ik) met een grote boog om hen heen.
Fijn dat je nooit problemen met honden hebt gehad. "Mijn hele gezin" is wel een beetje overdreven. Zowel mijn man als ik zijn 1 keer in ons leven gebeten door een hond die we notabene kenden! Ik was een jaartje of 8 en was buiten met zo'n bal aan een elastiek aan het spelen en uit het niets hing astrid dus ineens aan mijn enkel! Ik was dus buiten aan het spelen en dat beest rent naar buiten en grijpt het eerste beste kind en dat was ik. Naar het ziekenhuis en al met een prik enzo. Mijn vader heeft aangifte gedaan want wij kenden de hond en de eigenaren. Nooit geen problemen behalve die ene keer dus en daarna ook niet maar ik was te bang om de hond te benaderen. Vertrouwen was weg. Mijn man was heel klein (3 jaar!) en ook bij hem was het de hond van de buren die hem ff lekker in z'n gezichtje beet in zijn eigen voortuin! (rotbeest). Hij heeft een nog grotere hekel aan honden. En dat begrijp ik ook, welk wezen bijt nou een klein kind van 3? Alleen honden dus.
 
Ik ben heel lang niet bang geweest maar sinds we vlakbij de heide wonen kom ik ineens grommende beesten tegen. Sindsdien ben ik (en mijn man dus ook) weer bang. Die 3 andere honden wonen hier bij mij in de buurt en dat zijn waakhonden die met slijm op de bek zo heftig blaffen en zichzelf zowat verstikken aan de hondenlijn als er een mens of andere hond langs hun huis loopt (echt niet normaal hoor). Is al meerdere malen melding van gemaakt (niet alleen door ons) maar de politie kan nix doen want er moet eerst iets gebeuren zeg maar.  
Wat ik niet begrijp is dat er hier op het forum weinig mensen respect hebben voor mensen die bang zijn voor honden. Dat zegt ook wel iets over hen hoor dus ons vooroordeel over hondenbezitters is helemaal nog niet zo slecht! Er zijn er maar een paar die het begrijpen maar de meesten.. "

Assumpties.. assumpties... Hoe weet jij dit? Ken jij al deze mensen dan? Ik heb een herder van 50 kg. Ik hou van deze hond, hij is echt geweldig, hij maakt me zo vaak aan het lachen.  Ik weet dat dat jou niets zegt. Maar ik zal nooit, ik herhaal, nooit iets doen wat het "imago" van mijn hond in de buurt schaadt. Dit klinkt stom, maar ik wil dat niemand een hekel heeft/krijgt aan hem, omdat ik bijvoorbeeld z'n poep niet opruim. Hem laat blaffen tot mensen zich gaan ergeren etc. Dat kan mijn hond schaden, je weet niet wat mensen doen als hij eens alleen in de tuin rond loopt.. en hij "die" gehate hond in de buurt is. Misschien klinkt dit raar maar het is veel leuker als mensen leuk op je hond reageren.

 

Maar ik weet dat mensen bang van hem (kunnen) zijn. Ik steek altijd over als ik mensen passeer. Omdat ik weet dat wanneer mijn hond zijn neusje eens tegen een hand aan zou steken om te ruiken wat in een seconde kan gebeuren (wat heel normaal is voor honden en waar niets kwaads achter zit) dat mensen dit soms eng kunnen vinden. Dusja...


Anoniem (Gast)

@Koning Obi. Ik zeg ook de meesten. Jij bent een van de weinigen samen met nog een paar mensen op dit forum die het wel begrijpen. Op de heide kom ik gelukkig ook hondeneigenaren tegen die zich netjes gedragen en zich ook ergeren aan de aso's want ook de reputatie van de goede hondeneigenaren gaat eraan als iedereen een hond kan aanschaffen. Je zegt het zelf..jouw herder is 50 kg. Dat is wat hoor. De meesten hebben niet eens geld om zo'n dier goed te trainen bijvoorbeeld. Ik heb lang in amsterdam gewoond en daar zag ik vaak van die jonge bontkraag gasten die ineens heel stoer met twee jonge rottweilers of pitbulls over straat lopen maar daarvoor nooit een hond hebben gehad...onverantwoord gewoon. 

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ik moest ff nadenken wat je bedoelde met je pindakaas maar gadverdamme wat ben jij goor zeg.. dat je t kunt verzinnen is al ziek bleegh

 

Ziek persoon loslopende hondjes doodwensen en wat al niet. 

 

Bang voor honden dDoor n aanval kindje toch.. arme bange hondenhater met een zieke geest laat je opnemen je bent niet goed snik.

 

 

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ik vind dat we rekening met elkaar moeten houden en asociaal als je merkt dat iemand last heeft van je hond je niet ingrijpt en de hond bij je houdt. Als ik merk dat iemand bang is voor mijn hond tijdens mijn rondje door de buurt dan maak ik wel ruimte. In die zin snap ik Vera best.
Maar je houding en taalgebruik en agressiviteit zal niet voor meer begrip zorgen Vera zeker niet als binnenkomer met gescheld op honden op een hondenforum. Ik vind aangifte doen tegen de waakhonden op hun eigen terrein waar je alleen langskomt en die je niets hebben gedaan ook erg ver gaan. En door een beet als kind zijn het allemaal.... beesten .. Dat vind ik toch wel erg jammer en zo onterecht. Ik denk dat de inpack groter was dan je beseft. Je agressiviteit verpest het op zich goede punt van ergernis jegens aso hondenbezitters die hun hond ongecontroleerd loslaten waar het niet mag. Jammer van de kans het eens van de andere kant van niet hondenliefhebber te horen.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Vera, jij vindt dat je niet in therapie moet? Heb je je eigen reacties al eens gelezen? Je moet duidelijk wel in therapie.

Ik ben als kind ook gebeten en heb nadien zelfs een hond van dat zelfde ras gehad. Ik moet dus niet in therapie. Jij en je man duidelijk wel.

 

Ik hoop je verder nooit tegen te komen want ik zou eerder bang zijn van jou met je agressieve praat en je daser of misschien is het dan al een taser.

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

Vera, vind jij het leuk als ik jou ga zitten uitschelden omdat andere idiote joggers enzo het hondenpad gebruiken?

Wij vinden het niet leuk dat jij ons zit uit te schelden omdat andere mensen zo dom zijn hun hond los te laten in een aanlijngebied.

 

Ik ben trouwens ook gebeten door een hond, toen ik 4 jaar was. Ik was met die hond aan het spelen en hij gromde, hij waarschuwde me. Ik had dat uiteraard niet door als meisje van 4 jaar.. Maar de eigenaars zagen het meteen al, ze waren te laat.. de hond had in mijn been gebeten..

En heb ik daarna nog met de hond gespeeld? Ja. Heb ik toen wel opgelet als een hond gromde? Ja.

Honden bijten niet zomaar, ze zullen altijd laten zien dat ze iets niet leuk vinden.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Achja, ik ben ook vaak gebeten door honden als kind zijnde. Eens door een berner sennen bij mijn buren in de achtertuin. Ik liep langs en de hond greep in mijn bovenbeen vier hoektanden stonden erin te prijken. Ja doet zeer, nee geen schrik, dat heb ik er nooit van gehad.

 

Ligt er ook aan hoe je wordt opgevoed denk ik. Ik mocht niet bang zijn, was nergens voor nodig.

 

Natuurlijk ben ik bij vreemde honden voorzichtig. Want het is me vaak misgegaan bij vreemde honden.

Niet langs hun erf kunnen lopen of fietsen. Geheid dat je er een in je arm of broekspijp had hangen. 

 

Mij is altijd meegegeven dat het nooit de schuld van de hond is. Altijd van de eigenaar omdat die niet goed heeft opgevoed of omdat jij dom gedrag liet zien naar de hond toe waardoor de hond niet anders kon dan bijten. 

Nu weet ik beter want de berner sennen had gebeten omdat hij net een epilepsie aanval kreeg op het moment dat ik langs liep, honden kunnen ook in de bovenkamer een steekje los hebben net als bij mensen, dit gebeurt door verkeerde fok.

 

Maar het gros van de incidenten gebeurt door de mens zijn gedrag zelf.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Ik ben heel lang niet bang geweest maar sinds we vlakbij de heide wonen kom ik ineens grommende beesten tegen. Sindsdien ben ik (en mijn man dus ook) weer bang. Die 3 andere honden wonen hier bij mij in de buurt en dat zijn waakhonden die met slijm op de bek zo heftig blaffen en zichzelf zowat verstikken aan de hondenlijn als er een mens of andere hond langs hun huis loopt (echt niet normaal hoor). Is al meerdere malen melding van gemaakt (niet alleen door ons) maar de politie kan nix doen want er moet eerst iets gebeuren zeg maar.  
Wat ik niet begrijp is dat er hier op het forum weinig mensen respect hebben voor mensen die bang zijn voor honden. Dat zegt ook wel iets over hen hoor dus ons vooroordeel over hondenbezitters is helemaal nog niet zo slecht! Er zijn er maar een paar die het begrijpen maar de meesten.. "

Beste Vera, het is niet zo dat we je niet begrijpen het is meer de manier waarop je het brengt de agressie druipt van het beeldscherm bij je teksten tuurlijk schiet men dan in de verdediging.


Ik voel me niet aangesproken op tekst over het loslopen in aanlijngebied wij laten de hond alleen los in de gebieden die daar voor zijn, wel snap ik de irritatie hiervan je vermijd expres die gebieden om er geen last van te hebben en nog wordt het je moeilijk gemaakt ik hoop dat je de mensen die je tegen komt niet net zo aanspreekt zoals je hier doet want dan snap ik dat mensen een grote mond terug geven ondanks hun fout.

Je mag een hond alleen niet de schuld geven voor wat de eigenaar ervan verkeerd doet.

 

Misschien zou je eens naar een cursus of een therapie kunnen kijken tegen angst voor honden om zo toch minder bang te zijn waardoor je minder geïrriteerd bent naar je omgeving, is voor jezelf ook veel prettiger leven.

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

" Vera, vind jij het leuk als ik jou ga zitten uitschelden omdat andere idiote joggers enzo het hondenpad gebruiken?
Wij vinden het niet leuk dat jij ons zit uit te schelden omdat andere mensen zo dom zijn hun hond los te laten in een aanlijngebied.
 
Ik ben trouwens ook gebeten door een hond, toen ik 4 jaar was. Ik was met die hond aan het spelen en hij gromde, hij waarschuwde me. Ik had dat uiteraard niet door als meisje van 4 jaar.. Maar de eigenaars zagen het meteen al, ze waren te laat.. de hond had in mijn been gebeten..
En heb ik daarna nog met de hond gespeeld? Ja. Heb ik toen wel opgelet als een hond gromde? Ja.
Honden bijten niet zomaar, ze zullen altijd laten zien dat ze iets niet leuk vinden. "

 Ik laat mijn hond los in een aanlijn gebied. Waarom ? Omdat hier in t losloop alles maar los word gegooid. Of ik nu dom ben dat weet ik niet. Ik weet wel dat ik mijn hond ten alle tijden bij me roep als er mensen met of zonder hond komen. Als er joggers komen ect. Niemand heeft er dus last van. 

 

Heb van de week zelfs een dankjewel gehoord. Jogster keek angstig dus riep mijn hond. Ik ben twee meter van het pad gaan staan en toen kreeg ik een dankjewel. Zo kan het dus ook gewoon in een aanlijn gebied. 

 

In woonwijken ect laat ik hem nooit los. Maar daar kom ik regelmatig loslopers tegen die ook los blijven. Ik spreek de mensen erop aan. Omdat niet alle honden aan de riem dus gezellig zijn met andere honden, of herstellende zijn of bang. Maar de toon waarop vanalles hier word gezegd vind ik nogal jammer. Er zijn nu eenmaal baasjes die overal schijt aan hebben en het stiekem leuk vinden als iemand bang is voor hun hond of overlast ervaart. Maar zo is een klein deel en echt niet alle honden eigenaren. 

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" @Lissa: je hebt echt moeite met lezen zie ik. Ik zeg
ALS HET VAN DE WET MAG DAN ZOU IK ME GRAAG WILLEN WAPENEN TEGEN AGGRESSIEVE HONDEN UIT ZELFVERDEDIGING! Dus zo'n hond die je AANVALT, begrijp je? Dus nix eigen rechter spelen en woorden verdraaien. LEZEN!!
En als je dat niet kunt accepteren dan leef je wat mij betreft in een waanwereld want je mag namelijk NU OOK AL bij een gevaarlijke aanval van een hond, hem gewoon doden uit zelfverdediging hoor! Een mensenleven is in deze wereld gelukkig meer waard dan een hond maar blijkbaar is dat bij jou niet zo dus ga zelf met je gezeik ver weg in hondenland leven ofzo!  "

 

Probleem is daarin natuurlijk dat veel mensen geen idee hebben of een hond komt snuffelen, komt spelen, komt om geaaid te worden (ja; aangeleerd doordat mensen niet van de pups van anderen af kunnen blijven), komt meerennen (want dat is zo leuk) of je aan wil vallen. Wanneer een hond uit enthousiasme grauwt (sommige honden doen dat) dan wordt het helemaal lastig omdat de meeste mensen (ja, ook hondenbezitters) het verschil tussen grauwen (blij) en grommen (boos) niet kennen. Ook hier op dit forum vraag ik me geregeld bij verhalen af of mensen het verschil tussen een correctie (uitvallen zonder echt te bijten) en een aanval wel kennen. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat je hond in een jaar tijd al een keer of 10 is aangevallen door een andere hond... en nog steeds is er geen bloed gevloeid. En dan wil jij mensen gaan bewapenen tegen aanvallende honden. Ik zie dan spookbeelden opkomen van vrolijke, lieve robbedoezen die steeds een taser tegen het lijf krijgen en ook in hondenlosloopgebieden want talloze hondloze mensen denken toch hun sport te moeten beoefenen in een losloopgebied. Of met hun bange hondje in een lsloopgebied te moeten wandelen. Wat doet dat met zo'n vrolijke clown? Die wordt bang voor mensen en krijgt last van angst-agressie. Ben je nog verder van huis.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Vandaag een man die mij en Java zag en zegt 'ja die chihuahua's zijn koppig he?'... 
Kon wel janken. "

 Ach. Hoe vaak ik wel niet heb moeten horen dat Momo een kruising Border Collie moest zijn omdat ze een tricolor is (dus ook bruin in haar vacht)..

 

Nu dan netjes een zwart-witte Border Collie. Maar nog niemand tegen gekomen die onmiddellijk het juiste ras er aan koppelde .

- Cattle dog (ja, daar lijkt ze inderdaad veel op)

- Heidelwachter

Hoor ik het meeste. Komt denk ik omdat ze nog pup is en dus het lijf van een BC nog niet echt heeft, haar vacht nog vrij kort is en ze motteld is (in het wit talloze zwarte vlekjes).

 

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik vind een gast die zo onbeschoft en agressief in een huis komt binnenvallen er eigenlijk onmiddellijk uit moet worden geschopt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 38 van 41 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 3839 40 41
Volgende forumvraag: uitlaten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^