Het grote schrijf-je-frustraties-uit-de-hondenjungle-van-je-af topic!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Vreselijk snap die mensen dan ook gewoon niet... Was van de week met haar aan t wandelen komt er ineens een jack russel kei hard op haar af gerent. Zegt dat vrouwtje hij doet niks hoor. Idc dus k tussen die jack russel en Maybe gaan staan. Zegt ze het beste is om ze te laten snuffelen... Als ze nou niet zo'n asociale hond had zou k dat best willen hoor maar niet op deze manier. Dus ze was flink op haar teentjes getrapt toen k dat zei "

 


Dan nog. Jouw pup is niet volledig ingeënt. En al is die Jack dat wel... Hij kan wel de ziekte bij zich dragen. Haar twee minuten plezier van het kijken naar de ontmoeting tussen haar hond en jouw pup kan het leven van jouw pup kosten. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik snap niet dat mensen zo naief kunnen zijn dat ze er vanuit gaan dat de andere hond niks doet. Hun honr kan dan wel 'niks doen'. Maar die hond die ze tegen komen kan wel iets doen....

 

Elke nieuwe hond die we tegenkomen wacht ik af. Ik kijk naar Puk dr lichaamstaal (zegt al veel) en ik kijk naar die van de hond. Ik bekijk zelfs de baas van die andere hond! Ook sta ik er direct naast om in te kunnen grijpen... al is het maar een chihuahua die we tegen komen... 

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Oke.. Dit moet ik echt even kwijt... Ik was net mijn twee honden aan het uitlaten die prima sociaal zijn, maar het er niet op hebben dat andere honden hun storen en mijn jongste van 3 jaar heeft het niet op pups. Kom ik net in het park bij mij en er loopt iemand met zijn Mechelse pup van 5,5 maand oud. Zegt hij vanaf het begin "Ga maar naar ze toe, ga maar spelen" Dus ik zeg al dat ze niet spelen. Vervolgens lopen we een rondje en is hij bij het veld weg, dus ik ga daar even zitten. Komt die man weer en zegt ga maar spelen (op dat moment was mijn jongste de oudste aan het uitdagen om te spelen)

 

Opnieuw zeg ik dat ze niet zo van andere honden houden en dat mijn jongste niet van pups houd. De eerste ontmoeting ging wel goed met mijn honden, maar vervolgens komt die te dichtbij mijn teef (de jongste) en die geeft een korte en nette waarschuwing. Vervolgens gaat die pup door naar mijn reu, wat even goed gaat maar ik blijf opletten. Elke keer als ik iets tegen mijn dieren zeg of die man vertel hoe mijn honden met andere honden zijn doet hij laconiek.

 

Uiteindelijk is mijn reu het zat en corrigeert de pup flink. Dus ik stuur mijn hond weg en kijk even mee hoe het met de pup gaat (vind ik toch wel fijn) Mijn hond komt de pup rustig en netjes besnuffelen en ineens begint die man in lichte paniek te praten dat mijn hond weer bij zijn pup is...

 

Echt 10 keer heb ik die man proberen duidelijk te maken dat hij zijn pup niet op mijn honden af moest sturen en toch doet hij het...!!! Wat een idioot!

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

" Ik snap niet dat mensen zo naief kunnen zijn dat ze er vanuit gaan dat de andere hond niks doet. Hun honr kan dan wel 'niks doen'. Maar die hond die ze tegen komen kan wel iets doen....
 
Elke nieuwe hond die we tegenkomen wacht ik af. Ik kijk naar Puk dr lichaamstaal (zegt al veel) en ik kijk naar die van de hond. Ik bekijk zelfs de baas van die andere hond! Ook sta ik er direct naast om in te kunnen grijpen... al is het maar een chihuahua die we tegen komen...  "

 Hier precies hetzelfde. Bij kleine hondjes let ik juist nog extra op, omdat ik weet dat Charlie in z'n enthousiasme de neiging heeft ze meteen omver te beuken. 

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Een keer is echt meer dan voldoende. 

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Een keer is echt meer dan voldoende. 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

Het ideale met een Border pup zou zijn als mensen haar laten snuffelen zónder haar aan te halen. Maar krijg dat maar eens voor elkaar met die 'dierenliefhebbers'... "

maar je kunt toch niet van anderen verwachten dat ze weten wat ideaal is voor jouw hond? beetje de omgedraaide wereld dit. als je op de openbare weg loopt met een pup, natuurlijk krijg je dan reacties. ik stoor me daar nooit aan eigenlijk

 

en als er dan mensen zijn die niet zitten te wachten op jouw hond, dan hoor je vaak weer het omgekeerde: dat mensen gepikeerd zijn dat je hun hond niet leuk vindt

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  
Dan nog. Jouw pup is niet volledig ingeënt. En al is die Jack dat wel... Hij kan wel de ziekte bij zich dragen. Haar twee minuten plezier van het kijken naar de ontmoeting tussen haar hond en jouw pup kan het leven van jouw pup kosten. ;-) "

 Lijkt me een beetje overdreven. De eerste inenting plus de maternale antistoffen zijn normaal wel voloende bescherming. 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

relax... 

 

Geniet van je pup en jullie momenten samen. Als je zo gespannen reageert op alles en iedereen zal je pup dit ook oppikken. Ga lekker samen genieten. Dat hier soms een onverwachtse aai of voorzichtige ontmoeting met een andere hond bij komt kijken kan echt geen kwaad hoor. En wil je het echt niet, til je pup op en loop door. Boeie wat andere mensen daar dan van vinden. Volg je gevoel en laat de theorie los. 

Lekker gaan genieten dus van jullie knapperd!! 

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

"  
Dan nog. Jouw pup is niet volledig ingeënt. En al is die Jack dat wel... Hij kan wel de ziekte bij zich dragen. Haar twee minuten plezier van het kijken naar de ontmoeting tussen haar hond en jouw pup kan het leven van jouw pup kosten. ;-) "

 Even off topic, maar eh, beetje relaxter misschien? 

 

 

Vandaag kwam ik een hond tegen die op grote afstand naar mijn hond uitviel, dus ik draaide maar om (om te voorkomen dat mijn hond dr mond opentrok) en liep de straat weer in. Flikt die kerel het nog om met een uitvallende grommende blaffende hond mij achterna te lopen, i.p.v. dat die kerel zelf even nadenkt... 

honden page profiel ..

honden foto van .

"  
Dan nog. Jouw pup is niet volledig ingeënt. En al is die Jack dat wel... Hij kan wel de ziekte bij zich dragen. Haar twee minuten plezier van het kijken naar de ontmoeting tussen haar hond en jouw pup kan het leven van jouw pup kosten. ;-) "

 Maar dan is alles toch gevaarlijk?? 

De plek waar je je hond uitlaat hebben andere 'besmette' honden gelopen, geplast, gepoept. Ook jou eigen volwassen hond vormt dan een gevaar voor je pup. Mensen lopen op straat onbewust door de resten van plas/poep heen van honden dus als ze daarmee in jou huis komen heb je nog een besmettingsbron... 

 

Zo panisch ben ik zelf niet hoor. Maar als ze elke hond als gevaar voor haar pup ziet moet ze ook rekening houden met wat al die 'besmette' honden achter laten op straat... 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Zo panisch ben ik zelf niet hoor. Maar als ze elke hond als gevaar voor haar pup ziet moet ze ook rekening houden met wat al die 'besmette' honden achter laten op straat...  "

 Misschien begrijp ik het verkeerd hoor en dan kun je dit beschouwen als een niet verzonde reactie, maar ik zie niet alles als gevaar voor mn pupje. Dan zou ik haar idd niet uit kunnen laten en dergelijke nou nee bedankt. Ik woon in nog al een rijke buurt wat betreft honden dus daar ontkom je gewoon niet aan ;)

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Misschien begrijp ik het verkeerd hoor en dan kun je dit beschouwen als een niet verzonde reactie, maar ik zie niet alles als gevaar voor mn pupje. Dan zou ik haar idd niet uit kunnen laten en dergelijke nou nee bedankt. Ik woon in nog al een rijke buurt wat betreft honden dus daar ontkom je gewoon niet aan ;-) "

 

Ik bedoelde Liz hoor. Omdat ze zó extreem tegen contact met andere honden is. 

Ik snap dat je met jonge pups moet uitkijken maar zó extreem... 

Dan is haar eigen hond ook gevaar en schuilt er overal gevaar door uitwerpselen die honden achter laten op straat en aan je schoenen gaan zitten ofzo (hoeft niet eens heel zichtbaar te zijn). 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Frustratie kwam ook gisteravond weer bij ons op.

 

Ik had de honden los gelaten op een "verlaten" stukje weiland met water. Lekker afkoelen, zonder dat het voor Aiden zou leiden tot confrontaties. 

 

Dacht ik dan. 

 

Na een half uurtje rennen en plonzen, kreeg hij ineens een zwaan in het vizier. 

Ik dacht nog: "Geen big deal, Aiden zwemt niet en daarbij ziet hij ze niet als hapje." 

 

En meneer springt zo het diepe water in en zwemt weg. Shit!! 

 

Zwaan liet al weten er niet van gediend te zijn, snap ik helemaal. 

Ik hem roepen, eerst nog enthousiast, springend en zwaaiend met een koekje. 

Daarna toch op een bozere toon en met zijn volledige naam (ohjee!). 

 

Daar reageerde hij gelukkig wel op. 

Hem aangelijnd, want als hij iets in zijn kop heeft, heeft hij het niet in zn kont zitten. 

 

Toen was de pret ook wel over.

 

Terug naar de auto, springt er ineens een haas voor onze voeten weg. Aiden in volle vaart in de riem hangen, zo graag had hij erachter aan willen rennen. 

 

Hij heeft nooit echt jachtinstinct vertoond, en weet niet of dit instinct is of gewoon lekker willen rennen, maar ik vond het niet gezellig. 

 

 

honden page profiel May May

honden foto van May

( dit is al wel van een hele tijd terug; de 1 en de 2 )
toen mijn jongste zusje 2 was ( ze is nu 5) liep ze met mijn moeder in de buurt van mijn huis.
mijn zusje draait zich even om... kijkt ze recht in de bek van een hond
tja nu heeft ze een trauma aan honden; als ze een hond ziet dan gaat ze gelijk achter mn moeder kruipen en dan wil ze het liefste weg

al een tijd terug:
er komt een hond aanrennen, hartstikke druk en rent alleen maar rondjes om mn moeder en zusje heen, het baasje zegt zo van: hij doet niks hoor! en mn moeder die zegt terug: mijn dochtertje is bang voor honden! ( vanaf nu weet ik het verhaal niet meer... en ik weet ook niet meer zo zeker welke hond het was... volgens mij was het een witte herder zei mn moeder maar dan moet ik het even na vragen)

en de teckel van mn vrienden, die ook een bc heeft, ergens eind 2016 lieten we mn zusje kennismaken met de teckel ( de bc hadden we even bij mij op de oprit vast gemaakt aan een paal van de carport, mn zusje vind die nog groot)
en toen ze dus wou snuffelen trok mn zusje dus steeds haar hand weg en toen zei ze: de hond wou me bijten!!!
dus ik zeg: nee dat is niet zo ze wil snuffelen...

heb ik trouwens ook iets fout gedaan?

nu gaat het al wel wat beter... soms ziet ze al wel een hond en dan wil ze wel weg en soms ziet ze hem niet en dan loopt ze gewoon door en soms dan ziet ze hem wel maar dan doet ze niks en loopt gewoon door

ik wou dit even kwijt...
dus sorry voor de lap tekst

toevoeging: ik heb mijn vriendin al een hele tijd niet meer gezien maar we hebben nog wel gewoon contact en ze woont ook bij mij in het dorp maar ze kan de laatste tijd niet veel/vaak meer..
en we wandelen niet vaak met de honden behalve als ze het wil en moet enzo...


honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Frustratie kwam ook gisteravond weer bij ons op.
 
Ik had de honden los gelaten op een "verlaten" stukje weiland met water. Lekker afkoelen, zonder dat het voor Aiden zou leiden tot confrontaties. 
 
Dacht ik dan. 
 
Na een half uurtje rennen en plonzen, kreeg hij ineens een zwaan in het vizier. 
Ik dacht nog: "Geen big deal, Aiden zwemt niet en daarbij ziet hij ze niet als hapje." 
 
En meneer springt zo het diepe water in en zwemt weg. Shit!! 
 
Zwaan liet al weten er niet van gediend te zijn, snap ik helemaal. 
Ik hem roepen, eerst nog enthousiast, springend en zwaaiend met een koekje. 
Daarna toch op een bozere toon en met zijn volledige naam (ohjee!). 
 
Daar reageerde hij gelukkig wel op. 
Hem aangelijnd, want als hij iets in zijn kop heeft, heeft hij het niet in zn kont zitten. 
 
Toen was de pret ook wel over.
 
Terug naar de auto, springt er ineens een haas voor onze voeten weg. Aiden in volle vaart in de riem hangen, zo graag had hij erachter aan willen rennen. 
 
Hij heeft nooit echt jachtinstinct vertoond, en weet niet of dit instinct is of gewoon lekker willen rennen, maar ik vond het niet gezellig. 
 
  "

 Obi heeft ook niet echt jachtinstinct.. maar net voor je voeten een haas. Ik denk dat weinig honden dat kunnen weerstaan... 

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

Ik haat in een flat wonen soms echt. Hond uit de buurt word altijd op het balkon gelaten de halve dag. Beest verveeld zich dus leunt wsnt met de voorpoten op het balkon en piept. Aston is bang voor grote honden(3x gebeten), dus die blaft.

Ik wil Aston en Remy mee naar binnen nemen, vliegt er een kat onder een auto vandaan, waar Remy, die nog maar 4 maand is en maar 3 dagen hier, van schrikt en begint te janken. Vervolgens beginnen de buren te schreeuwen terwijl ik probeer 2 oversture honden rustig naar binnen te krijgen.

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik haat in een flat wonen soms echt. Hond uit de buurt word altijd op het balkon gelaten de halve dag. Beest verveeld zich dus leunt wsnt met de voorpoten op het balkon en piept. Aston is bang voor grote honden(3x gebeten), dus die blaft.
Ik wil Aston en Remy mee naar binnen nemen, vliegt er een kat onder een auto vandaan, waar Remy, die nog maar 4 maand is en maar 3 dagen hier, van schrikt en begint te janken. Vervolgens beginnen de buren te schreeuwen terwijl ik probeer 2 oversture honden rustig naar binnen te krijgen.
 
  "

 Ja lastig is dat. Ik maak vaak gebruik van de nooduitgang, dat scheelt een boel gedoe. De trap is inpandig, niet zo'n eng draaidingetje.

honden page profiel Marjolein & MabelMarjolein & Mabel

honden foto van Marjolein & Mabel

Dit is al wel weer een tijdje geleden. Niet zozeer een super frustratie moment maar een wtf moment.

Mabel vind grote honden nogal spannend. Ze is een keer flink overrompeld door een Duitse Herder, maar daarvoor vond ze honden groter dan zichzelf ook al wel spannend. Het gaat nu al stukken beter maar ze ontwijkt erg zelfverzekerde grote honden nog steeds, wat ik eigenlijk prima vind. Wil niks forceren.

Nou kwam ik dus een man (mid 40) tegen in het park bij mij in de buurt, die al een beetje mot had met een andere vrouw met een hond over weet ik veel wat. Hij heeft een flinke stafford mix. Op een gegeven moment kom ik hem later op mijn route weer tegen en stopt hij mij om te vragen waarom mijn hond zo slecht gesocialiseerd is. Ik had zoiets van uhm... wat? Goede gespreksopener. Ik ben dan te verlegen om het gesprek af te kappen (en nieuwsgierig waarom hij dit zegt) want het duurde nogal even. Hij had goede bedoelingen maar de manier waarop hij het bracht... Hij had het licht gezien met zijn hond en wist precies wat de beste manier was om Mabel beter te maken etc etc. Nogmaals goede bedoelingen, maar jeetje. Met veel moeite het gesprek uiteindelijk kunnen afkappen om door te lopen.

 

Ben hem ongeveer een week later in hetzelfde park nog een keer tegen gekomen waarbij hij weer begon over vanalles en nog wat en adresjes doorgaf waar ik het beste voer kon halen en al dat. Meneer gaat weer een lang gesprek aan waar ik met moeite een einde aan kan maken. Blijkbaar geloofde meneer ook dat we in een simulatie als de Matrix leefde, en dat hij aan de zijlijn stond en dus honden vanuit een ander perspectief kon zien en watniet. Gelukkig ben ik hem niet meer tegengekomen sinds die keer.

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

"  Ja lastig is dat. Ik maak vaak gebruik van de nooduitgang, dat scheelt een boel gedoe. De trap is inpandig, niet zo'n eng draaidingetje. "

 Oh dit was ook gewoon buiten. Van die stomme buren die in de tuin zitten en denken zich ermee te moeten bemoeien. En ja die grote hond, die word niet uitgelaten dus logisch dat die zich verveeld

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

"  Obi heeft ook niet echt jachtinstinct.. maar net voor je voeten een haas. Ik denk dat weinig honden dat kunnen weerstaan...  "

 Ja, dat is ook zo. Maar was voor mij nèt even de druppel. 

Aiden heeft 8 van de 10 keer zijn oren al thuisgelaten, dus ik bereid me altijd wel voor. Maar met zulke situaties vraag ik me altijd af waarom hij niet gewoon wat normaler kan doen, hahaha.

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

" Dit is al wel weer een tijdje geleden. Niet zozeer een super frustratie moment maar een wtf moment.Mabel vind grote honden nogal spannend. Ze is een keer flink overrompeld door een Duitse Herder, maar daarvoor vond ze honden groter dan zichzelf ook al wel spannend. Het gaat nu al stukken beter maar ze ontwijkt erg zelfverzekerde grote honden nog steeds, wat ik eigenlijk prima vind. Wil niks forceren.Nou kwam ik dus een man (mid 40) tegen in het park bij mij in de buurt, die al een beetje mot had met een andere vrouw met een hond over weet ik veel wat. Hij heeft een flinke stafford mix. Op een gegeven moment kom ik hem later op mijn route weer tegen en stopt hij mij om te vragen waarom mijn hond zo slecht gesocialiseerd is. Ik had zoiets van uhm... wat? Goede gespreksopener. Ik ben dan te verlegen om het gesprek af te kappen (en nieuwsgierig waarom hij dit zegt) want het duurde nogal even. Hij had goede bedoelingen maar de manier waarop hij het bracht... Hij had het licht gezien met zijn hond en wist precies wat de beste manier was om Mabel beter te maken etc etc. Nogmaals goede bedoelingen, maar jeetje. Met veel moeite het gesprek uiteindelijk kunnen afkappen om door te lopen.
 
Ben hem ongeveer een week later in hetzelfde park nog een keer tegen gekomen waarbij hij weer begon over vanalles en nog wat en adresjes doorgaf waar ik het beste voer kon halen en al dat. Meneer gaat weer een lang gesprek aan waar ik met moeite een einde aan kan maken. Blijkbaar geloofde meneer ook dat we in een simulatie als de Matrix leefde, en dat hij aan de zijlijn stond en dus honden vanuit een ander perspectief kon zien en watniet. Gelukkig ben ik hem niet meer tegengekomen sinds die keer. "

 En ik maar denken dat ik vaak vreemde dingen mee maak.. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Een frustratie die ik hier in de buurt geregeld heb: mensen die hun aangelijnde hond de mijne laten benaderen wanneer hij rustig zit te kakken!

Hoe zouden zij het vinden als ze rustig op de wc zitten, en in ene een vreemdeling de deur open trekt en naast ze gaat staan praten!! 

 

Natuurlijk vraag ik soms mensen of ze even kunnen wachten maar vaak doen ze of ze het niet horen. Die mensen lopen op dat moment even vlug hun laatste avond rondje en willen zo snel mogelijk weer naar binnen. 

Of zeggen, terwijl ze gewoon doorlopen: "Hij doet niks hoor.."

 

Grrrrr... 

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

Ik liep net met onze honden. De oude van 11 en de jongste van 8 maanden. De oude die loopt op z'n eigen tempo los en dat gaat top. De jongste heb ik aan de lijn als ik geen overzicht heb. Dit omdat iedereen hem als pup heeft lopen aaien. Ookal sprak ik ze erop aan toch stiekem even doen. Hij is dus veel te enthousiast als hij mensen ziet. Ik hoorde het hekje dicht vallen dus ik wachtte even. Komt er een vrouw met twee kleine hondjes. Begint meteen tegen die kleine: oh wat ben je zielig oh germ arme jongen. Hij trekt dus ineens keihard waardoor ik bijna een trap af val. Ik zet hem weer terug naast me. Och germ wat ben je zielig hoor ik weer. Laat hem maar. Waarop ik zeg zoals u ziet is hij te enthousiast en sleept hij mij bijna een trap af. Ik zei ook dat hij absoluut niet zielig is aangezien hij genoeg uitgelaten word en ook nog voer krijgt. Ze bleef maar door gaan. Dus ik zeg ik zal het nog een keer uitleggen. Hij is veel en veel te enthousiast en als ik geen overzicht hebt loopt hij dus aan de riem. Er zijn genoeg honden die dat niet leuk vinden dus ik neem daarin mijn verantwoordelijkheid. Hij zal niks doen maar van de andere honden weet ik dat niet. Toen zei ze ineens ja en als ze bijten dan bijten ze hard en laten ze niet los. Daar ben ik maar niet meer op in gegaan. Heb haar een fijne dag gewenst en ben door gelopen. 

 

Maar wat ik dan niet snap waarom mijn hond zielig is omdat hij aan de lijn loopt. Maar ze daarna wel begint over het bijten. Sommige mensen he. 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Tijdens het wandelen zag ik dat er een kapotte zwemband in het water dreef dus ik maak Kira los en stuur haar er achter, die begrijpt het niet dus wil ik het met Nala proberen. Komt er iemand van het domein "u weet dat honden hier niet los mogen en niet mogen zwemmen." Ik leg uit waarom ze los zijn terwijl ik Kira vastmaak en wijs naar Nala die intussen de zwemband beet had. En maar doorgaan dat het niet mag en van blauwalg (die er niet was) ed. Ik heb hem er dan op gewezen dat laatst met de spartacusrun die bordjes verboden zwemmen er ook stonden en er toen duizenden deelnemers door gezwommen zijn op verschillende plaatsen. Ik heb Nala nog met de band uit het water geholpen en heb de half met water gevulde zwemband 'netjes' aan meneer overhandigd en hem nog een fijne dag gewenst. Ik heb Nala snel vast geklikt en ben door gegaan.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Het is nu de 3de keer dat ik dit meemaak en steeds in hetzelfde bos, het word daarom ook echt wel.een frustratie!!

 

Ik liep net lekker in het kralingse bos, er is 1 pad door.de bosjes, waar ik graag loop. En May struint door de bosjes prima. Ik zie haar en denk, wat sta je daar lang te snuffelen. Ze pakt iets met der bek, draait t om en gaat rollen. Ik roep dat ik t niet hebben wil. Dus ze komt terug. Ik kijken wat het is.

 

Is het een dode cavia... 

Dat is dus al de 3de x dat ik in dat bos, rond dat ene pad zo een dood dier vind, in 3 jaar tijd ofzo maar toch...

 

Er zijn genoeg plekken om die dieren te laten, al begraaf je hem in het bos. Maar niet gewoon voor dood achterlaten, verschrikkelijk!!

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Het is nu de 3de keer dat ik dit meemaak en steeds in hetzelfde bos, het word daarom ook echt wel.een frustratie!!
 
Ik liep net lekker in het kralingse bos, er is 1 pad door.de bosjes, waar ik graag loop. En May struint door de bosjes prima. Ik zie haar en denk, wat sta je daar lang te snuffelen. Ze pakt iets met der bek, draait t om en gaat rollen. Ik roep dat ik t niet hebben wil. Dus ze komt terug. Ik kijken wat het is.
 
Is het een dode cavia... 
Dat is dus al de 3de x dat ik in dat bos, rond dat ene pad zo een dood dier vind, in 3 jaar tijd ofzo maar toch...
 
Er zijn genoeg plekken om die dieren te laten, al begraaf je hem in het bos. Maar niet gewoon voor dood achterlaten, verschrikkelijk!! "

 Misschien hadden ze de cavia "vrijgelaten" wat n idioten lopen er rond he..

 

Hier elke keer bij de vijver, vissers die visjes vangen en dan maar gewoon lekker in de bosjes of het hoge gras gooien  allereerste vreselijk voor de vissen!! Ik ben het soort visser, vang niks als je t niet opeet. 

Ten tweede mijn honden stinken nu 3 dagen op rij naar rotte vis omdat ze er elke x doorheen rollen. Ik ruim die vissen netjes op.. Maar elke x weer nieuwe 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Gister ging ik zwemmen met joy, was nog een hond uit het buitenland en een bulldog. Bulldog achter de stok aan, joy achter de bal, buitendlander die snapte het niet helemaal en zat een beetje te kijken.

Ineens komt er een grote labrador reu, ook het water in, beetje spelen, heel leuk. Plots springt ie op de buitenlander om te rijdrn, word afgesnauwt, vrouw doet niks. Springt oo de bulldog om te rijdrn, word afgesnauwt, vrouw doet niks. Toen werd joy besprongen, maar fie bijt niet van zich af. En vrouw nogsteeds niet haar hond weghalen. Dus deed ik dat maar. Jiy helemaal met staart tussen dr benen wegrennen voor hem. Ik afleiden met de bal en in het water sturen. Dook ie vol bovenop haar in het water, joy koppie onder, even de weg kwijt, bleef joy daarna berijden en plots; grrrr hap. Goedzo joy! Ik helemaal enthausiast juichen. Helemaal; braaf, bijt maar van je af. En ineens stond die mevrouw naast me. 'Hij is een beetje dominant, ik zal hem wel aanlijnen voor je'. Dus ik; goh, bedankt. Ik ben blij dat mn hond nu een keer van haar afbijt maar het is niet de bedoeling he. Straks is ze niet meer sociaal door honden zoals jou hond. En toen ging ze beledigend weg. En wij blij met de honden verder spelen en nog compliment gehad van die mensen dat ik het juist goed gedaan heb.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Wij hebben vietnamese buren, die een chihuahua hebben genaamd Brutus van denk ik nu 6 á 8 jaar.

 

Brutus doet zijn naam een beetje eer aan en als hij los is vliegt hij op elke hond af. Hij keft dat en blijft dan net buiten bereik van de andere hond die aan de lijn zit.

 

Toen we net Maylo hadden, kon Maylo goed opschieten met Brutus. Hij wilde met hem spelen, alleen die liefde was niet wederzijds. Dus Maylo liet Brutus op een gegeven moment ook links liggen (Dan niet hé). Toen Maylo 1,5 jaar was, keerde het tij een beetje om.

 

Brutus loopt veel los rondom hun huis en als wij met Maylo naar buiten lopen, vloog Brutus op Maylo af. Keffend en snappend. Maylo schrok de eerste 2x zich kapot. Maar na de 3de keer was, hij er wel klaar mee en begon in de tegen aanval te gaan in de vorm van grommen. Totdat het gewoon stelsel matig verder ging en Maylo nu helemaal over de zeik raakt als hij Brutus ziet of moet passeren (als ze met hem gaan wandelen dan zit hij aan de lijn en doet Brutus niks, puur als hij los is)

 

Mijn buren spreken nauwelijks Nederlands en begrijpen niet dat het voor mij enorm frustrerend is als Brutus los is. Maylo gaat namelijk helemaal van boord, omdat hij gewoon (geloof het of niet) bang is voor Brutus. Hij raakt volledig in paniek en begin te gillen.

 

Ik ben nu bezig om Maylo op een afstand te laten zitten en af te leiden als ik ze mijn kant op zie komen. Dit werkt goed, maar het probleem blijft dat ze Brutus alsnog veel los hebben lopen rondom het huis.

 

De grootste frustratie nu is dat ze ook gewoon beginnen te lachen als Maylo zo reageert. Maar hoe maak je zoiets duidelijk, aan mensen die het niet snappen.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Pff nog een frustratie vanmorgen. Il liep met mijn zusje en beide hondjes in het bos, we waren al best diep het bos in, honden staan stil, we zien alleen hun staarten achter de bosjes. Dus we lopen er naar toe, staan ze frituurvet uit een frituurpan op de drinken  echt zo smerig! Meteen de honden daar weggehaald natuurlijk maar wie doet nu zo iets?! En dan zó ver het bos in, die mensen hebben minstens 3 kwartier moeten lopen om die frituurpan daar te dumpen. We houden nu de honden goed in de gaten natuurlijk, 2 u geleden gebeurd en niks te merken gelukkig. We wilde de pan meenemen om weg te gooien maar we gaan echt niet 3 kwartier lopen met een zware frituurpan, en met de auto kom je er niet helaas. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 31 van 41 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 3132 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Volgende forumvraag: uitlaten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^