Het grote schrijf-je-frustraties-uit-de-hondenjungle-van-je-af topic!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ..

honden foto van .

" Waar ik me altijd nog over verbaas zijn de volgende gesprekken..
(Gijs aan een blauwe riem en tuig)
"Hoe heet hij?"
"Gijs"
"Is het een teefje?"
 
...
  "

 Dit hoor ik vaak met mn knalroze riem en knalroze tuigje... 

HIJ is zo leuk. HIJ is echt schattig. Hoe oud is HIJ?? 

Zelfs nadat ze weten dat ze Puk heet blijft het een 'hij' ... 

 

Ik zeg dan altijd 'ZIJ is 5 jaar..' maar soms helpt dát niet eens.. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ik snap die grasstroken langs drukkere wegen (hier ligt er 1 pal naast een 70km(!) weg) ook niet. Moet je daar maar lopen met je hond op die grasstrook van amper 4 meter breed met aan de zijkant passerende auto's? Geeneens een stoepje of wat dan ook er tussen.


Nou leuk, mij niet gezien. Dan loop ik liever en veilger door de wijk. Een bordje neerzetten op een stuk gras wat er toch al was met "hondenuitlaat terrein" voelt voor mij als een zeer gebrekkige poging om te laten zien "kijk eens wat we doen met de hondenbelasting?!" volgens mij staat er zelfs onder dat honden daar los mogen. Dat is helemaal van de zotte. Welk weldenkend mens laat zijn hond daar nou los?!

Ik weet niet wat de ambtenaar die dat bedacht bezielde. "

 

Hier staat gelukkig wel dat je hond vast moet maar het is gewoon een officieel uitlaatgebied... belachelijk! Zeker toen ze het stoepje weghaalde op sommige plekken... 

Dan hebben we een paar straten verderop een stuk gras waar het sowieso rustiger is met een normale stoep ernaast en op sommige stukken behoorlijk wat meters gras maar daar mag je ábsoluut je hond niet uitlaten! 

 

En die ambtenaren... ik weet niet van welke planeet dat die komen... mijn god zeg... 

Je hebt hier een losloopgebied en dan een pad van een goede meter breed en dan een speeltuin en speelveld voor kinderen. Er zit geen enkele afscheiding in het loopt allemaal vlak in elkaar over. Bij de honden word het onkruid met het jaar meer en meer en het gras verdwijnt. Onkruid staat ook 170cm hoog. Het speelveld (een meter verderop) heeft een heel mooi grasveld en daar mogen ze niet komen. 

 

Vorig jaar besloten ze om de speeltuin te vernieuwen en die af te zetten met boomstammen. Maar die boomstammen lagen wel al maanden in het hondengebied zonder dat iemand wist waarvoor het diende. Honden zijn toen gek gemaakt, hebben leren klimmen op die boomstammen en vonden het geweldig. Ruim een half jaar later zijn ze weggehaald en moesten ze dienen als afscheiding tégen de honden. 

Toen ik aan zo vrouw bij de gemeente vroeg waar dit in vredesnaam op sloeg en wie dit ooit heeft kunnen bedenken kreeg ik als antwoord dat ík maar even had moeten bellen voordat ze werden neergelegd. 

Ik had het maanden ervoor al aan de uitvoerder doorgegeven en die ging het met haar bespreken. Dan houd het voor mij ook op hoor. Ik ben niet in dienst bij de gemeente en krijg er al helemaal niet voor betaald om hun fouten recht te zetten. Belachelijk!! 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

je kunt natuurlijk ook niet van andere mensen verwachten dat ze weten wat voor ras jouw hond is he

 

ik bedoel, niet iedereen ziet het verschil tussen een collie en een sheltie en een chi en een vlinder en een stafford en een bulldog etc.

 

en of 't dan een reu of een teef is, tsja, ik ga ook niet bij iedere hond kijken wat 't is eerlijk gezegd.

 

ik ben al blij als ze zien dat ik een hond heb

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

"  Dit hoor ik vaak met mn knalroze riem en knalroze tuigje... 
HIJ is zo leuk. HIJ is echt schattig. Hoe oud is HIJ?? 
Zelfs nadat ze weten dat ze Puk heet blijft het een 'hij' ... 
 
Ik zeg dan altijd 'ZIJ is 5 jaar..' maar soms helpt dát niet eens..  "

 Hahahaha dat ken ik, dat je naar je hond refereert met 'hij' en 'hem' en dat mensen 'zij' blíjven zeggen  'Houdt ze van spelen?' 'Ja HIJ speelt heel graag maar HIJ kan wel een beetje overenthousiast zijn als honden HEM uitdagen' 'Ach ja ze is zo vrolijk' 'Ja dat is HIJ zeker' etc. etc. etc.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" je kunt natuurlijk ook niet van andere mensen verwachten dat ze weten wat voor ras jouw hond is he
 
ik bedoel, niet iedereen ziet het verschil tussen een collie en een sheltie en een chi en een vlinder en een stafford en een bulldog etc.
 
en of 't dan een reu of een teef is, tsja, ik ga ook niet bij iedere hond kijken wat 't is eerlijk gezegd.
 
ik ben al blij als ze zien dat ik een hond heb "

 Nee dat niet maar als je dan vertelt wat het wel is en je dan bijna voor gek verklaren of je niet geloven dan heb ik ook zoiets van laat maar.

 

Nee ik ga ook niet kijken wie een teef of reu heeft ik ga meestal van de naam uit als het een teef of reu is. Al is dat ook nog wel eens trikkie....onze ex-buren had een hond die heet Kyra...dan zou je denken een teef...niet dus was een Reu.

 

En iemand die standaard al haar honden Gio noemt ongeacht teef of reu. Ze heeft dus nu een teef die Gio heet. 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

soms is het ook gewoon een kwestie van wat je gewend bent, ik noem alle dieren meestal "hij", ongeacht het geslacht. bij sommige diersoorten is het ook gewoon niet te zien

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Hahahaha dat ken ik, dat je naar je hond refereert met 'hij' en 'hem' en dat mensen 'zij' blíjven zeggen  'Houdt ze van spelen?' 'Ja HIJ speelt heel graag maar HIJ kan wel een beetje overenthousiast zijn als honden HEM uitdagen' 'Ach ja ze is zo vrolijk' 'Ja dat is HIJ zeker' etc. etc. etc. "

 

Hahahaha ja erg he. Ik moet er dan altijd maar om lachen. 

 

Ik vraag het altijd voor de zekerheid aan de eigenaar. Of ik let op wat de eigenaar al vertelt over de hond (hij of zij). 

 

Nu is mijn moeder ook wel een erge hoor... we hebben 12.5 jaar een reu gehad. Toen kregen we Puk.. een teef. In het begin was alles 'jaaa hij.....' 'ZIJJJJJJ mam'. Het was gewoon automatisme van me moeder. Maar nu is alles een 'zij' bij mn moeder. Ook al weet ze heel goed dat Puk haar beste hondenvriend een reu is, toch zegt ze nu uit automatisme vaak 'zij' ertegen hahaha. 

 

Nog even over de rassen die mensen vaak niet herkennen... 

 

Helaas merk ik zelf ook heel vaak dat mensen honden hebben die zogenaamd door moeten gaan voor een bepaald ras maar het totaal niet is. Als diegene die jou aanspreekt met een verkeerd ras eerder al 5 honden is tegengekomen van 'dat ras' die er wel zo uitzagen kan ik begrijpen dat ze in de war zijn. Hier loopt ook een 'raszuivere' beagle, jack russell en stafford rond die er in de verste verte niet op lijken! Met dank aan de slechte fok die alles erdoor kruist en verkoopt als raszuiver. 

 

Wel raar dat als je vertelt dat je hond een golden is en geen labrador dat dan door die mensen gereageerd word dat het toch allemaal 1 is.. 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Oh ik kijk er wel altijd ff onder!  ook niet subtiel al vragend of t n reu of teef is buk ik al. 

Ben te nieuwsgierig aangelegd en hou niet van fouten maken. 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Mijn hond word ook vaak voor een reu aangezien. Ze is ook erg groot.  Groter als menig mannetje met haar 40 kilo en haar naam Shadow kan natuurlijk voor beide geslachten. Maar ik zeg zelf ook makkelijk hij of hem tegen andere honden.  Natuurlijk niet tegen mijn eigen Shadow.  

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Wat voor ras is je hond? "

 Australian shepherd x golden retriever. Het hoeft ook niet dat ze dit raden (hoewel het al een paar gelukt zijn, iig 1 van de rassen) maar om het nou maar buitenlander te noemen.. Dat vind ik gewoon niet zo leuk.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" soms is het ook gewoon een kwestie van wat je gewend bent, ik noem alle dieren meestal "hij", ongeacht het geslacht. bij sommige diersoorten is het ook gewoon niet te zien "

 O doe ik ook.

 

En hier in huis leefden altijd teven nu een reu. Zegt het bezoek..zij..altijd

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Zeker bij een kleine hond verwacht ik echt niet dat mensen op hun buik gaan liggen om te zien of het een reu of teef is. Bobby wordt ook standaard 'hij' genoemd, kan me er niet druk om maken.

Alleen die keer dat ik vertelde dat ze loops was en de reactie was: 'och manneke toch'.... keek ik wel even raar op.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik kijk ook niet of het een teef of reu,ik zeg standaard hij, gewoon de meeste honden die ik tegenkom zijn reuen.

 

Soms ziet men ook geen engelse stafford in Vigo. Veel mensen denken dat een engelse stafford op een amerikaan lijkt.

 

Die mensen zijn vaak ook niet bang voor Vigo net zo makkelijk,relaxte baasjes,relaxte honden.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Tibbe word ook regelmatig 'uitgescholden' als teefje. Of om precies te zijn "een sierlijke dame"

Ik kan er altijd wel om lachen hahaha. (en vooruit hij heeft soms best een tuttig loopje )

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Dat heb ik nu niet zo snel dat ze denken dat Maylo een teef is. Komt waarschijnlijk door zijn mannelijke baard en snor hahaha. 

 

Ik heb wel zo n 100 keren gehoord dat hij Bobby is van Kuifje en als hij inderdaad zo n hondje is. Als je dan 'nee' zegt lijken ze wel teleurgesteld. Bobby is namelijk gebaseerd op een Foxterrier. Of ze vragen dan serieus 'heet hij ook dan Bobby????'....en als ik dan zeg 'Nee maar zijn broertje wel', dan denken ze dat je ze in de maling neemt terwijl Maylo's broertje echt Bobby heet alleen anders gespeld namelijk Bobbie.

 

Ik heb dus een kuifjes hond....vraag me af hoevaak de fokker van Maylo dat wel niet gehad heeft met Maylo's moeder....die is namelijk serieus helemaal wit en lijkt dus echt twee druppels water op Bobby van Kuifje. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Dat heb ik nu niet zo snel dat ze denken dat Maylo een teef is. Komt waarschijnlijk door zijn mannelijke baard en snor hahaha. 

 

Ik heb wel zo n 100 keren gehoord dat hij Bobby is van Kuifje en als hij inderdaad zo n hondje is. Als je dan 'nee' zegt lijken ze wel teleurgesteld. Bobby is namelijk gebaseerd op een Foxterrier. Of ze vragen dan serieus 'heet hij ook dan Bobby????'....en als ik dan zeg 'Nee maar zijn broertje wel', dan denken ze dat je ze in de maling neemt terwijl Maylo's broertje echt Bobby heet alleen anders gespeld namelijk Bobbie.

 

Ik heb dus een kuifjes hond....vraag me af hoevaak de fokker van Maylo dat wel niet gehad heeft met Maylo's moeder....die is namelijk serieus helemaal wit en lijkt dus echt twee druppels water op Bobby van Kuifje.  "

 



Onze lady werdt eerst ook zo genoemd en dat was een westie. Of idefix van Asterix en Oblix.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

"  

Onze lady werdt eerst ook zo genoemd en dat was een westie. Of idefix van Asterix en Oblix. "

 Die heb ik nog niet gehoord bij Maylo maar idefix lijkt ook wat meer op een westie maar is volgens mij ook gebaseerd op een Foxterrier. 

 

Het begin pas erg te worden als ze achter je rug ineens auto geluiden maken en vragen als mijn hond ook een volkswagen rijdt..er is een reclame geweest waar ze ook een Parson hebben gebruikt die autogeluiden maakte....ik zeg dan doodleuk 'nee hij rijdt een Ford'. 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

"  Die heb ik nog niet gehoord bij Maylo maar idefix lijkt ook wat meer op een westie maar is volgens mij ook gebaseerd op een Foxterrier. 
 
Het begin pas erg te worden als ze achter je rug ineens auto geluiden maken en vragen als mijn hond ook een volkswagen rijdt..er is een reclame geweest waar ze ook een Parson hebben gebruikt die autogeluiden maakte....ik zeg dan doodleuk 'nee hij rijdt een Ford'.  "

 Sorry ik vind dit heel grappig. Daar kun je toch alleen maar om lachen?

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

"  Sorry ik vind dit heel grappig. Daar kun je toch alleen maar om lachen? "

 Ja is ook, maar op het moment zelf denk je 'wtf zijn die achter me aan het doen'. Vond het ook achteraf hilarisch, je moet er maar net op komen he.

honden page profiel AnitaAnita

honden foto van Anita

1. Hond van een buurtbewoner gromt en blaft en trekt wild aan de lijn, waarop zijn baas vrolijk roept: "Ga maar snuffelen!" "Ehm, liever niet meneer .." "Ja, maar hij doet niks." *Rolt flexlijn vrolijk volledig uit* *Ik stuur zíjn hond terug* *Meneer raakt vervolgens beledigd* Als ik "nee" zeg, dan is het ook gewoon "nee"!

 

2. Ander baasje: "Ga maar lekker snuffelen!" Ik: "Is jouw hond een beetje lief voor andere honden?" De ander weer: "Ja hoor, soms bijt ie *daar gaat de flexlijn weer, rrrattsss!*, maar dat geeft niet!" Ehm. Huh?

 

3. Loslopende herdershond bij gillende kinderen, en het inmiddels bekende "ja, hij bijt wel eens, maar dat geeft niks. Waarom til je je hond op?" Nou, wellicht om het feit dat ik wat langer met haar wil kunnen doen dan vandaag?

 

4. Buurman laat zijn hij-bijt-wel-maar-het-geeft-niks-E.T.-creature los voor mijn zojuist geopende voordeur, maar kijkt mij scheef aan wanneer ik E.T. mijn eigen huis uit trek. Is mijn hond soms één van de weinigen uit onze buurt die níét bijt?

 

5. Meer grappig, maargoed: "Wat een schatje! Hoe heet hij?" -"Yara." "Wat een mooie naam, Tara!" Één straat verderop bij de volgende voorbijgangers: "Kijk mama, daar loopt Sara! Ooh ja, hallo Lara!" Misschien had ik haar beter "Rara (-wat is haar naam ook alweer?)" kunnen noemen.

 

6. "Je moet haar wel socialiseren met andere honden!" Waarop ik antwoord: "Ja, maar niet met die wandelende Colgate-reclame van jou."

 

*Overigens een tip: de baasjes van "de bijters" in mijn wijk geloven inmiddels dat mijn (stiekem kerngezonde) hond overloopt van de vlooien, wormen en andere besmettelijke zaken. Een dergelijke fysieke grens is immers blijkbaar wèl een acceptabele reden tot afstand ;) "Mara" heeft toch geen problemen met deze leugens om bestwil, en genoeg andere lieve hondenvriendjes! 

 

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Anita, ik moest stiekem heel erg lachen, vooral om punt 6. 

 

Maar bizar dat er zoveel baasjes zijn met 'hij bijt wel eens maar geeft niet'. Heb ik hier (gelukkig) nog niet gehoord. 

honden page profiel AnitaAnita

honden foto van Anita

Eline, dat snap ik dus inderdaad ook nooit! Wel altijd leuk om de reacties op gezichten te zien wanneer je achter de besmettingsgevaar-leugen eraan toevoegt ".. Maar dat geeft niks!" ;) Heb mijn hondje nog maar sindskort, dus hopelijk krijgt haar "chronische vlooien besmetting" nog blijvend effect ;) 

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Eline, dat snap ik dus inderdaad ook nooit! Wel altijd leuk om de reacties op gezichten te zien wanneer je achter de besmettingsgevaar-leugen eraan toevoegt ".. Maar dat geeft niks!" ;-) Heb mijn hondje nog maar sindskort, dus hopelijk krijgt haar "chronische vlooien besmetting" nog blijvend effect ;-)  "

Je kan altijd nog een keer overschakelen op "diarree" als de vlooien het niet meer doen.

 

Eén van de dingen waar ik het overigens wel van krijg dat mensen NA dat de honden al een tijd hebben zitten snuffelen zeggen dat hun hond ziek is. En als je dan zegt, ja zeg dan hou ik hem er wel van weg hoor. "Hoe? Is dat besmettelijk misschien bij honden?"

 

En van dat bijten heb ik ook soms hoor met een loslopende hond. Als ik vraag ben je wel zeker dat die niets gaat doen (omdat die eerder al zoiets verteld had erover), "goh ja dat is afwachten".  Excuseer? Ik wil niet dat mijn hond gebeten wordt hè. "Ja, dan zal ik hem maar aanlijnen". Om hem vervolgens aangelijnd tot bij die van mij te laten te komen en er zeker niet op te letten.

 

 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Haha wat een leuk topic om te lezen! Wat minder om mee te maken natuurlijk. Ik moet nu wel maar ik heb ook wel wel wat dingetjes waarover ik wil klagen, dus dat komt ergens vandaag wel n keertje 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Wat ook helpt is met een stafford lopen,dat scheelt de helft van de klachten.

Mensen lopen om,gaan vlug hun hond aanlijnen.

Wordt je stafford toch aangevlogen dan is hij mans genoeg om zich te weren,schade minimaal.

 

Als ze dan weer het nieuws gehaald hebben worden kleine kinderen uit hun buurt gehouden.

 

Is hij gevaarlijk? Nee,hoor alleen moet hij geen andere hond,het is een stafford en vast is vast

 

 

honden page profiel AnitaAnita

honden foto van Anita

Kath, haha och ik heb een Roemeens zwervertje, dus ik verzin nog wel een keer een moeilijk uitspreekbaar buitenlands virus ofzo ;) Gelukkig geloven ze hier ook alles wat ik zeg! En ze blijven me nog aardig vinden ook (helaas, af en toe haha).

 

Staffords vind ik stiekem ook wel wat spannend om tegen te komen, maar ik besef dat dat ook aan mezelf kan liggen ':) Maar gezien hun formaat vind ik enige (aangelijnde, waar dat hoort) afstand wel zo prettig! ;) 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Kath, haha och ik heb een Roemeens zwervertje, dus ik verzin nog wel een keer een moeilijk uitspreekbaar buitenlands virus ofzo ;-) Gelukkig geloven ze hier ook alles wat ik zeg! En ze blijven me nog aardig vinden ook (helaas, af en toe haha).
 
Staffords vind ik stiekem ook wel wat spannend om tegen te komen, maar ik besef dat dat ook aan mezelf kan liggen ':-) Maar gezien hun formaat vind ik enige (aangelijnde, waar dat hoort) afstand wel zo prettig! ;-)  "

 Die van mij is niet zo groot een schofthoogte van 40 cm en hij weegt 17 kg tikkeltje te zwaar.

honden page profiel AnitaAnita

honden foto van Anita

Monique, dan ben ik misschien in de war met een ander ras haha. Ik haal er wel eens een paar door elkaar. Hier lopen een hoop mixjes die er ongeveer zo uit zien, en groot genoeg zijn om hun baas zo'n beetje door het gras te trekken i.p.v. andersom zeg maar ;)

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Monique, dan ben ik misschien in de war met een ander ras haha. Ik haal er wel eens een paar door elkaar. Hier lopen een hoop mixjes die er ongeveer zo uit zien, en groot genoeg zijn om hun baas zo'n beetje door het gras te trekken i.p.v. andersom zeg maar ;-) "

 Meestal zijn dat amerikanen of heel vaak kruisingen,de honden zijn vaker ook al veel groter dan de rasstandaard.

Ik heb een engelse stafford,je ziet niet zo groot met die mops naast zich.

Je hebt ze nog iets kleiner.

 

honden page profiel AnitaAnita

honden foto van Anita

Leuke foto! Ziet er inderdaad minder grof uit dan de honden die ik in mijn wijk zie ;) Pas geleden (na een waarschuwende, wildvreemde buurvrouw) mijn hond even opgetild voor zo'n aanstormende en grommende joekel. Straatje verderop hoorde ik hem tegen een ander vreselijk te keer gaan.

Ik heb niets tegen ze, het zijn ook nog eens mooie beesten, maar wel wat te sterk voor mijn hond (die overigens nergens bang voor is haha).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 19 van 41 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 1920 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Volgende forumvraag: uitlaten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^