Jack Russeltje bijt zachtjes in benen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lotje (Gast)

Hoi, Vraag omtrent ons Jackje 8mnd. jong teefje zeer lief. Echter bij het weggaan, niet alleen bij ons zelf, maar ook bij bezoek bijt ze zachtjes in je broek. Kan dit gedrag niet plaatsen, graag jullie raad gewenst, Bvd.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Het komt op mij over alsof ze wil zeggen 'hey jij bent lief niet weggaan hoor!'

 

Wordt ze bang als mensen daadwerkelijk weggaan? Kan ze wel goed alleen even thuis blijven?

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Als het zachtjes is,zijn dat vaak liefdenipjes.

Ik had een teefje die deed dat ook. Gewoon ik vind je lief.

Ze deed het ook altijd bij zwangere schoondochters,de hond wist het als eerste

dat ze zwanger waren.

Alleen gaf zij zachte nipjes op de huid,er werd toen de vraag gesteld,bijt ze nu?

Anoniem (Gast)

Lotje kan heel goed alleen thuis zijn.

Ze wordt niet bang als mensen weggaan.

honden page profiel ElianeEliane

Mensen die rechtstaan en in beweging komen kan bij sommige honden spanning veroorzaken (honden laten zich voornamelijk leiden door lichaamstaal). Door het feit dat iedereen in beweging komt duidt dit voor haar op een situatie dat er iets gaat gebeuren. Daar heeft zij het moeilijk mee. Wat zich dan in o.a. in dit soort van gedrag kan uiten.

 

Belangrijk is dat je jouw hond aanleert om rustig te blijven. Je kan al eens proberen wanneer mensen weggaan te vragen dat dit op een heel rustige manier kan gebeuren (geen drukte, geen uitgebreid afscheid en rustig bewegen).

Ondertussen (voor het bezoek opstaat en aanstalte maakt om door te gaan) kan iemand anders zich over de hond te ontfermen en met gezond maar heel lekker vleesje (bvb kleine stukjes rauw rundsstoofvlees of gekookte kip) de hond zijn aandacht te vragen. Als dit lukt is het ook wel belangrijk om vrij snel opeenvolgende lekker vleesje te geven. Als er teveel tijd tussen zit is de kans groot dat de spanning het overneemt.

 

Als de hond niets aanneemt betekend dit dat de spanning al te groot is voor haar. Dan begint de training vanaf 0. Dus alleen met de hond zonder volk erbij.

Volgende forumvraag: Hoe herken/voorkom je agressie?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^