Cavom voeding

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Len (Gast)

Sinds een week gebruiken wij het puppievoer van Cavom voor onze pup (boxer X boerboel) van 5 maanden oud. De eerste dagen smulde ze er direct van en we waren erg blij met deze voeding. Echter, al snel kreeg ze erg veel ontlasting en ook dunne ontlasting. De dunne ontlasting is inmiddels wat minder maar wel heeft ze nog veel ontlasting, zo'n 12x per dag is geen uitzondering. Kan dit wijzen op een overgevoeligheid voor de voeding of is dit normaal? Wie heeft er tips en/of ervaring met deze voeding?

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Ik heb eerder ook twee honden op dit voer gehad, maar die hadden zeker geen 12x ontlasting! Vond het geen geweldige brok, maar ze deden het er best prima op. Eentje kwam van AHbrok af en die is flink opgeknapt van Cavom. Ik vind dat je krijgt waar je voor betaald.

Dus kan zijn dat je hond moet wennen aan de geperste brok of dat hij gevoelig is inderdaad voor iets wat er in zit. Als ze van 'krokante'brok afkomen is dit wel weer heel iets anders.

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Hoe heb je de hond van brok veranderd? In één keer of geleidelijk (of heb je de brokken eerst gemengd met het oude voer, dit kan ook problemen geven als heteen krokant is en het ander geperst ).

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

12 keer??? Nee dat is zeker niet normaal

 

Hier een berner sennen die kakt 1 soms 2 keer per dag en krijgt een kilo voer per dag ( kvv )

 

ik zou een andere brok doen dit is absoluut veel te veel ontlasting.

 

ook vraag ik me af of een groot ras van 5 maanden nog puppy voer nodig heeft.

 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

" Sinds een week gebruiken wij het puppievoer van Cavom voor onze pup (boxer X boerboel) van 5 maanden oud. De eerste dagen smulde ze er direct van en we waren erg blij met deze voeding. Echter, al snel kreeg ze erg veel ontlasting en ook dunne ontlasting. De dunne ontlasting is inmiddels wat minder maar wel heeft ze nog veel ontlasting, zo'n 12x per dag is geen uitzondering. Kan dit wijzen op een overgevoeligheid voor de voeding of is dit normaal? Wie heeft er tips en/of ervaring met deze voeding? "

 12 keer per dag is wel heeeel veel! 

 

Cavom is een brok die bestaat uit vrij veel graan, hierdoor moet je ook redelijk wat voeren om alle voedingsstoffen eruit te halen.

 

Al wat niet verbruikt wordt komt er weer uit.

 

Ik heb onze vorige hond een tijd op cavom gehad, bij hem was zijn ontlasting verder prima, 2 keer per dag. Alleen hij werd snel te dik van cavom, ook al voerde ik minimaal. 

 

 

Wil je graag geperst blijven voeren? Misschien dat de darf vol bites een optie is? 20 kilo kost 59,95.. Dit voer ik nu aan beide honden in combinatie met KVV en ze doen het er super op en eten het graag! 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Hoe veel voer geef je aan je hond?
Te veel voeren daar krijgt je hond dunne ontlasting van.
Sta je open om over te stappen op ander voer?
Ik ben helemaal weg van Markus Muhle.

Len (Gast)

Bedankt voor de reacties. We zijn idd in 1x overgegaan, dat is achteraf niet handig geweest. Ze poept wel heel vaak maar de eerste keer een goede normale hoeveelheid en daarna steeds kleine beetjes. De ontlasting is ook vrij donker van kleur. Ik denk ook dat we haar in het begin te veel gaven. We houden nu zo'n 3x per dag 175 gram aan en we twijfelen over om over te gaan op volwassen voer. Ze weegt nu zo'n 18 kilo. 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

" Bedankt voor de reacties. We zijn idd in 1x overgegaan, dat is achteraf niet handig geweest. Ze poept wel heel vaak maar de eerste keer een goede normale hoeveelheid en daarna steeds kleine beetjes. De ontlasting is ook vrij donker van kleur. Ik denk ook dat we haar in het begin te veel gaven. We houden nu zo'n 3x per dag 175 gram aan en we twijfelen over om over te gaan op volwassen voer. Ze weegt nu zo'n 18 kilo.  "

 Of het slim is dat je in een keer bent over gegaan, ligt er ook aan wat je eerst voerde? 

 

Voor een hond van 18 kilo vind ik nog dat je veel voert, ik heb even naar de voedingstabel gekeken en ik zou 25 gram per kilo aanhouden, dan kom je dus uit op 450 gram per dag.. Dan dus 3 X 150 gram voeren. Dan eens kijken hoe het gaat..

 

succes! 

Len (Gast)

Bedankt Willem, we gaan het proberen 

honden page profiel JellybeansJellybeans

honden foto van Jellybeans

Bij onze pup lag cavom erg zwaar op de maag en spuugde ze er regelmatig van, ben daarna overgestapt op een ander merk. Maar extreem veel ontlasting of diarree heb ik bij haar toen niet gemerkt. Ik geloof niet dat het verder een slechte brok is maar wel wat aan de vette kant. Zou inderdaad eerst eens minder voeren, kijken of dat helpt. 

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

ik zou overgaan op volwassenvoeding, misschien is de brok te klein voor hem.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Wat kreeg ze van de fokker?

En denk dat je kan opmaken wat je hebt en dan zeker overgaan naar volwassen voer!! Mag nu zeker wel bij grote hond!! Ik zou dan ook al vind ik dat er op zich niets mis is met Cavom behalve granen en gluten en mais overgaan op ander voer want je hond reageert er minder op.

Ik zou kiezen voor een hypo-allergene brok zonder gluten en granen en ook geen rijst. Aardappel basis. Want denk wel dat je hond een gevoeligheid heeft en kan heel goed zijn dat het granen en gluten is in Cavom. Luposensitiv verkrijgbaar bij zooplus heb ik goede ervaringen mee.



Volgende forumvraag: Welk voer, iemand tips ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^