Welke auto en leer of geen leer?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel L&RL&R

honden foto van L&R

Zoals de titel het al een beetje zegt ben ik op zoek naar een nieuwe auto. Ik heb een grote hond en in de directe toekomst komt er nog een hond bij, formaatje retriever. De afgelopen zeven jaar heb ik een Ford Focus station gehad waar ik zeer blij mee ben. Deze loopt helaas op zijn eind vandaar dat we aan het zoeken zijn.

Op dit moment zijn we aan het kijken naar weer een Focus maar hebben de keuze uit een auto met leren bekleding of met stoffen. Mij lijkt met al die hondenharen een leren bekleding wel heel lekker maar gaan de haren dan niet meer dwalen door de auto?

Of heeft er nog iemand een ander idee voor een auto? Geen busje en er moeten minimaal vier personen in passen. En niet te duur natuurlijk ;)

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Wij nemen nooit meer stoffen bekleding.  Eén keer gehad en nog nooit zoveel problemen gehad met hondenharen.

 

Nu hebben mijn honden wel ander haar dan jouw hond, maar leer kan je afwassen (niet met emmers water natuurlijk ).

 

Wij hebben zelf nu vier honden en hebben een VW Sharan.  We gaan een nieuwe auto kopen en het gaat een Landrover Discovery Sport worden. 

 

Ik denk dat een Jeep wel handig is voor jou.  Verschillende mensen van onze groep hebben een jeep of iets als een bakkersbusje.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Leren bekleding hier, uitstekend!  Tenzij de hond op de achterbank zit natuurlijk, leren stoelen worden niet blij van hondennagels. We hebben een Volvo XC60, achterin kan een rek geplaatst worden en een plastic "bak" die de stof in de achterbak beschermt.  Een V70 is misschien ook wel een optie, die zijn langer  dus misschien handiger voor zo'n grote hond. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Leren bekleding en dan nog een hondendeken over de bank ter bescherming en wordt ook alles lekkerder ervaren.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Nouja het zal niet veel verschillen met een bankstel in je woonkamer. Wij zijn voor leer gegaan en daar zie je helemaal niets aan. De auto heeft een stoffen bekleding en Obi's haren zitten als naaldjes door het stof geprikt overal.

 

Krijg je er met de stofzuiger nog niet meer uit, alleen als je met je nagels ze er 1 voor 1 uitpulkt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Als het de prijs niet voor je uitmaakt, leer nemen, en daarover een hondenkleed die overal te koop is.......oook een op de vloer.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Hallo. Ik heb ook grote hond beetje maat van die van jullie denk ik, Tibetaanse Mastiff. Ik heb een Skoda Roomster. Misschien ook een idee als jullie toch wat anders willen. Passen 2 grote achterin voor normale ritten. En je kan de achterstoelen helemaal plat leggen en stoelen en er uit halen. Dan heb je zee van ruimte voor wel 4 grote honden.
Het is hoog van achter dus je hond kan goed rechtop zitten en stoot zijn hoofd niet.
Van achter is de insprong voor de hond ook niet hoog. Op de achterbak heb ik de grootste zwarte deurmat van de Action gelegd. Perfect. En hond glijdt dan niet. En heb wel gekozen een duurder rek er in te zetten die stevig blijft zitten die bij het merk en type past. Zit super stevig.

Ik vind mijn auto heel zuinig rijden, goede vering, makkelijk in te springen van achter voor de hond. Gewicht valt mee dus ook qua wegenbelasting. Ben er super gelukkig mee.
Rijdt ook zo fijn.

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Wij hadden vroeger een Volvo 740 estate met onze twee hovawarts. Paste met gemak 4 mensen en 2 honden in. Zijn wel redelijk oude auto's. Wij hebben er meerdere gehad maar mijn vader leasede altijd. Maar Volvo heeft wel meerdere stationwagens waar met gemak 4 mensen en 2 honden in passen. In de V70 paste ze ook nog makkelijk in. 

 

En absoluut voor leer gaan! Stoffen bekleding is echt geen doen.. Mijn moeder heeft nu een Nisan met stoffen bekleding en daar moet Kaylo op de achterbank. Zelfs met hoes blijft er echt overal haar achter. Eventueel heb je ook nog van die achterbak hoezen, werkt ook prima tegen het haar wat op de achterkant van de achterbank en de zijkanten achter blijft. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^