hoe doen jullie dit?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

Onze hond krijgt af en toe een knabbel (been of andere), ze heeft de gewoonte deze op te knabellen op hare poef in de woonkamer. Echter tegenwoordig hebben we het volgende voor: een zwerm van drie kapers (kittens) rond haar hoofd – op rooftocht – met grabbel poten.

Wat doen jullie ?

Hond moet maar (zielig) in haar eentje de knabbel op eten in de keuken?

Blijf bij hond en speel voor kitten verjager?

Verstop hond onder donsdeken?

Deze kittens hebben dringend nood aan een of ander soort van opvoeding?

Ze moeten het maar zelf uitvechten? (kittens blijken het in eerste instantie het niet al te serieus op te nemen indien er een grom met als boodschap ‘dat is van mij’ valt ..)

???

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Kittens moeten leren de hond met rust te laten als ie eet. 

Zou je ook doen moesten de kittens puppies zijn, toch?

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

Ja zeker – maar hoe leer je kittens zoiets  ?– ze luisteren niet naar commando’s zoals een hond

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Door hen weg te houden van de hond als ie eet. Gewoon fysiek niet mogelijk maken dat ze aan zijn hoofd gaan hangen.

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

ok  de "Blijf bij hond en speel voor kitten verjager" - optie dus, wel ja dat doe ik nu meestal, nog een beetje volhouden en ze zullen het op den duur wel leren zeker? (ze zit dan momenteel wel dan met een kitten wegjager naast haar hoofd te zwaaien)

Of bedoel je sluit de kittens ondertussen ergens anders op ? nogal moeilijk – ze zijn niet makkelijk te vangen en snel

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Lang leven het laserlampje! ;-) zodra de hond lekker aan zijn Knabbeltje begint, afleiden met een laserlampje. Kittens zijn dol op het jagen op dat irritante stipje, wat ze maar niet te pakken krijgen.

Werkt dat niet afdoende? Dan is er altijd nog de plantenspuit ;-)
Als ze straks wat ouder zijn, zal je hond ze ook wel vertellen dat ze dat niet mogen. Uiteindelijk zullen ze het wel leren hoor

honden page profiel --

honden foto van -

Klimmen je kittens makkelijk? Sorry geen verstand van katten haha. Maar anders misschien even een rennetje om de poef heen zetten zodra je hond daar gaat liggen om iets te knagen?

 

Ga je de kittens houden of gaan ze naar nieuwe baasjes? Indien het laatste zou ik minder moeite doen om ze "op te voeden" dan wanneer ze blijven. Want dan wil je natuurlijk niet jaren en jaren een rennetje om die poef doen elke keer als je hond gaat kluiven.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Je kunt of de kittens apart zetten/leren de hond met rust te laten als die eet of kauwt. Evenals de hond de jatten met rust moet laten als zij eten.

 

Leidt je het zelf niet in goede banen. En Je hond gaat feller duidelijk maken er niet van gedient te zijn. Kan het ook te hard gaan.

 

Plus kauwen en eten dient relaxt te gebeuren. En dit is niet relaxt. En afhankelijk van het karakter kan je hond er voernijd door ontwikkelen.

 

Ik zou een ruimte van de hond afbakenen rondom de hond zijn eigen plek. Waar de kittens niet dienen te komen. 

 

Voor jou dan een beste klus de kuttens sreeds daar weg te halen tot t kwartje valt. Maar veelal zijn ze mindergoed leers als een hond dus kost veel meer geduld doorzettingsvermogen en tijd.

 

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

" Klimmen je kittens makkelijk? Sorry geen verstand van katten haha. Maar anders misschien even een rennetje om de poef heen zetten zodra je hond daar gaat liggen om iets te knagen?
 
Ga je de kittens houden of gaan ze naar nieuwe baasjes? Indien het laatste zou ik minder moeite doen om ze "op te voeden" dan wanneer ze blijven. Want dan wil je natuurlijk niet jaren en jaren een rennetje om die poef doen elke keer als je hond gaat kluiven. "

 Gaat dan wel een heel hoog rennetje moeten zijn! 

honden page profiel --

honden foto van -

"  Gaat dan wel een heel hoog rennetje moeten zijn!  "

Of misschien eentje met alleen verticale spijlen, zodat ze niet kunnen klimmen?

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Onze kat (17 weken nu) heedt het 1 keer geprobeert; naar Charlie lopen toen hij een runderhuid had. Hij grommen en zij schrok en rende weg. Daarna nig een keer iets dichterbij gekomen en de hond gromde nog een keer zachtjes. Sindsdien gaat ze of van een afstand kijken, of ze gaat wat anders doen. 

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

" Of misschien eentje met alleen verticale spijlen, zodat ze niet kunnen klimmen? "

 Ja maar mag er wel niks in de buurt staan waar ze op kunnen en zo over dat rennetje, katten kunnen HEEL hoog springen hoor

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

Zo’n honden rennetje gaat heus de kittens niet tegen houden, die springen van boven op de schouw op de hond hare poef.

Mijne hond krijgt trouwens haar normaal eten in de keuken, daar wordt ze niet lastig gevallen

Het zal zijn of haar been/knabbel dan maar in de keuken opeten of ne kattenwegjager rond haar hoofd tot ze het hopelijk leren.

Dat laserlichtje is wel een idee om eens uit te proberen.

Ik zou haar op commando kunnen doen laten blaffen indien de poezen komen roven, maar ik veronderstel dat dat er een beetje erover is en zou er misschien voor zorgen dat anders de poezen ook niet meer bij haar gaan slapen en spelen enz..

Misschien is in de keuken haar been eten toch wel de beste optie. Ik weet niet hoe snel poezen iets leren, maar ze zijn nu toch al een tijdje bij ons en ze weten bv best dat ze (voorlopig) niet in de keuken mogen. Toch slagen ze er vaak in om door de keuken deur mee naar binnen te glippen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^