Blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kelsey (kaitlinn) & KenzoKelsey (kaitlinn) & Kenzo

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Kenzo heeft t blaffen geleerd. Blaffen om niks vooral. Naar andere mensen of opeens in zijn bench. Bij dr deurbel is die stil. Hij mag wel blaffen maar om de zinloze dingeb niet. Moet ik dat nu al afleren? En zoja hoedan

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Ik zeg, als Charlii blaft om niks: "it's oké", stopt ze met blaffen, dan belonen. Zeker in het begin. En later met interval, op een gegeven moment snapt ze het wel. Succes! 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Blaffen om niks doen ze niet. Blaffen om aandacht wel. Waf waf en het baasje doet ssst en probeer van alles om de hond stil te krijgen. Missie geslaagd. Aandacht gekregen.

 

Hier ook zo'n draak van een blaffer. Op werk komt hij bijv. eerst aan m'n been krabbelen voor aandacht, en als ik dat negeer rent hij naar de gang, blaft daar een keer, en komt vervolgens terug rennen en kijkt me aan van 'moet je d'r niks van zeggen?'  

 

Ik heb inmiddels geleerd om de soorten blafjes te onderscheiden. Als hij echt geschrokken is van iets is de blaf lager en intens. Dan roep ik hem bij me en stel hem gerust. Koekje d'r in. Niks aan de hand. Inmiddels weet hij dit en komt naar me toe rennen als hij ergens van is geschrokken, in plaats van dat hij al blaffend rond gaat rennen.

 

Maar blaft hij om aandacht dan is de blaf hoger en minder heftig. Die negeer ik dus. Of ik roep lacherig 'gaat ie lekker?' en geef verder geen aandacht. 

 

Wat je kunt proberen als je het echt wil afleren is je hond eerst leren op commando te blaffen. En daarna dus het commando 'stil' leren zodat hij stopt met blaffen. Maar gezien het ras denk ik dat het kefferige er altijd wel een beetje in zal zitten (net als bij de mijne). 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Wat wij doen en deden. Eh roepen of nee. Of het woord hier en dan een klein snoepje. Jazz is wat ouder nu en als hij komt volstaat een aaitje over zijn hoofd.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Hoe oud is hij nu?

honden page profiel Kelsey (kaitlinn) & KenzoKelsey (kaitlinn) & Kenzo

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

@paddys 4 maanden

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Hij kan ook blaffen omdat hij wat banger wordt. In dit artikel staat daar wat over.

 

http://www.hoezohebjeeencocker.nl/angstfasesineenh.html

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Blaffen uit onzekerheid kan ook.

Dan "groeit" het er een beetje uit.

Heb hier een hondje zitten, geadopteerd uit asiel, veel meegemaakt en ik ben de 4de eigenaar. Een paar serieuze knakken gehad in haar zelfvertrouwen.

Blafte op elk geluid, maar echt uit onzekerheid. Zeker niet om mijn aandacht te krijgen.

Bij dergelijke onzekere honden helpt roepen niet.

Eigenlijk hielp bij haar niks.

Heel soms kon je haar op zo'n momenten afleiden met een sttt.

Ik heb haar nu 3 jaar en ze heeft nu iets meer zelfvertrouwen gekregen waardoor het blaffen uit zichzelf minder is geworden.

Bij jouw pup kan het 2 kanten uitgaan: ofwel krijgt ie meer zelfvertrouwen met het ouder worden en gaat ie minder blaffen ofwel gaat hij een gewoonte aanleren en blijft het een blaffertje de rest van zijn leven.

Het enige wat je kan doen is hem afleiden met iets... 

 

 

Volgende forumvraag: Plassen op de "verkeerde" plek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^