Platte drolletjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Wizzy de kat & Lara de Stafford

mijn hondje plast niet in de sofa en in de bench. 

Maar zodra ik ze vrij laat rondlopen plast ze binnen. Hoe kan ik dit afleren? 

Mijn 2de vraag is : hoe kan ik mijn hond leren in haar mand te liggen? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat een mooierd heb je daar.........pups plassen nog overal, net buiten geweest en hoppa binnen gaan ze dan ook weer, zinderlijks training.......iedere keer weer naar buiten, bijvoorbeeld als de pup geslapen heeft, gegeten, gespeeld, dat gaat de hele dag door........wees alert op je pup dan zie je gauw of je pup moet, zet dan de pup direct buiten, gedaan ? Belonen ........en de mand, dat is het plekje voor je pup ? Komt vanzelf, kleine pups gaan nog overal liggen om te slapen, zijn ze wat ouder dan zoeken ze een mandje op......je kan er ook iedere keer een goed botje inleggen en dan wijzen naar de mand....plaats, pups hebben dat heel snel door.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Zoals Willemijn zegt: heel vaak naar buiten gaan met de pup. Even spelen, en dan meteen naar buiten voor een plasje. Eten en meteen naar buiten. Na elk slaapje, meteen naar buiten. Als ie buiten goed geplast heeft, kan je hem binnenshuis vrij laten lopen. En een uurtje later ga je weer met hem naar buiten.

Zo leren ze dat plassen iets voor buiten is 

honden page profiel Wizzy de kat & Lara de StaffordWizzy de kat & Lara de Stafford

honden foto van Wizzy de kat & Lara de Stafford

" Wat een mooierd heb je daar.........pups plassen nog overal, net buiten geweest en hoppa binnen gaan ze dan ook weer, zinderlijks training.......iedere keer weer naar buiten, bijvoorbeeld als de pup geslapen heeft, gegeten, gespeeld, dat gaat de hele dag door........wees alert op je pup dan zie je gauw of je pup moet, zet dan de pup direct buiten, gedaan ? Belonen ........en de mand, dat is het plekje voor je pup ? Komt vanzelf, kleine pups gaan nog overal liggen om te slapen, zijn ze wat ouder dan zoeken ze een mandje op......je kan er ook iedere keer een goed botje inleggen en dan wijzen naar de mand....plaats, pups hebben dat heel snel door. "

 Dank je. 

Het is zo dat ze nog binnen plast terwijl ze nog geen 2 minuten ervoor buiten geplast heeft. Ik ga zeker 10x per dag met haar naar buiten. 

van de mand,ik leg er vanalles in maar ze vertikt het om erin te gaan :-(  

 

honden foto van Wizzy de kat & Lara de Stafford

" Zoals Willemijn zegt: heel vaak naar buiten gaan met de pup. Even spelen, en dan meteen naar buiten voor een plasje. Eten en meteen naar buiten. Na elk slaapje, meteen naar buiten. Als ie buiten goed geplast heeft, kan je hem binnenshuis vrij laten lopen. En een uurtje later ga je weer met hem naar buiten.
Zo leren ze dat plassen iets voor buiten is  "

 Ik ga er zeker 10x mee na buiten maar zodra ze geplast heeft buiten en weer binnenkomt plast ze op de grond binnen :-( 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  Ik ga er zeker 10x mee na buiten maar zodra ze geplast heeft buiten en weer binnenkomt plast ze op de grond binnen :-(  "

 Dat doen wel meer pupjes. Ze zijn nog niet uitgeplast, komen dan binnen op vertrouwd terrein en hup: daar gaan ze nog een keer! 

Als je weet dat jouw hondje dit vaak doet, dan let je extra op bij het binnengaan. Van zo vlug je ziet dat ze wil neerhurken, neem je haar op en zet je haar vlug terug buiten. Of als je haar liever niet oppakt, kan ditzelfde ook aan de lijn: binnenkomen en meteen weer omdraaien en nog een keertje naar buiten.

 

Wat de mand betreft: als je hondje liever ergens anders slaapt dan in die mand, dan is dat toch ook goed? Een slaapplekje gaat erom dat ze zich relax, comfortabel en geborgen voelt, een plekje wat ze fijn vindt. Dus of dat nu een kleedje, de vloer, onder een tafel of achter de bank is… als je pup zich er goed voelt en lekker kan slapen, is dat toch helemaal goed? 

honden foto van Wizzy de kat & Lara de Stafford

Hallo,nu ben ik sinds gisteren beginnen mengen met het voer dat ze gewoon is bij de fokker & acana. Ik ben begonnen met 90/10 nu zit ik ongeveer aan 80/20 maar merk ik dat haar ontlasting platter is dan normaal .. Hoe komt dit? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat te snel overgegaan naar ander  voer..hou het een poosje op het voer van de fokker en kijk dan eens na een paar weekjes of het nodig is dat je ander voer gaat geven, mag ik eens vragen wat de fokker geadviseerd heeft, en waarom je naar ander voer wilt overgaan ? 

honden page profiel Wizzy de kat & Lara de StaffordWizzy de kat & Lara de Stafford

honden foto van Wizzy de kat & Lara de Stafford

" Wat te snel overgegaan naar ander  voer..hou het een poosje op het voer van de fokker en kijk dan eens na een paar weekjes of het nodig is dat je ander voer gaat geven, mag ik eens vragen wat de fokker geadviseerd heeft, en waarom je naar ander voer wilt overgaan ?  "

Bedankt voor je antwoord

 Ik heb er maar een kilo van meegekregen. 

En ik denk toch wel dat acana beter is dan opti life? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Opti life ken ik niet ....acana is prima, blijf het maar voeren en kijk het even aan, je hebt de pup nog maar net , even wennen, diaree mag niet, maar zijn het platte drolletjes, kijk het even aan....

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Voor pupjes is alles nieuw en alles wat veweegt en aan geurtjes buiten leidt af. Waardoor ze door afleiding niet goed uitplassen. Of vergeten dat ze eigenlijk zaten te plassen.

 

Thuis waar ze dan al iets gewend zijn komt dan rust. En dan is er eens dat plasje dat niet uitgeplast was. Ophouden kunnen ze nog niet echt. 

Ze doen dit zeker niet expres. 

honden foto van Wizzy de kat & Lara de Stafford

Bedankt allemaal voor jullie antwoord. Ik ben weer wat wijzer geworden :-) 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Bedankt allemaal voor jullie antwoord. Ik ben weer wat wijzer geworden :-)  "

 Wijzer, alleen maar goed, enne iaat het weten als het goed gaat, gaat het niet goed dan kunnen we met elkaar heus een oplossing vinden.....als de acana niet goed gaat, denkeens aan carnilove, zalm of eend fazant, of rendier, geen graanen geen aardappel erin, en compleet...ook voor pups.

honden foto van Wizzy de kat & Lara de Stafford

"  Wijzer, alleen maar goed, enne iaat het weten als het goed gaat, gaat het niet goed dan kunnen we met elkaar heus een oplossing vinden.....als de acana niet goed gaat, denkeens aan carnilove, zalm of eend fazant, of rendier, geen graanen geen aardappel erin, en compleet...ook voor pups. "

Okido bedankt. 

 In acana zitten toch ook geen granen? 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Acana heeft grain free varianten.

Java zit ook aan de puppy junior heritage en heeft daar stevige ontlasting bij. De heritage lijn is graanvrij. De rest weet ik niet..

honden foto van Wizzy de kat & Lara de Stafford

" Acana heeft grain free varianten.
Java zit ook aan de puppy junior heritage en heeft daar stevige ontlasting bij. De heritage lijn is graanvrij. De rest weet ik niet.. "

Ah ok. 

Mijn staffie heeft de ene keer platte ontlasting de ene keer matig stevig

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Ah ok. 
Mijn staffie heeft de ene keer platte ontlasting de ene keer matig stevig "

  Java kreeg aan het begin toen ze ging wisselen ook nog wel eens iets dunnere ontlasting. Nu is ze nog aan het wisselen, en is dat soms nog. Als het vaak is zou ik toch ander voer proberen. Acana is qua ingrediënten sowieso beter dan opti. Als je maar een kilo opti hebt gekregen zou ik dat toch gaan beginnen met mengen met bijvoorbeeld de acana. Je kan namelijk niet van de een op de andere dag ander voer geven. Anders moet je opti bijkopen.

Edit: ik zie dat je het al mengt.

honden foto van Wizzy de kat & Lara de Stafford

"   Java kreeg aan het begin toen ze ging wisselen ook nog wel eens iets dunnere ontlasting. Nu is ze nog aan het wisselen, en is dat soms nog. Als het vaak is zou ik toch ander voer proberen. Acana is qua ingrediënten sowieso beter dan opti. Als je maar een kilo opti hebt gekregen zou ik dat toch gaan beginnen met mengen met bijvoorbeeld de acana. Je kan namelijk niet van de een op de andere dag ander voer geven. Anders moet je opti bijkopen.
Edit: ik zie dat je het al mengt. "

 Bedankt voor je antwoord. Wist niet dat wanneer ze wisselen de ontlasting dunner word. 

Weer wat wijzer geworden 

Volgende forumvraag: 5 maanden puppy in huis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^