Honden veldje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoanaRoana

honden foto van Roana

Hallo iedereen!

Mijn Kaya is nu 5,5 maand oud en ik merk dat ze wat begint te puberen. Dit uit zich vooral bij het naar huis gaan als ze los loopt op het hondenveldje. Het stomme is dat ik ook bijna dagelijks met haar naar losloopgebieden ga en het probleem dan totaal niet heb. Zelfs na het spelen met andere honden in dat gebied loopt ze braaf achter me aan als ik weer verder wil. Dit was overigens eerst ook totaal niet zo, maar heb ik voor elkaar weten te krijgen door heel veel met haar te spelen tijdens onze wandelingen. Vooral blaadjes schoppen vind ze echt helemaal het einde;)) Gekke hond. Maar goed.. s avonds ga ik dus bij ons in de buurt nog even met haar naar een hondenveldje om nog even met haar te spelen en te rennen, maar als ik dan naar huis wil en naar het hekje loop, blijft mevrouw gewoon op een afstand me aankijken en komt niet wanneer ik roep. Ik weiger achter haar aan te lopen, want dan maakt ze er een spelletje van en rent ze weg. Wat ik nu doe is dus gewoon weg lopen. Ik laat het deurtje open en loop richting huis. (tis echt vlakbij) Dan komt ze wel snel achter me aanlopen, maar blijft wel op een zodanige afstand dat ik haar niet kan aanlijnen. Het stukje van het veldje naar ons huis gaat over een woonerf en er is relatief weinig verkeer, maar het voelt niet veilig omdat ze op dat moment dus niet naar me luistert. Het verschil, besef ik me nu al typende, is het aanlijnen. Bij de losloopgebieden loopt ze los tot aan de auto. Moet ik het aanlijnen dan maar extra gaan oefenen en belonen? Heeft iemand anders nog andere tips wat ik kan proberen?

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Je geeft aan dat je al bij het hekje staat wanneer je haar roept. Dan weet zij al hoe laat het is. Als ik jou was zou ik inderdaad meer oefenen met aanlijnen op verschillende plekken. Maar ook gewoon roepen en dan iets lekkers geven en haar weer verder laten snuffelen/spelen. 

Op die manier weet ze niet wat ze moet verwachten, of naar huis of een koekje. Meestal komen ze dan toch wel omdat ze geen koekjes kans willen missen .

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Lijn haar gewoon eens midden in een wandeling aan. Aanlijnen, koekje en weer los. Of aanlijnen, even aan de lijn lekker samen rennen en weer los. Aanlijnen, even samen spelen en weer los.
Hierdoor krijgt ze niet de associatie aanlijnen = einde pret en naar huis.

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

Lekker hè, zo'n Stafford! 

 

Ik vind de tips die boven zijn gegeven erg goed en ik zou ook stoppen met het weglopen naar je huis met haar achter haar aan.  Gewoon meer oefenen met haar aanlijnen ook op het losloopveld en haar geen gelijk geven en zelf weglopen. Het zou kunnen dat ze daar een baldadig YES momentje van krijgt haha.

honden page profiel RoanaRoana

honden foto van Roana

Bedankt voor jullie reacties en adviezen!! En het is inderdaad een behoorlijke tuttebel af en toe Khyra haha. Maar als ik de verhalen hier op het forum lees moet de echte puberteit nog beginnen Dus ben benieuwd wat me nog allemaal te wachten staat En zijn alle honden onuitstaanbaar in de puberteit? Of is het net als met mensen, de een heeft er meer last van dan de ander? Zijn er dingen die ik nu al kan doen, of op moet letten om te voorkomen dat het echt een hele vervelende periode wordt? Of is het echt een kwestie van diep ademhalen, 100 x tot 10 tellen en maar zien hoe erg ze er last van krijgt?? Zoals ik hierboven al zei, we spelen veel, wandelen veel, hebben net gehoorzaamheid/combi A succesvol afgerond en starten begin januari met gehoorzaamheid/combi B. Alle tips zijn welkom!

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

Mijn Stafford is 2 en die is de puberteit nog steeds niet uit denk ik soms want het is echt een enorme draak haha. Maar ik vind dat juist wel leuk aan ze, zo lekker eigenwijs maar toch graag voor je willen werken. 

 

Ik zou je als ik jou was ook maar gaan voorbereiden op wat puberale streken . En inderdaad lekker cursussen voelen voor jullie band en met de tijd misschien ook samen gaan kijken naar een sport die bij jullie past. Dan komt het vast allemaal goed! 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Snoepje geven aan de poort.

Voor het aanlijnen krijgen mijn altijd eerst een snoepje. Geeft hun een goede reden om naar me toe te komen 

Werkt altijd.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ze heeft nu de koppeling aanlijnen is naar huis gaan gemaakt.

Lijn op verschillende plekken, tijdens het loslopen haar aan en doe dan leuke dingen met haar.

Ook tijdens een kort rondje, alleen maar aan de lijn, doe iets leuks.

 

Als je aanlijnt om naar huis te gaan, loop dan eerst nog een stuk terug met de lijn. 

Volgende forumvraag: Engelse cocker 9 maand
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^