Mijn pup ligt graag op mijn voeten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Flynn (Gast)

Zoals de titel al aangeeft ligt mijn pup graag op mijn mijn voeten of er tegen aan. Lief, denk ik. Maar wat lees ik op internet. Hij wil daarmee dominant zijn en de baas zijn.   Hij volgt mij ook en mist mij als ik even boven ben. Mijn idee, hij heeft steun aan mij en we hebben al een beginnende vertrouwensband. Of is het wel dominantie?? Dank jullie wel voor jullie reactie...

honden page profiel --

honden foto van -

Neee zeker geen dominantie, dat is al lang achterhaald. Je pup wil gewoon graag bij je zijn, je in de gaten houden en zich veilig voelen en gaat daarom op je voeten liggen. :)

honden page profiel JellybeansJellybeans

honden foto van Jellybeans

Deed onze hond ook toen ze pup was (en nu ze groot is nog wel eens), hij voelt zich veilig dichtbij jou. Heeft niks met dominantie te maken hoor.

Flynn (Gast)

Zie je wel!! Dank je wel, kon het mij al niet voorstellen. 

Bijv. tijdens het socialiseren bij de Intratuin mocht hij even kroelen met de kassière. Maar hij bleef mij goed in de gaten houden. En kwam al snel terug bij mij.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Dominantie is niet achterhaald en er zijn wel degelijk honden die het op jouw voeten gaan staan bedoelen als uitdaging. Echter, het kan ook bedoeld zijn als steun zoeken. Vaak in het geval van een pup Is het dat laatste. Maar het is zeker geen gedrag dat altijd gemotiveerd word door steun zoeken, dus het kan best zijn dat als je hond gaat puberen het gedaan word om met jou het gesprek aan te gaan over wat zijn plek Is in huis.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

ik denk eerder aan onzekerheid, steun zoeken bij je.

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

" Dominantie is niet achterhaald en er zijn wel degelijk honden die het op jouw voeten gaan staan bedoelen als uitdaging. Echter, het kan ook bedoeld zijn als steun zoeken. Vaak in het geval van een pup Is het dat laatste. Maar het is zeker geen gedrag dat altijd gemotiveerd word door steun zoeken, dus het kan best zijn dat als je hond gaat puberen het gedaan word om met jou het gesprek aan te gaan over wat zijn plek Is in huis. "

 Waar baseer je dit op dan? Het is volgens mij wetenschappeljik bewezen dat de dominantie theorie achterhaald is. En als er al zo iets van dominantie in een hond zou zitten denk ik niet dat dit zich bij een pup uit in op de voeten gaan liggen hoor.

 

Ik zou er niet meer achter zoeken dan dat je pupje gewoon lekker bij je wil zijn hoor!

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Honden liggen graag op voeten, Bacchus doet het ook. Het liefste bij mijn man (maar die heeft ook de ergste zweetvoeten.....).

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Diesel deed dit als pup ook altijd.

 

Stond ik te koken lag hij op mijn voeten, zelf met stofzuigen volgde hij, kon hem zo mee schuiven op mijn voet.

Nu is dat allang over, wel legt hij vaak met een harde klap zijn poot over mijn voet als ik op de bank zit,maar dan trek ik mijn voet onder hem vandaan, vervolgens klapt hij zijn poot er weer op, waarop ik de mijne weer weg trek, geen geclaim, na 3x geeft hij het wel op.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Wetenschappelijk niet, er zijn wel theorieën, volgens mij is het nog steeds niet bewezen, wel word er onderzoek naar gedaan, en de 1 zegt dit en de ander dat, kijk gewoon lekker naar je hond en gooi alle theorieën in de prullenbak.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Óf hij vind het gewoon gezellig

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Is het niet ook een manier van controleren, ze weten dan precies wanneer je op staat!

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Is toch gezellig niet? Hier niet zozeer op de voeten liggen, maar altijd leunen. Pyxis is echt een hangbeest  Ze moet steeds tegen je komen hangen en leunen, of met haar hoofd op jouw knie als wij in de zetel zitten.

Dit is ECHT niet van dominantie. Ze wil gewoon graag zo dicht mogelijk bij jou zijn.

Geniet van de aandacht en aanraking zou ik zeggen!

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

"  Waar baseer je dit op dan? Het is volgens mij wetenschappeljik bewezen dat de dominantie theorie achterhaald is. En als er al zo iets van dominantie in een hond zou zitten denk ik niet dat dit zich bij een pup uit in op de voeten gaan liggen hoor.
 
Ik zou er niet meer achter zoeken dan dat je pupje gewoon lekker bij je wil zijn hoor! "

 Dominantie theorie achterhaald: ja, een hond Is niet constant bezig hogerop te komen.

 

Dominantie achterhaald: nee, dat bestaat wel degelijk. Het heeft alleen onterecht een erg negatieve klank gekregen waardoor het nu ineens een vies woord is geworden.

 

Edit: spellingsfoutje veranderd.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ocharme, beestje wil je alleen maar voelen en wordt als dominant bestempelt...

De artikels waarin jij dat gelezen hebt zijn achterhaalt.

Sommige hier geloven er nog in die achterhaalde rangordetheorie en het zal nog wel even duren voor ie helemaal de wereld uit is.

 

Is al 30 jaar achterhaald.

Die theorie beweerde dat een hond met bepaalde handelingen te doen (vb dat op je voeten liggen)zichzelf baas of "dominant" tov van zijn baas zou stellen.En daardoor een plekje hoger in de rangorde van de roedel zou komen te staan.

Daarom moest je toen vooral opletten dat je dergelijke "handelingen"van honden nooit mocht toelaten. Opspringen, eerst eten, op voetje liggen, vooruit lopen aan de riem,eerst door de deur lopen, op de sofa kruipen, ergens hoog op gaan staan: allemaal handelingen waarvoor je toen moest oppassen. De hond "gebruikte" die om hoger in rang te komen dan zijn baas.

Gelukkig allemaal dikke zever....

 

Hier meer komen lezen Flynn 

En het woordje dominant nooit meer gebruiken als het met honden te maken heeft.

honden page profiel bentebente

Het kan best dominantie zijn, maar niet naar jou toe. Een van onze honden kruipt altijd gelijk op schoot als ze op de bank mogen terwijl de ander een knderdaniger plekje opzoekt.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik vind het heerlijk dat mijn jonge hond bij me aan mijn voeten ligt en ja ze is zo groot al dat ze dicht er tegen aan ligt, ik zie het als lekker bij de baas zijn, mijn Bams ligt ook graag op mijn voeten, tja zo,n groot lijf dan is het niet zo gek dat ze er boven op ligt, ook dat vind ik heerlijk, vaak ga ik opde grond zitten op een vetbed, beiden koppen liggen dan op mijn benen, heerlijk, als ik het zat ben dan ga ik wel ergens anders zitten, bijvoorbeeld hoog op de bank, voeten erbij.....            mijn honden zijn geen van beiden dominant, uhh dat ben ik naar hun toe wel.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Het kan best dominantie zijn, maar niet naar jou toe. Een van onze honden kruipt altijd gelijk op schoot als ze op de bank mogen terwijl de ander een knderdaniger plekje opzoekt. "

Onzin

Flynn (Gast)

Even voor de duidelijkheid. Ik zei niet dat ik het zelf zag als dominantie. Dus door mij wordt er niks bestempeld.

 

Naast het op mijn voeten liggen kijkt Flynn mij ook erg vaak, echt in mijn ogen. Hij maakt graag contact. Ben heel blij met hem!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Even voor de duidelijkheid. Ik zei niet dat ik het zelf zag als dominantie. Dus door mij wordt er niks bestempeld.
 
Naast het op mijn voeten liggen kijkt Flynn mij ook erg vaak, echt in mijn ogen. Hij maakt graag contact. Ben heel blij met hem!! "

 Sorry, vind het heerlijk als honden dit doen..........

honden page profiel bentebente

" Onzin "

 Onzin? Dan raad ik je aan  het gedrag van wolven beter te bekijken. Daaruit kan je vaak antwoorden halen.. 

binnen een roedel wolven willen alle wolven ook graag het dichste bij het hoofdkoppel zijn. 

 

Bij mensen komt et altijd een beetje over als "claimen" of soms zelf "beschermen". Mijn hondje gromde ook een keer toen een vriendin van mij ons benaderde terwijl we saampjes op de bank lagen te tukken.

 

Dichter bij de "leider"= sterkere positie in de roedel. Denk bv aan apen die elkaar vlooien, is een soortgelijk principe.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  Onzin? Dan raad ik je aan  het gedrag van wolven beter te bekijken. Daaruit kan je vaak antwoorden halen.. 
binnen een roedel wolven willen alle wolven ook graag het dichste bij het hoofdkoppel zijn. 
 
Bij mensen komt et altijd een beetje over als "claimen" of soms zelf "beschermen". Mijn hondje gromde ook een keer toen een vriendin van mij ons benaderde terwijl we saampjes op de bank lagen te tukken.
 
Dichter bij de "leider"= sterkere positie in de roedel. Denk bv aan apen die elkaar vlooien, is een soortgelijk principe. "

 O je hebt het over wolven.

Sorry ik dacht dat we het hier over honden hebben.

Dacht dat iedereen nu ondertussen wel wist dat die mijnheer die dit vroeger allemaal verkondigd en uitgevonden heeft, allang toegegeven heeft dat hij volledig fout zat.

https://www.youtube.com/watch?v=tNtFgdwTsbU

 

honden page profiel --

honden foto van -

"  Dominantie theorie achterhaald: ja, een hond Is niet constant bezig hogerop te komen.
 
Dominantie achterhaald: nee, dat bestaat wel degelijk. Het heeft alleen onterecht een erg negatieve klank gekregen waardoor het nu ineens een vies woord is geworden.
 
Edit: spellingsfoutje veranderd. "

Ah sorry ik heb het opgeschreven zoals het voor mij logisch was. Ik bedoelde: geen dominantie, de dominantietheorie is achterhaald (in de zin van dat een hond de hele tijd bezig is de baas te worden) en je pup zal echt niet op je voeten gaan liggen om hogerop te komen. Ik bedoelde niet dat dominantie achterhaald was, in mijn hoofd was dat logisch.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Paddy deed dat als pup altijd bij mijn zoon zijn voeten, die waren het grootst! 

honden page profiel De relteckelbende.De relteckelbende.

honden foto van De relteckelbende.

haha lachen een hond die op je voeten ligt wil echt niet hogerop hoor .anders was hij wel in je nek gekropen of op je hoofd. hoop voor jou dat je pup geen tientonner word knelt hij je voeten af . hier een vrij onderdanig teckeltje van 10 jaar maar ligt wel graag op mijn voeten   Hein.

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

" Even voor de duidelijkheid. Ik zei niet dat ik het zelf zag als dominantie. Dus door mij wordt er niks bestempeld.
 
Naast het op mijn voeten liggen kijkt Flynn mij ook erg vaak, echt in mijn ogen. Hij maakt graag contact. Ben heel blij met hem!! "

 Haha ik denk ook niet dat de meeste het over jou specifiek hebben maar het woordje dominantie hoeft maar te vallen en alle alarmbellen gaan rinkelen hierzo.  

 

Vandaar dat mensen ineens deze discussie aan het voeren zijn.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Echt Khyra, ik haat dat woord (overgehouden van mijn tijd in hondenclubs tijdens die rangordeperiode)

De hele hond of pup wordt opeens slecht in de ogen van het baasje als ie "dominant" genoemd wordt door iemand.

honden page profiel PierkePierke

honden foto van Pierke

Wat is dominant??? Volgens onze eerste DA was Lenka heel dominant en we moesten opletten met haar. Pff onze huidige DA zet zich op gelijke hoogte om Lenka te knuffelen en Lenka mag haar gerust een lik geven. 

 

Lenka heeft een sterk karakter is een doorzetter, maar is ze daarom dominant??? Dan ben ik dat ook. Ze weet zeer goed waar de grenzen liggen en die respecteert ze.

 

En ja ze heeft vrijheden verworven, zoals, neen niet in de zetel. Tja waar ligt ze nu diep te snurken denk je, ja bij mij in de zetel. Is dit dominant. Neen dat is voor zichzelf zorgen. En dat is volgens mij iets dat elk dier maar ook de mens doet, zorgen dat je het zelf goed hebt. Maar is dat dominantie. Neen denk,ik.

honden page profiel bentebente

"  O je hebt het over wolven.
Sorry ik dacht dat we het hier over honden hebben.
Dacht dat iedereen nu ondertussen wel wist dat die mijnheer die dit vroeger allemaal verkondigd en uitgevonden heeft, allang toegegeven heeft dat hij volledig fout zat.
https://www.youtube.com/watch?v=tNtFgdwTsbU
  "

 Ach, volgens mij zijn wolven en honden nog steeds familie. Ze staan zelfs zo dicht tot elkaar dat ze vruchtbare nakomelingen kunnen krijgen. Dus qua gedrag lojkt dat toch echt wel op elkaar, dat valt niet te ontkennen.

 

Ik heb het idee dat je denkt dat ik het geheel eens ben met die theorie. Dat is niet zo. Verder geloof ik zeer zeker wel dat er een rangorde is, dat is bij haast alle diersoorten zo. (Apen, olifanten, wolven, leeuwen, moet ik verder gaan?)

 

Maarja ieder zijn geloof. Ik denk dat het handig is voor de TS om de dinen van alle kanten te bekijken.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Tuurlijk is er een natuurlijke rangorde (zelfs kippen hebben die)

 

Maar die rangordetheorie ging er voornamelijk om dat honden in rangorde omhoog konden klimmen door bepaalde gedragingen.

De wolf in gevangenschap werd als voorbeeld gebruikt voor hondengedrag.

En dat is voorbij gestreefd: men gaat er nu van uit dat elke hond met een bepaalde rangorde geboren wordt en heel zijn leven diezelfde rangorde tov andere honden blijft behouden.

Hij zal nooit een iets doen om in rangorde te stijgen, want dat kan niet.

Hij doet die handelingen alleen maar om bepaalde privileges te krijgen, waar hij voordeel aan heeft.

 

(En neen mijn honden zijn net zo min wolven als mijn kinderen gorilla's zijn.)

Een wild dier vergelijken met een gedomesticeerd huisdier???

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Zindelijkheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^