Bang voor tuigje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Sinds kort hebben wij naast onze oude lobbes een lief klein vriendinnetje in huis. Een chihuahua pup van nu bijna 10 weekjes, ze is sinds 8 weken bij ons.  Doet het super goed en is echt een boefje. Toen ze bij ons kwam deed ze al haar behoeftes al op een plasmatje die altijd op dezelfde plaats stond, dat had ze bij fokker al geleerd. Erg handig natuurlijk en ik dacht vorige week dan maar meteen te oefenen met de plasjes buiten te doen.  De eerste keer buiten ging goed, voor dat ienimienie nekje kon ik geen riempje vinden dus liep ik er naast in mijn afgesloten tuin. Ontzettend nieuwschierig natuurlijk maar geen poepje of plasje. Omdat wij geen gras in de tuin hebben maar wel tegen een natuurpark aan grenzen ben ik toch op zoek gegaan naar een tuigje zodat we langs (of op) het gras konden lopen. Na een lange zoektocht, en 20 winkels verder kwamen we bij een cavia tuigje uit, alleen deze paste, de rest was allemaal nog veel te groot, zelfs de kleinste in het assortiment. Omgedaan, en ze leek er geen problemen mee te hebben, rende vrolijk door. Na een klein wandelingetje kwamen we thuis en heeft ze nog 10 min gespeeld toen ik merkte dat ze moe was, normaal komt ze dan bij me liggen maar deze keer ging ze met haar staart omlaag in de bench liggen en ze wilde er ook niet meer uit. En sinds die dag doet ze erg raar als ze het tuigje om heeft, staart naar beneden en zelfs als ik haar speeltje pak wilt ze niet meer. Er is niets gebeurd de tijd dat ze het tuigje omhad dus ik vraag me af wat er dan is? Ben ik dan toch te vroeg begonnen? Het tuigje is overigens erg zacht en zit niet te strak of wat dan ook. Vind dit erg sneu, merk ook dat ze echt naar buiten wil om de 3a4 uur maar zodra ik het tuigje pak rent ze weg.

honden page profiel GigiGigi

honden foto van Gigi

Oh, ik stond niet ingelogd blijkbaar. Dit is mijn bericht dus. 

honden page profiel DreamteamDreamteam

honden foto van Dreamteam

Dit herken ik wel! Heb het ook gehad met onze kleinste kira

Ik denk dat je het gewoon moet volhouden met het tuigje en de wandelingen en het tuigje leuk maken!

Werkte bij kira ook!

Ze moest er gewoon aan wennen en misschien is dat bij jou pup het zelfde geval! 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Tuigje moet wel de kans krijgen om te wennen. 

 

Enige opbouw/ oefenen kan helpen. 

Aandoen. Ff kort spelen. Lekker naar buiten. Erna tuigje uit en belonen. Af te wisselen met wat lekkers, kort spel en "goed gedaan".

 

Zowel tuigje als halsbandje kost tijd om te wennen. 

 

Volgende forumvraag: Lopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^