In de wintertijd in de tuin voor ongeveer 5 uren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Over een paar weken wil ik een feest geven voor een grote groep mensen. Mijn twee meiden doe ik hier geen plezier mee. Ik wil ze daarom ook apart houden van de drukte die dag.

Helaas heb ik geen aparte kamer waar ze kunnen verblijven. Ik heb wel een aanbouw in de tuin grenzend aan de woonkamer. Het is een glazen overkapping met glazen wanden. Dus droog en tochtvrij. Het is betegeld, zoals ook de tuin betegeld is. Dat is in de winter gewoon koud. Er hangt wel een warmtelamp, die plaatselijk wel lekker warmte geeft. Toch blijft de ruimte in de winter koud en als mijn honden op de tegels gaan liggen, hebben ze het dan niet te koud?

Ze wonen en slapen in huis. Natuurlijk liggen er volop lekkere kussens in de aanbouw, maar soms gaan ze daar gewoon naast liggen.

Nu twijfel ik of ze het wel lekker hebben in de aanbouw. Een uurtje of 5 is best lang.

Ik zie in mijn wijk wel honden uren in de tuin liggen, ook als het nat is, maar die zijn er misschien aan gewend.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Als het je niet goed voelt zou je ook kunnen kijken of er iemand is die zou willen oppassen?

 

En wat voor meiden heb je.

Ik kan uit je stukje niet opmaken wat voor honden het betreft. Dikke vacht, dunne vacht. Groot of klein. 

 

Zijn t Berners hoef je je er niet zo'n zorg over te hebben. Die gaan sneller koel liggen juist voor de verkoeling. Maar zijn t kleinere honden met dunnere of enkele vacht. Die zullen het sneller koud krijgen. Aan de andere kant word er genoeg aan lekkere plekjes aangeboden begrijp ik uit je verhaal.

 

Als ik t goed begrijp gaan ze zelf ook wel vaker in de aanbouw liggen? Dan zijn t wellicht wel gewend lijkt me.

 

Misschien kun je t beeld iets beter vormen door wat over je honden bij te zetten en hoe vaak ze uit zichzelf de aanbouw opzoeken. Als t een ruimte is waar ze zelf graag naar toe trekken om te vertoeven.

 

Een andere optie is misschien van die goedkope kunstgras van de action op de vloer te leggen. 

 

honden page profiel --

honden foto van -

Ik zou denken als je er al lekkere kussens hebt liggen, maar ze gaan toch op de tegels liggen dat ze het dan niet te koud hebben. Ze hebben altijd de mogelijkheid om op de kussens te gaan liggen of bij de warmtelamp zoals je zegt. En af en toe even checken, misschien even gauw wat lekkertjes strooien zodat ze weer even in bewegin zijn?

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Dutch Auti,

Een oppas is geen optie, omdat de eventuele oppassers ook komen feesten.

Ze liggen zeker graag in de aanbouw, maar dan wel als het lekker weer is. In deze tijd van het jaar eigenlijk nooit.

Ik heb twee Appenzeller Sennenhonden. Deze kunnen natuurlijk wel buiten leven, maar is het niet zo, dat als ze altijd binnen wonen, dat hun vacht daar inmiddels anders door geworden is. Ik twijfel dus.

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Charlie, bedankt voor je reactie. Kussens volop! Het is gewoon een gevoel van mij, dat ik denk dat ze het misschien te koud hebben:(. Maar jij denkt dus dat het kan.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ze liggen graag in die ruimte, het is er vocht- en tochtvrij… geen probleem toch? Zo extreem koud zijn de winters hier niet en er hangt ook nog es een warmtelamp en kussens op de vloer… dus nee hoor, geen zorgen maken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ben ik het mee eens, heerlijk toch, een tocht vrije ruimte, en als jij zorgt voor goede vetbedden is dat in het geheel geen bezwaar...lekker feesten hoor en je geen zorgen maken, en je kan misschien ook eens af en toe toch gaan kijken, lekker bot geven aan ze.

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Alaska's Finest!, dank voor je reactie.

Ja, de wanden schuif ik helemaal dicht. Tocht zal er dan niet of nauwelijks zijn en een regenbui, daar hebben ze ook geen last van. Ik kan alle ligplaatsen die ik in de woonkamer heb, naar de aanbouw verplaatsen. Dan hebben ze nog een hondenbed, een -sofa en een lekker dik XL-kussen. Plus wat er al ligt in de aanbouw.

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Willemijn, ja tuurlijk! Het is inderdaad fijn, dat ik voortdurend zicht op ze heb. We gaan dan ook zeker regelmatig even naar ze toe.

Fijn om te horen dat jullie denken dat het kan!

Dank jullie wel voor jullie hulp!

Volgende forumvraag: Stress verminderende "medicatie"
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^