MRI Scan

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Donna (Gast)

Hallo iedereen, Ik heb een pekinees van 4 jaar die haast nooit ziek was, maar sinds ongeveer een week geleden voelde ze zich niet zo goed en had ook koorts. Verder kon ze zich ook niet goed bewegen doordat ze (zo lijkt het) problemen heeft met haar evenwicht en soms ook geen kracht heeft in haar pootjes. We zijn naar de dierenarts geweest en die heeft een bloedonderzoek gedaan waar niks uit gebleken is. Ze wil haar doorverwijzen naar een specialist. Ze zei dat ze daar waarschijnlijk een MRI Scan gaan doen om te kijken wat er aan de hand zou kunnen zijn. De dierenarts vertelde ons dat het ongeveer 800 euro gaat kosten. Ik vroeg mij af of het misschien ergens goedkoper kan, aangezien ik heb gelezen dat de prijzen nogal uiteenlopen. Alvast bedankt.   Groetjes,   Donna

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Misschien eens informeren bij dierenkliniek den heuvel

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Er wordt goedkoper gescreend op erfelijke aandoeningen. Dat is dus niet van toepassing op jullie hond waarbij de MRI gebruikt wordt bij ziekte. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Dierenkliniek Den Heuvel in Best geeft alleen een gereduceerd tarief voor MRI in verband met Chiari-achtige Malformatie en Syringomyelie.

 

De onderstaande  klinieken beschikken over een MRI apparaat. Je zou eens kunnen bellen voor prijsinfo; maar dan moet je wel weten waarvan een MRI gemaakt moet worden. Heeft je dierenarts een vermoeden wat er aan de hand kan zijn met jouw hondje?

 

Dierenkliniek "den Heuvel", Oirschotseweg 113a, 5684 NH Best, tel. 0499 374205

 

Dierenziekenhuis Drachten, De Bolder 74, 9206 AR Drachten, tel. 0512-513627

 

Veterinair MRI Centrum Nederland, Jan Valsterweg 58, 3315 LG Dordrecht, tel. 078-6300055

 

Medisch Centrum voor Dieren, Isolatorweg 45 1014 AS Amsterdam, tel. 020-7400600

 

De universiteitskliniek van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht heeft een tarief vanaf ca. 800 Euro, afhankelijk waarvan een MRI gemaakt moet worden.

Donna (Gast)

Loesje, mijn hond heeft een beetje problemen met haar evenwicht en ook een soort van dronken mans gang, dus ik denk dat het iets neurologisch is. Ja, de dierenarts had ook zo'n vermoeden, maar die durft het niet met 100% zekerheid te zeggen. Dankjewel voor de klinieken, ik ga kijken!

Judith (Gast)

Informeer eens bij de Lingehoeve. Er staat me bij dat het daar goedkoper is.
Beterschap met je hondje.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Donna,

Als de dierenarts/specialist een MRI wil laten maken i.v.m. verdenking van Chiari-achtige Malformatie en Syringomyelie, dan hebben alle genoemde klinieken hier een speciaal tarief voor nl. ca. 250 Euro. Drachten 345, tenzij je bij de laatste tot een vaste dag 1 x per kwartaal kunt/wilt wachten. Utrecht geen reductie.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Lingehoeve heeft alleen CT Scan, geen MRI.

 

Mocht er verdenking van Chiari-achtige Malformatie en Syringomyelie zijn, dan kunnen deze aandoeningen alleen door middel van een MRI vastgesteld worden.

Anoniem (Gast)

De dierenarts durfde geen aannames te maken. Ik denk dat als ik naar de specialist ga dat die dan meer kennis erover heeft en weet in welke richting het probleem is en wat voor scan en dergelijke er gemaakt moet worden hoop ik dan haha. Bedankt voor jullie berichtjes! Met mijn hond gaat het tot nu gelukkig redelijk goed, ze eet en drinkt gewoon alleen dus dat ze zo wankel is en dat is echt zielig om aan te zien...

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

" De dierenarts durfde geen aannames te maken. Ik denk dat als ik naar de specialist ga dat die dan meer kennis erover heeft en weet in welke richting het probleem is en wat voor scan en dergelijke er gemaakt moet worden hoop ik dan haha. Bedankt voor jullie berichtjes! Met mijn hond gaat het tot nu gelukkig redelijk goed, ze eet en drinkt gewoon alleen dus dat ze zo wankel is en dat is echt zielig om aan te zien... "

 



Wellicht kan je eerst doorgestuurd worden naar een specialist om te zien wat die zegt? Ipv direct de MRI? Want dat is natuurlijk een serieus bedrag..
Misschien vindt de specialist het bv helemaal niet nodig?

Volgende forumvraag: MRI Scan
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^