Gescheurde duimnagel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sabrina Sabrina

honden foto van Sabrina

Hoi,

Ik heb een vraagje, afgelopen vrijdag ben ik bij de dierenarts geweest omdat Dusty zijn duimnagel ingescheurd had. De dierenarts heeft de nagel kort geknipt. De dierenarts gaf aan dat ik er verder niks mee hoefde te doen en dat hij de nagel zelf schoon houd door te likken. Er is een beetje leven zichtbaar en er zit nog een scheurtje in. Dusty belast zijn poot nog niet helemaal, valt op met het lopen ed dat hij licht kreupel loopt. Is dit normaal dat de poot nog niet helemaal belast word? Ik heb het verder nagekeken en hij ziet er niet verdikt of ontstoken uit maar hij vind het niet fijn als ik eraan zit. Ik hen hier zelf geen ervaring mee dus hopelijk weten jullie meer.

Groetjes Sabrina en Dusty

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik weet het niet, misschien kun je even bellen naar je DA?

 

Hoe is het gebeurd? Kan het zijn dat hij zijn poot zelf ook nog bezeerd heeft?

honden page profiel Sabrina Sabrina

honden foto van Sabrina

Volgens de dierenarts was het een oude breuk, en tijdens het wandelen is het gebeurd, weet niet precies hoe. Ik heb de poot zelf helemaal nagekeken en de teentjes alles bewogen en gebogen en ziet er goed uit verder.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Dat de poot niet belast wordt, is een teken van pijn.

Honden laten pijn niet snel zien, dus is het serieuze pijn. Een hond kan zich niet aanstellen of kleinzerig zijn.

De nagel zal niet los zitten, anders had de DA de hele nagel verwijderd.

Als Dusty mank blijft lopen, dan zou ik met de dierenarts overleggen.

http://www.seppl.nl/files/seppl/pdf/nagelverzorging.pdf

 

honden page profiel Sabrina Sabrina

honden foto van Sabrina

Ik hou het sowiezo in de gaten. Het gekke is, hij doet het ook niet de hele tijd, zojuist was hij vrolijk aan het rondspringen en gek aan het doen zonder dat je iets aan hem zag, alleen op sommige momenten zie je dat hij zijn poot niet 100% belast. Zeg maar voor 80-90%. Hij loopt er wel gewoon op.
Daarom was ik ook benieuwd naar de ervaringen van anderen want Dusty zal wel niet de enige zijn met een gescheurde nagel.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

het losse deel moet eraf getrokken worden

 

als er nog een los deel aan zit, veroorzaakt dat pijn en ongemak

 

ik kan dat van hier niet zien, maar ik neem aan dat je da dat gedaan heeft

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ja groeit gewoon terug, moet je verder niks aan doen.

Dat ie niet op zijn pootje staat heeft misschien te maken met dat het nog wat gevoelig is (omdat het leven in de nagel nu niet beschermt wordt), maar alle honden waar ik dit bij moet doen, gebruiken toch dadelijk hun pootje terug normaal en hebben niks pijn meer eenmaal het stuk nagel weg is.

Of heeft ie echt iets aan zijn pootje....

honden page profiel Sabrina Sabrina

honden foto van Sabrina

De dierenarts heeft het eraf geknipt, en ga ervan uit dat ze dat goed gedaan heeft. Er zit niks meer los, maar er zit in de restant nagel nog wel een barst.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Is niet erg, groeit er uit.

maar misschien drukt er een kantje van dat scheurtje in het leven?

Maar dat kan ook niet veel pijn doen.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

als het eraf geknipt is kan het restant van de scheur inderdaad nog pijnklachten geven

honden page profiel Sabrina Sabrina

honden foto van Sabrina

Ben net met hem wezen wandelen en hij loopt normaal buiten, ook met rennen niks bijzonders te zien. Hou het gewoon in de gaten.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Obi had laatst ook een gescheurde nagel, ook bij zijn duim. Ik heb er helemaal niets mee gedaan behalve inderdaad dat vlijmscherpe stukje even bot geknipt. Anderhalve maand erna (of langer) lag er ineens een complete nagel op de vloer van Obi. Ik dacht heh wat is dat nou...

Was de nieuwe nagel er netjes onder gegroeid en deze er uiteindelijk afgevallen... best een maf gezicht. 

Wat ik bij mezelf wel eens doe als mijn nagel aan het inscheuren is en ik niet wil dat ie verder inscheurt (doet echt pijn..) is er een druppel contactlijm op... plak ik het gewoon vast. Als het ver genoeg gegroeid is knip ik alles weer bij.

honden page profiel CareandoCareando

honden foto van Careando

Sabrina, het kan ook zijn dat de pezen van de 'duim' wat verrekt zijn  toen de nagel scheurde doordat Dusty ergens achter bleef hangen. Die lopen om het bot heen en zitten vrij dicht tegen het gewricht erboven aan, dus dat kan even gevoelig blijven. In het plaatje: dewclaw = 'duim' en tendons = pezen.

 

 

Bij een peesverrekking of ontsteking, geeft trekzalf verlichting; erop smeren en inzwachtelen.

 

En die tip van Obi is ook prima, eerst wel goed schoonmaken voor je secondenlijm erop doet. Secondenlijm werkt ook goed als je een nagel van de hond eens te ver afknipt en het gaat bloeden. Goed reinigen, wachten totdat het bloeden is gestopt en dan een druppeltje secondenlijm erop. Dan voorkom je dat het weer gaat bloeden zodra je buiten een wandeling maakt en kan het rustig genezen. Secondenlijm wordt overigens ook gebruikt in ziekenhuizen om wonden te hechten, het kan dus geen kwaad.

Volgende forumvraag: MRI Scan
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^