Vanaf welke leeftijd pup in contact brengen met andere honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Die van mij was bijna 10 weken voor zijn eerste puppyles, ik zette hem gelijk op de grond en hij ging snuffelen aan andere pups en andere pups en honden als het voor de eigenaar oké was. Nu was daar iemand met een pup van 9weken, met de pup contant op de arm, ze liet hem nergens snuffelen, toen mijn hond aan haar arm snuffelde voor de pup zei ze dat hij mocht snuffelen maar nog niet aan zijn gezicht. Alle honden worden elk jaar gecontroleerd met DA boekje bij inschrijving voor de school. Ik dacht dat men vooral moest opletten met plaatsen met veel uitwerpselen? Ze hebben wel nog een hond thuis, maar ik vind socialisatie met andere honden ook heel belangrijk. Ik snap dat ze de pup wilde beschermen of niet teveel ineens te laten doen. Maar wat is nou het 'beste'?

honden page profiel Marinda - Jarvis & ParkerMarinda - Jarvis & Parker

honden foto van Marinda - Jarvis & Parker

Ik heb Jarvis met 8 weken gewoon meteen meegenomen naar het bos toe :)

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Van zodra ik de pup heb. Vreemde honden overigens niet, maar gekende honden, ja hoor.

Als ik zelf een nest heb, gaan ze vanaf een week of 5 mee naar de hs. Puppyren op het veld en ze gaan hun goddelijke gang maar.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Plaatsen met veel uitwerpselen hebben wij ook even vermeden met onze pup omdat we bang waren voor giardia en andere parasieten, wat hier even leek te heersen.

Maar het lijkt me dat een pup van 10 weken prima in contact kan komen met andere honden, zolang ze natuurlijk voorzichtig met hem omgaan. Stom ook, waarom neemt ze hem dan mee naar de hondenschool.. dan kun je er toch vanuit gaan dat hij naar andere honden wil en andersom.

honden page profiel --

honden foto van -

Ik heb hem de eerste weken alleen in contact laten komen met honden die ik goed ken. Maar dat was vooral omdat ik wel zeker wou zijn dat die honden goed met pups waren omdat mijn eerste hond met veel vreemde honden kennis heeft gemaakt, die achteraf niet zo vriendelijk, respectloos en/of lomp waren en toen durfde ik nog niet in te grijpen dus nu heb ik een hond die vaak onzeker is als we vreemde honden tegen komen. Mijn pup heeft zo wel genoeg contact gehad met andere honden en ook verschillende rassen, hij is nu nog steeds super zelfverzekerd en sociaal. Af en toe wat lomp nu, maar goed hij is 9 maanden en is de grenzen wat aan het verkennen. Hij heeft overigens ook gespeeld met de 2 pups die in ons puppyklasje zaten. Maar aan de riem nooit contact gehad. Bovendien vind ik naar elke hond toe niet nodig want dat wil ik als ze volwassen zijn ook niet, dat ze overal maar op af gaan. 

 

Misschien vond haar pup het wel spannend of was hij erg moe. Of misschien wilde ze het inderdaad alleen met honden die zij kende of als ze los waren. Geen probleem :)

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Tuurlijk, dadelijk met andere pups laten kennismaken.

Grotere honden toch voorzichtig bij zijn. Ik ga dan bij de pup op de grond zitten of we gaan samen op een bank zitten. Ik laat ze niet alleen tussen volwassen honden, zodat ze mijn steun hebben en niet in paniek raken.

 

Je hebt nu eenmaal mensen die denken dat honden niet met elkaar om kunnen en altijd elkaar dood bijten, erg voor hun hondje want dat gaat veel leuke dingen moeten missen.

honden page profiel Jesse en RaffaJesse en Raffa

honden foto van Jesse en Raffa

Ik heb onze aussie in het begin alleen met bekende honden gelaten, zodat ik zeker weet dat die geen ziektes hebben, en toen ze 12 weken was en alle spuitjes heeft gehad tegen ziektes naar veldjes met 'onbekende' honden laten spelen.

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Wij hebben onze 2 pups zodra ze thuis waren meteen bij andere honden gelaten. Met Satu zijn we zelf op haar 8ste week al met de puppy les gestart.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik heb 3 pups gehad, en allemaal vanaf het begin dat ze bij mij thuis waren met andere honden laten snuffelen en spelen ( 2 kwamen er met 8 weken, de laatste was 9,5 week toen ik haar ging halen ), ben ook met alle 3 na 1 week begonnen met puppy training.

 

Ze zijn bij mij nooit ziek geweest, ook de honden die mijn ouders hebben gehad van pup af aan mochten gelijk snuffelen en spelen met andere honden.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Ik heb onze aussie in het begin alleen met bekende honden gelaten, zodat ik zeker weet dat die geen ziektes hebben, en toen ze 12 weken was en alle spuitjes heeft gehad tegen ziektes naar veldjes met 'onbekende' honden laten spelen. "

 Zo heb ik het ook gedaan.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Hier meteen al met buurthonden in aanraking laten komen en allerhande socialisaties laten meemaken. Pupschool doen we hier niet, dat vind ik op zo'n jonge leeftijd veel te belastend. Een pup met goede weerstand wordt niet zomaar ziek. Wat ik wel mijd, zijn hondentoiletten en druk bezochte poepveldjes.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Wij hebben de hond eerst paar weekjes laten wennen en vooral rondom het huis gebleven.
Paar weken na de laatste prik pas naar hondenveldje en uitlaatstrook. Honden die ik kende heb ik wel beetje laten snuffelen.

Volgende forumvraag: Pup vaak te moe om iets te doen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^