Verschil in gedrag per tuigje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Jazz en tuigjes. Ik heb er 2 van hunter. Weet even de namen niet. 1 van dit forum over genomen. Fijne dingen. Nu die k9 tuigen.  Daar heb ik er 2 van. Nr 2 bij Ali express.Prima tuig zit goed.  Vanmorgen voor het eerst om.

 

Dat ene k9 tuig daar loopt mijn man mee rond 23 uur. Komt weinig tegen.Ik had een ander k9 tuig dat is weg gegooid. IDC heet dat toch die zijn fijn en die hebben we nu.

 

Wat me nou opvalt,met die k9 tuigen maakt Jazz meer herrie lees blaffen druk doen dan met die van Hurta.

 

Is  het een moment opname? Wie veel tuigjes heeft,merken jullie verschil aan het gedrag welk soort tuig jouw hond aan heeft?

 

Vraag ik me zomaar af?

honden page profiel ---- 3 doggies

honden foto van --

Wat voor tuigen zijn het?

 

Ik heb er ook een van k9 en een van Hurtta. Maar het hurta tuig is een y-tuig. Ik merk dat Pumba met de k9 iets meer trek, maar bij het hurta tuig zit ook een ring op de borst als anti-trektuig dat zal hij wel weten. Hij is ook iets vrijer met de hurta. Maar het verschil is echt minimaal hier. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Beer had (hij heeft hem kapot gebeten ;-) ) een tuig van McLeather. Toen ik die om deed naar de training, was het trekken gewoon over. Echt een wonder. Misschien ook maar een momentopname, hoor. Maar het was wel heel opvallend. Hij heeft er nu een van Nobby, die vindt hij irritant en daar trekt hij meer mee.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik merk wel verschil, in twee van de tuigjes is Aiko totaal niet actief ook niet als ze los loopt. Bij haar nieuwe Ruffweartuig beweegt ze alsof ze niks om heeft, lekker rennen en gek doen. Maar bij haar zit het hem dus echt in dat die eerste twee tuigjes niet lekker zitten blijkbaar, dus die krijgt ze nooit meer om. 

 

Misschien dat het verschil verklaart kan worden doordat de tuigjes ergens anders druk geven? Denk maar aan het inzwachtelen van een hond, dat kan juist rust geven door de druk op bepaalde punten. Misschien dat een tuigje op die manier juist ook weer ander gedrag kan activeren.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

 

Nouja.foto.ondesteboven. wat idioot.

 

Rood loopt mijn man mee de andere k9 is net nieuw.

De grote zwarte van Hurta heeft Jazz vaak om. De andere zwarte ontsnapt hij dus niet altijd om wel vaak.

 Zet er nog even wat bij. Een groen k9 had ik ook dat was op de rug groter zat niet fijn. Toen deed hij vervelend vandaar de vraag dus.En nu dacht ik dat weer.

 

 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Bij Puk merk ik geen verschil per tuigje. Ook niet met haar halsband om. Ze beweegt gewoon zoals ze altijd doet. Geen ander vreemd gedrag. 

 

Ze heeft een periode gehad dat er 24/7 kroketten in haar oren zaten. Ze liep niet netjes mee aan de riem en trok er steeds aan. 

Toen heb ik haar een tuigje én halsband om gedaan. De leren riem aan het tuigje en de halsband vast gemaakt en toen liep ze heel netjes mee met me. 

Geen idee waaraan dat lag. De riem stond nooit gespannen dus ze had ook niet 2 keer zoveel druk op haar lichaam(om de borst en in de nek). 

Alsof ze toch voelde écht goed vast te zitten ofzo.. geen idee maar het werkte wel. 

 

Dat hurtta tuig heb ik in het roze voor Puk. Puk vertoont er geen ander gedrag mee maar ik wel! Vind het zeer vervelend dat dat tuig zoveel uitrekt... maar helaas nog geen goede vervanger gevonden... 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Dat grote hurtta tuig had Aiko ook, zij liep daar dus niet lekker in. En bovendien vond ik het zelf ook een onding omdat het zo uitrekte inderdaad, bah.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

Ik zou inderdaad ook zo'n hurtta tuigje kopen... maar als ik nu lees dat ie uitrekt doe ik t maar niet :P 

 

Hier loopt Indy wel in een K9 tuig, en heeft een Y tuig gehad. opzich geen verschil in gedrag te merken. 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Dat grote zwarte tuig heb ik met stiksteken vast gezet ja omdat het uitrekt. Wel jammer ja. Maar toch zit dat het fijnst heb ik het idee.Daarom gebruik ik het nog.

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

hier een K9 en eigenlijk heel tevreden over.

in het begin voelde hij zich niet zo op zijn gemak,

liep voorheen altijd met een halsband om,

maar inmiddels merk ik geen verschil van halsband of tuigje,

ik heb 2 tuigjes, allebei K9, dus kan niet voelen hoe het is met een ander tuigje

Volgende forumvraag: Poep eten!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^