Flexiriem

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Ik gebruik in het park een flexi lijn van 8m. Wat was ik geschrokken daarnet! Raiko was wat gek aan het doen en liep wat rondjes rond me, ik zag mensen aankomen en wou de flexi op stilzetten en hem bij me nemen, maar die werkte niet ?!? Nu wel terug... Kwou voorkomen hij op die mensen af ging (springerig en speelvogel als hij is) en k nam het touw vast (dom, i know!) het brandde zo hard, een heel stuk huid weg van me... Wat een onding. Nog mensen met negatieve ervaringen met de flexi? Op internet lees k dat het al veel mensen verwond heeft :o

Anoniem (Gast)

Persoonlijk vind ik de flexilijn wel handig... maar dan alleen met een band!!!

en geen koord! Een koord is inderdaad levensgevaarlijk, ivm brandwonden ja.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

Ik zou de flexi inderdaad afraden.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Ik vind de flexi een prachtig ding, mits verantwoord gebruikt  

 

Inderdaad het touw vast pakken dat doet flink pijn! Ook als het langs iemand zijn benen gaat per ongeluk, dat kan echt een diepe snee veroorzaken. Ik heb hem zelf alleen gebruikt bij stukken waar geen andere honden/mensen waren, en als ik die wel tegenkwam dan meteen kort zetten zodra ik de mensen aanzag komen. 

 

Maar goed, dat lukt natuurlijk niet als je flexi ineens niet meer werkt! Maar dat gebeurd blijkbaar best vaak vooral bij de goedkopere merken van flexi's. Als je flexi nu al eens vast heeft gezeten zou ik denk ik als je zo'n lijn wilt blijven gebruiken even een nieuwe halen, van een goed merk, zodat dit niet meer gebeurd 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik gebruik al een dikke 10 jaar een flex van 5 meter, wel met band. Bevalt mij prima, ik heb nog nooit gehad dat hij dienst weigerde, maar dat kan natuurlijk altijd nog een keer gebeuren. 

Ik heb mijn teefje nog nooit op die manier hoeven binnenhengelen, als de lijn op 5 meter staat en ik roep haar terug, komt ze.

Voor mij reu gebruik ik een korte dubbele leren lijn, die luistert dus niet

en in dit soort toestanden heb ik geen zin, ook een band haalt je handen open.

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ik gebruik nu al 14 jaar een flexi en heb er ook nog nooit problemen mee gehad (ik heb er een met band en een met koord). Ik gebruik hem idd ook nooit om te hengelen. Mijn hond moet uit zichzelf luisteren en komen en dan klik ik de flexi vast. Ik laat mijn hond alleen de volledige lengte van de flexi gebruiken op plaatsen waar geen auto's zijn en als er andere mensen of honden komen, roep ik haar bij me. 

 

Het is inderdaad wel heel vervelend dat jouw flexi opeens niet meer werkte en dat je daardoor het touw vastnam dat brandde. Ik vind het ook wel belangrijk dat een flexi altijd werkt als je hem wilt vastzetten om gevaarlijke situaties te voorkomen. 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Ik vind de flexi een prachtig ding, mits verantwoord gebruikt  
 
Inderdaad het touw vast pakken dat doet flink pijn! Ook als het langs iemand zijn benen gaat per ongeluk, dat kan echt een diepe snee veroorzaken. Ik heb hem zelf alleen gebruikt bij stukken waar geen andere honden/mensen waren, en als ik die wel tegenkwam dan meteen kort zetten zodra ik de mensen aanzag komen. 
 
Maar goed, dat lukt natuurlijk niet als je flexi ineens niet meer werkt! Maar dat gebeurd blijkbaar best vaak vooral bij de goedkopere merken van flexi's. Als je flexi nu al eens vast heeft gezeten zou ik denk ik als je zo'n lijn wilt blijven gebruiken even een nieuwe halen, van een goed merk, zodat dit niet meer gebeurd  "

 Tis idd mijn eigen fout :p stom van me hem aan dat koord te nemen maarja je wil gewoon je hond beletten weg te lopen. De flexi is idd een leuk middel de hond wat ruimte te geven, maar tis geen goedkope.. Van t merk flexi zelf..

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Hier ook al jaar en dag een flexi zelfs voor de pup. Nog nooit problemen mee gegehad. 

 

Zelfs met 2 honden 2 flexi riemen werkt prima. 

honden page profiel toto

honden foto van to

" Hier ook al jaar en dag een flexi zelfs voor de pup. Nog nooit problemen mee gegehad. 
 
Zelfs met 2 honden 2 flexi riemen werkt prima.  "

 Ja hoor hier ook 2 honden met een flexi-lijn, wel beide een band.

de ene 8 m en de andere 5m lang. Als ze van kant wisselen draai ik de banden weer goed om elkaar heen. Ik vind het zalig, net als de honden.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

"  Tis idd mijn eigen fout :p stom van me hem aan dat koord te nemen maarja je wil gewoon je hond beletten weg te lopen. De flexi is idd een leuk middel de hond wat ruimte te geven, maar tis geen goedkope.. Van t merk flexi zelf.. "

 

Oh dat is wel raar! Meestal zijn de flexi's van dat merk gewoon betrouwbaar inderdaad

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Hier ook een flexi van 5 meter met band. Mijn vader vond het ook een keer een geweldig ding om hem aan dat koord vast te grijpen.. geen verstandige beslissing, diepe snijwond aan over gehouden.

 

Geweldig ding.. voor honden die luisteren. Ik doe er alleen honden aan die de commando's hier en wachten goed kennen. Ik doe niet aan binnen hengelen

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik ben tegen flexi's, omdat ik te veel ongelukken hiermee heb zien gebeuren, veroorzaakt door mensen en zelfs kinderen, die niet handig met zo'n flexi konden omgaan; fietser die de lijn niet zag in combinatie met onhandige eigenaar hond; fietser ging over de kop, tot ziekenhuis opnames en posttraumatische dystrofie aan toe, omdat een eigenaar met haar benen in de lijn verstrikt raakte.

 

Sowieso is het zeer aan te raden, als je dan toch een flexi wilt gebruiken, om een met band (dus geen koord) aan te schaffen.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Ook hier een tevreden flex gebruiker, maar wel met band/lint.

Geen touw, ooit eens bij vorige hondje zoon zowat onthoofd.....die flex met touw gelijk in kliko gemikt.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Oeps dubbel

Volgende forumvraag: hond los laten lopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^