Veearts of dierenarts.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Half september hebben we onze spaniël Prisca in laten slapen. De afspraak was de veearts zou dat doen hier thuis. Ik dacht nog ok..wat is dat nou weer.

 

Vandaag kom ik een vrouw tegen met 2 labradors we kletsen vaker met elkaar.Als  ze 1 hond heeft wil ze een 2e erbij dat al jaren. Ze vult ze steeds aan ook steeds een hond die om redenen weg moeten bij de ander.

 

Haar vorige labrador werd ingeslapen voor mijn spaniël. Ze zei de veearts zou komen ook thuis. Ze dacht ook hoezo dat, net als ik. Dus deze vrouw is met haar 2 labradors waarvan er 1 moest inslapen naar onze dieren kliniek gegaan.

 

Bij mij kwam gelukkig de d.a. die ik een dag ervoor gesproken heb met Prisca

 

.Zou er verschil zijn in een dierenarts of veearts?Of is dat gevoelsmatig dat je denkt waarom moet een veearts dat doen.?

honden page profiel Sanne & Denise, Fanny, VitaSanne & Denise, Fanny, Vita 3 doggies

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

Ik dacht eigenlijk dat een veearts meer voor het vee was van de boeren eerlijk gezegd. Koeien, paarden, geiten etc. 

 

Maar het is wel zo dat de veearts meer op pad is dan een dierenarts, misschien dat het daar aan ligt, dat de veearts meer aan huis komt? Of is dat nou een hele gekke redenering...?

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

En veearts is meer gespecialiseerd in vee,maar deze hebben ook gewoon huisdieren in hun opleiding gehad. Dus de standaard dingen bij honden en katten zullen veeartsen nog wel kunnen doen hoor. Maar heb je een praktijk waar dierenartsen en veeartsen in dienst zijn dan zal je op een spreekuur op de praktijk een dierenarts krijgen en is de veearts idd veel bij boeren op visite. Op zich is het dan best logisch dat de veearts dit soort bezoeken ook mee zou kunnen nemen ipv iemand van de praktijk weg sturen voor een bezoek aan huis. 

Ik vind het netjes dat ze het erbij zeggen en voor de hond zal het niets uitmaken, ze zullen op dezelfde manier een hond in laten slapen. 

 

Tenminste dit is denk ik hoe zo'n praktijk dit aan pakt en dat dit de reden hierachter is.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik denk dat het inderdaad te maken heeft met dat een vee-arts al vaak op pad is en die dierenarts beter op de praktijk kan blijven

Over het algemeen is een vee-arts voor "grote" dieren

 

Maar gevoelsmatig is het een beetje apart

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Is toch maar een naam... sowieso wil ik inslapen trouwens thuis doen, doet mijn dierenarts gewoon. (Die trouwens ook mijn paarden doet, maar ik ga ook met mijn paarden naar daar)

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Ok. Dus het is gewoon het gevoel veearts en maakt dan niet uit wie er bij jou huisdier komt. Wie weet ooit voor Jazz. Die is pas 2 hij blijft hoop ik nog lang bij ons.

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

Ik heb vroeger bij een veearts stage gelopen. Die doet ook huisdieren maar is officieel opgeleid voor vee. Inslapen heeft vooral te maken idd dat een veearts vrijwel de hele dag op pad is. En deze handeling maakt in principe niet uit. Wel zou ik persoonlijk nooit echt met mijn hond voor kwaaltjes bij een veearts komen omdat deze niet de huisdier richting zijn opgegaan en daarom minder kennis hebben daarover. 

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

Volgens mij als je de studie dierenarts doet is het 6 jaar als je alles in 1x haalt en de eerste 2 jaar of 4 jaar is algemeen en de laatste 2 of 4 jaar is de richting vee of huisdier weet niet welk van de 2 het nou precies was.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Mijn veearts heeft evenveel kennis van kleine huisdieren.
Haar interesse is paarden, dus moest ze grote huisdieren kiezen.
Maar ze behandelt enkel maar paarden, de rest van de grote dieren is gewoon fysiek ook wel een pak moeilijker als vrouw.
Ze doet dus paarden en kleine huisdieren en ik vertrouw haar al het leven van mijn dieren toe. Ik zou absoluut niet durven beweren dat ze minder verstand heeft van kleine huisdieren, integendeel, er mogen er vele Haar aanpak nakijken...

Ik vind het trouwens raar dat het hier raar gevonden wordt dat een hond thuis ingeslapen wordt. Voor mij is dat gewoon normaal, dat mijn honden hier gaan ingeslapen worden, op hun vertrouwde plaats en zo zijn de meeste van mijn hondenvriendenkring trouwens...

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Maart van de 3 honden hebben wel er 1 thuis in laten slapen de andere 2 bij de d.a. in een kil rotkamertje. Thuis is het duurder maar nu wilde ik het zo.

En nu kan ik zeggen dat het 100 keer beter voelt. Je eigen huis voor je hond en mij. Daarbij onze spaniël was zo vaak bij de dokters geweest het laatste jaar dat ze van de benen aftrilde zo sneu.Ik wilde haar rust gunnen en geven.

 

In mijn vriendenkring doet men het wel thuis. Mijn zus heeft mijn ervaring gehoord en besluit dit ook te doen als het zover is met hun hond.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Als je voor dierenarts studeerd moet je de laatste jaren kiezen of je je wil specialiseren in kleine huisdieren of grote huisdieren (vee). Maar volgens de wet mag je wel beide behandelen. Veearts is gespecialiseerd in vee. 

Volgende forumvraag: Los lopende honden.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^