Springen en lekker (te) enthousiast doen ...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Storm.de.boxer Storm.de.boxer

honden foto van Storm.de.boxer

Hoi Allemaal, ik ben nieuw op dit forum. Wel eens als gast een vraag gesteld maar nu ook een account aangemaakt. Toch wel erg handig al die kennis hier, en zelf een opgroeiende pup hebben!!

Ik heb zoals jullie zien een boxer pup van 5 maanden. Een heerlijke hond, nu al. Wel is het een echte boxer, lekker enthousiast dus.. !!

Achter ons huis heb je een losloopgebied met o.a. een groot veld waar veel honden spelen. Inmiddels ken ik de honden en baasjes die daar lopen goed, en laat ik hem ongeveer 1x per dag los om te spelen met de 'leuke/sociale' honden. Alleen als die los is, wil die de baasjes van die honden zo mega enthousiast begroeten tussen het spelen door, dat hij tegen ze opspringt. Ik roep meteen laag en probeer hem te laten zitten, maar niet altijd met succes. Gelukkig vinden de mensen het hier ook niet heel erg, maar hoe leer ik dit af? Hij is op zo een moment gewoon te (over)enthousiast. Überhaupt vraag ik me af hoe ik kan leren dat enthousiasme wat meer te sturen/af te remmen ... probeer hem al af te leiden door kleine oefeningen te doen met snoepjes. Dit lukt op een vreemde locatie prima, maar achter ons huis in het losloopgebied niet echt... te veel afleiding. Ook luisteren om te komen met spelen, gaat op een vreemde locatie prima, maar bij ons huis is er echt geen contact mee te krijgen dan... is ook de leeftijd denk ik nog erg.... nu roep ik de andere hond waar die mee speelt bij me/of het baasje ervan dan, en dan pak ik mijn eigen hond weer om aan de lijn te doen, dan lopen we even verder, en zodra we uit het gezichtsveld van die andere hond zijn mag die weer los.

Moeten we dit gebied nu gaan vermijden, zorgt het voor teveel prikkels...? ik vind spelen met andere honden op deze leeftijd (uiteraard niet te lang), toch ook wel goed voor z'n sociale ontwikkeling ... Of moet ik hem hier niet meer los laten lopen?

Wil namelijk later niet zo een super overenthousiaste boxer hebben die overal heen wel en alles te leuk vindt, die ik dan trouwens met z'n 30-35 kg ook amper nog kan houden ... .

Ben benieuwd naar jullie reacties, alvast dank!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Blijven oefenen op het losloopveld. Ga er ook eens heen om alleen te oefenen en niet om te spelen, zoek een moment op de dag uit dat er niemand langsloopt en jullie niet afgeleid kunnen worden. Ook de baasjes van de andere honden vragen om de hond te negeren, of de opdracht laag en zit te geven als het negeren niet helpt.

Verder, goed kijken naar je hond en proberen op tijd het commando 'hier' te geven, zodat je het voor bent dat hij naar andere mensen gaat.

Volgende forumvraag: Praktische tips gevraagd pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^