Wanneer laat je een kind met de hond lopen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HappyHappy

honden foto van Happy

Hangt inderdaad wel van de kinderen af en ook de hond natuurlijk. Mijn vorige hond was heel moeilijk op straat. Die zou ik nog niet aan een 16 jarige hebben mee gegeven. Mijn bonus dochter is bijna 10 (ze heeft het sowieso niet zo op honden, is er niet mee opgegroeid) en zou ik nu niet met een hond laten lopen ookal is zij voor haar leeftijd heel verantwoordelijk. Maar ik vind het gewoon te jong. Ze kunnen hoe dan ook niet ingrijpen als het fout gaat met een andere hond.

Ik zag hier vaak 2 kinderen met een jonge labrador lopen. De kinderen (meisje en jongen van rond de 10 - 12 jaar) werden echt over straat gesleurd. Letterlijk. Mijn hond die ik toen had was echt heel onvriendelijk naar andere honden en dan zeg ik het nog lief O-) Maar aangezien zij die hond niet kunnen houden is het een paar keer bijna mis gegaan. Althans hij had nog nooit een andere hond gebeten maar dat komt omdat ik zo goed op let. Maar door zulke (in dit geval) onverantwoordelijke ouders, kunnen er grote problemen ontstaan. Uiteindelijk deed ik mijn hond ook een muilkorf om voor het geval dat andere mensen niet verantwoord met hun hond om gaan. Mijn hond zou namelijk nooit de kans krijgen een andere hond te bijten als er geen honden los lopen in de woonwijk of als een hond niet uitgelaten word door kinderen.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

" Ik zal mijn hond zoiezo nooit aan een kind meegeven. Volwassenen heb ik ook moeite mee. Gewoonweg omdat ik mijn hond ken. Ze valt niet uit of dergelijke. 
Maar ze luistert ook voor geen milimeter naar andere mensen. Mensen hebben geluk als mijn hond omkijkt als je roept. Daarbij heeft ze een jachtinstinct (zeker naar katten) en als ze trekt, waar z voor gemaakt is, gaat een kind dat niet 1,2,3 houden... 
 
Mijn vader heeft het een keer gedaan, mijn hond aan kinderen meegeven en zelf meelopen. Was ik absoluut niet blij mee!! Bleek dat ze dus met haar gingen rennen, en May dus trekken. Stoppen was dus moeilijk en daarbij had ze een halsband om. Dus erg slecht voor der nek...
 
Ben ik het wel eens met dat het ligt aan het kind. Maar ook met wat voor honden er in je buurt wonen. Het is erg lullig om te zeggen, maar het is wel zo. Het kind dat je hond dan uitlaat gaat waarschijnlijk niet veel kunnen doen tegen een evt. andere hond. Als er alleen maar vriendelijke honden in de buurt wonen zou de kans al.groter zijn dat ik mijn hond meegeef dan dat er allerlei minder vriendelijke honden rondlopen.
 
Wil met de laatste tekst niemand beledigen! Hoop alleen dat jullie mijn punt snappen. "

 herkenbaar.. 

Ik vertrouw balou ook alleen aan mensen die dichtbij me staan en dan ook alleen aan de lijn. Zelfs m'n vriend mag hem niet los klikken als ik er niet bij ben. 

 

Voordeel van het niet luisteren is wel dat balou van vreemde geen koekjes opeet 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Je hebt kinderen en kinderen natuurlijk en ook ouders die het goed opvoeden van hun kinderen en ook hun honden niet echt boeiend vinden. 

Ik denk dat meeste hier die heel serieus omgaan met hun hond en opvoeding, en daar dus ook hun kinderen bij betrekken, heel goed kunnen inschatten of hun kinderen wel of niet met hun hond kunnen lopen. 

 

Zo ben ik al van jongs af aan heel erg zorgvuldig met het houden van dieren om gegaan en was daar ook echt heel serieus in en kreeg op mijn elfde mijn pony. Een hele verantwoordelijkheid wel. En zo had ik op mijn elfde de zorg over een gans (uit de lucht gevallen met een gebroken vogel) een aantal kippen en aantal konijnen in een wei, paar parkieten en dwerghamsters. En dan dus mijn pony, maar ook met de pony van mijn zusje deed ik veel.

 

Maar er zijn ook genoeg kinderen die helemaal niet deze verantwoordelijkheid voelen en dus ook heel laks kunnen zijn met het uitlaten. 

En het ligt natuurlijk ook wat je woont, heel druk gebied met heel veel honden of in een heel rustig dorpje waar iedereen elkaar kent. 

 

 

 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Volgens mij is dit ook echt per kind anders. Ik was 12 toen ik alleen onze intacte Hovawart reu uitliet. Hij luisterde perfect en liep altijd los. Niet altijd sociaal naar andere reuen maar je kon hem makkelijk terug roepen en even aanlijnen. Al vanaf een jaar of 3 wilde ik altijd helpen bij het verzorgen van de honden. 

 

Ik laat Kaylo wel is mee gaan met wat kinderen uit de buurt van een jaar of 12/13. Ze laten hem dan gewoon aan zijn flex uit en ik weet dat ze er beide heel erg van genieten. 

 

Natuurlijk zijn er ook kinderen die het helemaal niet boeiend of leuk vinden en die zou ik dan niet zo snel met een hond op pad sturen.. Die missen dan toch al snel dat verantwoordelijkheidsgevoel.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^