Kan je een hond alleen s'avonds voeren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Natuurlijk kan dat. Onze hond krijgt al jaren alleen savonds te eten. 

honden page profiel MJMJ 3 doggies

honden foto van MJ

Even zeer simpel gezegd: bewegen -> eten -> slapen. Als je hond niet voldoende energie heeft verbruikt in de ochtend voor je haar eten geeft, zal ze ook geen honger hebben. In de avond heeft ze al een lange dag erop gehad en voldoende energie verbruikt waardoor ze dan wel eet.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Toen Pepper hier net was had ik ook al gemerkt dat hij 's ochtends nog slechter at dan 's avonds. hem overgezet op 1 keer per dag in de avond en dit ging beter. Hij eet wel vlees.

 

Inmiddels eet hij nu net 4 weken enorm goed.. Hij is nu 5 jaar dus het heeft een tijdje geduurd  (er is overigens niks veranderd)

 

Edit: Ik vind haar er overigens goed uitzien kwa gewicht. Ik zou me er echt niet druk om maken dat ze wat minder eet, alleen als ze sterk gaat afvallen maar volgens mij gebeurd dat niet?  Pepper heeft 4 jaar lang slecht gegeten, Ik heb enorm veel geprobeerd met brokken en vlees en heb het op een gegeven moment gewoon opgegeven, zolang hij maar goed in zijn vel zat. Ik heb hem ook wat minder gegeven zodat hij wel alles op at, als hij aangaf dat hij honger had kreeg hij wat brokken in zijn bak en dit werkte eigenlijk heel goed. En sinds 4 weken eet hij met smaak zijn bak op en likt hem zelfs af  

 

Hij bleef mooi op gewicht dus blijkbaar wist hij zelf beter wat hij nodig had op een dagm

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Nou, vandaag de eerste dag van het 'experiment'  ;)  

 

Charlie heeft deze avond na de behendigheid training 300 gram brokken gekregen van mij, waarvan ze ongeveer 50 gram liet liggen. Dit was duidelijk teveel in 1x, dus morgen geef ik 200 a 250 gram in de avond na de lange avond ronde. 

 

Morgenochtend geef ik haar voor ik naar school ga wat slaboontjes en daarbij een lepeltje blikvlees, aangezien ik morgen ook met de step wil gaan trainen en dan moet ze natuurlijk wel ietsbinnen hebben waar ze energie uit kan halen! 

 

Ik zal morgen laten weten hoe het verder verloopt :D 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

" Nou, vandaag de eerste dag van het 'experiment'  ;-)  
 
Charlie heeft deze avond na de behendigheid training 300 gram brokken gekregen van mij, waarvan ze ongeveer 50 gram liet liggen. Dit was duidelijk teveel in 1x, dus morgen geef ik 200 a 250 gram in de avond na de lange avond ronde. 
 
Morgenochtend geef ik haar voor ik naar school ga wat slaboontjes en daarbij een lepeltje blikvlees, aangezien ik morgen ook met de step wil gaan trainen en dan moet ze natuurlijk wel ietsbinnen hebben waar ze energie uit kan halen! 
 
Ik zal morgen laten weten hoe het verder verloopt :-D  "

 Denk dat dit een goed plan is. Probeer in elk geval niet te doen wat ik deed/doe. Je maakt het jezelf alleen maar moeilijker en de klok terugdraaien is helemaal moeilijk.

Ik merk wel dat onze Naaltje veel beter eet als de wandeling langer of intensiever is geweest. Helaas kan ik niet altijd even lang wandelen en niet altijd lopen, als ik ze met 5 tesamen meeneem kan dit niet, wegens hele korte pootjes en hele lange benen tesamen.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"  Denk dat dit een goed plan is. Probeer in elk geval niet te doen wat ik deed/doe. Je maakt het jezelf alleen maar moeilijker en de klok terugdraaien is helemaal moeilijk.
Ik merk wel dat onze Naaltje veel beter eet als de wandeling langer of intensiever is geweest. Helaas kan ik niet altijd even lang wandelen en niet altijd lopen, als ik ze met 5 tesamen meeneem kan dit niet, wegens hele korte pootjes en hele lange benen tesamen. "

 

Gelukkig neemt Charlie ook niets aan als ik het uit mijn hand voer, dus dat foutje kan ik gelukkig niet maken  

 

Nee, ik kom er ook niet aan toe om smorgens al een lange wandeling te lopen..

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Jeff is een moeilijke eter in de ochtend als hij nog niet heeft gewandeld

maar moet wel eten ivm medicatie door voer

Ik neem kvv  op vroege werkdag  dus mee naar het park in plastic zakje en voer ze halverwege de wandeling om en om een hap uit een zakje

Dat vinden ze ect geweldig....

ze rennen keihard naar het bankje waar ik ga zitten voor de zeeleeuwen voeder show

Voor een dier is het niet raar om maar 1x per dag te eten

Al is het beter dan vers te geven dan brok ivm grote hoeveelheid brok wel erg zwaar op de maag ligt..

maar zal per hond verschillen of deze daar last van krijgt.

dus even in de gaten houden en kijken hoe je hond het doet qua vertering op dubbele hoeveelheid brokken in 1 maaltijd

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

" Natuurlijk kan dat. Onze hond krijgt al jaren alleen savonds te eten.  "

 Hier ook maar 1x per dag eten.

Ik dacht dat, dat beter is omdat de hersenen anders het signaal "ik zit vol" niet krijgen en ze dan heel de dag op eten uit zijn met als gevolg dikke honden. Ik geef 's morgens wel een gevulde kong of een blikkie vis maar dat reken ik onder verwennerij.

Monique (Gast)

Ik geef Nellie 2x per dag eten. S'ochtends krijgt ze blik voer en s' avonds brokken.

Bij haar vorige baasje kreeg ze 1x per dag te eten, maar had ze veel minder beweging en wij wandelen s'ochtend en S'avonds een uur en s'middags ruim 2 uur.

Ze gaf zelf aan dat ze met 1x eten niet genoeg had, door met haar lege etensbak te gaan 'gooien'.

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Soort kluiven
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^