Puck is allergisch, maar waarvoor?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Puck heeft al best wel lang last van jeuk. Het werd zo erg dat ze  haar oksels kapot beet, dus we zijn natuurlijk naar de dierenarts gegaan. Hij heeft ons voor en paar maanden prednosinal meegegeven, maar nu we aan het afbouwen zijn (kwart pil om de dag) krijgt ze weer wat jeuk. Gelukkig nog niet extreem, maar het is duidelijk dat het niet om een zomerallergie ging. 

 

Hij raadt ons aan om met een eliminatie dieet te beginnen en een nieuwe strip prednosinal te halen. Allergietest heeft geen nut, aangezien ze nog aan de pillen zit. 

 

Ik ben natuurlijk gaan zoeken en zag dat veel mensen bioresonantie aanraden om allergieen te testen. Dat lijkt me eigenlijk veel fijner als zo'n gedoe met een eliminatie dieet.

 

Kent iemand dit? Nog andere tips tegen allergieën, ervaringen, opmerkingen, etc. Hoe hebben jullie het aangepakt met een hond met allergieën?  

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Heb je even haha

 

Het is een ellende om een goede aanpak te vinden tegen allergieen.

 

Ik ben met Jenna toen ze hier net was begonnen met een eliminatiedieet, maar dat leverde niets op.

Ze is allergisch voor pollen en mijten.

 

Dat nu weer jeuk opkomt bij Puck zou aan het voedsel kunnen liggen, maar het kan alles zijn. Herfst is ook de tijd dat mijten aktief zijn, je zou dus ook aan demodex kunnen denken. Jenna bijv. mist iets in het bloed waardoor zij die demodexmijt zelf niet kan onderdrukken in tijden van mijtenaktiviteit dat tegelijk valt met de overgang zomer herfst, wat voor teveel wind in het lichaam zorgt (gedacht naar de chinese manier om naar gezondheid te kijken), wat voor haar lichaam teveel wordt. Praktisch kan je dan het eten aanpassen, mensen en honden met allergieen zijn vaak "te warm" en hebben voedsel nodig dat koelt. Dat in het algemeen, soms kunnen warmere dingen wel, het hangt ook van het seizoen af. Jenna kan in de winter bijv. gewoon wild eten, maar in de zomer niet.

 

Ik denk dus in elk geval het immuunsysteem proberen te versterken dat dat belangrijk is, daar zou ik dan voor Puck een holistisch dierenarts voor zoeken die een precies op haar afgestelde behandeling kan instellen. Acupunctuur heeft vaak ook een heel goede invloed op mensen en honden met allergieen. Ook haar gemoed heeft daarmee te maken. Dus misschien speciale Bach bloesems voor Puck laten maken.

 

 

Allergietest kan, wij hebben het niet laten doen omdat het heel duur is en belangrijker reden dat het momentopnames zijn en niet heel veel zegt. Het kan een week later ook weer anders zijn, toch kan het natuurlijk een goede indicatie geven denk ik en wie weet is het bij Puck gewoon "iets simpels" wat in het bloed duidelijk te zien is.

Zelf zou ik liever laten doormeten idd gewoon alles wat je wil geven doormeten.

 

Waar wij praktisch veel aan hebben oa is neemolie, het doodt mijten en ander ongedierte, het kan een beginnende hotspot binnen een half uur laten verdwijnen en is ook goed voor de huid. Wel voorzichtig beginnen want het is sterk, en ook een goede biologische nemen, niet een die ook als insecticide gebruikt wordt.

 

Jenna krijgt op dit moment ook speciale enzymen, het lijkt goed te doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Yara heeft een mijten/pollen allergie en voedingsallergie

Ook had ze een behoorlijke demodex uitbraak dat ze bij ons kwam.

 

De mijten en pollen zijn vastgesteld dmv een bloedtest (waar alleen op mijten en pollen wordt getest). Hiervoor hebben we 1 desensibilisatiekuur gedaan. Tegelijkertijd hebben we ook aan haar weerstand gewerkt met een holist en haar stress niveau is behoorlijk gedaald sinds ze bij ons is.

Hierdoor is deze allergie eigenlijk erg goed onder controle.

Maar zodra het stresslevel weer teveel oploopt merk je dat ook weer aan haar huid.

Dus balans in haar dagelijks leven is erg belangrijk. Uiteraard is dit eigenlijk voor elke hond belangrijk.

 

Qua voeding hebben we het wel een aantal keer door laten meten bij de holist.

Dit even om een startpunt te hebben voor een dieet. Ze verdraagt absoluut geen graan en rund. En kip wisselt, dus dit geef ik ook maar niet.

Ook lijkt het erop dat kangoeroe niet goed valt, terwijl dit er bij de holist niet uit kwam. Maar zij geeft zelf ook al aan dat je zelf goed op moet blijven letten aangezien het kan wisselen.

 

Verder probeer ik ook rekening te houden met koud en warm qua voedsel. In de winter krijgt ze wild en in de zomer in principe niet.

Lam weer wel maar dan icm iets kouds zodat het weer neutraal wordt.

 

Bij Yara gaat het qua huid en jeuk goed op deze manier, maar het is inderdaad een hele zoektocht naar wat werkt.

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Hoe kan je dit aanpakken als je niet weet van wat ze allergisch is?

 

honden page profiel SjiezoeSjiezoe



 
Jenna krijgt op dit moment ook speciale enzymen, het lijkt goed te doen.
 
 
 
 
 
 
 
  "

 Wat zijn dat voor speciale enzymen die Jenna krijgt?

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

" Hoe kan je dit aanpakken als je niet weet van wat ze allergisch is?
  "

 

Gezien het grootste deel van allergieën bij de hond voor kip, rund of varken is, is het de makkelijkste aanpak om eerst een eliminatie dieet te proberen op bijvoorbeeld lam, eend, wild, paard etc. Pas als blijkt dat dit niet werkt worden er vaak pas andere dingen bijgehaald. 

 

Gelijk testen uit gaan voeren kan uiteraard ook, mits dus niet op die pillen, maar wordt niet altijd als eerste voorgesteld, gezien de andere allergieën die een hond kan hebben echt veel minder vaak voorkomen en dus de kans van slagen van het eliminatiedieet erg groot is. 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Bedankt voor de reacties!
Heb een dierenarts in de buurt gemaild die allergietesten doet met biorionantie. Helaas las ik dat ze door persoonlijke omstandigheden voorlopig niet veel nieuwe klanten aanneemt, hopelijk kan ze alsnog snel getest worden. Lijkt me toch het fijnste.

 

Heb onze eigen dierenarts gemaild dat we geen nieuwe prednisonal hoeven, want eigenlijk zou ik maandag een nieuwe strip ophalen. Heb thuis nog wat liggen, hopelijk is dat genoeg. En anders ga ik iets anders tegen de jeuk proberen waar iets minder rommel inzit, prednison is best heftig spul en Puck heeft last van de bijwerkingen.

 

Toevallig heb ik voor Puck al bachbloesem. Eigenlijk heb ik die besteld tegen het jagen, in de hoop dat het helpt bij het oefenen met loslopen. Het jachtinstinct zal niet weggaan, maar het kan helpen dat ze beter bereikbaar wordt. Heb meteen ook erbij verteld dat ze veel last heeft van jeuk en waarschijnlijk allergisch is, dus daar is het flesje op aan gepast.  

Anoniem (Gast)

Probeer ipv prednisonal Apoquel uit. Kan voor Puck minder belastend zijn. Mijn hond is ermee geholpen met een pilletje per dag. Eliminatiedieet leverde niets op in ons geval. Lees de topics in dit forum over Apoquel voor meer info.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Wat zijn dat voor speciale enzymen die Jenna krijgt? "

 Bromelain, Papain, Pankreatin,  en Rutin op aanraden van een Tierheilpraktiker (ik woon in Duitsland)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Bedankt voor de reacties!Heb een dierenarts in de buurt gemaild die allergietesten doet met biorionantie. Helaas las ik dat ze door persoonlijke omstandigheden voorlopig niet veel nieuwe klanten aanneemt, hopelijk kan ze alsnog snel getest worden. Lijkt me toch het fijnste.
 
Heb onze eigen dierenarts gemaild dat we geen nieuwe prednisonal hoeven, want eigenlijk zou ik maandag een nieuwe strip ophalen. Heb thuis nog wat liggen, hopelijk is dat genoeg. En anders ga ik iets anders tegen de jeuk proberen waar iets minder rommel inzit, prednison is best heftig spul en Puck heeft last van de bijwerkingen.
 
Toevallig heb ik voor Puck al bachbloesem. Eigenlijk heb ik die besteld tegen het jagen, in de hoop dat het helpt bij het oefenen met loslopen. Het jachtinstinct zal niet weggaan, maar het kan helpen dat ze beter bereikbaar wordt. Heb meteen ook erbij verteld dat ze veel last heeft van jeuk en waarschijnlijk allergisch is, dus daar is het flesje op aan gepast.   "

 ik heb voor Jenna ook Bachbloesem ingezet en vond het wel in het dagelijks leven te merken dat het haar goed deed. Maar haar jachtinstinkt wint het wel hoor, ze kan eigenlijk niet meer verantwoord loslopen, alleen als er echt heel veel overzicht is en niet te lang. Eenmaal een geur in de neus en dan is ze idd niet te bereiken.

Achteraf las ik dat je ook een speciale algemen mix voor herplaatsers hebt. Het is vind ik toch altijd lastig om een herplaatser volledig te kunnen beschrijven hoe ze van karakter zijn.

honden page profiel lauratk_02lauratk_02

honden foto van lauratk_02

Mijn hond zelf krijgt altijd jeuk als hij rundvlees krijgt maar niet zo erg al die van u en wat erg voor uw hond 

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Ik heb een allergietest laten doen en de uitslag is vandaag binnen gekomen!

 

Helaas is het een hele lijst, dus ik open even een nieuw voertopic.

Volgende forumvraag: Hond wilt niet meer zitten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^