trappenlopen ongezond? is er een oplossing

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Bambi (Gast)

Beste hondenliefhebber, Ik ga binnenkort verhuizen naar een bovenwoning(twee trappen, best wel stijl) en mijn zes jaar oude en fitte Golden retriever gaat absoluut mee. Ik maak me alleen zorgen over schade aan haar lijf (heupen, rug en poten)door het veelvuldig trappen lopen. Daarom ben ik gaan kijken naar een traplift met een bak daarop, maar ik vind deze oplossing niet ideaal.De hond moet steeds in de bak worden getild en zal er aan het eind waarschijnlijk uitspringen(ook niet heel goed op den duur).Bovendien neemt de traplift veel ruimte weg van het trappenhuis. Ik heb twee vragen:weten jullie of mijn hond schade gaat ondervinden van het traplopen? En, zo ja, weet iemand een goede oplossing? Bestaat er bijvoorbeeld zoiets als een hijsplateau voor een hond?Dank voor jullie reacties!  

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik weet niet of je hond schade gaat ondervinden van het traplopen.

Waar je wel op moet letten is dat je hond heel rustig tegen de trap op loopt en er rusten van af loopt. Altijd aan de lijn en een goed zittend tuigje om.

 

Een traplift is hartstikke duur en kan ook niet op alle trapopgangen geplaatst worden.

Mocht je wel voor een traplift gaan, dan zou je kunnen kijken of het stoeltje eraf kan en je een soort van laadbak maakt waarvan 2 kanten open kunnen dmv een schuifslot ofzo. Dan kan je hond veilig in en uit stappen.

honden page profiel ElianeEliane

Trappen lopen voor een hond is steeds belastend voor hun lichaam. Voor honden met gezondheidsproblemen is het sowieso al niet aangeraden.

Ik denk dat dit model opklapbaar is

Honden trappenlift

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Is het een trap voor jou alleen? Ik heb wel eens een klap plank gezien die tegen de wand van de trap gemonteerd was. Bij geen gebruik werd de plank opgeklapt en kon iedereen gewoon passeren. Moest de hond er over, dan werd de plank naar beneden geklapt en ontstond er een loopplank waarop de hond omhoog kon. Ideaal gesproken natuurlijk met een soort van ribbels (zoals een klep waar paarden op lopen) zodat het geen glijbaan wordt.


Zoiets:

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Trappen lopen voor een hond is steeds belastend voor hun lichaam. Voor honden met gezondheidsproblemen is het sowieso al niet aangeraden.
Ik denk dat dit model opklapbaar is
Honden trappenlift
  "

 Haha, geweldig filmpje! Super oplossing.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Traplopen is geen enkel probleem!


Spelen en achter een balletje aan renen, dat is pas slecht.
Explosief weg rennen, korte draaien, springen en slidings maken, heel slecht

Gast (Gast)

Volgens mijn honden fysiotherapeut is omhoog lopen voor een hond niet schadelijk maar zelfs goed voor de spier opbouw.

Echter, trap omlaag lopen is zeer schadelijk vanwegen de staartwervel en de ruggenwervel die dan langs elkaar schuren en uiteindelijk artrose veroorzaken.

honden page profiel FreekFreek

Hoi Bambi,

 

Ik heb de oplossing voor je. Ik heb namelijk een Witte Herder pup van 11 weken. Deze kan ik nu nog tillen tot een jaar tijd, maar mijn vriendin kan hem dan niet meer tillen. Zelf woon ik ook op een bovenwoning en heb ook een steile trap van 17 treden hoog.

 

Wat ik heb gedaan is het volgende:

 

http://www.zooplus.nl/shop/honden/benches/loopplank/67128

 

Deze heb ik 2x gekocht en aan elkaar gemaakt en dan op mijn trap vastgemaakt. Kan buiten tegen regen en ziet er ook nog eens mooi uit. Ik ben er zeer content over!

 

Er zit wel een kostenplaatje aan maar dat weegt niet op tegen de dierenartskosten, dus wellicht een overweging waard.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Loopplank een ideale oplossing voor de hond, het is inderdaad zo dat als de hond naar boven loopt er niet snel een probleem ontstaat, het is het naar beneden gaan, wanneer je hond vroeg of laat arthrose ontwikkelt is de trap geen optie meer, leer je hond vroeg op de loopplank naar boven en naar beneden te lopen, en in het gewone leven een goede spier ontwikkeling te krijgen, achter een bal aan rennen is voor iedere hond niet aan te raden, mits de bal en de hond het water ingaan....wanneer de bal op het droge wordt gegooid , rent de hond er achter aan, bij de bal wordt er geremd, dat stukje is schadelijk, gooi men de bal in het water dan zwemt de hond er achter aan en remt niet af....

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Volgens mijn honden fysiotherapeut is omhoog lopen voor een hond niet schadelijk maar zelfs goed voor de spier opbouw.
Echter, trap omlaag lopen is zeer schadelijk vanwegen de staartwervel en de ruggenwervel die dan langs elkaar schuren en uiteindelijk artrose veroorzaken. "

 Dan mogen ze ook niet kwispelen

 

https://hondenschoolutrecht.dierenbescherming.nl/download.php?id=42388

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Is het trappenhuis voor iedereen?

 

Een loopplank lijkt me een goede optie

 

Wij boven ook boven en hebben een traplift.. gewoon en voor mensen en de hond zit op het stoeltje (wij lopen ernaast). Boven en beneden staat een opstapje dus hoeft hij geen grote sprong te maken

het stoeltje kan je gewoon opklappen en dan kan je er langs lopen

 

Volgende forumvraag: advantix is vergif voor mijn hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^