Chihuahua

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Dex (Gast)

Goedenavond, Ik heb een vraag over onze chihuahua. Hij is heel lief maar soms ineens uit het niets is hij heel angstig gaat op het kleed liggen helemaal plat en durft je niet aan te kijken als je hem dan wil aaien/geruststellen dan loopt ie weg en gaat ergens anders liggen  en na een minuut of 5 is het weer over en komt hij weer bij je liggen. Hij is ook heel graag bij ons op schoot en het liefst likt die je heel je gezicht af als je geen stop of niet doen zeg blijft ie echt doorgaan. En ook bij ieder geluid gaat ie in de bench liggen. Hij is gewoon echt heel angstig. Is gewoon zielig om te zien. We spelen met hem en gaan lopen met hem. Onze andere chihuahua heeft nergens last van. Nu is ons vermoeden dat waar we dex hebben gehaald dat hij daar iets heb meegemaakt wat niet door de beugel ken. Wat zouden hier aan kunnen doen zodat ie niet meer zo angstig is?

honden page profiel Kelsey (kaitlinn) & KenzoKelsey (kaitlinn) & Kenzo

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Gewoon intresse haha. Is jou hond een hond met een stamboom? wat rot voor jou en je chiwawa (sorry voor t verkeerd uitspreken haha) mischien een gedragdtherapeut (voor honden natuurlijk! ;-) ) inschakelen?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hoe oud is het hondje dan?

Weet je dan waar hij vandaan komt, heb je hem daar dan zelf in het nest gezien bij z'n moeder?

 

Dex (Gast)

Nee hij heeft geen stamboom.

En voor mij is het nog niet zo erg meer voor hem.

Hij heeft het heel goed hier en een speelmaatje.

Maar waar die vandaan komt zat ie in een bak en daar mocht ie ook niet uit want ze hadden laminaat?!

En ja puppies willen ontdekken.

Dus wij denken dat ie daar iets heeft meegmaakt en dat ie soms ineens een terugval heb of iets dergelijks.

Ik weet niet in hoeverre dat mogelijk is.

Hij is nu iets meer als een jaar.

 

honden page profiel Kelsey (kaitlinn) & KenzoKelsey (kaitlinn) & Kenzo

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Het kan dat je hondje van een broodfok komt.. dat is natuurlijk heel rot maar niks meer aan te doen. Hij heeft daar niet alles kunnen hebben wat die nodig had. Dus aan jou de taak om het extra dubbel aandacht te geven en er aan te werken. Succes ;-)

Ik weet t natuurlijk niet zeker! Kan ook gewoon toeval zijn en kan die komen van een goede fokker haha. Probeer alleen mee te denken ;-)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Als hij in een bak zat en hij mocht er niet uit, heb je waarschijnlijk een broodfok hondje gekocht?

Weet je verder iets van de fokker af, waar hij vandaan komt?

Dan heb je inderdaad grote kans dat daar zijn angsten vandaan komen.

De omstandigheden waarin deze pups worden gefokt zijn namelijk vreselijk.

En vaak blijven pups die uit de broodfok komen, levenslang hier problemen mee houden, mentaal maar ook met hun gezondheid.

Je kunt hier natuurlijk wel mee omgaan natuurlijk, en proberen je hondje goed te begeleiden.

Eventueel kun je hier hulp bij vragen (cursus, gedragstherapeut)

 

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Het zou zo maar kunnen dat je bange chihuahua tijdens de socialisatie periode bij de fokker een trauma heeft opgelopen. Met hoeveel weken heb je hem als pup opgehaald? Heb je het nest en de moeder gezien?

Heb je een puppycursus gevolgd?

Jammer dat hij zich niet optrekt aan je andere chihuahua.

Als je dit zelf niet in goede banen kan leiden, dan zou ik een gedragstherapeut inschakelen. Wel een die door anderen wordt aanbevolen; want iedereen kan zich GT noemen.

 

Dex (Gast)

We hebben hem met 6 weken meegenomen.

Hij was de laatste van het nestje en we denken ook dat het meer om het geld te doen was dan om liefde voor dieren.

We hebben hem met ze moeder gezien maar het was echt een zooitje in het huis en ze gingen verhuizen naar kleiner en anders moest ie maar weg  dus met andere  geen best huis dus hebben m meegenomen met de gedachte  bij ons is ie veel beter af.

Het is ook maar eens in de twee weken dat ie dat gedrag heb voor de rest doet ie normaal  gewoon spelen met speeltjes beetje stoeien met onze andere chihuahua als we weggaan gaan ze ook automatisch naar de bench die staat altijd open en als we thuis komen liggen ze er nog steeds in.

Dus voor de rest gaat het gewoon goed alleen dat gedrag eens in de twee weken dat vonden we raar daarom ook onze gedachten dat iets heeft meegemaakt waar die soms een flashback van heeft.

Het is ook niet dat we iets triggeren ofzo want zullen m nooit mishandelen of schreeuwen tegen ze gewoon alles op normale toon.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

6 weken is voor een chihuahua wel heel erg vroeg! De meeste chihuahua's gaan weg met minimaal 12 weken. Het is niet gek dat zo'n kleintje not zo angstig is, ze zijn nog zo kwetsbaar.

Ik zou de kleine de komende tijd veel rust geven en aanmoedigen om zelf dingen te onderzoeken, werkt goed voor het zelfvertrouwen. Maar alles op zijn tijd, een pup wordt absoluut niet vrolijk van de hele dag overal mee naartoe genomen te worden. Het kan best zijn dat hij ergens van geschrokken is toen je niet thuis was.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" 6 weken is voor een chihuahua wel heel erg vroeg! De meeste chihuahua's gaan weg met minimaal 12 weken. Het is niet gek dat zo'n kleintje not zo angstig is, ze zijn nog zo kwetsbaar.

Ik zou de kleine de komende tijd veel rust geven en aanmoedigen om zelf dingen te onderzoeken, werkt goed voor het zelfvertrouwen. Maar alles op zijn tijd, een pup wordt absoluut niet vrolijk van de hele dag overal mee naartoe genomen te worden. Het kan best zijn dat hij ergens van geschrokken is toen je niet thuis was. "

 Hij is nu 1 jaar schrijft ts.

 

Met 6 weken mag een pup nog niet uit t nest weg, dat is illegaal. En voor je ras veel te vroeg. 

 

Maar t is nu eenmaal zo gegaan, kun je niks meer aan doen. Je zou eens kunnen kijken of Bachbloesem wat kan ondersteunen.

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Dex,

Deze broodfokker heeft jou erin geluisd door een chihuahua pup van 6 weken te verkopen. Dit is wettelijk verboden; pups moeten minimaal 8 weken zijn. Verantwoordelijke chihuahua fokkers laten de pups pas met 10-12 weken vertrekken. Het gevolg van het te vroeg weghalen van de pups, is een trauma waardoor Dex angstig is. Bovendien weten we niet wat Dex in die 6 weken heeft meegemaakt. Zo te lezen was de verkoper niet bepaald bezig met welzijn en gezondheid voor moeder en pups.

 

Aangezien je hondje inmiddels al meer dan 1 jaar is en jij het ook zielig vindt hoe angstig Dex is, zou ik een gedragstherapeut inschakelen. Hoe eerder hoe beter. Je hondje heeft hopelijk nog vele jaren voor de boeg. Het zou ook voor jullie zelf fijn zijn als Dex geleerd wordt om niet zo angstig te zijn en vertrouwen te hebben.

 

Als je aangeeft in welke regio jullie wonen, kan iemand van HP misschien aangeven waar een goede GT in de buurt te vinden is. Anders kan je contact opnemen met een kynologische club of hondenschool en vragen met welke GT zij samenwerken.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik ga met mijn voorgangsters mee

 

het is niet makkelijk om zoiets eruit te krijgen, de draadjes in zijn hersenen hebben nu al bepaalde verbindingen gemaakt en dat is niet makkelijk weg te krijgen.

Jenna hier kan soms ook ineens in elkaar duiken, ik probeer dit al twee jaar om het eruit te krijgen en het is ook al wel steeds minder. Bach bloesem speciaal voor haar samengesteld heeft hier wel geholpen ter ondersteuning. Het is natuurlijk geen tovermiddel.

 

Verder zou ik niet naar je hond toelopen maar hem naar jou laten komen. Dus niet tijdens die angstmomenten proberen hem te gaan troosten. Wel steun geven door bijv. iets bemoedigends tegen hem te zeggen. Ik zou me ook goed in gaan lezen hoe honden communiceren.

 

 

Wij hebben aangezien angs en daardoor stress veel vitaminen en mineralen kost ook supplementen ingezet.

 

 

Ik zou voor alle zekerheid ook even langsgaan bij de dierenarts, wie weet is iets lichamelijks (epilepsie, syri?) wel een medeoorzaak voor zijn gedrag. Google maar even op erfelijke afwijkingen die bij chihuahua's voorkomen en vraag je dierenarts voor advies.

Dex (Gast)

Het is ook maar eens in de twee a drie weken  verschilt nog wel is  en dan 5 minuten doet ie het en erna is hij weer vrolijk en blij.

Er zit hier een kynologisch centrum van martin gaus in de buurt.

We gaan daar morgen even langs om te hoe en wat de mogelijkheden zijn.

Bedankt voor alle reacties!

Volgende forumvraag: Welke bach
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^