Losloop frustratie...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ruby_kaneruby_kane

honden foto van ruby_kane

waarom laten mensen hun honden loslopen als het geen losloop gebied is????

 

Ik loop daar expres met mijn hond om 7 uur ochtends omdat er dan meestal geen kip loopt en nooit geen loslopend en ik dan relaxed kan lopen met mijn bully. Tot vanochtend: Schoten er uit de bosjes 2 honden die kane maar niet met rust lieten, ik ben bezig met het aanleren van het negeren van andere honden erg moeilijk als ze om je heen blijven draaien met als gevolg hond over de zeik. Ik heb nog geprobeerd weg te komen maar ze blijven maar achters ons aan lopen, baasje in geen velden of wegen te bekennen. 

Zie ik eindelijk in de verte een man lopen 'meneer zijn dat u honden zou u ze bij u kunnen roepen mijn hond kan niet met andere honden'

'gaat toch goed zo' was meneer zijn antwoord.

terwijl zijn honden blaffend en grommend om ons heen dartelen en Kane geluiden maakt tussen een grom en jank. En niet omdat hij het zo leuk vond maar om ze Op te eten 

Hoe onverantwoordelijk kunnen mensen zijn ????

Dit is vandaag om 7 uur in de ochtend gebeurd maar was nog zo gefrustreerd dat ik het van me af moest schrijven 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Neem een paraplu mee, en geef de mijnheer er een flinke mep mee, plantenspuit, dito.....als die boos wordt zeg je, pas op ik ben woedend, je houdt je honden maar bij je, en geef ook nog een flinke schop onder zijn gat.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik weet er ook alles van.....het zal nimmer veranderen, mensen zijn zo.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ja dat is heel frustrerend.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Vreselijk frustrerend inderdaad en helaas super herkenbaar 

Moet zeggen dat ik hier wel eens flink tekeer gegaan ben tegen mensen die niet wilden luisteren en die ontwijken me nu wel,  dus niet goed maar blijkbaar wel effectief.

 

Sinds kort loop ik regelmatig op het industrieterrein, heerlijk rustig.

en daar kwam ik laatst op afstand een andere hond tegen (staffordachtige). Allebei honden aangelijnd en met één blik duidelijk wie welke kant op ging.

Ben altijd erg blij met andere baasjes die het ook bedrijpen

honden page profiel ruby_kaneruby_kane

honden foto van ruby_kane

Ik ga zo vroeg mogelijk voor mij rond 07.00 en zo laat mogelijk na 23.00 zodat Kane gewoon zo relaxed mogelijk kan lopen en snuffelen en gewoon lekker hond zijn, komt er zo een dommie het even verpesten elke keer als we op straat gingen vandaag een opgefokte hond. En zijn we weer 6 stappen achteruit gegaan. 

Losloopgebied geen losloopgebied respecteer dat gewoon. 

leuk dat jij denkt dat jou honden met jan en alleman om kunnen gaan (wat ik zeker niet vond met het gedrag dat ze vertoonde) de mijne niet. 

Hij zit vast en is een pitbull/Bully kruising. Loop er met een ruime boog omheen alsjeblieft ????

 

honden page profiel ruby_kaneruby_kane

honden foto van ruby_kane

" Vreselijk frustrerend inderdaad en helaas super herkenbaar 
Moet zeggen dat ik hier wel eens flink tekeer gegaan ben tegen mensen die niet wilden luisteren en die ontwijken me nu wel,  dus niet goed maar blijkbaar wel effectief.
 
Sinds kort loop ik regelmatig op het industrieterrein, heerlijk rustig.
en daar kwam ik laatst op afstand een andere hond tegen (staffordachtige). Allebei honden aangelijnd en met één blik duidelijk wie welke kant op ging.
Ben altijd erg blij met andere baasjes die het ook bedrijpen "

 Bij mij geen industrie terrein in de buurt of een plek waar het extreem rustig is. Ik ga al op apart mogelijke tijden want loslopers zijn meer norm dan uitzondering 

honden page profiel ruby_kaneruby_kane

honden foto van ruby_kane

" Neem een paraplu mee, en geef de mijnheer er een flinke mep mee, plantenspuit, dito.....als die boos wordt zeg je, pas op ik ben woedend, je houdt je honden maar bij je, en geef ook nog een flinke schop onder zijn gat..... "

 

Volgende keer ga ik het zo oplossen.  Geweldige reactie!!!

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

"  Bij mij geen industrie terrein in de buurt of een plek waar het extreem rustig is. Ik ga al op apart mogelijke tijden want loslopers zijn meer norm dan uitzondering  "

 Ik ga er ook met de auto heen hoor, want hier loopt ook gewoon alles los waar het niet mag. 

Sterker nog in het losloopgebied kom ik gewoon nog minder loslopers tegen

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Wat begrijp ik je frustratie!!


Hier helaas exact hetzelfde verhaal!
Ik heb 2 honden, waarvan 1 zo enthousiast die wil naar elke hond toe.. Uiteraard laat ik dit niet gebeuren aan de lijn en ontwijk ik andere honden zo veel mogelijk.



De andere hond is aangelijnd niet altijd even sociaal (zeker niet tegen andere reuen), dus ook met hem ontwijk ik ze altijd. Hij is wel prima af te leiden gelukkig!


Maar helaas kan je je tegen loslopen
(die niet luisteren!) Niet weren!

Vorige week kwam ik hetzelfde kleine keffertje (sorry!) weer tegen dat altijd los loopt en altijd komt klieren.. ik had daarvoor al een aantal keer aangegeven 'graag je hondje eveb bij je houden, mijn hond is aangelijnd niet altijd even vriendelijk'..
meestal loop ikgewoon de andere kant op oid, maar ik was er zo klaar mee,
ik heb Boaz losgelaten :-)
Ze pakte haar hondje op en ze rende bijna weg! HAHAHHA
En Boaz? Hij keek mij aan en je zag hem denken 'wat een debiel!


Maar goed, terug naar de frustratie, ik snap het echt als geen ander..
Ik laat mijn honden hierdoor veelal
apart uit..

honden page profiel --

honden foto van -

Ja heel vervelend.. Hier ook als ik een loopse teef heb dat ik nergens normaal kan wandelen in de wijk, overal loslopende honden zonder baasje of met laconiek baasje. Kijk er lopen ook wat oudjes rond, die luisteren gewoon goed, komen niet naar je toe, baasjes lopen niet langs wegen oid. Helemaal prima wat mij betreft, maar zorg gewoon dat een ander inderdaad geen last heeft van jouw loslopende hond.

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Hier ook heel herkenbaar. 

Ik lijn mijn honden altijd aan als er iemand aankomt. Mijn terrier kruising is niet gediend van andere honden en valt dan ook aan.

Dan heb je van die mensen die laten hun hond gewoon los en roepen dan die van mij doet niks. Laatst riep ik terug die van mij wel en toen kreeg ik te horen: ja dat is omdat die aan de riem zit .

Fijn dat andere mensen weten hoe ze met mijn hond moeten omgaan!

 

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Ja, hier ook heel herkenbaar.

Loop bewust niet in losloopgebieden en kom bijna dagelijks toch losse honden tegen.

Waar ik geen probleem mee heb als het bij een verantwoorde baas is en de hond luistert.

Maar helaas is het vaak het tegendeel.

 

Ik geef duidelijk aan dat ik geen contact met een loslopende hond wil.

Dan komt de vraag ....hoezo......nou Zebee kan wel eens van zich af bijten.

Hoor het volgend antwoord vaker en ben te dom om dat te begrijpen en wordt er echt boos om :

Maakt niet uit als die van mij eens gebeten wordt daar leert die van 

 

Punt 1: ik probeer het te voorkomen en waarschuw. Als die andere dan terug bijt heb ik een probleem terwijl ik gewaarschuwd heb.

Punt 2: Was Zebee een allemans vriend, wat honden betreft. Maar omdat ze 2 keer flink aangevallen en gewond is geraakt heeft ze dit gedrag. Ik doe moeite om haar daar in te begeleiden......Hoe als maar alles kan en mag 

 

Zou ook, net als anderen, ontspannen willen wandelen wat mogelijk zou zijn als iedereen zich aan de fatsoensregels zou houden !!

 

honden page profiel Miss CMiss C

honden foto van Miss C

dat is hier ook een probleem.. Waar niet eigenlijk tegenwoordig.. Het respect tussen hondeneigenaren lijkt steeds minder te worden.. Maar wel zeuren als er gebeten wordt..

Mijn hond is aan de lijn erg fel tegen andere honden en los (in het losloopgebied) gaat ze met een grote boog om grote honden heen.. Maar als ze aan de riem zit dan is de kans er dat ze flink gaat snauwen.. Maar idd altijd het antwoord; maar uhhh hij doet niks hoor.. Ook ik wordt er moe van!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dit is mij overkomen...............en echt ik ben niet zo dat ik een hond wat aandoet, maar als ze zO agressief zijn moet je wel wat doen.......................honden page profiel Willemijn, baasje van Bamse......en OginWillemijn, baasje van Bamse......en Ogin 27 oktober 2016 om 15:39 wijzigen " quote "+0 honden foto van Willemijn, baasje van Bamse......en Ogin Heel boos geworden tijdens de wandeling in de blauwe stad, na een rustige wandeling kom ik met mijn beren aan de lijn bij de haven aan, staan er op dertig meter afstand twee mannen en een vrouw met twee honden...een jack en een terrier....ze zagen mij aankomen, en allebei de honden kwamen op ons afgestormd......wist me even geen raad, twee beren, een van 65 kilo en een van 75 kilo, ben voor ze gaan staan en geroepen ...weg wezen, de drie mensen stonden zich gek te lachen....de terrier kwam terug en beet de beren, ik kon geen kant op, wat ik nimmer zal doen is een andere hond slaan of erger, heb de terrier een rot schop gegeven en de riem erover gehaald....kon de beren houden, raar maar waar....een man kwam aanhollen en vaarde tegen mij uit.....ik was zo boos over hun gedrag dat ik hem vertelde, gauw je honden weghalen hier of ik bel direct de politie, jouw honden bijten mijn honden....gebelgd nam die de ene hond mee en de jack liep ook mee, er kon geen sorry af niets, ik een kleine vrouw met twee grote honden .......en dan nog commentaar ook hebben op mijn gedrag.....als ik mijn honden losgelaten had wat dan ? ......vanochtend nog een grapje gemaakt bij bodypump, dat ik me sterker voelde en zeker mijn twee beren kon houden, 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dat is mij overkomen, mensen draaien het om...jij bent degene die in hun ogen een probleem vormen, wat doe je daar met je honden, vaak wordt er ook gezegd, laat ze maar los, omgekeerde reactie, onmacht van de mens, ik heb een jonge hond die nog niet echt stabiel is en als ze los loopt naar een  andere hond loopt, ogen in mijn achterzak en alert zijn, en als het toch je overkomt, grijp direct in en bied je excuus aan, dat helpt al tegenover de tegenpartij, als deze mensen direct naar me toe hadden gelopen was er niets gebeurt, als eerste instantie kon ik ze van me afhouden, maar doordat deze lui zich gek lachten werd de terrier aangemoedigd om door te gaan, en ja bijten, dat kan ik dan veel beter hoor......

honden page profiel History 2.0History 2.0

honden foto van History 2.0

In een 2 vs 1 situatie is het vrij simpel, de riem gaat los! Moet je eens opletten dat die man daar nooit meer zn honden los zal gooien. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" In een 2 vs 1 situatie is het vrij simpel, de riem gaat los! Moet je eens opletten dat die man daar nooit meer zn honden los zal gooien.  "

 dat wil je toch ook niet?

 

Ik heb juist dat hier veel pittbulls loslopen die niet met andere honden kunnen, lekker naar een losloopgebied, en ik maar hopen dat ik snel genoeg weg ben.

Ik probeer me niet meer te ergeren, ik los het op, ( ik ga er van door, keer om) op wat voor manier dan ook, want ergeren verpest alleen maar mijn dag, en dat breng ik weer over op mijn hond, schiet niet op.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ik had dit topic nog niet gezien dus ik kopieer even mijn berichtje uit een ander topic:

 

Pff loop net met Ayla een rondje.

Komt er ineens een bc aangestormt, ik zie in de verte een baas dus ik roep DIE VAN MIJ IS LOOPS!!

 

Roept die vent terug: DIE VAN MIJ IS OUD!

 

Ja oud.. Maar wel met ballen tot op de grond  

Die hond probeert mijn puppy te beklimmen dus ik grijp hem in zijn nekvel en trek hem er af.

 

En die vent schreeuwt: BLIJF VAN MIJN HOND AF!

 

Ik zeg: haal hem dan bij mijn pup weg! Ik zeg toch dat ze loops is! 

 

En hij: ik zeg toch (scheldwoord) dat hij oud is! Hij speelt toch niks meer klaar (klikt ondertussen eindelijk zijn hond vast) 

 

Ik heb hem nog even stevig uitgelegd dat zelfs al zou dat het geval zijn dat ik er niet op zit te wachten dat er uberhaupt een hond op mijn hond rijd! Al was het teef wil ik het nog niet hebben! 

 

Hij al vloekend en mopelend weg. 

 

Ooh kan er zoo boos om worden!! 

honden page profiel ruby_kaneruby_kane

honden foto van ruby_kane

" In een 2 vs 1 situatie is het vrij simpel, de riem gaat los! Moet je eens opletten dat die man daar nooit meer zn honden los zal gooien.  "

 

Zou je dat echt doen? 

verkoop liever zelf die honden een shop en de baas natuurlijk, dan dat ik me hond loslaat en zeg ga je gang. 

 

honden page profiel ----

honden foto van --

Nou over dat losloopgebied, ik zal je eerlijk zeggen, Pumba loopt ook los in de bossen waar het eigenlijk niet mag. Maar Pumba komt wel naar mij terug als ik hem roep. Mocht hij het wel doen (ja hij is ook een puber, gaat dan nog niet druk of grommend om andere honden heen dartelen) dan zou ik hem als de sodemieter gaan halen als hij niet komt en hem zo snel mogelijk bij jouw hond vandaan halen en mijn excuses aanbieden. 

 

Ligt ook wel aan de buurt waar ik woon hoor, wij hebben hier in onze regio 1 losloopgebied en dat is maar 2 km lang. Het stikt daar van andere honden (wat Pumba en ik beide niet prettig vinden) en mijn Border Collie is absoluut niet moe of voldaan van die 2 kilometer haha. Het wordt hier ook gedoogd dat je hond in niet losloopgebieden los loopt, zelfs door de boswachter. Tot je hond anderen tot last is of achter het wild aan gaat. Dus dat even als antwoord op "waarom laten mensen hun honden loslopen in gebieden waar het niet mag". 

 

Jij staat volledig in je recht en het is ontzettend rot, die andere hondeneigenaar zat zeker fout. En ik zou Kane in zo'n situatie niet loslaten, gewoon voor zijn eigen leerproces, dan kun je weer opnieuw beginnen. Maar mocht Kane in zo'n situatie bijten, ja jammer dan. Dat is niet jouw schuld. Hoe vervelend de situatie ook is. Ik snap je frustratie.. 

Volgende forumvraag: herfst foto's ...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^