Hardlopers: de andere kant van het verhaal

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mm

Jullie snappen dit vast wel: ik kan dit beter hier delen dan op een hardloopforum, toch?

ik ben net enorm geschrokken in een losloopgebied. Ik liep hard, er kwamen 2 honden op me afgesprint, ik ging schuin gedraaid stilstaan met mijn handen binnenboord en keek naar de bazin en ze sprongen tegen me op, blaffend. Ze was te ver om zonder stemverheffing aan te spreken. Om agressie te vermijden niet gedaan.

Ja, ik ben bang voor honden. Ik kan dat niet makkelijk afleren ivm autisme. Op www. Hondenetiquette begreep ik dat óók in een losloopgebied honden niet tegen je op horen te springen. Ik ben niet echt wettelijk verplicht hondengedrag te herkennen: ik herken mensengedrag al nauwelijks!  Ik gilde het uiteindelijk keihard uit van angst (HELP) en durfde niet weg te rennen. De bazin lukte het niet om ze terug te roepen.

Ik ga zo'n ultrasoon ding kopen denk ik. Niet leuk, maar dit is ook niet leuk voor mij. Ik wil niet huilend naar huis en mijn training afbreken, omdat ik overstuur ben. Ik ben niet groot en honden zijn vaak net zo groot als ik, als ze springen.

Ik mag ook loslopen, toch? Ik loop daar omdat onverhard terrein goed is om te trainen en er niet veel is in de buurt. Meestal loop ik langs de kant waar het baasje loopt en/of ruim er omheen. Als ik moet stoppen/ afremmen, loopt mijn trainingsschema in de war. Ik spring niet tegen mensen op, lik niet aan anderen en blaf ook niet. (Poepen doe ik er ook niet, trouwens, hoor haha ????!)

Ik snap dat dieren willen spelen en dierengedrag hebben, maar baasjes willen jullie ajb op ze letten? Dank!

p.s. Tips ook welkom, maar zeggen dat ik niet bang moet zijn hoeft niet. Normaal probeer ik ze niet uit de weg te gaan, in het normale sociale verkeer, ook al vind ik het niet leuk. En natuurlijk vind ik dat jullie lekker met jullie honden mogen ravotten in een losloopgebied!

 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Tja... Veel hondeneigenaren denken maar dat "losloopgebied" een vrijbrief is voor hun hond. Maar dat is zeker niet zo! 

Dus ik snap je wel, hoor. 

 

Een enkele tip die ik kan geven is rustig blijven en de eigenaar erop aanspreken, maar veel eigenaren zullen rottig reageren en onbegrip tonen. 

 

Er is trouwens ook onverhard terrein waar honden niet los mogen (bepaalde stukken bos of strand bijvoorbeeld)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je hebt overal hondenbazen die het niet uit maakt hoe hun honden tegen iemand anders of iemand anders hun honden doet.

 

Verder, hardlopen in een losloopgebied terwijl je bang bent voor honden, dat is niet heel erg handig dat zul je zelf nu ook wel gemerkt hebben.

.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Niet gaan hardlopen in een losloopgebied...

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Een hond hoort idd wel te luisteren als het baasje roept en ze horen zeker niet tegen iemand aan te springen, maar aan de andere kant is het niet echt slim om te gaan hardlopen in een losloopgebied als je bang bent voor honden

 

Als je gaat rennen komt er toch een instinct bij honden naar boven en daarom gaan ze met je mee.

 

Volgende keer dan toch maar het losloopgebied vermijden..  dat voorkomt veel stress voor je.

honden page profiel --

honden foto van -

Natuurlijk is er geen enkel excuus om dit goed te praten, de mevrouw had gewoon haar honden terug moeten roepen toen ze interesse in je toonden en flink haar excuses moeten aanbieden. Echter ben ik het wel eens met bovenstaande, als je echt zo bang bent voor honden kun je gewoon beter niet gaan hardlopen in een losloopgebied. Er is nou eenmaal veel meer gebied waar honden niet los mogen dan waar ze dat wel mogen, dus het lijkt mij dat er nog zat andere opties zijn voor jou om te lopen. Een ultrasoon ding aanschaffen zou ik zeker niet doen, er zijn ook veel honden die gewoon dicht langs je lopen omdat ze nou eenmaal precies op dat plekje daar willen snuffelen maar ondertussen negeren ze je dan wel totaal (dit doen mijn honden dus vaak). Maar in jouw angst zou je dat dan al aan kunnen zien voor honden die misschien iets vervelend tegen jou gaan doen, dan gebruik je dat ding en is dat voor die honden heel vervelend terwijl ze waarschijnlijk niet eens van plan waren naar je toe te gaan.

 

Weet je wat het is, ik als hondeneigenaar vind het ook echt niet fijn als ik een vieze natte hond tegen me op heb springen tsja eerlijk is eerlijk. Maar het is nou eenmaal losloopgebied en dan kunnen dat soort dingen nou eenmaal gebeuren, de reactie van de eigenaar bepaalt dan bij mij heel erg hoe ik me daardoor voel. Als een eigenaar ingrijpt en sorry zegt, tsja geen probleem. Als hij niks doet voel ik me ook wel naar ja en ben ik heus wel even chagrijnig, het hoort immers niet. Maar wil ik dat echt niet, dan moet ik naar het stuk van het bos gaan waar honden niet los mogen lopen. Er lopen in losloopgebied ook veel jonge honden rond die nog moeten leren bijvoorbeeld. Zo mijn jonge hond ook bijvoorbeeld, negeert over het algemeen mensen op wandeling totaal maar als hij vies is en er gaat iemand idioot staan doen van "nee niet tegen me op springen" ja dan is zo iemand ineens wel interessant en gaat hij er toch naar toe, terwijl hij zo iemand anders had genegeerd. Gelukkig luistert hij goed en kan ik hem op tijd weer terug roepen voordat hij springt (want ik snap uiteraard dat mensen dat niet zo leuk vinden). Maar het kan dus ook best zijn dat jij al door je angst iets aparts uitstraalt wat ervoor zorgt dat honden nieuwsgierig worden, je raar vinden (niet vervelend bedoeld hoor, absoluut niet maar dit zie ik vaak bij mensen die bang zijn). Zo krijg je dus ook soms honden op je af die normaal niet op anderen reageren. En er lopen nou eenmaal niet allemaal super opgevoede honden.

 

Dus ja jij hebt in principe net zoveel recht om daar te lopen en het zou zeker niet zo moeten zijn dat honden tegen je opspringen en dat de baas daar dan niks mee doet... Maar voor je eigen gemoedsrust zou ik je toch echt adviseren een andere loopplek te zoeken zonder loslopende honden. Echt het gaat nog vaker gebeuren en als je zo'n apparaat gebruikt, er zijn zat mensen die heel heel erg kwaad op je gaan worden en dan ben je helemaal overstuur.

honden page profiel --

honden foto van -

Overigens denk ik ook niet dat je met je oproepje hier veel gaat bereiken in de zin van mensen met honden waarschuwen over dat het prettig zou zijn als ze hun hond onder controle hebben.. Want hier zitten toch echt voornamelijk baasjes die ontzettend met de opvoeding van hun hond bezig zijn! De meeste baasjes van het type zoals jij helaas op je wandeling bent tegen gekomen zitten niet op een forum om te leren hoe ze het best met hun hond om kunnen gaan, want het interesseert ze namelijk niet zoveel. Rijden naar het bos, auto open hond eruit, lopen een rondje en zien elkaar wel weer bij de auto. Wat de hond intussen uitvreet interesseert ze niet zoveel. Hebben veel mensen op dit forum ook last van, van zulk soort mensen :(

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Jij mag natúúrlijk ook rennen in dat gebied.

Wel lastig, omdat je weet dat je loslopende honden kunt tegenkomen.......

En ja, een honden baas mag nóóit toestaan dat haar/ zijn hond ongevraagd tegen mensen opspringt. Maar ja. Het gebeurt toch....

Dus kun jij je daar beter tegen ' wapenen'. :

Neem een klein, leeg frisdrankflesje. Stop er een handvol kiezels in en draai de dop er weer op.

Stop in je zak als je daar gaat rennen.

Komt er een hond op je afgedraafd en je ziet geen baas: stop even, pak je flesje en mik dat vlak naast de hond op de grond. Met veel kabaal.

Daar gaat die hond geheid van schrikken en gaat weg of terug.....

En jij kunt zonder rare discussies je pad vervolgen( flesje weer opzoeken en in je zak)

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Jij kan toch overal gaan rennen. Waarom ga je dan net naar een losloopgebied waar je zeker honden gaat tegenkomen?

honden page profiel --

honden foto van -

" Jij mag natúúrlijk ook rennen in dat gebied.
Wel lastig, omdat je weet dat je loslopende honden kunt tegenkomen.......
En ja, een honden baas mag nóóit toestaan dat haar/ zijn hond ongevraagd tegen mensen opspringt. Maar ja. Het gebeurt toch....
Dus kun jij je daar beter tegen ' wapenen'. :
Neem een klein, leeg frisdrankflesje. Stop er een handvol kiezels in en draai de dop er weer op.
Stop in je zak als je daar gaat rennen.
Komt er een hond op je afgedraafd en je ziet geen baas: stop even, pak je flesje en mik dat vlak naast de hond op de grond. Met veel kabaal.
Daar gaat die hond geheid van schrikken en gaat weg of terug.....
En jij kunt zonder rare discussies je pad vervolgen( flesje weer opzoeken en in je zak) "

Ik zou dit zelf nooit aanraden, want als je bang bent is je beoordelingsvermogen wel anders. Wat als nou een hond op je afgedraafd komt die op het laatste moment gewoon afbuigt of gewoon langs je heen loopt? Dan heb je die hond wel mooi laten schrikken. Bovendien schrikt niet elke hond daarvan, ik heb bijvoorbeeld zelf mijn honden laten wennen aan dat soort geluiden dus als er zoiets naast hen valt gaan ze alleen nieuwsgierig kijken en denken ze "ha spelen"

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Jij kan toch overal gaan rennen. Waarom ga je dan net naar een losloopgebied waar je zeker honden gaat tegenkomen? "

 een losloopgebied is geen vrijbrief om je honden maar als dolle projectielen op alles en iedereen af te laten rennen hoor

 

er recreeren daar nog meer medemensen (en dieren). ruiters, hardlopers, mensen met (kleine) kinderen, niet iedereen is gediend van een hond in zijn gezicht. een losloopgebied is niet exclusief voor hondenbezitters 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 2 doggies

honden foto van UkkePuck

"  een losloopgebied is geen vrijbrief om je honden maar als dolle projectielen op alles en iedereen af te laten rennen hoor
 
er recreeren daar nog meer medemensen (en dieren). ruiters, hardlopers, mensen met (kleine) kinderen, niet iedereen is gediend van een hond in zijn gezicht. een losloopgebied is niet exclusief voor hondenbezitters  "

 

Uiteraard is dat geen vrijbrief. Maar wees eerlijk, als je bang bent voor honden, dan ga je toch niet net precies op een losloopgebied rondrennen en vervolgens hier neerzetten dat iedereen op z'n hond moet letten omdat er iemand rondrent die bang is voor een hond?

 

Als jij bang bent voor paarden, loop je toch ook niet expres over een drukbezocht ruiterpad en vervolgens je beklag doen bij de manege?

honden page profiel mm

Hartelijk dank voor jullie reacties! En zo snel!

Zoals gezegd, heb ik in de buurt niet echt andere plekken waar ik onverhard kan lopen. Daarom loop ik daar. Er zijn namelijk geen hardloop- gebieden ????. Meestal gaat het ook goed, omdat ik dus op let, rekening houdt en op let. Nu dus niet...

Vr gr angsthaas

 

 

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Jullie snappen dit vast wel: ik kan dit beter hier delen dan op een hardloopforum, toch?
ik ben net enorm geschrokken in een losloopgebied. Ik liep hard, er kwamen 2 honden op me afgesprint, ik ging schuin gedraaid stilstaan met mijn handen binnenboord en keek naar de bazin en ze sprongen tegen me op, blaffend. Ze was te ver om zonder stemverheffing aan te spreken. Om agressie te vermijden niet gedaan.
Ja, ik ben bang voor honden. Ik kan dat niet makkelijk afleren ivm autisme. Op www. Hondenetiquette begreep ik dat óók in een losloopgebied honden niet tegen je op horen te springen. Ik ben niet echt wettelijk verplicht hondengedrag te herkennen: ik herken mensengedrag al nauwelijks!  Ik gilde het uiteindelijk keihard uit van angst (HELP) en durfde niet weg te rennen. De bazin lukte het niet om ze terug te roepen.
Ik ga zo'n ultrasoon ding kopen denk ik. Niet leuk, maar dit is ook niet leuk voor mij. Ik wil niet huilend naar huis en mijn training afbreken, omdat ik overstuur ben. Ik ben niet groot en honden zijn vaak net zo groot als ik, als ze springen.
Ik mag ook loslopen, toch? Ik loop daar omdat onverhard terrein goed is om te trainen en er niet veel is in de buurt. Meestal loop ik langs de kant waar het baasje loopt en/of ruim er omheen. Als ik moet stoppen/ afremmen, loopt mijn trainingsschema in de war. Ik spring niet tegen mensen op, lik niet aan anderen en blaf ook niet. (Poepen doe ik er ook niet, trouwens, hoor haha ????!)
Ik snap dat dieren willen spelen en dierengedrag hebben, maar baasjes willen jullie ajb op ze letten? Dank!
p.s. Tips ook welkom, maar zeggen dat ik niet bang moet zijn hoeft niet. Normaal probeer ik ze niet uit de weg te gaan, in het normale sociale verkeer, ook al vind ik het niet leuk. En natuurlijk vind ik dat jullie lekker met jullie honden mogen ravotten in een losloopgebied!
  "

Ik zou zeggen je mag die van mij hebben (als ik hem nog vind tenminste). Ik heb dat ook eens gekocht zo'n dazer, niet omdat ik zelf bang ben voor honden maar om andere honden van die van mij te kunnen weg te houden, maar dat hielp niet veel.

 

Dat zijn diezelfde mensen die hun hond op een andere hond laten afstormen ook als dat niet gewenst is. Heel vervelend. En het is voor sommige mensen blijkbaar zeer moeilijk om zich in een ander zijn situatie te verplaatsen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Welke regio woon je dan? Misschien dat mensen hier ideeën hebben. Kunnen we je toch nog helpen. 

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Hartelijk dank voor jullie reacties! En zo snel!
Zoals gezegd, heb ik in de buurt niet echt andere plekken waar ik onverhard kan lopen. Daarom loop ik daar. Er zijn namelijk geen hardloop- gebieden ????. Meestal gaat het ook goed, omdat ik dus op let, rekening houdt en op let. Nu dus niet...
Vr gr angsthaas
 
  "

Haha ik vind je humor wel leuk.

Het probleem ligt eigenlijk niet bij jou hoor. Mensen moeten op hun hond letten, losloopgebied of niet.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Jullie snappen dit vast wel: ik kan dit beter hier delen dan op een hardloopforum, toch?
ik ben net enorm geschrokken in een losloopgebied. Ik liep hard, er kwamen 2 honden op me afgesprint, ik ging schuin gedraaid stilstaan met mijn handen binnenboord en keek naar de bazin en ze sprongen tegen me op, blaffend. Ze was te ver om zonder stemverheffing aan te spreken. Om agressie te vermijden niet gedaan.
Ja, ik ben bang voor honden. Ik kan dat niet makkelijk afleren ivm autisme. Op www. Hondenetiquette begreep ik dat óók in een losloopgebied honden niet tegen je op horen te springen. Ik ben niet echt wettelijk verplicht hondengedrag te herkennen: ik herken mensengedrag al nauwelijks!  Ik gilde het uiteindelijk keihard uit van angst (HELP) en durfde niet weg te rennen. De bazin lukte het niet om ze terug te roepen.
Ik ga zo'n ultrasoon ding kopen denk ik. Niet leuk, maar dit is ook niet leuk voor mij. Ik wil niet huilend naar huis en mijn training afbreken, omdat ik overstuur ben. Ik ben niet groot en honden zijn vaak net zo groot als ik, als ze springen.
Ik mag ook loslopen, toch? Ik loop daar omdat onverhard terrein goed is om te trainen en er niet veel is in de buurt. Meestal loop ik langs de kant waar het baasje loopt en/of ruim er omheen. Als ik moet stoppen/ afremmen, loopt mijn trainingsschema in de war. Ik spring niet tegen mensen op, lik niet aan anderen en blaf ook niet. (Poepen doe ik er ook niet, trouwens, hoor haha ????!)
Ik snap dat dieren willen spelen en dierengedrag hebben, maar baasjes willen jullie ajb op ze letten? Dank!
p.s. Tips ook welkom, maar zeggen dat ik niet bang moet zijn hoeft niet. Normaal probeer ik ze niet uit de weg te gaan, in het normale sociale verkeer, ook al vind ik het niet leuk. En natuurlijk vind ik dat jullie lekker met jullie honden mogen ravotten in een losloopgebied!
  "

 Je hebt zo gelijk....ik ben ook een hardloper, ken het........heel vervelend als de eigenaar niet ingrijpt....ik heb zelf ook honden, en weet een beetje er mee om te gaan tijdens het hardlopen, wat ik zelf doe is dan rustig doorlopen, niet verder hardlopen de honden vinden het prachtig om achter je aan te rennen, wanneer je rustig doorloopt druipen ze af is mijn ervaring, maar ik begrijp dat je je training niet wilt onderbreken, maar als jij gaat gillen gaat dat triggeren bij de honden en wordt het toespringen vaak erger, mijn advies, stop, en loop rustig verder.......

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

In deze volle maatschappij vind ik, dat je anderen niet tot last zou moeten zijn.

Niet alleen jij als hard loper kan overlast ervaren door loslopende honden, ook andere honden bazen, fietsers of kleine kinderen.

Als honden baas weet je dit (hopelijk) gewoon zorgen dat je je hond optijd bij je houd.


De meeste honden, laten zich wel wegsturen.
Weet niet of je het zou durven, maak je groot en zeg boos: weg en wijs naar zijn baas.

Als je het lukt, zal je merken dat het echt werkt. He overbluft honden en ze druipen af.

Zo hoef je ook niet meer bang te zijn.

Makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik hoop dat het je lukt ;-)

honden page profiel Kelsey (kaitlinn) & KenzoKelsey (kaitlinn) & Kenzo

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Wat rot dat dit jou is overkomen.. k vind dat als je honden heb die niet luisteren ze ook niet los moeten!

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti

Buiten dat angst normaliter niet nodig is bij honden die los lopen. Weet ik heel goed hoe angst werkt. Hoe heftig het kan zijn en je zoiets niet zo maar kwijt raakt.

 

Mijn vraag in jou geval is wel "waarom ga je hardlopend door een losloop gebied als je bang bent voor honden".

 

Een groot deel van de honden die los mogen staan over het algemeen goed onder apèl.

Echter hardlopen heeft een triggerende werking op best veel honden. En kan voor een hond uitdaging zijn tot spel.

Spel waar jij met je angst voor honden niet op zit te wachten.

Op t moment dat een hond dan achter je aan rent op je af rent en denkt jeej spelen, heeft oog en oorkleppen op en is niet meer bereikbaar voor zijn baasje. (althans dat is wat ik vaak heb zien gebeuren).

 

 

Wil je toch door het losloopgebied voor honden. Ook mijn respect dat je dat ondanks je angst toch doet. Kun je dit soort situaties grotendeels tegen gaan. Door dat deel in looppas door te gaan.

Ik was met onze hond altijd alert op de omgeving. En liet de hond zitten als er een hardloper aan kwam. Of creeerde afstand. Maar er zijn zat hondenbezitters die hun hond lekker laten uitrazen en zelf gaan staan kletsen of met de mobiel klooien. 

Ik wens je heel veel succes en sterkte.

En mag ik vragen of je weet waar je angst van honden vandaan komt. Je bent uiteraard niet verplicht om te beantwoorden.

 

 

 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" Jij mag natúúrlijk ook rennen in dat gebied.
Wel lastig, omdat je weet dat je loslopende honden kunt tegenkomen.......
En ja, een honden baas mag nóóit toestaan dat haar/ zijn hond ongevraagd tegen mensen opspringt. Maar ja. Het gebeurt toch....
Dus kun jij je daar beter tegen ' wapenen'. :
Neem een klein, leeg frisdrankflesje. Stop er een handvol kiezels in en draai de dop er weer op.
Stop in je zak als je daar gaat rennen.
Komt er een hond op je afgedraafd en je ziet geen baas: stop even, pak je flesje en mik dat vlak naast de hond op de grond. Met veel kabaal.
Daar gaat die hond geheid van schrikken en gaat weg of terug.....
En jij kunt zonder rare discussies je pad vervolgen( flesje weer opzoeken en in je zak) "

 En als het mijn honden zijn... die alles begeren maar wel langs rennen...

 

Leuk.... 2 van mij bijten dan... en dat mag dan ook... 

 

Geen dingen naar mijn honden gooien....

 

Kijk ik voed mijn honden op. Dus ze springen niet tegen hardlopers op. Of er achter aan..

 

Maar ook mijn honden zijn jong geweest en die komen niet kant een klaar opgevoed uit de verpakking...

 

En in een los loop gebied kun je wel zo iets verwachten. Want waar mag de hond los... juist...

En als ik hier in maarssen kijk heb ik 2 losloop gebieden.... 1 van 100 meter en 1 van 5000 meter...

Aka de kleine plas....

Waarom dan juist in zo'n gebied gaan rennen als je als hardloper meer keus hebt als de honden bezitter... Want ik mag bij de grote plas al niet komen met mijn hond... ga dan daar...

 

Kijk een hond mag niet tegen mensen opspringen... maar het is en blijft een hond... geen robot.

En als je al bang bent waarom dan juist het losloop gebied kiezen.

98 % van Nederland mogen ze niet los.... en dan in de overige 2% gaan lopen zeuren over de honden... 

 

Nou klaag bij de gemeente sluiten ze dat gebied ook.... 

 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Misschien eens wat hondenbezitters daar vragen of er ook specifieke tijden zijn waarop het daar rustiger is. 

 

Dan kun je daar misschien rekening mee houden.

 

Ik heb inmiddels begrepen trouwens waarom je juist daar hardloopt. Jammer dat er geen andere tereinnen met zachte ondergrond in de buurt zijn.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" Hartelijk dank voor jullie reacties! En zo snel!
Zoals gezegd, heb ik in de buurt niet echt andere plekken waar ik onverhard kan lopen. Daarom loop ik daar. Er zijn namelijk geen hardloop- gebieden ????. Meestal gaat het ook goed, omdat ik dus op let, rekening houdt en op let. Nu dus niet...
Vr gr angsthaas
 
  "

 Die zijn er wel....

Dat heet natuur gebied. Of recreatie strook...

Ik kan er hier 8 opnoemen waar honden totaal niet zijn toegestaan.

1. Harijnse plas.

2. Loosdrechtse strook.

3. De maarseveense plas.

4. Natuurgebied de aalscholver.

5 privé park lichtensteijn.

6. Sportpark (goh aparte naam zucht) maarssen

7. Heideveld in het begrazings gebied. 

8. Stadspark stichten vecht....

Dit zijn allemaal gebieden waar ik echt niet mag komen met een hond... ook niet eens aan de lijn!!!

Allemaal verhard en onverhard.. 

Het Sportpark heeft zelfs van die oefeningen die je kan doen.... op nummer volgorde...

En nu kun je roepen maar ik woon niet in maarssen...

Nee maar hetzelfde heb ik kunnen vinden voor Purmerend.  Huissen. En Hilversum.... gewoon Google. ...

 

Nee sorry en dan in het losloop gebied last hebben van honden.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Jullie snappen dit vast wel: ik kan dit beter hier delen dan op een hardloopforum, toch?
ik ben net enorm geschrokken in een losloopgebied. Ik liep hard, er kwamen 2 honden op me afgesprint, ik ging schuin gedraaid stilstaan met mijn handen binnenboord en keek naar de bazin en ze sprongen tegen me op, blaffend. Ze was te ver om zonder stemverheffing aan te spreken. Om agressie te vermijden niet gedaan.
Ja, ik ben bang voor honden. Ik kan dat niet makkelijk afleren ivm autisme. Op www. Hondenetiquette begreep ik dat óók in een losloopgebied honden niet tegen je op horen te springen. Ik ben niet echt wettelijk verplicht hondengedrag te herkennen: ik herken mensengedrag al nauwelijks!  Ik gilde het uiteindelijk keihard uit van angst (HELP) en durfde niet weg te rennen. De bazin lukte het niet om ze terug te roepen.
Ik ga zo'n ultrasoon ding kopen denk ik. Niet leuk, maar dit is ook niet leuk voor mij. Ik wil niet huilend naar huis en mijn training afbreken, omdat ik overstuur ben. Ik ben niet groot en honden zijn vaak net zo groot als ik, als ze springen.
Ik mag ook loslopen, toch? Ik loop daar omdat onverhard terrein goed is om te trainen en er niet veel is in de buurt. Meestal loop ik langs de kant waar het baasje loopt en/of ruim er omheen. Als ik moet stoppen/ afremmen, loopt mijn trainingsschema in de war. Ik spring niet tegen mensen op, lik niet aan anderen en blaf ook niet. (Poepen doe ik er ook niet, trouwens, hoor haha ????!)
Ik snap dat dieren willen spelen en dierengedrag hebben, maar baasjes willen jullie ajb op ze letten? Dank!
p.s. Tips ook welkom, maar zeggen dat ik niet bang moet zijn hoeft niet. Normaal probeer ik ze niet uit de weg te gaan, in het normale sociale verkeer, ook al vind ik het niet leuk. En natuurlijk vind ik dat jullie lekker met jullie honden mogen ravotten in een losloopgebied!
  "

 Ik denk dat je beter op een hardloopforum kunt vragen naar leuke plekken zonder honden. Die zijn er meer dan genoeg.

 

Of baasjes hun hond nu wel of niet onder controle hebben, jij blijft bang, en dat lijkt me niet prettig.

 

 

 

 

 

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Tja, een hond 'hoort' niet tegen vreemden op te springen, dat is natuurlijk zo. Je mag ook best verwachten van een nette eigenaar dat die zijn hond tegenhoudt (of dat op zijn minst probeert). Maarrrr... door te gaan hardlopen in een losloopgebied lok je het wel uit. Het is alsof je op een schoolplein loopt en het vervelend vindt dat al die kinderen over je tenen fietsen en rennen. Ze horen het natuurlijk niet te doen, maar die kinderen weten niet beter, de ouders kiezen er op dat moment voor om hun kind gewoon te laten gaan (ik zeg niet dat dat ok is hoor!) en je loopt wel op een schoolplein, dan kun je er redelijkerwijs vanuit gaan dat er in ieder geval 1 kind over je voeten dendert. En de meest voor de hand liggende reactie is dan: blijf daar dan ook weg.

 

Heb jij het recht daar ongestoord te rennen? Natuurlijk. Maar 'recht hebben op' is niet hetzelfde als dat ook automatisch krijgen, zeker niet als jouw actie (rennen) voor een hoop honden juist het ongewenste gedrag uit zal lokken. Wil je het voorkomen, zoek dan een ander plekje op om te rennen. Dan moet je misschien wat verder reizen maar dat is beter dan bij elke tegemoetkomende hond je af te vragen of die misschien gaat springen of niet. En met een ultrasoon apparaat rondlopen in een losloopgebied is wel een beetje vragen om problemen, er zijn zeker hondeneigenaren in de wereld die vinden dat jij hun hond zit te pesten op één van de weinige plekken waar die 'even hond mag zijn' en die daar niet aardig op gaan reageren.

honden page profiel mm

Nogmaals allemaal bedankt! Ik weet niet hoe lang ik alle reacties kan blijven volgen en erop kan reageren, zoveel zijn het er.

Ik ga denk ik niet met dingen gooien en zal toch ook maar niet zo'n geluidgeval nemen, maar ik ga wel proberen wat te doen met jullie tips over het gedrag van honden.

Ik wil niet banger worden en probeer dus niet teveel te vermijden. Met jullie tips kan ik dat proberen.

Ik woon in de stad en het park wordt door allerlei mensen gebruikt. Misschien dat ik komende week ergens anders heen fiets, maar daarna wil ik toch proberen mijn eigen route te gebruiken. Tot nu toe ging het ook telkens goed en ik ben vooral bang voor honden die me aanraken: meestal doen ze dat niet.

Als ik nergens heen zou gaan waar ik dingen tegen zou kunnen komen waar ik gespannen/angstig van raak, zou ik niet meer uit huis komen, al is dat misschien wat moeilijk te begrijpen voor de meeste mensen. Dat snap ik ook wel.

ik stop nu met reageren en bedankt jullie hartelijk voor jullie goede reacties,

m

 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Alles is gezegt denk ik, maar..

Ik vind het wel zielig voor je dat je bang bent voor honden 

 

Voel gelijk de drang om je te helpen  

Juist voor mensen met bijvoorbeeld autisme, kan een hond zoveel beteken! 

 

Dat wou ik even zeggen! Succes met rennen verder en ik hoop dat je zulke situaties niet meer meemaakt. 

 

 

 

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" Jullie snappen dit vast wel: ik kan dit beter hier delen dan op een hardloopforum, toch?
ik ben net enorm geschrokken in een losloopgebied. Ik liep hard, er kwamen 2 honden op me afgesprint, ik ging schuin gedraaid stilstaan met mijn handen binnenboord en keek naar de bazin en ze sprongen tegen me op, blaffend. Ze was te ver om zonder stemverheffing aan te spreken. Om agressie te vermijden niet gedaan.
Ja, ik ben bang voor honden. Ik kan dat niet makkelijk afleren ivm autisme. Op www. Hondenetiquette begreep ik dat óók in een losloopgebied honden niet tegen je op horen te springen. Ik ben niet echt wettelijk verplicht hondengedrag te herkennen: ik herken mensengedrag al nauwelijks!  Ik gilde het uiteindelijk keihard uit van angst (HELP) en durfde niet weg te rennen. De bazin lukte het niet om ze terug te roepen.
Ik ga zo'n ultrasoon ding kopen denk ik. Niet leuk, maar dit is ook niet leuk voor mij. Ik wil niet huilend naar huis en mijn training afbreken, omdat ik overstuur ben. Ik ben niet groot en honden zijn vaak net zo groot als ik, als ze springen.
Ik mag ook loslopen, toch? Ik loop daar omdat onverhard terrein goed is om te trainen en er niet veel is in de buurt. Meestal loop ik langs de kant waar het baasje loopt en/of ruim er omheen. Als ik moet stoppen/ afremmen, loopt mijn trainingsschema in de war. Ik spring niet tegen mensen op, lik niet aan anderen en blaf ook niet. (Poepen doe ik er ook niet, trouwens, hoor haha ????!)
Ik snap dat dieren willen spelen en dierengedrag hebben, maar baasjes willen jullie ajb op ze letten? Dank!
p.s. Tips ook welkom, maar zeggen dat ik niet bang moet zijn hoeft niet. Normaal probeer ik ze niet uit de weg te gaan, in het normale sociale verkeer, ook al vind ik het niet leuk. En natuurlijk vind ik dat jullie lekker met jullie honden mogen ravotten in een losloopgebied!
  "

 Wat een vertederend verhaal en begrip vanuit jou kant.

 

Ik kan mij goed voorstellen dat je er bang van kan worden of dat het niet leuk is.
Ik kan het absoluut niet waarderen als andermans hond tegen mij opspringt. Ik vind honden vreselijk leuk, maar vieze kleding niet!

 

Los loop gebied of niet....er horen geen honden op je af te rennen en je bespringen!

Dat is gewoon vreselijk asociaal. Mensen weten heus wel hoe de hond is en of ze druk worden van rennende mensen, het wordt een najaag spel.

Zo iemand moet snel ter plaatse zijn, op zijn minst, zodat je snel verlost bent van een situatie waar je niet om hebt gevraagd.

 

In principe hoor je je hond niet los te laten voor deze luistert, want buiten dat het voor andere mensen of honden vervelend kan worden is het ook gevaarlijk voor de niet luisterende hond....maar veel mensen doen de hond los ook al luistert deze niet,of wat ook zeer vaak gebeurt is dat deze mensen héle andere normen en waarden hebben en vinden dan ook dat iedereen die zich in een los loop gebied begeeft zich aanpast aan hen.

 

Helaas zijn er veel mensen die bij een los loop gebied denken aan 'alles mag en kan hier- gebied'.

Vaak ook zeer vervelend voor mensen met honden hoor

 

Jij deed het al heel goed,stil staan, weg draaien met je lichaam, armen binnenbord ...de rest is aan de eigenaar van de honden om jou zó snel mogelijk uit deze benaderde positie te halen of niet in te laten komen

 

 

 

 

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

"  Wat een vertederend verhaal en begrip vanuit jou kant.

 

Ik kan mij goed voorstellen dat je er bang van kan worden of dat het niet leuk is.Ik kan het absoluut niet waarderen als andermans hond tegen mij opspringt. Ik vind honden vreselijk leuk, maar vieze kleding niet!

 

Los loop gebied of niet....er horen geen honden op je af te rennen en je bespringen!

Dat is gewoon vreselijk asociaal. Mensen weten heus wel hoe de hond is en of ze druk worden van rennende mensen, het wordt een najaag spel.

Zo iemand moet snel ter plaatse zijn, op zijn minst, zodat je snel verlost bent van een situatie waar je niet om hebt gevraagd.

 

In principe hoor je je hond niet los te laten voor deze luistert, want buiten dat het voor andere mensen of honden vervelend kan worden is het ook gevaarlijk voor de niet luisterende hond....maar veel mensen doen de hond los ook al luistert deze niet,of wat ook zeer vaak gebeurt is dat deze mensen héle andere normen en waarden hebben en vinden dan ook dat iedereen die zich in een los loop gebied begeeft zich aanpast aan hen.

 

Helaas zijn er veel mensen die bij een los loop gebied denken aan 'alles mag en kan hier- gebied'.

Vaak ook zeer vervelend voor mensen met honden hoor

 

Jij deed het al heel goed,stil staan, weg draaien met je lichaam, armen binnenbord ...de rest is aan de eigenaar van de honden om jou zó snel mogelijk uit deze benaderde positie te halen of niet in te laten komen

 

 

 

  "

 



Ik heb 1 hond die nooit los heeft gelopen, dus nooit heeft kunnen oefenen met luisteren terwijl er geen lijn aan zit in een bos etc.die luisterd dus niet als ze los loopt! De jongste loopt vanaf 8 weken los en luisterd los prima, ziet ze iemand rent ze er langs af.

Ts is het misschien niet een idee om iets aan je hondenangst te doen? Er zijn vast mensen met rustige honden die je willen helpen!

honden page profiel Miss CMiss C 2 doggies

honden foto van Miss C

Ik heb dus wel zo'n ''monster'' die achter joggers aan rent.. Niet gemeen, maar meer het idee; he wat leuk we gaan rennen en ik ren lekker achter je aan en springt in de lucht, niet tegen je aan.. Ze doet voor de rest niks.
Als ik haar roep komt ze ook direct terug. Als ik een jogger aan zie komen, hou ik haar bij me met snoepjes, maar soms komt het voor dat ze ineens uit een zijpad komen en dat ik te laat ben, met als resultaat een scheldpartij..

Als ik jou was, dan zou ik het losloop gebied vermijden of anders als je honden aan ziet komen verder lopen in looppas en niet rennend..

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Hoe werkt een fotowedstrijd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^