Help! Yuna kakt de tuin vol!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ja.. Ik vroeg het net ook al..

Hoe zit het met je honden wc?

Enkele topics terug.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geen misverstand, mooi gaan wandelen, zeker drie x per dag buiten de tuin....voor smorgens en savonds laat is de uitlaatplek, en als je hond of jij zelf ziek bent, is een goede uitlaatplek ideaal...doe je best.

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

" Makkelijker gezegd dan gedaan, Yuna kakt op meerdere plaatsen en steeds in het donker. Wij proberen ze zo goed mogelijk op te sporen maar smorgens vroeg komen er toch steeds nog tevoorschijn. En omdat we smorgens opgejaagd zijn om snel de kinderen naar school te krijgen en naar het werk te gaan heb je dan niet altijd tijd om nochmaals te controleren. Tenzij je het natuurlijk ook een drama vind dat mijn kinderen niet graag in stront spelen :/ "

 mijn hond doet ook zijn behoefte in de tuin, Elke dag even met een schepje de tuin rondlopen, opscheppen en weg.

Voor je kind buiten gaat, nog eens extra checken en je kan je kind toch ook leren dat ze het even komt zeggen als er een drol ligt.

Op straat heb je toch ook poepzakjes nodig

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Nori, de laatste keer dat ik in mijn tuin liep met een zaklamp kwam een buur al roepend af omdat hij dacht dat er een dief in mijn tuin zat XD De keuze van de beagle was eerder op aanraden van buitenaf (mensen die onze situatie kennen), maar ik bemerk dat er steeds iemand is die niet akkoord is...
Zoals ik eerder liet weten toen ik op dit forum kwam ben ik steeds een poezenliefhebber geweest met slechte ervaringen met honden (2x gebeten als kind). Maar ik heb ze leren respecteren en begrijp nu dat honden ook lief kunnen zijn... echter heb ik het mijn vrouw voor aanschaf wel duidelijk willen maken dat we er te weinig tijd voor zouden hebben maar zij houdt van honden en kan niet zonder...
Maar helaas zoals jullie zeggen heeft een hond voor de africhting alleen al veel tijd nodig om het niet uit de hand te laten lopen... We gaan dan ook ons tijdschema herzien en bekijken wat we kunnen veranderen om de situatie te verbeteren. "

 Beste Peter,

 

Hier ook iemand die nooit een hond heeft gehad (steeds poezen, mijn vader was bang van honden en later na een hap van een Duitse Herder, ik ook).

 

Het verschil tussen een kat en een hond kan niet groter zijn.  Nu snap ik dus ook je onwilligheid om iets voor de hond te doen, dat normaal is bij een hond maar niet bij een poes.

 

Ik kan je enkel zeggen dat je je moet vermannen.  Bij mij heeft het zes maanden geduurd eer ik niet meer dacht : "waar ben ik aan begonnen?"  In mijn ogen was een hond en lastige, aandachteisende, drukte maker.  Ik had dan ook geen flauw idee hoe ik met een hond moest omgaan.  Ik wilde maar één ding : rust.  Het leek wel of ik elke keer als ik er eens goed wilde voor zitten, moest opstaan voor de hond.

 

Ik heb in die tijd wel honderden keren gedacht dat ik nooit meer een hond wilde.  Nóóit, echt nooit meer...

 

Maar omdat ik ben opgevoed met de regel : je hebt een dier gekozen, je neemt maar je verantwoordelijkheid en doet je best om het dier zo gelukkig mogelijk te maken , moest ik wel van mezelf verdergaan en langzaam maar zeker werd ik gek van mijn "lastige" hond.

 

Zo gek zelfs dat ik, toen ze drie was, er een tweede bij wilde.

 

Dus Peter, je hebt je drie kinderen én je hond : verman je en doe je plicht.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik vind het bewonderenswaardig dat je als kattenmens toch hier blijft komen om om hulp te vragen bij de gezinshond.

 

Mijn honden konden beiden: buiten en in de tuin poepen. Maar er zijn honden die inderdaad niet aan de lijn willen poepen, of zich in de bosjes verstoppen (handig aan een lange lijn, niet dus) en ook de baas de rug toe keren.


Ik denk dat je misschien inderdaad 's avonds nog even naar buiten moet voor een kort rondje. Niet in de tuin laten. En dat zal in het begin misschien wel een paar keer zijn voor Yuna door heeft dat het tuinfestijn over is. Of de andere kant op, een hondenwc in de tuin maken. Echter, ik had eerst een tuin en woon nu op een appartement, dus het zou wel handig zijn als ze zou leren het niet in de tuin te doen.

Hele idiote vraag misschien, maar gaan jullie toevallig binnenkort een weekje op vakantie naar een bungalow ofzo? Daar zou je wel even een loopje moeten gaan doen, want in een tuin die niet van jou is, is niet zo netjes. Misschien dat je als je dan in het weekje vakantie de gewoonte kunt doorbreken, je het dan thuis net zo kan aanpakken en de klik er sneller is.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Wacht even, over katten gesproken... Ik heb er 2 en ik maak 2x per dag dus 2 kattenbakken proper. Pis en poep. Geen grote hoeveelheden van een kat maar het moet ook opgeruimd worden toch. Elk dier produceert wel wat dat moet opgeruimd worden. Een kattenmens kan perfect hondenpoep opruimen hoor. ;-)

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Wacht even, over katten gesproken... Ik heb er 2 en ik maak 2x per dag dus 2 kattenbakken proper. Pis en poep. Geen grote hoeveelheden van een kat maar het moet ook opgeruimd worden toch. Elk dier produceert wel wat dat moet opgeruimd worden. Een kattenmens kan perfect hondenpoep opruimen hoor. ;-) "

 En in de tijd gespendeerd in dit topic had ze zelfs het olifantenverblijf in Artis kunnen uitmesten. 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  En in de tijd gespendeerd in dit topic had ze zelfs het olifantenverblijf in Artis kunnen uitmesten. 
  "

 Beetje flauw, en volgens mij is Peter een man.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  Beetje flauw, en volgens mij is Peter een man. "

 Flauw.. Maar wel een beetje waar. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Flauw.. Maar wel een beetje waar.  "

Zo kun je ieder topic dan wel bekijken.

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Ik begrijp dat het om een pup gaat. Hier heeft het ook een tijd geduurt bij beide honden toen ze pup waren dat ze buiten tijdens het wandelen deden poepen maar het komt vanzelf, althans dat was hier altijd het geval.

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

Hoi Peter, 

onlangs heb je gereageerd op een bericht van mij en hierin vertelde je hoe weg je was van je vorige hond en hoe verschrikkelijk je het vond dat je op aanraden van je vrouw de hond weg moest doen. Nu lees ik hier dat jouw vrouw nu graag weer andere hond wilde? En dat je een katten mens bent? 

In dat bericht stond ook hoe blij je bent met Yuna en dat hij kwa karakter zo lijkt op de vorige hond... Wat is er veranderd?

Anoniem (Gast)

Hoi Peter

Een hond kan je zien als een van je kinderen. Kleine kinderen gaan er ook geen rekening mee houden als papa/mama moe is, dat inzicht hebben ze namelijk niet. Honden doen dat ook niet. Dat moet je dan ook niet verwachten want dan gaat het mis en raak je teleurgesteld en gefrustreerd. Wij hebben hier de uitspraak: fout van de hond is fout van de baas. Dat is niet beschuldigend bedoelt, maar daarmee bedoel ik dat de volledige verantwoordelijkheid bij de baas ligt en dat die een oplossing moet zoeken. 

Nu even mijn eigen ervaring die je misschien kan gebruiken. Onze ene hond zal nooit in de tuin poepen die poept alleen buiten en dan wel op het perfecte plekje. Onze andere hond echter maakt het niks uit. Wij geven haar na 16:00 geen eten meer anders poept ze snachts zelfs binnen. Een half uur voor de uitlaat tijd laten we haar niet meer in de tuin, want dan is de kans groot dat ze in de tuin poept. Voor noodgevallen, als we haar op dat moment echt niet kunnen uit laten, hebben we een afgesloten lpekje in de tuin en ruimen we het gelijk op. Ik hoop dat ze het ooit nog afleert, ze is 14 maanden, maar ik ga er niet vanuit. Dit hoort schijnbaar bij haar en voor ons is deze oplossing niet perfect maar goed genoeg. 

Ik zou haar dus inderdaad eerder op de dag eten geven. Niet meer in de tuin laten als je denkt dat ze gaat poepen en even energie stoppen in vaker uitlaten. Je kan waarschijnlijk wel aan haar zien wanneer ze moet, dan ga je gelijk naar buiten. Als ze niks doet weer naar binnen en als je ziet dat ze weer op het punt staat weer naar buiten. De hond goed in de gaten houden, dat ze het niet binnen gaat doen. Vooral geen druk erop leggen. Gaat het mis, geeft niet probeer je het de volgende dag weer

Anoniem (Gast)

En misschien een lange lijn, als ze ver bij je uit de buurt wil poepen. Wel op een veilige plek natuurlijk.

Anoniem (Gast)

Als ik een deel van de reacties zie staan ze eerder klaar me in de put te duwen in plaats van me te helpen...

Ze kennen onze situatie ofwel niet, ofwel kan het hen simpelweg niet schelen omdat ze geen besef hebben. Ik zou graag willen vragen om jullie op het onderwerp te houden (of eruit). Ik kom hier uiteraard om raad, niet om behandeld te worden alsof ik een dierenbeul ben want dat haal ik op uit verdoken insinuaties in bepaalde reacties.

Marieke wat er verander is, is dat de eerste hond vals deed tegen mijn kinderen... zelf na opvolging leek dit niet te beteren en 1 van onze kinderen had zelf een waarschuwingsbeet gekregen en om die reden vond mijn vrouw het best om ze weg te doen.. zij kent meer van honden dan ik dus ik besloot me er bij neer te leggen, omdat de veiligheid van mijn kinderen op de eerste plaats komt.. Onlangs een foto van gezien... ze word goed opgevolgd en verzorgt dus we hebben geen spijt van de herplaatsing... die jongen houdt er echt veel van.. je kan zeggen dat we toen onze best gedaan hebben met het vinden van een nieuw baasje waarmee het klikte.. hoedanook.. Yuna is in dat opzicht ander... iedereen mag haar eten afpakken, ze zal nooit grommen of bijten en dat is perfect voor bij de kinderen. Zou houdt van de kinderen en speelt er af en toe mee :)

Oh en Martine... Mijn vrouw is een hondenliefhebber en is de "in huis haler". Ik pas me aan omdat zij anders ongelukkig is en ik doe daarvoor mijn uiterste best, geloof me. Ik ben heus niet op het einde van mijn tollerantie/verdraagzaamheid tegenover Yuna mocht je dat denken. Ze durft alleen soms koppig zijn als je haar wil duidelijk maken dat ze ergens af moet blijven :p (en zeg niet dat het niet zo is, beagles zijn daarvoor namelijk gekend).

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

Ben je nog met de tips aan de slag gegaan dan?

Anoniem (Gast)

Oh ja en ik vergat tot de essentie te blijven. Dankzij ons aangepast voederschema kakt ze nu nog zelden in de tuin. En als ze dat doet doen we het onmiddelijk weg zoals voorgesteld. Alleen is er nog het plasprobleem waar je plekken krijgt van het plassen in de tuin omdat ze nogal de neiging heeft op dezelfde plaatsen te urineren. Maar als ik het goed begrijp kan je het oplossen door zo een speciale minerale zwarte stenen in de drinkbak te plaatsen... echter heb ik mijn twijfels over hoe lang zo een steentjes meegaan voor ze opgelost zijn..

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

" Oh ja en ik vergat tot de essentie te blijven. Dankzij ons aangepast voederschema kakt ze nu nog zelden in de tuin. En als ze dat doet doen we het onmiddelijk weg zoals voorgesteld. Alleen is er nog het plasprobleem waar je plekken krijgt van het plassen in de tuin omdat ze nogal de neiging heeft op dezelfde plaatsen te urineren. Maar als ik het goed begrijp kan je het oplossen door zo een speciale minerale zwarte stenen in de drinkbak te plaatsen... echter heb ik mijn twijfels over hoe lang zo een steentjes meegaan voor ze opgelost zijn.. "

 Ik zou dan voor het plassen een plasplek in de tuin gaan maken. Zoals je eerder een topic hebt geopend over een hondenwc.

Anoniem (Gast)

Ik heb er alleen mijn twijfels nog over... uiteindelijk kost het tijd en geld en als het waar is wat ik moet geloven stinkt het na een tijdje naar de pest... Ik heb heus geen zin om met giftige goedjes in mijn tuin te werken om dat probleem op te lossen... Maar als ik het kan oplossen door zo een steentjes (dogrocks) aan het water toe te voegen, en ze lang genoeg meegaan... ja op termijn is het duurder.. maar geen last met de buren over geur hinder (is een huis in de rij met een smalle tuin).

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

" Ik heb er alleen mijn twijfels nog over... uiteindelijk kost het tijd en geld en als het waar is wat ik moet geloven stinkt het na een tijdje naar de pest... Ik heb heus geen zin om met giftige goedjes in mijn tuin te werken om dat probleem op te lossen... Maar als ik het kan oplossen door zo een steentjes (dogrocks) aan het water toe te voegen, en ze lang genoeg meegaan... ja op termijn is het duurder.. maar geen last met de buren over geur hinder (is een huis in de rij met een smalle tuin). "

 Wat doen die steentjes dan?

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

Die steentjes kosten ook geld .. ;P

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik heb er alleen mijn twijfels nog over... uiteindelijk kost het tijd en geld en als het waar is wat ik moet geloven stinkt het na een tijdje naar de pest... Ik heb heus geen zin om met giftige goedjes in mijn tuin te werken om dat probleem op te lossen... Maar als ik het kan oplossen door zo een steentjes (dogrocks) aan het water toe te voegen, en ze lang genoeg meegaan... ja op termijn is het duurder.. maar geen last met de buren over geur hinder (is een huis in de rij met een smalle tuin). "

 Je mag bij mij komen, het ruikt niet,  niets.....en hier wordt niets schoongemaakt met gif, als je een goede uitlaatplaats maakt ruik je niets, kost alleen even moeite....ook ik heb buren, zelfs een cres zit er naast me, nimmer een stank, moeite er in steken dat is alles.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  Je mag bij mij komen, het ruikt niet,  niets.....en hier wordt niets schoongemaakt met gif, als je een goede uitlaatplaats maakt ruik je niets, kost alleen even moeite....ook ik heb buren, zelfs een cres zit er naast me, nimmer een stank, moeite er in steken dat is alles. "

Obi plast hier alleen in zijn eigen bak maar ik ruik daar ook nooit iets, ook niet een beetje, gewoon helemaal NIETS.  

 

Je ruikt het nooit en Obi is ook een grote hond die soms lang staat te "kletteren". In de zomer doe ik er wel altijd ruim water erover heen omdat de urine dan minder snel weg regent en eerder bederft (wat de stank veroorzaakt, verse urine ruik je sowieso niet tenzij je hond een medisch probleem heeft) maar je ruikt het nooit. Echt nooit! En hij doet het alleen in dat hoekje prima toch?

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Als ik een deel van de reacties zie staan ze eerder klaar me in de put te duwen in plaats van me te helpen...
Ze kennen onze situatie ofwel niet, ofwel kan het hen simpelweg niet schelen omdat ze geen besef hebben. Ik zou graag willen vragen om jullie op het onderwerp te houden (of eruit). Ik kom hier uiteraard om raad, niet om behandeld te worden alsof ik een dierenbeul ben want dat haal ik op uit verdoken insinuaties in bepaalde reacties.
Marieke wat er verander is, is dat de eerste hond vals deed tegen mijn kinderen... zelf na opvolging leek dit niet te beteren en 1 van onze kinderen had zelf een waarschuwingsbeet gekregen en om die reden vond mijn vrouw het best om ze weg te doen.. zij kent meer van honden dan ik dus ik besloot me er bij neer te leggen, omdat de veiligheid van mijn kinderen op de eerste plaats komt.. Onlangs een foto van gezien... ze word goed opgevolgd en verzorgt dus we hebben geen spijt van de herplaatsing... die jongen houdt er echt veel van.. je kan zeggen dat we toen onze best gedaan hebben met het vinden van een nieuw baasje waarmee het klikte.. hoedanook.. Yuna is in dat opzicht ander... iedereen mag haar eten afpakken, ze zal nooit grommen of bijten en dat is perfect voor bij de kinderen. Zou houdt van de kinderen en speelt er af en toe mee :-)
Oh en Martine... Mijn vrouw is een hondenliefhebber en is de "in huis haler". Ik pas me aan omdat zij anders ongelukkig is en ik doe daarvoor mijn uiterste best, geloof me. Ik ben heus niet op het einde van mijn tollerantie/verdraagzaamheid tegenover Yuna mocht je dat denken. Ze durft alleen soms koppig zijn als je haar wil duidelijk maken dat ze ergens af moet blijven :p (en zeg niet dat het niet zo is, beagles zijn daarvoor namelijk gekend). "

 Dat was inderdaad waar ik bang voor ben, je zou niet de eerste zijn en zeker niet de laatste, helaas.

 

Het spijt me dat jij het moet ontgelden, maar zo gaat dat in de wereld; de goeden boeten mee voor de slechten.

 

Wat me vooral stoorde was de manier waarop je het vertelde, je liet het overkomen dat het de hond zijn schuld was, terwijl jullie je moesten realiseren dat een hond een kind bij is.  Alleen blijft die hond een kind en zal je de rest van zijn leven moeten begeleiden en, indien nodig, zal jij zelf je moeten aanpassen.  Dat doet een ouder voor zijn kinderen en dat doe je zelf voor je dieren.  Ze zijn bij je en je neemt je verantwoordelijkheid maar.

 

Je hebt zelf voor het ras gekozen, zoals ik voor mijn ras heb gekozen.  Ik hoef daarna niet te klagen of de hond te verwijten dat hij is wat hij is.

Mijn honden zijn zelfstandig, kunnen koppig zijn en sterk van karakter, ik mag nooit maar dan ook nooit van ze verwachten dat ze gaan gehoorzamen op een wip en niet de omgeving gaan verkennen.  Ze zijn nu éénmaal gefokt om zelfstandig te handelen.

 

Mijn excuses als ik je moest gekwetst hebben, dat was niet de bedoeling.  De bedoeling was je duidelijk te maken dat je een hond niet mag verwijten dat hij hond is.  Net als je een vis niet kan verwijten dat hij zwemt, dat is zijn natuur.  Helaas zijn er erg veel mensen die dit wel doen, en dat komt soms je strot uit.

Als ik dan het zoveelste topic lees dat die kant dreigt uit te gaan, ben ik soms inderdaad te bruut in mijn bewoordingen, maar steeds met goede bedoelingen naar de hond toe.

Anoniem (Gast)

Martine jij blijft zeggen dat ik het ras gekozen heb maar dat is niet het geval. En dan ga je beweren dat ik sta te klagen en de hond sta te verwijten? Je laat het overkomen alsof ik een stap te ver ben gegaan door raad te vragen op wat ik dacht een forum was om raad te vragen... Ook vind ik niet dat je zo moet reageren "pech, aanpassen".

Jij bent een hondenliefhebber in hart en nieren, ik ben een dierenvriend die alle dieren respecteert maar daarom nog niet begrijpt en dat brengt soms frustratie mee. Die frustratie vang jij dan als hondenliefhebber weer op als "mogelijke verwijzing naar toekomstige aggressie" omdat jij de frustratie van niet hondenliefhebbers niet begrijpt. Het is makkelijker gezegd dan gedaan. En als je in mijn positie zit waar het geld niet binnenkomt zoals in de meeste gezinnen (wij hebben zelf geen huwelijksreis kunnen maken, al ons geld gaat in ons huis, gezin en gezondheid)  die het zich kunnen permiteren jaarlijks minstens 1x op reis te gaan, dan is het normaal dat ik hulp zoek wanneer er iets word beschadigd waar ik maanden voor gezwoegd heb... ik heb niets tegen dieren maar het neemt wel mijn moed weg als er schade is die ik niet kan herstellen omdat het geld er niet is. Er zijn veel mensen die als ze in mijn schoenen stonden al lang in een zware depressie zouden zitten. Vele mensen vinden dat ik sterk ben, maar zo ben ik... mijn kinderen rekenen op mij en ik mag ze niet in de steek laten. Zie je, voor mij is het belangrijk dat de tuin niet omzeep gaat want voor ik mijn zoon verloor had ik hem een paar dingen beloofd... een mooie tuin met speeltoestel was daar ééntje van... het is voor mij een doel waar te maken waarvan ik zeker ben dat hij er van zou gehouden hebben, juist zoals mijn dochters er nu ook plezier van kunnen ondervinden. Maar dat gaat uiteraard alleen maar als er geen stront in de tuin ligt. Vandaar dat ik al heel dankbaar ben dat ik enkele tips heb ontvangen waardoor dat probleem bijna onbestaande is geworden (alleen nog het gras kapot probleem).

Superknuffelbeer als het klopt wat jij zegt dan kan het zijn dat de urine alleen stinkt bij mensen die wellicht niet het gepaste voer of water toedienen aan de hond... Die van ons krijgt alleen gefilterd water (normaal zelf ijslands bergwater maar als we dat gaven plaste zij teveel).

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Goed opgelost met ander voer. Voer met graan erin, daar poepen ze veel meer door. Graan verteren ze slecht.

De poep idd gewoon opruimen en klaar.

Het mooiste zou zijn, te kijken of ze toch aan de riem leert buiten te poepen. Hoewel je het daar ook zal moeten opruimen.

 

Wij hebben kunst gras. Misschien is dat een idee een stukje voor haar. Emmer water erover en klaar.

Wij hebben in de zomer een zwembad op het gras. We moesten elk jaar nieuw gras nemen. Na een paar maanden ging het zwembad er weer op. 

Vandaar kunstgras. 

Het jammere, we hadden merels die wormen aten uit het gras. Ze broedde ook in onze tuin. Die periode de kat binnen houden.

Maar goed, inmiddels geen 1 maar 4 katten, die graag in de tuin zitten. Voor de vogels beter als ze weg blijven.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Obi plast hier alleen in zijn eigen bak maar ik ruik daar ook nooit iets, ook niet een beetje, gewoon helemaal NIETS.  
 
Je ruikt het nooit en Obi is ook een grote hond die soms lang staat te "kletteren". In de zomer doe ik er wel altijd ruim water erover heen omdat de urine dan minder snel weg regent en eerder bederft (wat de stank veroorzaakt, verse urine ruik je sowieso niet tenzij je hond een medisch probleem heeft) maar je ruikt het nooit. Echt nooit! En hij doet het alleen in dat hoekje prima toch? "

 Ik begreep dat het idd de urine kristallen zijn die stinken, als het dus opgedroogd is.

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Peter, wat moet dat zwaar zijn, je kind verliezen, ik kan het me niet voorstellen. 

Ik wens je veel sterkte en wijsheid.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Martine jij blijft zeggen dat ik het ras gekozen heb maar dat is niet het geval. En dan ga je beweren dat ik sta te klagen en de hond sta te verwijten? Je laat het overkomen alsof ik een stap te ver ben gegaan door raad te vragen op wat ik dacht een forum was om raad te vragen... Ook vind ik niet dat je zo moet reageren "pech, aanpassen".
Jij bent een hondenliefhebber in hart en nieren, ik ben een dierenvriend die alle dieren respecteert maar daarom nog niet begrijpt en dat brengt soms frustratie mee. Die frustratie vang jij dan als hondenliefhebber weer op als "mogelijke verwijzing naar toekomstige aggressie" omdat jij de frustratie van niet hondenliefhebbers niet begrijpt. Het is makkelijker gezegd dan gedaan. En als je in mijn positie zit waar het geld niet binnenkomt zoals in de meeste gezinnen (wij hebben zelf geen huwelijksreis kunnen maken, al ons geld gaat in ons huis, gezin en gezondheid)  die het zich kunnen permiteren jaarlijks minstens 1x op reis te gaan, dan is het normaal dat ik hulp zoek wanneer er iets word beschadigd waar ik maanden voor gezwoegd heb... ik heb niets tegen dieren maar het neemt wel mijn moed weg als er schade is die ik niet kan herstellen omdat het geld er niet is. Er zijn veel mensen die als ze in mijn schoenen stonden al lang in een zware depressie zouden zitten. Vele mensen vinden dat ik sterk ben, maar zo ben ik... mijn kinderen rekenen op mij en ik mag ze niet in de steek laten. Zie je, voor mij is het belangrijk dat de tuin niet omzeep gaat want voor ik mijn zoon verloor had ik hem een paar dingen beloofd... een mooie tuin met speeltoestel was daar ééntje van... het is voor mij een doel waar te maken waarvan ik zeker ben dat hij er van zou gehouden hebben, juist zoals mijn dochters er nu ook plezier van kunnen ondervinden. Maar dat gaat uiteraard alleen maar als er geen stront in de tuin ligt. Vandaar dat ik al heel dankbaar ben dat ik enkele tips heb ontvangen waardoor dat probleem bijna onbestaande is geworden (alleen nog het gras kapot probleem).
Superknuffelbeer als het klopt wat jij zegt dan kan het zijn dat de urine alleen stinkt bij mensen die wellicht niet het gepaste voer of water toedienen aan de hond... Die van ons krijgt alleen gefilterd water (normaal zelf ijslands bergwater maar als we dat gaven plaste zij teveel). "

 met alle respect, ik denk dat het probleem niet zo zeer bij de hond ligt, maar meer bij jou. je berichtje klinkt erg negatief en dan niet over de hond, maar meer over je eigen leven.  Het lijkt nu of alles je te veel is geworden, maar ik kan het mis hebben, hoor.  

Wat ik eigenlijk bedoel, als er zo veel speelt, financiën, weinig tijd, geen tijd voor elkaar geestelijk uitgeput (las ik in eerdere reactie) je kind verloren, dan is hondenstront misschien de druppel die de emmer doet overlopen. 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Graag wou ik toch even reageren op alle negatieve en positieve reacties op dit topic.

Beste Peter,

Allereerst wil ik je mijn deelneming betuigen. Een kind verliezen is niet normaal, een kind verliezen is het verschrikkelijkste wat een mens kan overkomen.

Ik begrijp heel goed dat je je tuin als een soort van heiligdom wil beschouwen en dat je dit in ere wil houden als een soort nagedachtenis/belofte aan je verloren kind.

Een tuin vol poep is niet leuk, voor niemand, ook niet voor volwassenen. Ik had al gereageerd eerder, wij hebben dus ook een beagle die wat hardleers is.

Hoe erg het ook is, wat je hebt meegemaakt, toch vind ik dat je, als je een hond neemt, dan ook even mag afwijken van je bedoelingen met je tuin. Enkele rosse plekken in het gras zijn niet het eind van de wereld en dit gaat echt niet stinken hoor.

Ik las dat je poep-probleem al voor het grootste deel is opgelost. Fijn!

Misschien nog een kleine tip: als je in de paardenwinkel een bakje koopt waar ze normaal gezien paardenpoep mee scheppen, dan hoef je je nooit te bukken of niet met een schop of zo de poep op te ruimen. Check maar eens op internet bij mestbakje of zoiets.

Wat de negatieve reacties betreffen: ieder heeft zo zijn eigen mening en elk heeft zijn eigen manier van deze te uiten. Elke geschreven tekst is interpreteerbaar. Wat de een hard vindt, vindt de ander misschien normaal. De ene persoon voelt zich ook sneller aangevallen dan de andere. Dit is nu eenmaal zo. Ik heb persoonlijk vaak moeite met harde reacties (ik ben misschien zelf nogal gevoelig), want weet dat degene die hier zijn verhaal doet, toch wel zit met een probleem. En deze persoon is dan ook bereid om hier wat aan te doen, anders vraag je geen raad.

Wat de post betreft: ik had Peter zijn post ook beetje mis opgevat. Het leek inderdaad alsof de hond de schuld kreeg van het in de tuin poepen, terwijl er maar 1 'schuldige' kan bestaan hieromtrent en dat zijn de baasjes natuurlijk. Een hond kan je niet gewoon zeggen dat hij niet mag gaan. Ik denk dat Peter dit wel wist, maar gewoon een oplossing zocht voor het probleem: hoe leer ik mijn hond om op een vaste plaats te poepen? Hoe leer ik mijn hond om niet in de tuin te poepen, maar wel op wandeling (hoewel je daar ook poep moet rapen)?

De ene mens overdenkt en overleest zijn tekst nu eenmaal beter en vaker dan de ander. Wat Peter schreef, kwam uit zijn frustratie voor het probleem verder, niet vanwege ergernis aan de hond zelf, denk ik. Hier ging het een beetje mis, en dan begrijp ik zowel de negatieve reacties als de positieve.

Ik denk dat het de bedoeling is dat Peter met andere probleempjes nog steeds op HP terecht kan. Laat ons met de komst van Sinterklaas en binnenkort de Kerstman toch een beetje toleranter zijn tegenover elkaar!

Sorry mensen, dit moest me toch even van het hart!

 

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Heb ik juist gehandeld?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^