Pup daagt uit

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sanne (Gast)

Onze labrador is 5 maanden oud. Een heerlijke boef. Sinds vorige week is hij begonnen met mij en m'n vriend enorm uitdagen tijdens het wandelen. Dan ineens springt hij tegen je op en begint in je hand en mouw te bijten, en niet zo zacht ook. Daarbij begint hij te grommen en te blaffen en echt uit te dagen. Blijven stilstaan met de rug naar hem toegekeerd werkt niet. Gaat gewoon door. Afleiden door bijvoorbeeld zit en snoepje werkt even maar als je verder wilt lopen gaat hij vrolijk verder. Een ferme foei lijkt hij alleen maar aanmoedigend te vinden... kortom we pakken hem bij de halsband lijnen hem aan en lopen op een goed tempo door. Dus geen gesnuffel en getut dan. Zodra hij rustig is en netje meeloopt mag hij weer los. Hij doet dit zonder aanleiding, althans ik kan het niet linken aan iets. Zoals moeheid, spelen met andere honden, iets spannends hebben meegemaakt etc. hij doet dit voor mij uit het niets. Is aanlijnen en straf doorlopen de juiste methode of hebben jullie andere tips? Het voelt enorm of hij je probeert te provoceren of beter gezegd te testen op zo een moment. Maak me dan wel zorgen over de pubertijd als hij nu al dit gedrag vertoont.... verder gaat het trouwens super goed. Luistert al heel goed en echt een heerlijke stoere knuffelkont.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou sowieso gewoon aangelijnd lopen. Waarschijnlijk geeft het loslopen veel overprikkeling en laat hij dat op deze manier merken.

 

Beter kun je aan een 2m lijn een wandeling maken en zo ook laten snuffelen. 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik zou hem inderdaad aangelijnd houden.

Java doet dit soms ook. Vaak zie je het al aan hun kop, daar straalt de ondeugd dan ineens vanaf.

Je moet voordat hij iets gaat doen hem eigenlijk al afleiden. Hou een snoepje klaar, wil die raar gaan doen dan laat je hem meelopen, roep je naast of hier of het commando wat hij heeft voor naast lopen. Doet hij het goed, beloon je hem. Zo vergeten ze eigenlijk om raar te gaan doen. Doet hij het alsnog, gewoon negeren en stoppen met wandelen. Ook niet aankijken, dat is ook aandacht. Maar daarbij is het dus wel belangrijk dat hij aangelijnd is.

Volgende forumvraag: Hoevaak lopen met pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^