hepatitis te laag? Vaccicheck

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JazzebellJazzebell

honden foto van Jazzebell

Ik kon mijn oude topic niet meer terugvinden omdat ik deze per ongeluk anoniem had aangemaakt. Dus dan maar even een nieuw topic.

Een week geleden heb ik Jasmine en Jaina laten titeren. Wij moesten hiervoor een eindje weg en konden niet wachten op de uitslag omdat mijn man anders te laat op zijn werk zou komen. De dierenarts zou mij terugbellen over de uitslag en deze doormailen en de paspoorten met de strips zouden opgestuurd worden. 

Aldus belde de dierenarts om te vertellen dat alleen de hepatitis bij beide honden te laag waren en ze hier dus tegen geënt zouden moeten worden. Dat zou dus een cocktail worden omdat deze enting niet los verkrijgbaar is.

Vandaag wilde ik al gaan bellen omdat ik de paspoorten nog steeds niet binnen had gekregen, totdat ze vanmorgen eindelijk op de deurmat lagen.

Hier dus de resultaten:

Jaina:

 Alle 4 de stipjes zijn goed te zien met het blote oog en ook op de foto. Ik had begrepen van de dierenarts dat Jaina nog minder antistoffen had tegen hepatitis maar toch is dit stipje meer zichtbaar dan bij Jasmine.




Jasmine:
      Het 2e stipje van bovenaf is heel licht met het blote oog te zien. Krijg hem helaas niet duidelijk op de foto.


 Jasmine


Ik heb dit ook even bij Tannetje voorgelegd, die vroeg mij om de strips te laten zien. Ik had namelijk heel sterk de indruk dat de dierenarts er niet zo veel verstand van had omdat zij had aanbevolen om te enten en na een jaar te titeren zodat ik dan nog een jaar uitstel zou hebben voor het enten indien deze positief was aangeslagen.

Ik wil liever niet onnodig enten wanneer dit niet nodig is en ik heb ook begrepen dat wanneer de stippen nog zichtbaar zijn het zinloos is om te enten?


honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Ik kon mijn oude topic niet meer terugvinden omdat ik deze per ongeluk anoniem had aangemaakt. Dus dan maar even een nieuw topic.Een week geleden heb ik Jasmine en Jaina laten titeren. Wij moesten hiervoor een eindje weg en konden niet wachten op de uitslag omdat mijn man anders te laat op zijn werk zou komen. De dierenarts zou mij terugbellen over de uitslag en deze doormailen en de paspoorten met de strips zouden opgestuurd worden. Aldus belde de dierenarts om te vertellen dat alleen de hepatitis bij beide honden te laag waren en ze hier dus tegen geënt zouden moeten worden. Dat zou dus een cocktail worden omdat deze enting niet los verkrijgbaar is.Vandaag wilde ik al gaan bellen omdat ik de paspoorten nog steeds niet binnen had gekregen, totdat ze vanmorgen eindelijk op de deurmat lagen.Hier dus de resultaten:
Jaina:
 Alle 4 de stipjes zijn goed te zien met het blote oog en ook op de foto. Ik had begrepen van de dierenarts dat Jaina nog minder antistoffen had tegen hepatitis maar toch is dit stipje meer zichtbaar dan bij Jasmine.Jasmine:      Het 2e stipje van bovenaf is heel licht met het blote oog te zien. Krijg hem helaas niet duidelijk op de foto. JasmineIk heb dit ook even bij Tannetje voorgelegd, die vroeg mij om de strips te laten zien. Ik had namelijk heel sterk de indruk dat de dierenarts er niet zo veel verstand van had omdat zij had aanbevolen om te enten en na een jaar te titeren zodat ik dan nog een jaar uitstel zou hebben voor het enten indien deze positief was aangeslagen.Ik wil liever niet onnodig enten wanneer dit niet nodig is en ik heb ook begrepen dat wanneer de stippen nog zichtbaar zijn het zinloos is om te enten? "

Gekkenhuis dit. Een titerafname behoor je gewoon na 25 minuten te ontvangen. Voor titerbepaling neem je dan ook de tijd, ook als eigenaar. Qua betrouwbaarheid zou ik hier alleen al twijfels over hebben. Ook als dierenartsen zelf geen tijd hebben en uitslagen later doormailen. Is 1 van de redenen dat ik alleen laat titeren bij experts die er echt verstand van hebben. Zeker als het om mijn pup gaat. Maar dat terzijde, hoor. Was je vraag niet.

Bij minimale titers voor hepatitus, wil dat niet zeggen dat je dier onbeschermd is. Het zegt alleen iets over de hoeveelheid titers uit vaccinatie. Hier in Nederland is voor Hepatitus prima natuurlijke immuniteit op te bouwen. Het feit dat er meer dan voldoende titers zijn voor Hondenziekte en Parvo wil zeggen dat als je nu vaccineert met DHP om Hepatitus uit vaccinatie omhoog te krijgen, je jouw hond onnodig blootstelt aan vaccinatieschade. Wel vaccineren op het moment van meer dan voldoende titerwaardes uit Parvo en Hondenziekte houdt in dat de vaccinatie niet werkzaam zal zijn.
Nu ben ik geen Tannetje, maar ik verwacht zo dat zij hierover wel gaat opmerken.

Dus ja, in mijn opinie....zinloos om DHP te vaccineren wanneer enkel HCC minimaal is. Natuurlijke immuniteit is zeer snel opgebouwd.

honden page profiel JazzebellJazzebell

honden foto van Jazzebell

Wachten op de uitslag was helaas niet mogelijk...het liep al langer dan een half uur uit en de uitslag kon zich nog een half uur tot een uur op zich laten wachten, gaf de dierenarts aan. Mijn man kon het zich niet veroorloven om te laat op zijn werk te komen. 

Ik sta niet achter onnodig enten, zeker niet. Maar om naar de hondenschool te kunnen moeten ze of inge?nt zijn of een geldige titerbepaling hebben. De dierenarts heeft ze al in het boekje geplakt en erbij gezet dat er te weinig antistoffen zijn voor hepatitis. Nu ik de strips zelf zie en dit navraag bij andere zijn er waarschijnlijk dus wel genoeg antistoffen. Nee ik ga dan niet enten, ik besteed dan liever mijn geld aan een nieuwe veilige titer. Wat ik overigens heel erg zonde vind want dit had waarschijnlijk niet gehoeven... 

En deze dierenarts stond wel bekend als iemand die het vaker deed dus ik had goed vertrouwen...

 

 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Wachten op de uitslag was helaas niet mogelijk...het liep al langer dan een half uur uit en de uitslag kon zich nog een half uur tot een uur op zich laten wachten, gaf de dierenarts aan. Mijn man kon het zich niet veroorloven om te laat op zijn werk te komen. 
Ik sta niet achter onnodig enten, zeker niet. Maar om naar de hondenschool te kunnen moeten ze of inge?nt zijn of een geldige titerbepaling hebben. De dierenarts heeft ze al in het boekje geplakt en erbij gezet dat er te weinig antistoffen zijn voor hepatitis. Nu ik de strips zelf zie en dit navraag bij andere zijn er waarschijnlijk dus wel genoeg antistoffen. Nee ik ga dan niet enten, ik besteed dan liever mijn geld aan een nieuwe veilige titer. Wat ik overigens heel erg zonde vind want dit had waarschijnlijk niet gehoeven... 
En deze dierenarts stond wel bekend als iemand die het vaker deed dus ik had goed vertrouwen...
 
  "

Is niet bedoeld als verwijt, he....ik merk het enkel op, omdat je heel simpel na 25 min. een uitslag hoort te hebben. En niet na een paar uur of eind middag, omdat de dierenarts dat beter uit komt.
Ik merk expres niets op over de stippen. Zelf vermoed ik dat aan de hand van wat je nu globaal kan zien op de foto, het gewoon doorgeschreven kon worden. Nu je zo goed bezig bent met titerbepaling voor je kanjers, zou ik in deze situatie er niet voor kiezen om te vaccineren. Dan liever een nieuwe beoordeling bij bijv. een Tannetje. Een stuk veiliger voor je hondjes.

honden page profiel JazzebellJazzebell

honden foto van Jazzebell

" Is niet bedoeld als verwijt, he....ik merk het enkel op, omdat je heel simpel na 25 min. een uitslag hoort te hebben. En niet na een paar uur of eind middag, omdat de dierenarts dat beter uit komt. Ik merk expres niets op over de stippen. Zelf vermoed ik dat aan de hand van wat je nu globaal kan zien op de foto, het gewoon doorgeschreven kon worden. Nu je zo goed bezig bent met titerbepaling voor je kanjers, zou ik in deze situatie er niet voor kiezen om te vaccineren. Dan liever een nieuwe beoordeling bij bijv. een Tannetje. Een stuk veiliger voor je hondjes. "

 Vat het ook niet op als een verwijt richting mij hoor, hihi. Maar baal er wel van omdat ik gewoon verkeerd voorgelicht ben en nog onwetend als het om titeren gaat. Maar aldoende leert men Gelukkig was ik wel zo slim om niet gelijk die enting te gaan halen maar eerst te wachten totdat ik de strips zelf binnen kreeg en het met mijn eigen ogen kon zien. Tannetje is helaas niet in de buurt voor het titeren, het liefst ga ik gewoon bij haar. Maar dan zou ik echt op consult moeten gaan en dat is niet dichtbij helaas. Ze geeft dit jaar ook geen lezingen hier in de omgeving.

Ik ga dit probleem in ieder geval wel even bij de hondenschool neerleggen waar ik naar toe wil. Ik hoop dat zij wel gewoon de strips kunnen lezen en als hun dan zeggen dat de dierenarts gelijk heeft omdat het er staat dan stel ik het allemaal nog even uit. Ik weet dat ze dan toch wel beschermd zijn maar ga eerst even goed uitzoeken waar ik het titeren dan wel het beste kan laten doen.  

Ik ben zeker voor het kritisch prikken en wil geen onnodige stoffen in hun lichaam hebben die er niet horen en al helemaal niet als het geen enkele waarde voor hun gezondheid toevoegd. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Weet niet waar je woont, voor mij was en is Tannetje te ver weg, kreeg hier in drenthe een adres van haar die ook titert, en die alle tijd voor je neemt...Nee, www.froukjeseip.nl

honden page profiel JazzebellJazzebell

honden foto van Jazzebell

" Weet niet waar je woont, voor mij was en is Tannetje te ver weg, kreeg hier in drenthe een adres van haar die ook titert, en die alle tijd voor je neemt...Nee, www.froukjeseip.nl "

 Is helaas nog verder weg bij mij vandaan. Maar toch bedankt Willemijn voor het meedenken 

Ik woon in Zuid-Holland omgeving Dordrecht/Rotterdam

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik heb niet gevaccineerd na titeren van waldo

ook bij hem was alleen hepatitis verlopen en dat komt nauwelijks voor(in oost europa wel maar ik reis niet)

dus daar ga ik geen risico's voor lopen dat ik hem belast met de rest van de cocktail die hij niet nodig heeft

 

niet enten dus en je kan altijd over een jaar weer titeren bij arts met meer ervaring 

Ik vind het overigens geen probleem als de dierenarts later belt over de uitslag als de uitslag maar uitgebreid wordt besproken

Ik kreeg de uitslag wel meteen

jeff heeft geen enkele bescherming..ondanks nog een  flinke cocktail 3 jaar ervoor en een jaar daarvoor ook

het kan zijn dat hij een non responder .

 hij heeft  epilepsie en erg veel allergie problemen

ook hij krijgt dus geen enting meer

als de enting ooit is aangeslagen heeft hij geheugencellen 

die reageren ook maar langzamer dan antilichamen in het bloed maar geven ook  bescherming

een dier wordt vaak minder ziek

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"  Vat het ook niet op als een verwijt richting mij hoor, hihi. Maar baal er wel van omdat ik gewoon verkeerd voorgelicht ben en nog onwetend als het om titeren gaat. Maar aldoende leert men Gelukkig was ik wel zo slim om niet gelijk die enting te gaan halen maar eerst te wachten totdat ik de strips zelf binnen kreeg en het met mijn eigen ogen kon zien. Tannetje is helaas niet in de buurt voor het titeren, het liefst ga ik gewoon bij haar. Maar dan zou ik echt op consult moeten gaan en dat is niet dichtbij helaas. Ze geeft dit jaar ook geen lezingen hier in de omgeving. Ik ga dit probleem in ieder geval wel even bij de hondenschool neerleggen waar ik naar toe wil. Ik hoop dat zij wel gewoon de strips kunnen lezen en als hun dan zeggen dat de dierenarts gelijk heeft omdat het er staat dan stel ik het allemaal nog even uit. Ik weet dat ze dan toch wel beschermd zijn maar ga eerst even goed uitzoeken waar ik het titeren dan wel het beste kan laten doen.  Ik ben zeker voor het kritisch prikken en wil geen onnodige stoffen in hun lichaam hebben die er niet horen en al helemaal niet als het geen enkele waarde voor hun gezondheid toevoegd.  "

Ja, helaas zit er nogal wat verschil in interpretatie en uitvoer...dat is jammer.

Is voor jou Amsterdam, Breda of Houten te doen?

honden page profiel JazzebellJazzebell

honden foto van Jazzebell

" Ik heb niet gevaccineerd na titeren van waldo
ook bij hem was alleen hepatitis verlopen en dat komt nauwelijks voor(in oost europa wel maar ik reis niet)
dus daar ga ik geen risico's voor lopen dat ik hem belast met de rest van de cocktail die hij niet nodig heeft
 
niet enten dus en je kan altijd over een jaar weer titeren bij arts met meer ervaring 
Ik vind het overigens geen probleem als de dierenarts later belt over de uitslag als de uitslag maar uitgebreid wordt besproken
Ik kreeg de uitslag wel meteen
jeff heeft geen enkele bescherming..ondanks nog een  flinke cocktail 3 jaar ervoor en een jaar daarvoor ook
het kan zijn dat hij een non responder .
 hij heeft  epilepsie en erg veel allergie problemen
ook hij krijgt dus geen enting meer
als de enting ooit is aangeslagen heeft hij geheugencellen 
die reageren ook maar langzamer dan antilichamen in het bloed maar geven ook  bescherming
een dier wordt vaak minder ziek "

Heel verstandig dat je Jeff niet meer ent 
Ik was al aan het twijfelen om die enting wel of niet te geven omdat het alleen voor hepatitis is, had al navraag gedaan of dat deze enting niet los verkrijgbaar is, wat dus helaas niet zo is. Maar voor de hondenschool is het verplicht om te enten of een juiste titerbepaling te hebben. En ik wil daar graag heen met mijn hondjes... 
Ik baal er van dat de dierenarts nu in het paspoort heeft neergezet dat hepatitis niet voldoende is, terwijl uit de teststrips blijkt dat het wel zo is. Al zou ik bij Jasmine zelf wel twijfelen, dat stipje is maar heeeeel licht zichtbaar...

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Heel verstandig dat je Jeff niet meer ent . Ik was al aan het twijfelen om die enting wel of niet te geven omdat het alleen voor hepatitis is, had al navraag gedaan of dat deze enting niet los verkrijgbaar is, wat dus helaas niet zo is. Maar voor de hondenschool is het verplicht om te enten of een juiste titerbepaling te hebben. En ik wil daar graag heen met mijn hondjes... Ik baal er van dat de dierenarts nu in het paspoort heeft neergezet dat hepatitis niet voldoende is, terwijl uit de teststrips blijkt dat het wel zo is. Al zou ik bij Jasmine zelf wel twijfelen, dat stipje is maar heeeeel licht zichtbaar...
  "

 Misschien dan toch opnieuw titeren bij tannetje

of hondenschool dit filmpje te laten zien

 

hepatitis komt hier niet  veel voor (zegt ze rond 5.40 min)en je hond heeft geheugencellen

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Jazzy, misschien een idee, Tannetje is 1 uurtje rijden, vlakbij is een prachtig bos, maak er een leuk dagje van?

Volgende forumvraag: goedkope ontworming hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^