Dominante buurhond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Puck (Gast)

Wat te doen met een buurhond (rottweiler reu 10 maanden oud) die ik niet vertrouw..? Wij hebben een 5 maanden oude pup (bullmastiff reu). Op het hondenveld achter ons huis waar honden los mogen lopen komen we deze rottweiler regelmatig tegen. Als ik hem zie doe ik mijn pup al aan de lijn. De rottweiler loopt altijd los en komt meteen op onze pup afgestormd. Ontwijken kan dan niet meer en om het hondenveld te mijden vind ik ook jammer want 95% van de honden is wel prima. De rottweiler gaat grommend boven mijn pup hangen en uitdagen om te spelen. Mijn pup rolt meteen op z'n rug op de grond. Wel vindt hij het erg interessant want daarna als het baasje zijn hond roept wil mijn pup wel achter die rottweiler aan. Aan de lijn lukt dat gelukkig niet. Als ik mijn pup los doe gaat het veels te wild en daagt die rottweiler hem enorm uit. Op die manier spelen wil ik niet hebben en moet mijn hond ook vooral niet leren. De baas heeft zijn hond trouwens ook niet goed onder controle. Als een andere hond een bal heeft op het veld dan pakt de rottweiler die af en de baas krijgt met geen mogelijkheid die bal terug om aan het baasje terug te geven. De rotteweiler begint te grommen naar z'n baas als hij die bal in z'n bek heeft en z'n baas te dichtbij komt. Voor mij een groot teken dat hij z'n hond absoluut niet onder controle heeft. Waarom ik dit schrijf is omdat ik me afvraag hoe ik met de situatie om moet gaan? Als mijn hond ouder wordt ben ik bang dat dit ook best goed kan escaleren en dat wil ik absoluut voor zijn. Aan de andere baas vragen of hij z'n hond aangelijnd wil houden als we elkaar zien gaat me ook te ver... wat zouden jullie doen? 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Ik zou aan de eigenaar van de rottweiler gaan vragen of hij zijn hond toch uit de buurt zou willen houden van jouw hond, en dan hopen dat hij daar naar wilt luisteren. 

 

Als hij daar niet naar zou luisteren, ja dan is het lastig, want als het een hondenparkje is dan heeft die rottweiler natuurlijk gewoon het recht om daar los te lopen, dus dan zou ik er denk ik maar gewoon met een boog om heen lopen...

Anoniem (Gast)

Een goed gesprek kan al wat deuren openen..
Vraag de eigenaar naar zijn hond en vertel dan wat over jouw hond!
Een gewoon gesprek, van hondenliefhebbers, kan al beel oplossen. Je zegt nergens dat de hond agressief is, en dat de hond gromt bij het te kort komen van de bal hoeft niet op agressie te wijzen. Doet mijn hond ook en die doet geen vlieg kwaad.
Dus. Een goed klapke doen ;-)

honden page profiel Cai de shih tzuCai de shih tzu

honden foto van Cai de shih tzu

Ik zou dan zelf de hond mijden denk ik...

ik zou dan mijn hond gewoon laten spelen met de honden op de tijden dat de rottweiler er niet is.

zodra ik hem dan dus aan zou zien komen zou ik weggaan...

 

is er misschien een vaste tijd dat de man zijn hond uitlaat?

anders zou je op de tijden dat de hond daar loopt een andere tijd met je hond naar het park kunnen gaan.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Stuur de rott gewoon weg bij je pup. Heeft die eigenaar commentaar, leg je uit, dat je het geen goede combinatie vind.

Dat recht heb je als eigenaar.

 

 

Het niet afgeven van een bal, heeft niets met geen controle over de hond te maken. Die hond vind de bal gewoon veel te leuk.

 

Ik snap alleen niet, dat er op een hondeweide met een bal wordt gespeeld.

Grote kans op een ruzie.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Optie een is praten. 

 

Optie twee is wijk agent er bij 

 

 

En optie drie en dat is wanneer de boel gescaleert raakt. De rottweiler een rot schop geven om hem duidelijk te maken dat je hem niet in jouw buurt wilt hebben. 

 

Een rottweiler is een loeisterk ras en die wil je niet in je pup hebben hangen.   hier heb ik er ook een een boerderij verderop wonen.  Niet te vertrouwen dat beest. Kwam laatst de autoweg over rennen. This dat z'n eigenaar m terug floot... 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

" Ik snap alleen niet, dat er op een hondeweide met een bal wordt gespeeld.
Grote kans op een ruzie. "

 

Oh je moest eens weten hoeveel mensen dit niet weten, hier ook altijd standaard op het hondenstrand, altijd iemand met een bal mee die gegooid moet worden. Niet zo'n probleem als je toevallig alleen op het strand bent, maar met andere honden... Nee ik snap dat ook niet zo, al helemaal als je dan nog eens verontwaardigde baasjes bij je krijgt zeuren dat ze hun bal terug willen van jouw hond... Ja, gooi hem dan gewoon niet man  Sorry off-topic 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Oh je moest eens weten hoeveel mensen dit niet weten, hier ook altijd standaard op het hondenstrand, altijd iemand met een bal mee die gegooid moet worden. Niet zo'n probleem als je toevallig alleen op het strand bent, maar met andere honden... Nee ik snap dat ook niet zo, al helemaal als je dan nog eens verontwaardigde baasjes bij je krijgt zeuren dat ze hun bal terug willen van jouw hond... Ja, gooi hem dan gewoon niet man  Sorry off-topic  "

 Vind ik ook, hou die bal even bij je.

 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ik snap alleen niet, dat er op een hondeweide met een bal wordt gespeeld.
Grote kans op een ruzie. "

 Ik doe het ook gewoon, met een bal in het losloopgebied spelen. Waar zou ik dat anders moeten doen dan? In een aanlijngebied? Ze moet ervoor toch echt loslopen... Ik hou de bal wel bij me als er andere honden zijn en als er een hond is die de bal af pakt gebeurt er niets. Penny zal daar niet op reageren. Verder hoort iedereen zijn hond onder controle te houden en ik vind dat dat ook betekend dat je jou hond niet spullen laat afpakken van andere honden.

 

@TS; Ik zou die plek vermijden. Het is heel erg oneerlijk, maar een Rottweiler is een grote sterke hond en als er iets mis gaat heb je een probleem. Misschien gaat die eigenaar uiteindelijk ergens anders lopen, dat gebeurt hier vaak. Mensen vinden een hond uitlaten in het begin leuk, maar komen daarna niet meer terug want het wordt saai. Anders kan je zoals andere al zeiden ook met de eigenaar praten, maar ik heb de ervaring dat dat vaak niet helpt. Als laatste kan je nog op andere tijden lopen, dat helpt ook wel

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

"  Ik doe het ook gewoon, met een bal in het losloopgebied spelen. Waar zou ik dat anders moeten doen dan? In een aanlijngebied? Ze moet ervoor toch echt loslopen... Ik hou de bal wel bij me als er andere honden zijn en als er een hond is die de bal af pakt gebeurt er niets. Penny zal daar niet op reageren. Verder hoort iedereen zijn hond onder controle te houden en ik vind dat dat ook betekend dat je jou hond niet spullen laat afpakken van andere honden.
 
@TS; Ik zou die plek vermijden. Het is heel erg oneerlijk, maar een Rottweiler is een grote sterke hond en als er iets mis gaat heb je een probleem. Misschien gaat die eigenaar uiteindelijk ergens anders lopen, dat gebeurt hier vaak. Mensen vinden een hond uitlaten in het begin leuk, maar komen daarna niet meer terug want het wordt saai. Anders kan je zoals andere al zeiden ook met de eigenaar praten, maar ik heb de ervaring dat dat vaak niet helpt. Als laatste kan je nog op andere tijden lopen, dat helpt ook wel "

 

Je moet het doen op een plek waar geen andere honden zijn, dat kan ook prima in een losloopgebied. Beetje rekening houden met een ander is niet helemaal overbodig 

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik zou het eerst netjes vragen. Is echt geen schande om je eigen hond te beschermen hoor! 

 

Vragen of hij zijn hond wil aanlijnen als hij jullie ziet lopen. Uitleggen waarom. 

 

Als hij zich er niet aan houdt, ja, dan kies ik toch voor de bitchy aanpak hoor. Mijn hond is mijn verantwoordelijkheid, en ik wil dat hij veilig over straat kan. 

 

Maar met de meeste mensen valt goed te praten. 

Misschien vertelt de man dan uit zichzelf al dat hij toch wel problemen heeft met zijn hond en dat hij er al hard aan werkt bijvoorbeeld.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

praten, eerlijk zijn en gaan wandelen, dan voorkom je problemen in de toekomst, zo doe ik het hier..

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Samen wandelen bedoel ik dan, als dat baasje dat wil.

kan problemen voorkomen, ik ga juist naar nieuwe honden, nu zijn het allemaal pups, puppy uitbasrting hier, maar sterke rassen, ik loop met ze op, maak een praatje, laat de honden zo kennis maken.

Ze kijken elkaar al bijna niet meer aan nu, ff snuffen en het is over.

Puck (Gast)

Dank voor al jullie reacties!! Wat goed om te lezen en zeker ook goede tips. Heb eigenlijk besloten dat ik in de toekomst met een grote boog om de rottweiler en baas heen loop. Ben ook bang dat ik door mijn gedrag dit op mijn hond ga projecteren en hij straks gaat reageren om mij te beschermen. Hij zal vast doorhebben dat ik het een vervelende hond en baas vindt en dat de hond geen manieren heeft. Het baasje is een beetje vreemd en komt altijd naar ons toe omdat hij onze hond zo schattig vindt en wil aaien. Ik dacht door elke keer demonstratief mijn hond aan de lijn te doen en te blijven staan of de andere kant op te lopen dat hij dat wel door zou hebben ... Helaas. Het is een beetje een vreemd baasje .. haha. Heb al eens met hem gesproken en hij gaat er wel mee naar cursus. Moet zeggen die rottweiler luistert ook wel maar is gewoon enorm dominant, als je dit zo mag zeggen. Hij zal het veld wel even bezitten inclusief alle ballen en takken en dat zorgt bij andere honden voor de nodige (kleine) akkefietjes. Ook als ik mijn pup aan de lijn heb dan dendert die rottweiler en gewoon doorheen. Dan ben ik alweer geïrriteerd want zo een hond ziet toch ook duidelijk dat hij daar niet doorheen kan/mag rennen. Mijn hond krijgt daardoor ook een ruk aan de halsband en gaat vaak al tegen mijn voet aanzitten of op z'n rug liggen. Ik ben bang doordat ik ook een stevig ras heb dit als hij groter wordt weleens kan escaleren. Ook door mijn gedrag omdat ik die rottweiler echt ongemanierd vind. Heb overigens niks tegen rottweilers hoor, wel voor honden die geen respect hebben :-). Kortom kan het dus maar beter mijden en als ik hun zie mijn hond inderdaad aanlijnen en de andere kant oplopen....

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ik doe het ook gewoon, met een bal in het losloopgebied spelen. Waar zou ik dat anders moeten doen dan? In een aanlijngebied? Ze moet ervoor toch echt loslopen... Ik hou de bal wel bij me als er andere honden zijn en als er een hond is die de bal af pakt gebeurt er niets. Penny zal daar niet op reageren. Verder hoort iedereen zijn hond onder controle te houden en ik vind dat dat ook betekend dat je jou hond niet spullen laat afpakken van andere honden.
 
@TS; Ik zou die plek vermijden. Het is heel erg oneerlijk, maar een Rottweiler is een grote sterke hond en als er iets mis gaat heb je een probleem. Misschien gaat die eigenaar uiteindelijk ergens anders lopen, dat gebeurt hier vaak. Mensen vinden een hond uitlaten in het begin leuk, maar komen daarna niet meer terug want het wordt saai. Anders kan je zoals andere al zeiden ook met de eigenaar praten, maar ik heb de ervaring dat dat vaak niet helpt. Als laatste kan je nog op andere tijden lopen, dat helpt ook wel "

 Staat er op de bal een naam? Zou een vreemde hond dat kunnen lezen?

Hoe weet een hond van wie die bal is?

Een bal gooien, trekt  honden aan, die gaan er achteraan. Ze kijken exht niet eerst of er een eigenaar van die bal is. Najagen is leuk.

Zo kan je een ruzie uitlokken. Net als met stokken en meerdere honden.

Ik vind dat je dat niet moet uitlokken.

 

Met een bal spelen is niet verplicht. Persoonlijk, vind ik het niet eens nodig en goed.

 

Er komt flinke hoeveelheid adrenaline vrij en daardoor, vaak dat opgewonden hyper gedrag bij honden als het balletje te voorschijn komt. Ze kunnen niet meer stoppen.

Hond heeft nergens anders meer interesse voor. Ook is het fysiek een minder goede belasting.

 

Lekker ontspannen snuffelen, samen met je hond iets doen, zoek spelletjes doen, is uit eindelijk veel vermoeiender en bevredigender voor honden.

Maar goed, dat is slechts mijn ervaring en mening.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Dank voor al jullie reacties!! Wat goed om te lezen en zeker ook goede tips. Heb eigenlijk besloten dat ik in de toekomst met een grote boog om de rottweiler en baas heen loop. Ben ook bang dat ik door mijn gedrag dit op mijn hond ga projecteren en hij straks gaat reageren om mij te beschermen. Hij zal vast doorhebben dat ik het een vervelende hond en baas vindt en dat de hond geen manieren heeft. Het baasje is een beetje vreemd en komt altijd naar ons toe omdat hij onze hond zo schattig vindt en wil aaien. Ik dacht door elke keer demonstratief mijn hond aan de lijn te doen en te blijven staan of de andere kant op te lopen dat hij dat wel door zou hebben ... Helaas. Het is een beetje een vreemd baasje .. haha. Heb al eens met hem gesproken en hij gaat er wel mee naar cursus. Moet zeggen die rottweiler luistert ook wel maar is gewoon enorm dominant, als je dit zo mag zeggen. Hij zal het veld wel even bezitten inclusief alle ballen en takken en dat zorgt bij andere honden voor de nodige (kleine) akkefietjes. Ook als ik mijn pup aan de lijn heb dan dendert die rottweiler en gewoon doorheen. Dan ben ik alweer geïrriteerd want zo een hond ziet toch ook duidelijk dat hij daar niet doorheen kan/mag rennen. Mijn hond krijgt daardoor ook een ruk aan de halsband en gaat vaak al tegen mijn voet aanzitten of op z'n rug liggen. Ik ben bang doordat ik ook een stevig ras heb dit als hij groter wordt weleens kan escaleren. Ook door mijn gedrag omdat ik die rottweiler echt ongemanierd vind. Heb overigens niks tegen rottweilers hoor, wel voor honden die geen respect hebben :-). Kortom kan het dus maar beter mijden en als ik hun zie mijn hond inderdaad aanlijnen en de andere kant oplopen....
  "

 Dominantie is geen karakter eigenschap.

Ik zie een hond die overal overheen dendert als gewoon niet opgevoed.

Als baas, zou ik gelijk die hond aanlijnen, leren dat je zo niet met andere honden omgaat. Opvoeden dus.

 

Verstandig, met een grote boog eromheen en aaien, daar heeft hij zijn eigen hond voor.

Mocht hij toch op je hond afdenderen, gewoon heel boos weg sturen. Als je dat overtuigd doet, reageren honden daar goed op.

Succes

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Heb je de baas van die hond al wel een keer gewoon aangesproken? Want net als met het aaien bv. Ik vind dat echt niet raar.. Als ik een schattige pup zie vraag ik ook of ik hem mag aaien. Demonstratief weglopen en aanlijnen geeft bij mij dan ook geen duidelijke boodschap.

 

Sommige dingen zijn niet handig van de baas. Maar mijn eerste actie zou zijn om gewoon vriendelijk te vragen of hij rekening wil houden. En anders gewoon hem ontwijken omdat helaas niet alle baasjes rekening willen houden met anderen. 

 

Probeer je irritatie level laag te houden even in en uit ademen als er iets gebeurd dat niet helemaal handig is. Helaas zijn er veel onhandige baasjes. Gewoon ontwijken zonder gedoe, als hij zijn hond los heeft gewoon rustig je hond aanlijnen en verder gaan zonder gedoe. Dan krijgt je hond daar later heus geen last van. 

 

Er zijn een paar conclusies die ik een beetje kort door de bocht vind.

Als je op een veldje met andere honden een bal gooit kan je er inderdaad vanuit gaan dat er andere honden ook achteraan gaan. Tja en als je er dan net een hond tussen heb zitten die zijn bezit niet af wil geven.. Ik vind dat voornamelijk het probleem van het baasje die de bal gooide. Ik kan mijn hond niet uitleggen dat hij achter de ene bal wel mag gaan en de andere niet. 

 

"Ook als ik mijn pup aan de lijn heb dan dendert die rottweiler en gewoon doorheen. Dan ben ik alweer geïrriteerd want zo een hond ziet toch ook duidelijk dat hij daar niet doorheen kan/mag rennen."

Nee dat ziet die hond niet. Dit zijn dingen om even te bespreken met het baasje als mogelijk. Anders inderdaad gewoon rustig omdraaien en weglopen. 

 

Puck (Gast)

Hoi doortje en tibbe, ik zal inderdaad proberen mijn irritatie level laag te houden en het lekker te laten voor wat het is :-). Ben het trouwens niet helemaal met je eens dat als iemand een bal gooit een andere hond het recht heeft deze af te pakken en niet meer af te geven bij z'n baas. Dat is een kwestie van oefenen en je hond de je hond de baas blijven. Dit train ik ook al sinds dag 1 met onze pup. Ballen, takjes, etc. alles op het veld is leuk maar ik kan het wel van haar afpakken. Al is het maar om weer weg te gooien of te ruilen voor iets leukers/lekkerders.

En door een lijn van een andere hond en baas rennen noem ik gewoon asociaal. Heb al vele honden gehad, maar bij mij hebben ze dit nog nooit gedaan. En als ze dit zouden doen zou ik ze meteen aan de lijn doen omdat ze moeten ophouden met dat lompe gedrag en een hond aan de lijn met rust moeten laten. Maar dan vind ik ;-).

Anoniem (Gast)

" Heb je de baas van die hond al wel een keer gewoon aangesproken? Want net als met het aaien bv. Ik vind dat echt niet raar.. Als ik een schattige pup zie vraag ik ook of ik hem mag aaien. Demonstratief weglopen en aanlijnen geeft bij mij dan ook geen duidelijke boodschap.

 

Sommige dingen zijn niet handig van de baas. Maar mijn eerste actie zou zijn om gewoon vriendelijk te vragen of hij rekening wil houden. En anders gewoon hem ontwijken omdat helaas niet alle baasjes rekening willen houden met anderen. 

 

Probeer je irritatie level laag te houden even in en uit ademen als er iets gebeurd dat niet helemaal handig is. Helaas zijn er veel onhandige baasjes. Gewoon ontwijken zonder gedoe, als hij zijn hond los heeft gewoon rustig je hond aanlijnen en verder gaan zonder gedoe. Dan krijgt je hond daar later heus geen last van. 

 

Er zijn een paar conclusies die ik een beetje kort door de bocht vind.

Als je op een veldje met andere honden een bal gooit kan je er inderdaad vanuit gaan dat er andere honden ook achteraan gaan. Tja en als je er dan net een hond tussen heb zitten die zijn bezit niet af wil geven.. Ik vind dat voornamelijk het probleem van het baasje die de bal gooide. Ik kan mijn hond niet uitleggen dat hij achter de ene bal wel mag gaan en de andere niet. 

 

"Ook als ik mijn pup aan de lijn heb dan dendert die rottweiler en gewoon doorheen. Dan ben ik alweer geïrriteerd want zo een hond ziet toch ook duidelijk dat hij daar niet doorheen kan/mag rennen."

Nee dat ziet die hond niet. Dit zijn dingen om even te bespreken met het baasje als mogelijk. Anders inderdaad gewoon rustig omdraaien en weglopen. 

  "

 



Zo zou ik het ook aanpakken. De man heeft waarschijnlijk geen slechte bedoelingen, praten kan veel oplossen.

Anoniem (Gast)

" Hoi doortje en tibbe, ik zal inderdaad proberen mijn irritatie level laag te houden en het lekker te laten voor wat het is :-). Ben het trouwens niet helemaal met je eens dat als iemand een bal gooit een andere hond het recht heeft deze af te pakken en niet meer af te geven bij z'n baas. Dat is een kwestie van oefenen en je hond de je hond de baas blijven. Dit train ik ook al sinds dag 1 met onze pup. Ballen, takjes, etc. alles op het veld is leuk maar ik kan het wel van haar afpakken. Al is het maar om weer weg te gooien of te ruilen voor iets leukers/lekkerders.
En door een lijn van een andere hond en baas rennen noem ik gewoon asociaal. Heb al vele honden gehad, maar bij mij hebben ze dit nog nooit gedaan. En als ze dit zouden doen zou ik ze meteen aan de lijn doen omdat ze moeten ophouden met dat lompe gedrag en een hond aan de lijn met rust moeten laten. Maar dan vind ik ;-). "

Hier ben ik het mee eens. Je moet natuurlijk niet boos worden als een andere hond het balletje ook eens pakt, als hij hem maar wel netjes weer in komt leveren bij zijn baas. Al gebruik ik persoonlijk nooit speelgoed in het bij zijn van vreemde honden, je weet nooit hoe bezetterig die zijn. Honden die we kennen en waar mijn honden goed mee om gaan is geen probleem. Overigens weten mijn honden heel goed dat ze niet achter iets aan mogen gaan wat een ander heeft gegooid (tenzij ik het commando apport geef). Ze doen het ook nooit! Hebben geleerd dat dat geen beloning oplevert (omdat in de training de dummy dan gauw wordt weggehaald) en rustig bij het baasje blijven wel. Denk het voordeel van jachtgetrainde honden :)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Komt deze angst nu voort uit het feit dat het een Rottweiler is of zou je angst ook zo groot zijn als het om een labrador gaat? Rottweilers grommen graag en zeker met een speeltje in de bek of tijdens het spel maar dat wijst zeker niet op agressie gelijk hoor. Daarbij ...wat is nou leuker om met een balletje die je zelf gescoort heb steeds weg te lopen.

Denk dat er toch nog wel een confrontatie komt zeker wanneer je je hond angstvallig weg houdt. De Rottweiler is aan het puberen en jou hond met 5 mnd doet zeker niet onder hoor voor de Rottweiler.

 

Vind het jammer dat ik in reacties lees hoe kwaadaardig Rottweilers kunnen zijn. Wil dan ook graag zeggen dat ze al zwart van hun zelf zijn en dat hoeft niet nog erger gemaakt te worden. In iedere hond schuilt een bijter en helaas daar kunnen de honden niets aan doen maar wel de bazen/fokkers

Puck (Gast)

Hoi tineke, Ik vind rottweilers helemaal niet erg. Een erg leuk een mooi ras zelfs. Het gaat me er veel meer om dat we beide erg krachtige rassen hebben, beide mannetjes en ongecastreerd. Door het wat onbezonnen en onopgevoede bedrag van de rottweiler en een baasje die alles maar best vindt ben ik bang dat als mijn hond ouder wordt er weleens een confrontatie zou kunnen komen. Dit wil ik uiteraard voorkomen vandaar de start van dit topic...

honden page profiel --

honden foto van -

Hier ben ik het mee eens. Je moet natuurlijk niet boos worden als een andere hond het balletje ook eens pakt, als hij hem maar wel netjes weer in komt leveren bij zijn baas. Al gebruik ik persoonlijk nooit speelgoed in het bij zijn van vreemde honden, je weet nooit hoe bezetterig die zijn. Honden die we kennen en waar mijn honden goed mee om gaan is geen probleem. Overigens weten mijn honden heel goed dat ze niet achter iets aan mogen gaan wat een ander heeft gegooid (tenzij ik het commando apport geef). Ze doen het ook nooit! Hebben geleerd dat dat geen beloning oplevert (omdat in de training de dummy dan gauw wordt weggehaald) en rustig bij het baasje blijven wel. Denk het voordeel van jachtgetrainde honden :-)"

Ho sorry dit was ik, was niet ingelogd op mijn telefoon. Overigens gooi ik ook nauwelijks balletjes, ik gebruik ze vooral om te verstoppen zodat mijn honden ze kunnen zoeken. Omdat een balletje dat gestolen en/of gesloopt wordt door een andere hond toch een stuk goedkoper is dan een dummy

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^